Uleiul de avocado pentru gătit recomandări

Uleiul de avocado pentru gătit descriere și recomandări

Uleiul de avocado are o descriere minunată din partea lui Jamie Oliver care îl menționează drept ingredientul culinar al viitorului. Uleiul de avocado este considerat de experți drept “revoluționar de sănătos”, fiind excelent atât ca dressing delicios pentru salate, sosuri, marinate sau stropit peste legume fierte, coapte sau proaspete, cât și pentru gătit (are punct de fumegare 255˚C). Când alegi să folosești ulei de avocado la o rețetă nu trebuie, așadar, să-ți faci griji că l-ai putea arde pentru că nu este cazul.

Ulei de avocado pentru gătit descriere și recomandări. Preț magazin ulei de avocado.
Ulei de avocado pentru gătit descriere și recomandări. Preț magazin ulei de avocado.

Avocado își are originile înca de acum 15 mii de ani din Peru și este cultivat cel mai mult în America Centrală, mai precis Mexic și Guatemala. Avocado este clasificat ca parte din același grup cu floarea din familia Lauracee și împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Arborele de avocado este un copac înalt de 4 până la 20 de metri, cu trunchi de aproximativ 60 cm grosime. Coaja este relativ subțire, netedă de culoarea cenușie. Avocado are o formă sferică sau asemănătoare perelor, coaja verde închis.

Avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma. Fructele de avocado sunt o sursă benefică de grăsimi mononesaturate sănătoase, de vitamine și antioxidanți. Grăsimile mononesaturate sunt un tip de lipide pe care organismul le poate arde și transforma cu ușurință în energie.

Uleiul de avocado este foarte nutritiv

Avocado conține aproape 20 de substanțe nutritive esențiale pentru sănătate, inclusiv potasiu, vitamina E, vitamina B și acid folic. Potasiul joacă un rol important în funcția cardiacă, sănătatea sistemului osos, în digestie și reglarea funcției musculare și este esențial pentru buna funcționare a tuturor celulelor, țesuturilor și organelor din corp. Potasiul compensează efectele hipertensive ale sodiului. Dezechilibrul raportului sodiu-potasiu duce la hipertensiune arterială și poate contribui și la apariția altor boli, inclusiv a bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. În plus, uleiul de avocado conține aproximativ 40 de miligrame de magneziu, care reprezintă aproximativ 10% din valoarea zilnică reco mandată. Magneziul este un alt mineral care trebuie echilibrat prin aportul de calciu. Stările de oboseală sau slăbiciune inexplicabilă, ritmurile anormale ale inimii sau chiar spasmele musculare și zbaterile ochilor pot să indice un nivel scăzut de magneziu.

Uleiul de avocado este recomandat și pentru dieta ketogenică și paleo

Uleiul de avocado are un procent ridicat de grăsimi mononesaturate și o doză mare de antioxidanți. Este un ulei recomandat pentru a pregăti rețetele specificedietelor ketogenică și paleo. Putem adăuga câteva picături de fiecare dată când ne preparăm masa de dietă. Datorită nivelului ridicat de grăsimi nesaturate, uleiul de avocado este recomandat pentru protecția sistemului cardio-vascular și respectă principiile dietei Keto și Paleo.

Uleiul de avocado conține:

  • 70% acizi grași mononesaturați (MUFA);
  • acizi grași polinesaturați Omega-3 (PUFA);
  • acizi grași polinesaturați Omega-6 (PUFA);
  • acizi grași saturați.
Dieta ketogenică exemplu de meniu zilnic, cu alimente recomandate mic dejun, prânz, cină.
Dieta ketogenică exemplu de meniu zilnic, cu alimente recomandate mic dejun, prânz, cină. Intră pe site ProDietaMagazin.ro cu zeci de produse special concepute pentru a ține ușor dieta ketogenică!

Metoda de obținere a uleiului de avocado:

Uleiul se obține prin procedee mecanice efectuate la rece, din pulpa fructului framântată și centrifugată și filtrarea ulterioară. Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, acesta este obținut din pulpa fructului și nu din sâmburele acestuia care conține foarte puține grăsimi.

Proprietăți organoleptice ale uleiului de avocado: Uleiul de avocado se caracterizează printr-o culoare verde măslinie.

Descriere olfactivă: Ulei de avocado pentru gătit, alimentație, dieta ketogenică. Are un gust unic și reprezintă o combinație între unt, nuci, arome ierboase și pâmăntoase.

Proprietățile nutritive ale uleiului de avocado:

Uleiul de avocado este foarte benefic sănătății pentru că este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3 si B6. Prin comparație cu alte uleiuri, uleiul de avocado deține cel mai înalt continut de grăsimi mono-nesaturate, vitamina E, acid folic, potasiu, magneziu, luteina, Beta-Sitosterol și glutation.

Recomandări utilizare ulei de avocado:

Uleiul de avocado poate fi utilizat în alimentație, în salate, preparate reci, dressinguri. Uleiul de avocado este bun la gătit. În plus față de faptul că este mult mai bogat în vitamine, minerale, nutrienți esențiali și acizi benefici decât uleiul de floarea soarelui sau uleiul de măsline, uleiul de avocado are un punct ridicat de ardere și poate fi folosit la preparatele prăjite și coapte. Este un ulei care, la temperaturi mari, nu degajă nici substanțe toxice, nici fum.

Mod de utilizare în rețete cu ulei de avocado

Uleiul de avocado este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri pe care le putem folosi la gătit în bucătărie, dar și pentru sănătatea și frumusețea pielii și părului.

  • Uleiul de avocado este folosit ca aromatizant și ca ulei de gătit de exemplu pentru a face maioneză. Uleiul de avocado are o compoziție fină și elegantă, perfectă pentru a obține o maioneză delicioase acasă. Maioneza cu ulei de avocadă va fi mai sănătoasă decât varianta de la magazin.
  • Puteți combina ulei de avocado cu sare de mare grunjoasă și fulgi de ardei roșu pentru a realiza un sos gustos.
  • Uleiul de avocado poate fi adăugat cu succes la supe și ciorbe. Acesta intensifică aroma ingredientelor și sporește capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive.
  • Se recomanda a se folosi pentru dressinguri în salate dar poate fi folosit și pentru prăjire.
  • Putem adăuga și la hummus 5-6 picături de ulei de avocado. Apoi servim cu felii de legume crude și semințe de rodie.

Proprietățile uleiului atunci când este utilizat atât intern în alimentație, cât și extern:

  • emolient, regenerator, restructurant, ușor cicatrizant;
  • acționează împotriva îmbătrânirii cutanate;
  • protejează pielea de agresiuni externe;
  • catifelează pielea, sporește confortul și elasticitatea pielii;
  • atenuează reacțiile inflamatorii;
  • hrănitor pentru păr, îi conferă frumusețe și strălucire.
Supa cu ulei de avocado. Fie că am gătit supe normale sau supe crema, este recomandat să punem puțin ulei de avocado în supă. Aceasta va căpăta o savoare specială, dar, în plus, noi vom absorbi mult mai eficient vitaminele și mineralele din mâncarea noastră sănătoasă de casă!

Ulei de avocado pentru frumusețe

Are și uz cosmetic, poate fi inclus în creme de față și corp, balsamuri pentru păr. Uleiul de avocado pătrunde în piele mult mai adânc decât alte uleiul naturale, ca de exemplu cel de masline.

Uleiul de avocado este un produs natural cu efecte hidratante și hrănitoare asupra pielii și părului. Face părul mătăsos și lucios dacă o dată la două, trei spălări, după ce te clătești bine cu apă călduță, masezi pielea capului cu ulei de avocado. Acesta intră ușor în piele, combate diverse afecțiuni ale scalpului între care mătreața și dermatita și menține părul sănătos. Vei avea un păr mai bogat și mai lucios dacă faci acest lucru timp de trei sau patru luni.

Uleiul de avocado se simte confortabil pe piele, fiind unul dintre cei mai buni emolienți. Acesta previne adâncirea ridurilor, hrănește pielea în profunzime, o menține elastică și fină. De asemenea, curăță bine reziduurile de machiaj și combate cearcănele, dacă este folosit zilnic.

PROBLEME DERMATOLOGICE. Este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmează senzaţia de mâncărime sau uscăciune. Acţionează în mod benefic asupra pielii fiind un foarte bun emolient, dedurizant, regenerator, restructurant, ușor cicatrizant, acționează împotriva îmbătrânirii cutanate, protejează pielea de agresiuni externe, catifelează pielea, sporește confortul și elasticitatea pielii, atenuează reacțiile inflamatorii si conferă frumusețe și strălucire părului.

Uleiul de avocado e folosit ca o soluție naturală pentru a reduce petele aparute din cauza soarelui. Dacă este aplicat de două ori pe zi, dimineața și înainte de culcare, dă cele mai bune rezultate. Uleiul de avocado pus pe un tampon de bumbac este excelent pentru a te demachia în zona ochilor.

De ce să folosim ulei de avocado la gătit

Beneficiile pentru sănătate aduse de uleiul de avocado sunt:

Este un ulei cu un nivel ridicat de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, în comparație cu alte uleiuri.

Bruschete delicioase cu ulei de avocado. Uleiul de avocado poate fi excelent pentru a-l întinde pe pâinea prăjită alături de ierburi aromatizante și legumele preferate. Ulei de avocado în magazin.

Are niveluri ridicate de alfa și beta-caroten care protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului. Recent, s-a descoperit că avocatina B, un tip de grăsime care se găsește în uleiul de avocado, ajută la combaterea leucemiei mieloide acute, care este o formă foarte rară cancer. Grăsimea din avocado a reușit să distrugă celulele stem leucemice lăsând, în același timp, nevătămate celulele sănătoase. Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate în carotenoide anticanceroase, care sunt mult mai abundente în porțiunea de culoare verde-închis a fructului, care este mai aproape de coajă.

Are un conținut foarte bogat de vitamine și minerale esențiale, inclusiv un nivel ridicat de vitamina E, un antioxidant puternic.

Uleiul de avocado, spre deosebire de uleiul de masline, constituie o sursă benefică de luteină, substanță naturală care protejeaza impotriva degenerarii maculare si a orbirii.

BENEFICII: Dieta cu ulei de avocado ajută la slăbire

Uleiul de avocado este eficient în cura de slăbire. Potrivit cercetărilor publicate în revista Nutrition Journal, subiecții care au mâncat o jumătate de avocado împreună cu masa lor de prânz obișnuită sau au adăugat ulei de avocadă au afirmat că au simțit cu 40% mai puțin senzația de foame la trei ore după masă, și cu 28% mai puțin, la cinci ore după masă, comparativ cu cei care nu au mâncat avocado împreună cu masa lor de prânz. Studiul a mai constatat, de asemenea, că avocado ajută la reglarea glicemiei.

BENEFICII: Dieta cu ulei de avocado ajută persoanele care au probleme cu tensiunea.

Aveți probleme cu tensiunea arterială? Datorită conținutului bogat de magneziu și vitamina E, uleiul de avocado este benefic sistemului vascular și nu conține grăsimi care se depun pe artere. De aceea, el protejează tensiunea arterială și este de preferat la gătit în locul altor grăsimi. Folosiți ulei de avocado la omletă, la maioneză, la pâinea prăjită, la salate de crudități, la  friptură și alte preparate la cuptor.

BENEFICII: Ajută la absorbția mai bună a vitaminelor și antioxidanților

În urma studiilor efectuate la Universitatea din Ohio, uleiul de avocado a primit supranumele de “sprijinitor al nutrienților“, pentru că s-a demonstrat ca duce la creșterea absorbției de către organism a mult mai multor nutrienți sănătoși. Adăugați ulei de avocado peste sos de roșii, fie cu morcovi cruzi, pentru că absorbția carotenoidelor și transformarea acestora într-o formă activă de vitamina A se  îmbunătățesc semnificativ. Adăugarea de ulei de avocado la salată ne ajută să absorbim de trei ori mai multe molecule antioxidante carotenoide, molecule care ajută la protejarea organismului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Uleiul de avocado are un conținut ridicat de grăsimi monosaturate, fiind un ulei ușor de digerat și asimilat de către organism. Datorită acestui ulei, corpul asimilează mai ușor vitaminele solubile în grăsimi și antioxidanții care încetinesc îmbătrânirea și deteriorarea and-ului celulelor. Putem concluziona, așadar, că este și un ulei bun împtriva apariției tumorilor și a cancerului.

Avocado ulei pentru gătit cu beneficii pentru sănătate și proprietăți nutritive valoroase. 
Preț ulei de avocado în magazin www.ProDietaNaturala.ro
Avocado ulei pentru gătit cu beneficii pentru sănătate și proprietăți nutritive valoroase.
Preț ulei de avocado în magazin www.ProDietaNaturala.ro

Uleiul de avocado PRONAT este un ulei de calitate înaltă, premium, cu o compoziție 100% ulei de avocado. Este un ulei recomandat pentru alimentația raw vegan, dieta ketogenică, perfect și pentru gatit, asezonarea salatelor (dressinguri) sau stropirea legumelor din salate (drizzling).

Scrie un raspuns: