Kombucha: beneficii pentru sanatate si proprietati nutritive

Kombucha este o băutură naturală obținută prin fermentarea unei varietăți speciale de bacterii și drojdie în ceai negru, verde, Mate sau de tei. Ceaiul Kombucha are un gust similar cu cel de cidru de mere, dar poate fi și neobișnuit pentru unele persoane.

Kombucha este un tip special de ceai ferementat, bogat în probiotice, disponibil și în magazine tip Plafar din România.
Kombucha este un tip special de ceai ferementat, bogat în probiotice, disponibil și în magazine tip Plafar din România.

Ce are acest ceai atât de special? Băutura naturală pe bază de ceaiuri și plante medicinale Kombucha este benefică în primul rând pentru că este bogată în probiotice (bacterii benefice tractului intestinal și sistemului imunitar) dar conține și vitaminele din complexul B și minerale precum crom, fier, potasiu și fosfor.
Ceaiul Kombucha este o băutură consumată de secole în diferite părți ale lumii, inclusiv în Rusia și China. Mai recent, și-a făcut drumul spre America și Europa, unde este disponibilă în special în magazinele Plafar (în magazine special dedicate pentru pentru sănătate).

Ingrediente rețeta de Kombucha original

Iată un exemplu listă de ingrediente ale unei rețete de băutură originală Kombucha: ceai din plante 96% (apă minerală naturală, ceai verde, ceai negru, frunze de ceai Mate, flori de tei, lămâiță, flori de albăstrele, balsam de lămâie, mentă nana, urzică, vinariță, flori de soc, frunze de zmeur, flori de gălbenele, frunze de mur, lemn dulce), zahăr brut de trestie, culturi de kombucha. Băutura kombucha realizată după rețeta originală are de obicei 0,5% vol. Alcool.

Vorbim, așadar, despre o băutură cu numeroase proprietăți nutritive datorate probioticelor dar și plantelor medicinale ușor fermentate alături de kombucha. Pentru un plus de gust și savoare se adaugă suc de vișine, de lime, de sfeclă roșie sau plante medicinale, mentă aromatizantă sau ghimbir benefic digestiei.

Miere crudă, produse autentice din România. Mierea este un produs natural este disponibilă pe site www.proDietaNaturala.ro

Cultura Kombucha

Cunoscut și cu numele de SCOBY, pentru asocierea simbiotică a bacteriilor și a drojdiei, cultura Kombucha reprezintă o varietate de probiotice care acționează împreună într-o matrice de celuloză. Denumită și ciupercă, cultura Kombucha fermentează o perioadă îndelungată de săptămâni sau luni, timp în care se regenerează pentru a produce o ciupercă nouă. Aceast ”pui de ciupercă” poate fi separat sau poate să rămână atașat de așa-numita ”ciupercă” originală Kombucha și să fie supus unei fermentări suplimentare.
În perioada de două săptămâni de fermentație, cultura Kombucha metabolizează zahărul pentru a produce o varietate de acizi organici și dioxid de carbon. Acestea determină carbonarea și o aromă de caramel pe care mulți ”Kombucha-Lovers” o adoră.

Băutura Kombucha conține zahăr puțin, deoarece zahărul este consumat prin procesul de fermentare. Băutura conține alcool ca urmare a fermentației, dar în cantitate foarte mică, de sub 1%. Timpii de preparare mai lungi reduc atât conținutul de zahăr, cât și alcoolul.

De unde cumpărăm Kombucha În România? Ce preț are acest ceai în Plafar?

Băutura kombucha se găsește și în România (de obicei de import UE, Germania) în magazine tip Plafar precum www.proDietaNaturala.ro la preț cuprins între 12 și 14 lei în sticlă brună de 330 ml.

Kombucha poate ajuta și la slăbire

Kombucha sortimente, rețeta clasică dar și în amestec cu plante medicinale, lime, ghimbir, sfeclă roșie, vișine, mentă. Preț mic în magazin online proDietaNaturala.ro
Kombucha sortimente, rețeta clasică dar și în amestec cu plante medicinale, lime, ghimbir, sfeclă roșie, vișine, mentă. Preț mic în magazin online proDietaNaturala.ro

Multe persoane se îngrașă din cauza digestiei slabe și incapacității de a digera eficient alimentele. Ceaiul Kombucha aduce probiotice benefice în sistemul digestiv ceea ce înseamnă digestie mai bună, tranzit intestinal mai bun și, implicit siluetă armonioasă. Kombucha oferă, de asemenea, mai multă energie, ceea ce ar putea conduce la un metabolism mai bun și la arderea caloriilor. Consumul de ceai kombucha înainte de masă vă ajută să stingeți setea (care este adesea confundată cu foamea) și vă oferă un sentiment mai mare de plinătate, ambele situații putând duce la un aport global mai mic de calorii. Kombucha în sine are foarte puține calorii, numai 20 calorii per 100 ml în medie.

Scrie un raspuns: