Coarne de padure, fructe cu beneficii extraordinare

Coarnele de pădure sunt fructe mici, de nuanță roşie, portocalie sau chiar galbenă, care se coc în primele luni de toamnă. Sunt considerate fructe cu virtuți curative care pot fi folosite și ca tratament naturist pentru diverse afecțiuni medicale.

Coarne de pădure, fructe cu gust dulce acrișor, cu numeroase proprietăți nutritive. Sucul de coarne de pădure aduce multe beneficii sănătății.
Coarne de pădure, fructe cu gust dulce acrișor, au numeroase proprietăți nutritive. Sucul de coarne de pădure aduce multe beneficii sănătății. Coarnele de pădure au un gust dulce acrișor care amintește de o combinație între afine și vișine.

Coarnele de pădure proaspete au un gust asemănător cu al merișoarelor (afinelor roșii). Au un singur sâmbure şi cresc și la noi în țară în zona de câmpie sau în pădurile de foioase. Fructele sunt comestibile și se coc numai după ce cad din copac. Când sunt coapte, fructele numite coarne de pădure au o nuanță de roșu închis sau galben strălucitor.
Din punct de vedere botanic, coarnele de pădure au numele de Cornus mas. Mai sunt cunoscute ca cherry cornelian și aparțin familiei “dogwood” științific cunoscută sub numele de “cornaceae”. Acest fruct cu nume diverse, precum  cherry Cornelian, cornel european sau Dogwood are rădăcinile sale originare în sudul Europei. Această plantă poate fi cultivată chiar și cu scopuri decorative deoarece are frunze plăcute, care pare că de fapt cresc opuse una alteia, de 4-10 cm lungime si 2-4 cm lățime. Forma coarnelor de pădure este una ovală alungită.

Proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate.

Fructele numite coarne de pădure au proprietăți medicinale și substanțe nutritive cu beneficii majore pentru sănătate. Acest fruct este unul astringent care poate provoca chiar contracția mușchilor sau țesuturilor corpului în caz de sângerare excesivă. Este, de asemenea, un febrifug care ajută la reducerea impactului febrei și poate reduce temperatura corpului la normal. Coaja și fructele sunt de asemenea nutritive și ajută la restabilirea nutrienților pierduți din organism. Proprietatea astringentă a fructului acționează ca un bun tratament pentru afecțiunile intestinale și febră. Florile coarnelor de pădure sunt folosite în tratamentul diareei.

Proprietățile curative ale coarnelor de pădure sunt associate cu tratamentul naturist a diverse afecțiuni cum ar fi dureri la nivelul spatelui și genunchiului, vertij, tinitus, urinare frecventă, frisoane și febră, palpitații, neurastenie, tulburări menstruale.

Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Sucul de coarne de pădure este excelent tonic, revitalizant, remineralizant.

Sucul de coarne de pădure are excelente proprietăți de revitalizare și remineralizare.  Coarnele de pădure proaspete din care se obține sucul prin presare la rece sunt deosebit de bogate în potasiu, fier, calciu, mangan, zinc. Practic, aceste fructe de pădure extrag din sol minerale într-o concentrație extraordinară de care noi putem beneficia pentru sănătate.

Sucul de coarne de pădure este recunoscut ca tratament naturist pentru recuperarea organismului după episoade de diaree sau transpirație excesivă, slăbiciune a corpului după febră sau anemie.

Sucul de coarne de pădure poate acționa ca un veritabil hepatoprotector.

Sucul de coarne de pădure este un diuretic eficient.

Acest lucru înseamnă că stimulează producția de urină și că poate ajuta la detoxifierea organismului.

Coarnele de pădure au proprietăți antivirale și antibacteriene.

Fie că alegem fructe deshidratate de coarne de pădure, fie suc, vom beneficia de un aport mare de vitamina C și de fitonutrienți care acționează ca agenți anti-virali, anti-inflamatorii și antibacterieni. Aceste fructe de pădure sunt deosebit de bogate în antioxidanți.

Sucul poate fi consumat și de diabetici sau de persoane aflate la cură de slăbire pentru că are un indice glicemic mic, are numai 40 de calorii per 100 ml și numai 9,9% carbohidrați. Unități glucidice per 100ml= 0,83UG.

Coarne de pădure: fructe deshidratate și suc natural Bio fără zahăr adăugat.
Coarne de pădure: fructe deshidratate și suc natural Bio fără zahăr adăugat. Unde găsim coarne de pădure >> magazine online.

Per ansamblu, coarnele de pădure sunt fructe deosebit de bogate în vitamine și minerale. În cazul în care aveți curte cu grădină acasă, puteți avea în vedere și plantarea arbustului Cornus mas pentru a obține coarne de pădure. Coarnele de pădure deshidratate se găsesc și în magazine naturiste precum  www.proDietaNaturala.ro. Tot în acest magazine am găsit și suc de coarne de pădure de proveniență Germania.

Scrie un raspuns: