Suplimente naturiste, vitamine pentru ochi sanatoasi

Atunci când căutăm suplimente naturiste pentru ochi sănătoși avem în vedere un complex de vitamine și minerale.

Ochi sanatosi: tratament naturist, vitamine, suplimente.
Ochi sanatosi: tratament naturist, vitamine, suplimente.

Un supliment alimentar pentru ochi sanatosi 100% natural poate conține: extract de afine, luteină, zeaxantină, beta-caroten, vitamina E, vitamina B2, mineralele zinc și seleniu. Beta-carotenul este unul din cei 600 de reprezentanți ai familiei carotinelor vegetale. Este cunoscut și sub numele de provitamina A, ceea ce înseamnă că o parte din beta-carotenul ajuns în organism odată cu alimentele, este transformat în vitamina A (retinol). Seleniul și beta-carotenul acționează sinergic pentru sănătatea ochilor.

Afinele, fructele ochilor sănătoși

Afinele un conținut unic de fitonutrienți antioxidanți. Cercetările arată că afinele au abilitatea de a proteja retina împotriva deteriorării oxidative. În studiile preliminare efectuate pe cobai, antocianinele din afine protejează retina de daunele oxidative nedorite. Mai mult, s-a stabilit că acestea ajută și în protejarea retinei de daunele provocate de lumina solară.

Vitamine și minerale pentru ochi sănătoși

Vitamina E apare și ea în cristalinul ochiului și are o funcţie deosebită de protecţie faţă de acizii graşi polinesaturaţi ai foto-receptorilor. Zincul are însă o importanță deosebită și pentru funcționarea ochilor. El apare într-o concentrație ridicată în special în retină. Acest microelement îndeplinește diferite funcții fiziologice, intervenind, printre altele, în metabolismul vitaminei A. Seleniul completează sistemul de protecție pentru combaterea acțiunii radicalilor liberi asupra ochiului și în special asupra maculei sensibile la oxidare. Vitamina B2 (riboflavina) apare într-o concentrație ridicată în cornee și cristalin. Vitamina B2 poate menține cristalinul limpede si transparent. Cercetările științifice arată că persoanele cu aport bun de riboflavină prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de opacifierea cristalinului (cataractă) decât persoanele cu o alimentație defectuoasă.

Vitamina A

Cel mai cunoscut supliment cu care se face legătura în ceea ce priveşte acuitatea vizuală şi sănătatea ochilor este vitamina A. Vitamina A joacă un rol-cheie în procesul vederii, fapt care a condus la supra numirea acestei vitamine drept „vitamina ochilor”. Denumirea specializată „Retinol” pentru vitamina A este derivată de la „retina” ochilor. Vitamina A participă la formarea purpurului retinian (purpurul vizual) a epiteliilor de pigment din retină, care sunt responsabili de vederea crepusculară. Anumite activități precum lucrul mai mult de 6 ore zilnic la calculator, privitul nopţi la rând la televizor şi călătorii dese noaptea (şoferii în special) pot determina necesitatea suplimentării dietei cu vitamina A și beta-caroten. Vitamina A este recunoscută ca fiind esențială în păstrarea sănătății ochilor.

Multi Vitamine si Minerale recomandate pentru Sanatatea Ochilor. Vezi vitaminele A si E beneficii si pret.
Multi Vitamine si Minerale recomandate pentru Sanatatea Ochilor. Vezi vitaminele A si E, zinc, seleniu, B2 beneficii si pret.

Beneficiile pentru sănătate ale luteinei

Luteina este un antioxidant considerat un nutrient esențial pentru o vedere normală. Rolul protector al luteinei împotriva deteriorării oculare este bine documentat. De asemenea, studiile au indicat că luteina îmbunătățește sănătatea inimii, protejează pielea împotriva deteriorării provocate de razele UV, scade șansele de diabet cauzat de stresul oxidativ și are proprietăți antiinflamatorii și anti-cancer.

Recent, numeroase studii au arătat că luteina și zeaxantinul protejează macula. Macula este parte a retinei care ne dă posibilitatea de a vedea detaliile de care avem nevoie, pentru a putea citi, coase ori recunoaște fețele oamenilor. Suplimentele cu luteină și zeaxantină pot preveni și trata degenerescența maculei aflată într-un stadiu incipient.

Luteina este un antioxidant ce aparține familiei de carotenoizi. Luteina este un pigment de culoare galbenă. Cu toate că nu intră în categoria vitaminelor, cea alimentară este considerată un nutrient esențial pentru o vedere normală. Deoarece luteina este liposolubilă, poate avea loc o deficiență dacă este asociată cu digestia grăsimilor. Zeaxantina are, de asemenea, rol de anti-imbatranire pentru ochi. Mai mult, zeaxantina poate suprima reacțiile adverse asupra corpului uman produse de medicamentele împotriva cancerului, stimuleaza celulele creierului, consolidează memoria.

Ce alimente sunt recomandate?

Luteina se găsește în gălbenuș și în multe plante și legume, inclusiv ardei roșu, muștar, broccoli, dovlecei zucchini, porumb, mazăre de grădină, spanac, praz, varză și varză kale. Luteina este cea care dă culoare majorității fructelor și legumelor. Zeaxantina se găsește în porumb, gălbenuș de ou.

Protejarea ochilor. Partea centrală a retinei, numită maculă, conține pigmenți maculari în care luteina este concentrată. Pigmenții de culoare galbenă protejează retina de distrugerea provocată de afectarea foto-oxidativă dată de lumina cu intensitate mare. Luteina oferă ochiului protecție, scăzând riscul pierderii văzului odată cu înaintarea în vârstă, ce cauzează pierderea treptată a vederii centrale. Pierderea văzului sau degenerarea maculară odată cu înaintarea în vârstă este cauzată de deteriorarea constantă a retinei.
Sănătatea inimii: Luteina poate de asemenea să reducă riscul de boli arteriale. Studiile au arătat că persoanele cu cel mai ridicat aport de luteină au prezentat cea mai mică îngroșare a pereților vaselor arteriale. Luteina scade și oxidarea colesterolului LDL, reducând astfel riscul de blocare a arterelor.

LUTEINA 20mg si Zeaxantina 1 mg pt Ochi Sanatosi (30 cps/1 pe zi).
LUTEINA 20mg si Zeaxantina 1 mg pt Ochi Sanatosi (30 cps/1 pe zi). Cel mai bun pret este pe www.prodietaplant.ro >> vezi detalii si mod de livrare <<


Protejarea pielii: Luteina poate totodată să scadă riscul de cancer de piele și de arsuri solare. Sub influența luminii solare, în interiorul pielii se formează radicali liberi. Aceștia pot deteriora ADN-ul din celule. Luteina poate oferi protecție împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV-B.

Scrie un raspuns: