Vânătăi tratament naturist. Vindecare rapidă.

Vânătăile sunt zone întunecate care apar pe piele atunci când impactul unei lovituri sau răniri sparge capilarele chiar sub suprafața pielii. Mulți dintre noi ne dorim un ulei tratament natural care să facă să ne treacă repede vânătăile. Crema cu arnică (Arnica montana) este cel mai renumit tratament naturist pentru vindecare rapidă vânătăi.

Arnica Montana și Tamus pentru vindecare rapidă vânătăi și contuzii. Multivitamine cu cătină, măceșe, polen și miere.
Arnica Montana și Tamus (extern) pentru vindecare rapidă vânătăi și contuzii. Multivitamine (intern) din amestec natural de cătină, măceșe, polen și miere.

În plus față de uleiul de arnică, mai sunt eficiente și alte uleiuri naturale și plante medicinale precum cel de untul-pamantului (Tamus communis), gălbenele (Calendula officinalis), tătăneasa (Symphytum officinale), rostopasca (Chelidonium majus), salvie (Salvia officinalis).

Chiar și când ne lovim în mobilier sau cădem putem provoca ruperea capilarelor. În timp ce unii oameni sunt pur și simplu stângaci și au mai multe accidente care se termină cu vânătăi, de multe ori există o problemă care provoacă vânătăi, cum ar fi capilarele fragile, pielea subțire, lipsa colagenului și problemele de coagulare.
Multe dintre aceste condiții de bază sunt asociate și cu deficiențe de vitamine.

Vindecarea vânătăilor, contuziilor și inflamațiilor trebuie realizată pe două planuri: intern (produse vitaminizante din fructe de pădure cu miere și polen și ceaiuri de plante medicinale) și extren (cremă antiinflamatoare de arnica montana și tamus, untul pământului).

Vitamina C.

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este un nutrient necesar în organism pentru producția de colagen, stimularea imunității și activitatea antioxidantă. Colagenul este necesar pentru întreținerea și repararea țesuturilor conjunctive, în special pentru pereții vaselor de sânge. Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant puternic care elimină radicalii liberi dăunători, considerați a fi responsabili pentru îmbătrânirea și degenerarea țesuturilor, inclusiv a vaselor de sânge. Deficiența ușoară a vitaminei C duce la vânătăi frecvente, dureri articulare, imunitate redusă și risc crescut de boli cardiovasculare. Puteți lua un supliment de Vitamina C sau sucuri vitaminizante de acerola, aronia sau măceșe.

Vitamina C nu trebuie să fie o pastilă! Poate fi luată din sucul cu afine, măceșe, aronia, coacăze negre, acerola.
Vitamina C nu trebuie să fie o pastilă! Poate fi luată din sucul cu afine, măceșe, aronia, coacăze negre, acerola. Disponibil în site proDietaBio.ro

Vitamina K.

Vitamina K este necesară ca un cofactor pentru o enzimă care este esențială pentru coagulare. Coagularea este un proces de stopare a fluxului de sânge prin formarea de cheaguri, care este critică pentru vindecarea leziunilor. Deficitul de vitamina K duce la sângerări necontrolabile și la vânătăi mari dacă capilarele sunt slabe sau deteriorate. Deficiența de vitamina K este mai frecventă la copii, dar apare și la adulți care iau medicamente anticoagulante, suplimente mega-doză de vitamina E, beau cantități mari de alcool, care au boli de ficat și probleme de absorbție a grăsimilor. În plus față de vânătăi excesive, deficiența conduce, de asemenea, la creșterea timpului de coagulare, sângerări nazale, sângerări ale gingiilor, sânge în urină și fecale și menstruație abundentă. Doza recomandată pentru vitamina K pentru adulți variază de la 90 la 120 mg, în funcție de sex.

Vitamina K preț, beneficii, sănătate.
Deficiențele de vitamina K sunt sesizate în special atunci când avem probleme de coagulare a sângelui. Citește mai mult în > ProDietaPlant.ro

Deficiențele vitaminelor B-9 și B-12.

Deși nu la fel de frecvente ca deficiențele de vitamină C și K, lipsa B-9 sau acidul folic și B-12 conduc, de asemenea, la vânătăi nedorite. Deficiențele de vitamine B-9 și B-12 duc la creșterea nivelului de homocisteină din sânge, care dăunează pereților vaselor de sânge și afectează repararea ADN-ului. Vasele de sânge distruse cresc riscul infiltrării sângelui. Doza recomandată pentru B-9 variază de la 150 micrograme pentru copii până la 600 micrograme pentru femelele însărcinate. Doza recomandată pentru B-12 variază de la 0,4 micrograme pentru copii la 2,8 micrograme pentru femelele care alăptează.

Vitaminele B12, B9 și multe altele sunt disponibile în site proDietaPlant.ro
Vitaminele B12, B9 și multe altele sunt disponibile în site proDietaPlant.ro

Deficitul de vitamine poate fi tratat natural cu plante medicinale în bază de polen și miere de albine. Dacă nu agreați ideea de a înghiți pastile și nu vă plac vitaminele din farmacii sau nu aveți încredere în ele, atunci puteți apela la produse naturale. Vitalizant Energizant FORTE are în compoziție: busuioc (Ocimum basilicum), măceșe (Rosa canina), cătină (Hippophae rhamnoides), nucă (Juglans regia), susan (Sesamum indicum), obligeana (Acorus calamus), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), cimbru (Thymus vulgaris), cimbrișor (Thymus serpyllus), scorțișoara (Cinnamomum cassia), polen, miere. Este un excelent vitaminizant (conține vitaminele C, E, A, B1, B2, B3, B9, K, P, D, colina) și mineralizant (plantele din compoziția sa conțin calciu, sodiu, potasiu, fier, magneziu, fosfor), conține proteine și acizi grași esențiali.

Salvia este o plantă medicinală recomandată de naturiști pentru tratamentul problemelor legate de cavitatea bucală, stomac, gastrită, căi biliare. Vă puteți prepara CEAI de salvie, puteți folosi ulei de salvie macerată pentru orice preparat culinar, puteți alege drops, tablete masticabile, pastă de dinți sau apă de gură. Toate produsele sunt disponibile cu livrare rapidă în magazin www.proDietaBio.ro

Cremă, unguent, ulei de tratare și vindecare rapidă a vânătăilor

Pe măsură ce îmbătrânim, capilarele din piele devin mai slabe, ne atenționează Clinica Mayo, astfel încât capilarele se sparg mai ușor și vânătăile care rezultă devin mai frecvente. De asemenea, pielea devine mai subțire odată cu vârsta, iar culoarea capilarelor rupte poate fi mai evidentă, în special în zone cum ar fi gâtul care nu are strat gras protector. Acest lucru face ca vânătăile să fie mai vizibile.

Arnica montana este o plantă medicinală recunoscută pentru beneficiile de tratament anti vânătăi, contuzii și dureri.
Arnica montana este o plantă medicinală recunoscută pentru beneficiile de tratament anti vânătăi, contuzii și dureri. Alege produse naturale cu livrare rapidă din magazinul proDietaBio.ro

Vânătăile pot fi masate cu cremă de arnică și untul-pământului. Arnica montana este o plantă medicinală cu efect terapeutic al florilor dar și rădăcinilor. Florile mari, galbene, sunt asemănătoare margaretelor si infloresc in iunie-august. Crema cu extract de arnica montana are efect benefic antiinflamator și regenerator al țesuturilor. Este recomandată în entorse, luxații, contuzii, hematoame, fracturi, vânătăi. Untul pământului, cunoscut și sub denumirea de fluierătoare, este o plantă erbacee, cu tulpină lungă de 2-4 metri, care se agaţă de alte plante sau pe pietre. Folosite de mii de ani, atât intern, cât și extern, leacurile din „unturi“ calmează durerile reumatice și vânătăile, contuziile.

Scrie un raspuns: