Tromboza venoasa profunda tratament naturist

Tromboza venoasă profundă poate avea și tratament naturist, însă numai sub îndrumarea medicului specialist. Tromboza venoasă profundă (TVP) constă în prezența unui cheag de sânge într-o venă situată la nivel profund în organism, de obicei la coapsă, pelvis sau la gambă.

Tromboza venoasa profundă (TVP) înseamnă producerea unui tromb (cheag de sânge) într-una dintre venele profunde cu consecințe periculoase pentru sănătatea întregului organism.
Tromboza venoasa profundă (TVP) înseamnă producerea unui tromb (cheag de sânge) într-una dintre venele profunde cu consecințe periculoase pentru sănătatea întregului organism.

National Heart, Lung and Blood Institute USA declară că cheagurile de sânge din zona coapsei prezintă o mai mare probabilitate de a se rupe și de a ajunge la plămâni, cauzând embolism pulmonar, decât cheagurile de sânge din zona gambei. Tromboza venoasa profundă este o boală periculoasă, deoarece din cheagul format se pot rupe bucăți, numite emboli, care circulă în sânge și se opresc în plămâni. Această complicație se numește embolie pulmonară și este o urgență medicală pentru că pune viața în pericol. Embolia pulmonară masivă poate fi fatală în timp foarte scurt (minute).

Tratamentele pe bază de plante vă pot ajuta să preveniți sau să evitați tromboza, însă mai întâi ar trebui să discutați toate strategiile cu medicul dumneavoastră. Tratamentul naturist va fi coordonat de medic.

Riscuri

Aveți un risc mai mare de a dezvolta tromboză venoasă dacă ați fost inactivi pentru o perioadă mai lungă, de exemplu, după operații, boli sau călătorii pe distanțe mari. Persoanele mai în vârstă sau care au suferit un atac de inimă sau infarct sunt de asemenea expuse la risc, precum și femeile însărcinate și acelea care utilizează pilula contraceptivă. Atunci când se formează un cheag la picior, acesta blochează circulația sângelui care intră și iese în zona respectivă. Acest lucru poate duce la inflamație și durere. Pielea din jurul zonei capătă un aspect lucios și își schimbă culoarea în roșu, albastru sau într-o culoare palidă. Dacă prezentați unul dintre aceste simptome, ar trebui să vă prezentați imediat la medic deoarece un cheag se poate rupe de venă, călătorind către plămâni și cauzând astfel embolismul pulmonar fatal. Ca de obicei, prevenția este mai bună decât vindecarea, iar una dintre metodele prin care o puteți realiza este să evitați să stați jos sau întinși pentru perioade mari de timp. Atunci când vă mișcați cu regularitate, mușchii vă pun sângele în mișcare, prevenind stagnarea lui în zona picioarelor.

USA National Center for Biotechnology Information susține că factorii de risc pentru tromboza venoasă profundă includ inserția unui cateter pacemaker, odihna la pat sau statul jos prelungite, fumatul, fracturile de pelvis, obezitatea, insuficiența cardiacă și operațiile recente. Unele dintre cele mai des întâlnite simptome ale acestei boli includ schimbări ale culorii pielii la piciorul afectat, încălzirea segmentului afectat și durere pe o parte a piciorului, sensibilitate sau umflare. Tromboza venoasă profundă are loc de obicei la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, însă se poate manifesta la oricine.

După operație

După intervenția chirurgicală de îndepărtare a cheagului de sânge din picior, medicul vă poate recomanda fizioterapie pentru a îmbunătăți mișcarea după operație. Vă poate vedea la spital un fizioterapeut care să vă ajute să începeți să vă mișcați piciorul pe patul de spital, spre exemplu, prin mișcări ale gleznei care să încurajeze circulația. De asemenea, ați putea beneficia de fizioterapie după o intervenție chirurgicală. Terapeutul poate executa exerciții care includ îmbunătățirea gamei de mișcare, ajutându-vă să mergeți corect și să realizați exerciții de întărire a musculaturii.

Terapia prin mers/compresie

Dacă aveți tromboză venoasă profundă, fizioterapeutul vă poate recomanda terapia prin compresie pentru a vă îmbunătăți circulația. Aceasta implică purtarea unor ciorapi compresivi care încurajează circulația venoasă. S-a demonstrat că pacienții care urmează terapia compresivă combinată cu mers au parte de rezultate mai bune după diagnosticarea cu tromboză venoasă profundă, decât cei care nu fac acest lucru, spune un studiu publicat în „Journal of Pediatric Oncology Nursing”, în 2007. Totuși, deoarece atunci când aveți tromboză venoasă profundă vă sunt adesea prescrise și medicamente pentru subțierea sângelui, ar putea fi necesar să le luați la 48-72 de ore înainte de a începe exercițiile de mers din cadrul fizioterapiei.

Recunoașterea trombozei

Pe lângă reabilitarea de după un episod de tromboză venoasă profundă sau operație, fizioterapeuții pot fi specializați și în recunoașterea pacienților cu TVP. De exemplu, pacienții care au fost supuși unei operații de înlocuire în zona articulației sunt predispuși unui risc mai mare de tromboză venoasă profundă. Un fizioterapeut vede pacienții după operații și poate recunoaște semnele și simptomele TVP, precum umflarea sau sensibilitatea la nivelul părții inferioare a piciorului. Dacă faceți fizioterapie după o operație la genunchi sau la șold și sunteți îngrijorați cu privire la riscul de TVP, vorbiți cu fizioterapeutul dumneavoastră care vă poate efectua teste precum testul clinic pentru depistarea probabilității de dezvoltare a TVP.

Întoarcerea la exerciții intensive

Înainte de a începe exercițiile moderate sau intensive după ce ați fost diagnosticați cu tromboză venoasă profundă, fizioterapeutul ar trebui să vă evalueze și să vă ofere sfaturi bazate pe recuperarea individuală. Unii fizioterapeuți pot avea îngrijorări în legătură cu activitatea fizică intensă, aceasta putând determina ca un cheag de sânge să se rupă de la locul său și să blocheze plămânii sau inima. Deși exercițiile fizice vă pot ajuta să mențineți o greutate corporală sănătoasă după TVP, ar trebui să lucrați alături de fizioterapeutul dumneavostră pentru a evalua siguranța creșterii nivelului activității fizice.

Tratamente pe bază de plante pentru tromboză

În cartea sa, „Prescription for Nutritional Healing”, consultantul nutriționist atestat Phyllis A. Balch precizează că există multe plante care pot ajuta în această boală. Anumite ierburi, ca rozmarinul, coada șoricelului, zmeura roșie, alfalfa și arborele furnicilor, îmbunătățesc oxigenarea sângelui, în vreme ce ghimpele pădureț îmbunătățește circulația. Ardeiul iute de Cayenne ajută la subțierea sângelui, iar păducelul, ghimbirul, scutellaria și valeriana dilată vasele de sânge și susțin circulația. Ginkgo biloba este o altă plantă care îmbunătățește circulația, fiind totodată și un antioxidant puternic.

Extractul din plante proaspete de ginkgo biloba, crude, are cele mai multe principii active! Este un adevărat tonic cerebral.
Extractul din plante proaspete de ginkgo biloba, crude, are cele mai multe principii active! Este un adevărat tonic cerebral. Produsul îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, mărește randamentul intelectual, este recomandat pentru normalizarea circulației cerebrale, crește fluxul sangvin și nivelul de oxigenare al creierului. Este recomandat de medici și pentru tratamentul varicelor și afecțiunilor renale. Mai multe informații, preț și detalii în site proDietaBio.ro

Tratament naturist recomandat

Ardeiul iute de Cayenne este un remediu vegetal care poate fi folosit în tratarea trombozei venoase profunde. Subțiind sângele, acesta ajută la ameliorarea tensiunii arteriale și crește fluxul sangvin în tot corpul, afirmă Balch. Puteți utiliza ardeiul iute de Cayenne și alături de ghimbir, banană plantain și hamamelis într-o cataplasmă pe care o puteți aplica direct pe zona afectată. Ardeiul iute de Cayenne poate trata efectiv durerea atunci când este aplicat direct pe piele și este utilizat adesea în tratarea artritei și reumatismului.

Cayenne este numit și piper dar reprezintă de fapt ardei iuți roșii măcinați.
Cayenne este numit și piper dar reprezintă de fapt ardei iuți roșii măcinați. Citiți mai multe informații, preț și magazin proDietaBio.ro

Tratament naturist pentru tromboză venoasă

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune gravă care poate duce la complicații ce pun în pericol viața. Dacă prezentați simptomele acestei boli, apelați imediat medicul dumneavoastră. Deși anumite tratamente pe bază de plante pot fi de folos în cazul acestei afecțiuni, evitați să le utilizați în detrimentul vizitei la medic sau să urmați alte metode de tratament decât v-a recomandat medicul. Unele tratamente pe bază de plante pot avea efecte secundare și nu ar trebui încercate de anumite persoane. Femeile însărcinate ar trebui să fie extrem de precaute atunci când ingeră plante.

Sfaturi pentru calatorii:
Există și riscul de a face TVP in timpul unei calatorii. Acest risc creste daca durata calatoriei este mai mare de 4 ore si daca aveti alti factori de risc de a dezvolta TVP. In timpul calatoriilor lungi va recomandam:

  • sa va plimbati pe coridorul autocarului, trenului sau avionului. Daca sunteti cu masina, opriti tot la circa 1 ora si faceti cativa pasi si sarituri;
  • faceti flexii si extensii din glezna (ca si cum v-ati ridica pe varful degetelor si apoi pe calcaie) in timp ce stati pe scaun, in asa fel incat sa stimulati circulatia sangelui in gambe;
  • purtati imbracaminte larga, lejera, fara sosete stranse cu elastic sau incaltaminte care sa va stranga;
  • beti lichide multe (de preferinta apa plata) si evitati cafeaua, alcoolul;
  • daca aveti risc crescut de TVP medicul Dvs. va va recomanda sa purtati ciorapi elastici si/sau sa luati medicamente de subtiere a sangelui (o doza de heparina cu greutate moleculara mica – HGMM)
  • beti suc special pentru vene sanatoase, formula ideală cu vitamine.
Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro
Haus Rabenhorst este o companie cu tradiție din Germania care combină sucuri de fructe vitaminizante cu extracte de plante și vitamine pentru a crea formule sănătoase. Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: