Legume interzise în refluxul gastroesofagian

Legume interzise în refluxul gastroesofagian

Ești obosit de suferința cauzată de durerea insuportabilă a refluxului gastroesofagian? Ei bine, pregătește-te, pentru că nu vei crede ce legume ar putea agrava starea ta.

Aceste alimente pe bază de plante aparent nevinovate pot provoca haos în sistemul tău digestiv, lăsându-te disperat în căutarea unui remediu. Dar nu-ți fie teamă, căci suntem pe cale să dezvăluim legumele interzise pe care ar trebui să le eviți cu orice preț.

Stai pe frecvență, pe măsură ce dezvăluim vinovații surprinzători care s-ar putea ascunde în dieta ta zilnică.

Roșii

Roșiile sunt un declanșator comun al refluxului gastroesofagian și ar trebui evitate dacă experimentați simptome precum arsuri la stomac sau regurgitare acidă. Cu toate acestea, în afara gestionării RGE, roșiile oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Ele sunt bogate în vitaminele A și C, precum și în antioxidanți, care ajută la întărirea sistemului imunitar și protejează împotriva bolilor cronice. Roșiile conțin și licopen, care a fost asociat cu un risc redus de boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

Pentru persoanele fără RGE, există numeroase rețete delicioase pe bază de roșii de care se pot bucura. De la supa clasică de roșii la salata proaspătă Caprese, versatilitatea roșiilor permite o varietate nesfârșită de posibilități culinare. Deci, în timp ce roșiile pot fi interzise pentru cei cu RGE, acestea pot fi totuși savurate de alții pentru valoarea lor nutritională și pentru creațiile gustoase.

Ceapa

legume interzise in refluxul gastroesofagian

Sunt cepele sigure de consumat dacă ai reflux gastroesofagian?

În timp ce cepele pot declanșa simptome la anumiți indivizi cu GERD, efectele lor pot varia de la o persoană la alta. Cepele sunt cunoscute pentru conținutul lor de carbohidrați fermentabili numiți fructani, care pot contribui la simptome precum balonare și gaze. Cu toate acestea, cepele oferă și diverse beneficii pentru sănătate în alte afecțiuni digestive. Ele conțin antioxidanți și compuși antiinflamatori care pot ajuta la protejarea împotriva anumitor boli.

Dacă ai GERD și experimentezi simptome după consumul de ceapă, există sfaturi pentru a gestiona intoleranța la ceapă. Acestea includ gătirea cepei în mod corespunzător, evitarea cepei crude și monitorizarea dimensiunilor porțiilor. În plus, ținerea unui jurnal alimentar poate ajuta la identificarea declanșatorilor specifici și poate face mai ușor de gestionat simptomele tale.

Usturoi

Usturoiul poate avea efecte variabile asupra persoanelor cu reflux gastroesofagian, deci este important să înțelegeți cum ar putea influența simptomele dumneavoastră. Deși usturoiul este cunoscut pentru gustul său puternic și numeroasele beneficii pentru sănătate, poate declanșa refluxul acid la anumite persoane. Acest lucru se datorează faptului că usturoiul poate relaxa sfincterul esofagian inferior, permitând acidului gastric să revină în esofag.

Cu toate acestea, este important de menționat că nu toți cei cu GERD experimentează simptome din cauza consumului de usturoi. Dacă observați că usturoiul vă agravează simptomele, s-ar putea să doriți să-l evitați sau să reduceți consumul. În fericire, există o mulțime de rețete delicioase fără usturoi disponibile care pot oferi în continuare gust și nutriție.

Explorarea acestor rețete vă poate ajuta să vă bucurați de mese fără să agravați simptomele de reflux.

Ardei

Dacă experimentați reflux gastroesofagian, este posibil să doriți să fiți precaut atunci când consumați ardei. Ardeii, atât cei iuți cât și cei blânzi, pot agrava simptomele refluxului acid. În timp ce unii indivizi ar putea tolera ardeii blânzi, alții ar putea constata că chiar și o cantitate mică declanșează disconfort. Este important să ascultați corpul și să determinați care tipuri de ardei vă agravează simptomele.

Iată câteva puncte cheie de luat în considerare în legătură cu ardeii și impactul acestora asupra refluxului acid:

  • Ardeii iuți, cum ar fi jalapenos sau habaneros, conțin capsaicină, care poate irita esofagul și provoca arsuri la stomac.
  • Ardeii blânzi, precum ardeii grași, sunt în general mai bine tolerați de către persoanele cu reflux acid.
  • Ardeii sunt bogati în vitaminele A și C, care sunt importante pentru funcția imunitară și sănătatea pielii.
  • Ei conțin, de asemenea, antioxidanți care ajută la protejarea împotriva deteriorării celulare și reducerea riscului de boli cronice.
  • Integrarea ardeilor în dieta dumneavoastră în mod moderat, și optând pentru varietăți mai blânde, poate oferi beneficii pentru sănătate fără a agrava simptomele refluxului acid.