Tensiunea mica. Cum ne tratam natural.

Tensiune mică: simptome, riscuri, remedii imediate, tratament naturist. Care sunt valorile corecte pentru tensiune și ce remedii naturiste putem folosi?

Tensiunea mică implică schimbarea stilului de viață așa încât să evităm apariția și a altor probleme de sănătate asociate. Chiar dacă noi căutăm remedii imediate pentru tensiunea mică, trebuie să avem în vedere și cauzele acesteia. Tensiunea mică este numită și hipotensiune și înseamnă o tensiune arterială constant sub valoarea de 90/60. Acest lucru poate varia de la persoană la persoană. Unele persoane se nasc cu hipotensiune, altele încep să aibă simptome la vârsta adultă.

Tensiune mică, hipotensiune, simptome amețeli, leșin. Tratament natural cu ceai, extracte de plante.
Tensiune mică, hipotensiune, simptome amețeli, leșin. Tratament natural cu ceai, extracte de plante.

Tensiunea arterială scăzută, cunoscută și sub numele de hipotensiune arterială, poate declanșa simptome precum amețeli și leșin. În plus, o scădere a tensiunii arteriale poate însemna că creierul și organele nu primesc cantități suficiente de nutrienți și oxigen.

  • Simptome. Simptomele tensiunii arteriale scăzute pot include amețeli, oboseală, vedere încețoșată, incapacitate de concentrare, greață, slăbiciune musculară, leșin, un puls prea rapid sau prea slab, piele rece sau umedă, respirație superficială și cefalee.
  • Cauze. Hipotensiunea poate fi cauzată de febră, anemie, medicamente precum diuretice, antidepresive și anti-stress; deshidratare, insuficiență cardiacă, atac de cord, anafilaxie și infecții. Această afecțiune poate deveni o problemă în cazurile avansate de diabet sau accident vascular cerebral.
  • Măsuri de precauție. Consultați medicul pentru un diagnostic aprofundat dacă credeți că aveți simptome de tensiune arterială scăzută. Această afecțiune poate deveni mai gravă și afecta și alte aspecte ale sănătății.

Care este tensiunea arterială optimă?

Tensiunea arterială este forța pe care o exercită sângele pe pereții arterelor. Există două numere asociate cu tensiunea arterială. Primul număr este presiunea sistolică (presiunea când inima pompează sângele). Al doilea număr este presiunea diastolică (presiunea când inima este între bătăi). Tensiunea arterială normală este cea care are o valoare sistolică de 120 milimetri de mercur (120 mm Hg) sau mai mică. Valoarea diastolică normală este de 80 mm Hg sau mai mică. Cele două numere sunt reprezentate de obicei ca 120/80 mm Hg. Tensiunea arterială scăzută, numită și hipotensiune arterială, este condiția când tensiunea arterială scade sub 90/60 mm Hg. Deși unii oameni au tensiune arterială scăzută tot timpul și nu au probleme, hipotensiunea implică riscuri și poate fi o indicație a unei afecțiuni mai complicate

Tabelul pentru înțelegerea valorilor tensiunii arteriale
Categoriesistolic, mmHgdiastolic, mmHg
Hipotensiune arterială< 90< 60
Normal90 – 119și 60 – 79
Prehipertensiune120 – 13980 – 89
Stadiul 1 Hipertensiune140 – 15990 – 99
Stadiul 2 Hipertensiune= 160= 100
Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

Tratament pentru tensiune mică, hipotensiune

Tratamentul poate include medicamente, plante, ceaiuri și modificări ale stilului de viață. Puteți avea în vedere și tratament naturist pe bază de plante și ceaiuri dar sfatul medicului este prioritar.

Apă și cafea

Beți mai multă apă pe parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea și pentru a mări volumul de sânge. Dacă vă plac cafeaua ori ceaiul verde atunci savurați-le zilnic deoarece cofeina crește temporar tensiunea arterială. Reduceți semnificativ consumul de alcool, care promovează deshidratarea și scade tensiunea arterială. Ciocolata neagră, cu adevărat neagră, ajută la creșterea tensiunii.

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Ceaiul de Lemn Dulce (Licorice)

Licorice sau lemnul dulce este un remediu natural care a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru problemele sistemului digestiv, cum ar fi arsuri la stomac, ulcerații gastrice și colici. Lemnul dulce numit și licorice poate acționa pentru a crește tensiunea arterială. Este important să nu consumați acest remediu în cantități mari dacă aveți hipertensiune arterială (deci invers, tensiune mare), deoarece acest lucru poate contribui la probleme cardiace. Este util doar pentru persoanele care suferă de tensiune mică.

Lemn Dulce ceai tratament natural pentru hipotensiune. Preț și livrare rapidă din magazin proDietaNaturala.ro
Lemn Dulce ceai tratament natural pentru hipotensiune. Preț și livrare rapidă din magazin proDietaBio.ro

Ceaiul negru

Ceaiul negru (camellia sinesis) a fost utilizat din vremuri străvechi pentru a trata durerile de cap și pentru a preveni bolile cardiace. Consumul de ceai negru poate contribui la reducerea riscului de amețeală și de hipotensiune arterială ortostatică la persoanele în vârstă. Puteți discuta cu medicul dumneavoastră pentru a stabili dacă această plantă poate aduce beneficii sănătății dvs.

Urzicile

Urzicile sunt excelente pentru normalizarea tensiunii arteriale dar și pentru detoxifiere. Plantele sun foarte bogate în vitamine și minerale dar au și proprietăți de reglare a tensiunii arteriale. Primăvara le puteți consuma proaspete iar în restul anului puteți alege extracte.

Extract de urzică pentru sănătatea rinichilor, pentru detoxifierea ficatului, o circulație sanguină mai bună și metabolism activ.
Extract de urzică pentru sănătatea rinichilor, pentru detoxifierea ficatului, o circulație sanguină mai bună și metabolism activ. Urzica este utilă și ca tratament naturist împotriva alergiilor. Citiți mai multe informații despre ceaiul și extractul de urzici în site www.proDietaBio.ro

Pericole adiacente și importanța prevenției

Scăderea tensiunii arteriale poate provoca amețeli, vedere încețoșată și confuzie. Acestea sunt simptome periculoase atunci când este nevoie de atenție maximă și focusare, cum ar fi în timpul conducerii unui autovehicul sau în timpul mânuirii unor unelte ascuțite. Aceste simptome de scădere a tensiunii arteriale pot duce la pierderea concentrării atenției și la accidente (spre exemplu pericolul de cădere din cauza hipotensiunii). Leșinul este adesea cauzat de scăderea tensiunii. Tensiunea arterială scăzută ar putea fi un indicator al unei probleme mai grave.
Problemele de sănătate asociate cu scăderea tensiunii arteriale includ pierderea de sânge, infecții severe, deshidratare severă, probleme cardiace cum ar fi atac de cord, insuficiență, reacții alergice severe și probleme endocrine cum ar fi tiroida hiperactivă sau subactivă, boala Addison, hipoglicemie sau diabet.

Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună.
La o persoană sănătoasă, tensiunea arterială are o valoare de aproximativ 120 până la 80 mmHG. Pentru a contracara fluctuațiile puternice, suferinzii pot lua suplimente naturiste precum sucul Rabenhorst Germania.Suc de fructe tratament naturist special pentru tensiune arteriala bună. Ingrediente 100% Naturale de la Rabenhorst Germania disponibil și în România www.proDietaBio.ro

Stilul echilibrat de viață, alimentația diversificată, ceaiurile și extractele de plante și sfatul medicului sunt esențial pentru un trai sănătos.

Scrie un raspuns: