Rinichi polichistici tratament

Rinichii polichistici sunt cunoscuți și sub denumirea de chisturi renale sau polichistoza renala. Ce sunt rinichii polichistici vă veți întreba în urma diagnosticului năucitor al medicului. Este vorba despre formațiuni pseudo-tumorale benigne sau necanceroase, care au aspectul unor pungi umplute cu lichid.

Rinichi polichistici tratament naturist. Scăderea creatininei și ureei.

Rinichi polichistici tratament naturist. Scăderea creatininei și ureei. Tratament naturist extract pentru uree crescută la analize.

Aceste chisturi variază în dimensiune și se pot produce spontan sau pot fi cauzate de o boală, precum boala de rinichi polichistică (PKD). Ruptura unui chist de rinichi este neobișnuită, dar poate avea loc. Cel mai frecvent simptom al unui chist de rinichi rupt este durerea, fie în regiunea inferioară a spatelui, fie abdominală. Boala are o evoluţie îndelungată (10-20 de ani) şi poate duce, în timp, la insuficienţă renală.



Ce este boala numită și rinichi polichistici?

Boala polichistică a rinichilor este numită și PKD și implică creșterea numărului de chisturi în rinichi. Aceste chisturi sunt umplute cu lichid. Dacă prea multe chisturi cresc sau dacă devin prea mari, rinichii se pot deteriora. Chisturile pot înlocui lent din țesutul rinichilor, reducând funcția renală și ducând la insuficiență renală.

Cât de des este întâlnită problema de sănătate a rinichilor polichistici?

Chisturile renale au o incidență de aproximativ 10% dintre adulții sănătoși. Aceasta este a patra cauză principală de insuficiență renală. Se găsește în toate rasele și apare în mod egal la bărbați și femei. Aceasta provoacă aproximativ 5% din toate cazurile de insuficiență renală.

Ce alte organe pe lângă rinichi sunt afectate de boala polichistică a rinichilor (PKD)?

Boala polichistică a rinichilor poate afecta alte organe pe lângă rinichi. Persoanele cu rinichi polichistici pot avea chisturi și în ficat, pancreas, splină, ovare și intestin gros. Chisturile din aceste organe, de obicei, nu provoacă probleme serioase, dar sunt și situații excepționale. Boala polichistică a rinichilor poate afecta, de asemenea, creierul sau inima. Dacă boala polichistică a rinichilor afectează creierul, poate provoca un anevrism. Un anevrism este un vas de sânge care se poate dilata prea mult, ducând la un accident vascular cerebral sau chiar la deces.

Cum știm dacă avem rinichi polichistici? Simptome.

Majoritatea oamenilor nu dezvoltă simptome până când nu au vârsta între 30 și 40 de ani. Primele semne și simptome vizibile pot include:

 • Dureri de spate sau laterale;
 • O creștere a dimensiunii abdomenului;
 • Sânge în urină;
 • Frecvente infecții ale vezicii urinare sau ale rinichilor;
 • Tensiune arterială crescută.

Tensiunea arterială ridicată este cel mai comun semn care indică rinichi polichistici. Ocazional, pacienții pot dezvolta dureri de cap legate de hipertensiune arterială sau medicii lor pot detecta tensiune arterială ridicată în timpul unui examen fizic de rutină. Deoarece tensiunea arterială ridicată poate provoca afecțiuni renale, este foarte important să o tratați. De fapt, tratamentul hipertensiunii arteriale poate ajuta la încetinirea sau chiar prevenirea insuficienței renale.

Senzația de fluturare sau bătaie anormală în piept

Aproximativ 25% dintre pacienții cu rinichi polichistici au o așa-numită supapă floppy în inimă și pot simți o fluturare sau lovitură în piept, precum și o durere toracică. Aceste simptome aproape dispar întotdeauna de la sine, dar poate fi primul indiciu că cineva are rinichi polichistici.

Cum este pus diagnosticul de rinichi polichistici?

Ecografia este metoda cea mai fiabilă, ieftină și neinvazivă pentru a diagnostica rinichii polichistici. Scanarea CT (scanare tomografică computerizată) și RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) pot detecta chisturi mai mici care nu pot fi găsite prin ultrasunete. RMN este utilizat pentru măsurarea și monitorizarea volumului și creșterii chisturilor rinichilor.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.

Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro

În anumite situații, se poate face și testarea genetică. Aceasta implică un test de sânge care verifică gene anormale care provoacă boala. Testarea genetică nu este recomandată tuturor. Testul este costisitor și, de asemenea, nu reușește să detecteze PKD în aproximativ 15% dintre persoanele care o au. Cu toate acestea, testarea genetică poate fi utilă atunci când o persoană:

 • are un diagnostic incert bazat pe testele imagistice;
 • are o istorie familială a PKD și dorește să doneze un rinichi;
 • are o vârstă mai mică de 30 de ani cu un istoric familial de PKD și un ultrasunete negativ și intenționează să înceapă o familie.

Oare toți cei cu rinichi polichistici dezvoltă insuficiență renală?

Nu. Aproximativ 50 la sută dintre persoanele cu rinichi polichistici vor avea insuficiență renală până la vârsta de 60 de ani și aproximativ 60 la sută vor avea insuficiență renală până la vârsta de 70 de ani. Persoanele cu insuficiență renală vor avea nevoie de dializă sau de un transplant de rinichi. Anumiți oameni au un risc crescut de insuficiență renală, respectiv:

 • pacienți cu tensiune arterială crescută;
 • pacienții cu proteine sau sânge în urină;
 • femeile cu tensiune arterială crescută care au avut mai mult de trei sarcini.

Tratament pentru rinichi polichistici.




În prezent, nu există nici un tratament pentru PKD. Cu toate acestea, se fac multe cercetări. Studiile recente sugerează că consumul de apă curată pe parcursul zilei și evitarea cofeinei în băuturi pot să încetinească creșterea chisturilor. Studiile sugerează, de asemenea, că unele tratamente pot încetini rata bolii renale, dar sunt necesare cercetări suplimentare înainte ca aceste tratamente să poată fi utilizate la pacienți. Între timp, se pot face multe tratamente pentru a controla simptomele, a ajuta la încetinirea creșterii chisturilor și la prevenirea sau încetinirea pierderii funcției renale la persoanele cu PKD. Acestea tratament includ:

 • controlul atent al tensiunii arteriale;
 • tratamentul prompt cu antibiotice a unei infecții a vezicii urinare sau a rinichilor;
 • consumul de multe lichide atunci când sângele în urină este pentru prima dată observat;
 • medicamente pentru a controla durerea (discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamentele care pot fi luate în siguranță dacă aveți afecțiuni renale);
 • un stil de viață sănătos, renunțarea la fumat, exerciții fizice, controlul greutății și reducerea aportului de sare;
 • consumul de multă apă pe parcursul zilei;
 • evitarea cofeinei.

Cura de detoxifiere și sănătate a rinichilor poate fi urmată cu plantele medicinale Meridian RINICHI. Detalii, preț, mod de administrare în site www.proDietaPlafar.ro

Alimentație specială. Regim alimentar special pentru rinichi sănătoși.

Reducerea aportului de sare ajută la controlul tensiunii arteriale la pacienții cu rinichi polichistici care au hipertensiune arterială. O dietă cu conținut scăzut de grăsimi și moderată în calorii este recomandată pentru a menține o greutate sănătoasă. Vorbiți cu medicul sau cu un nutriționist despre un regim alimentar zilnic pentru rinichi polichistici. Este posibil să aveți nevoie să mâncați alimente cu conținut scăzut de fosfor și potasiu.

Sănătatea rinichilor cu plante medicinale pentru a scădea creatinina și ureea: brusture, fenicul, gălbenele, soc, măceș, mesteacăn ș.a. Detalii și mai multe informații în articolele proDietaPLAFAR.ro

Sănătatea rinichilor cu plante medicinale pentru a scădea creatinina și ureea: brusture, fenicul, gălbenele, soc, măceș, mesteacăn ș.a. Detalii și mai multe informații în articolele proDietaPLAFAR.ro

Tratament naturist pentru rinichi polichistici. Plante care susțin sănătatea rinichilor.

Plantele diuretice precum pătrunjelul și păpădia împing rinichii să muncească mai mult. Aceste extracte lichide din plante nu reconstruiesc țesutul, dar pot proteja și opri deteriorarea țesuturilor renale. Solicitați sfatul medicului.

 • Turmeric / Curcuma (Curcuma longa)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de planta numită turmeric sau curcuma: poate reduce inflamația, proteinuria; sprijină funcția renală; îmbunătățește densitatea osoasă; ajută la scăderea glicemiei; ajută la tensiunea arterială.

 • Scorțișoară Ceylon (Cinnamomum cassia)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de scorțișoara autentică de Ceylon: scăderea glicemiei; crește sensibilitatea la insulină; reduce colesterolul LDL și trigliceridele.

 • Usturoiul (Allium sativum)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de usturoi: antihipertensiv; cercetările arată că poate proteja rinichii inclusiv de toxicitatea medicamentelor Metotrexat, Gentamicină și Cisplatină; antifungic, antibacterian, antiviral; are potențialw benefic pentru imunitate; reduce nefrotoxicitatea medicamentelor cum ar fi ciclosporina.

 • Ghimbir (Zingiber officinalis)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de ghimbir: botanic este similar cu turmericul; poate reduce inflamația în rinichi și nefrotoxicitatea de la antibiotice.

 • Pătrunjelul (Petroselinum crispum)

Creșterea acidului uric seric indică un risc major legat de dezvoltarea mai multor boli de stres oxidativ. Pătrunjelul face parte din familia Apiaceae, este nativ din zona Mării Mediteraneene, fiind cultivat pe scară largă ca plantă aromatizantă, condiment și legumă. Germinația sa este lentă, datorită furanocumarinelor în stratul de sămânță. Valorile nutriționale pentru pătrunjel per 100 g sunt în medie: carbohidrați 6,3 g, zaharuri 0,9 g, fibre dietetice 3,3 g, grăsimi 0,8 g, proteine 3,0 g, vitamine 2,2 mg, calciu 138,0 mg, fier 6,2 mg, magneziu 50,0 mg, fosfor 58,0 mg, potasiu 554 mg și zinc 1,1 mg (sursa: USDA Nutrient Database).

Foarte multe studii remarcă efectele extractului de pătrunjel:

Datorită conținutului ridicat de ulei esențial, semințele de patrunjel au o activitate diuretică puternică (Darias et al., 2001). Controlul fitochimic al pătrunjelului a evidențiat prezența flavonoidelor (apiina, luteolina și apigenin-glicozidele) (Fejes et al., 2000), carotenoidele (Francis et al., 1989 ), acidul ascorbic (Davey et al. ), tocoferol (Fiad et al., 1993 ), compuși volatili (myristicin, apiol), cumarine (bergapten, imperatorin) (Fejes, 2000 ), ftalide, furanocumarine și sesquiterpene (Spraul et al. 1991).

Pătrunjelul are proprietăți nutritive valoroase și beneficii ca : ca antioxidant (Fejes et al., 1998), agent antiinflamator, blocant al canalelor de calciu în intestin și uter (Neuhaus-Carlisle et al., 1993) et al., 1992 ) și, de asemenea, s-a dovedit a avea efect laxativ (Kreyydieh et al., 2001), proprietăți antiulcerogene (Al-Howiniry et al., 2003) și proprietăți hipoglicemice (Yanardag et al., 2003 ) . În plus, are o efect de diuretic puternic (Tyler, 1993 ).
Surse: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc ; http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/polycystic/

Tratament naturist pentru rinichi sănătoși cu capsule de 17 plante medicinale. Scădere uree și creatinină cu extract de gălbenele, soc, merișor, brusture, fenicul și alte plante. Detalii, proprietăți plante și alte informații în magazin naturist proDietaPLAFAR.ro

Tratament naturist pentru rinichi sănătoși cu capsule de 17 plante medicinale. Scădere uree și creatinină cu extract de gălbenele, soc, merișor, brusture, fenicul și alte plante. Detalii, proprietăți plante și alte informații în magazin naturist proDietaPLAFAR.ro

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.