Rinichi polichistici tratament

Rinichii polichistici sunt cunoscuți și sub denumirea de chisturi renale sau polichistoza renala. Ce sunt rinichii polichistici vă veți întreba în urma diagnosticului năucitor al medicului. Este vorba despre formațiuni pseudo-tumorale benigne sau necanceroase, care au aspectul unor pungi umplute cu lichid.

Rinichi polichistici tratament naturist. Scăderea creatininei și ureei.
Rinichi polichistici tratament naturist. Scăderea creatininei și ureei. Tratament naturist extract pentru uree crescută la analize.

Aceste chisturi variază în dimensiune și se pot produce spontan sau pot fi cauzate de o boală, precum boala de rinichi polichistică (PKD). Ruptura unui chist de rinichi este neobișnuită, dar poate avea loc. Cel mai frecvent simptom al unui chist de rinichi rupt este durerea, fie în regiunea inferioară a spatelui, fie abdominală. Boala are o evoluţie îndelungată (10-20 de ani) şi poate duce, în timp, la insuficienţă renală.

Ce este boala numită și rinichi polichistici?

Boala polichistică a rinichilor este numită și PKD și implică creșterea numărului de chisturi în rinichi. Aceste chisturi sunt umplute cu lichid. Dacă prea multe chisturi cresc sau dacă devin prea mari, rinichii se pot deteriora. Chisturile pot înlocui lent din țesutul rinichilor, reducând funcția renală și ducând la insuficiență renală.

Cât de des este întâlnită problema de sănătate a rinichilor polichistici?

Chisturile renale au o incidență de aproximativ 10% dintre adulții sănătoși. Aceasta este a patra cauză principală de insuficiență renală. Se găsește în toate rasele și apare în mod egal la bărbați și femei. Aceasta provoacă aproximativ 5% din toate cazurile de insuficiență renală.

Ce alte organe pe lângă rinichi sunt afectate de boala polichistică a rinichilor (PKD)?

Boala polichistică a rinichilor poate afecta alte organe pe lângă rinichi. Persoanele cu rinichi polichistici pot avea chisturi și în ficat, pancreas, splină, ovare și intestin gros. Chisturile din aceste organe, de obicei, nu provoacă probleme serioase, dar sunt și situații excepționale. Boala polichistică a rinichilor poate afecta, de asemenea, creierul sau inima. Dacă boala polichistică a rinichilor afectează creierul, poate provoca un anevrism. Un anevrism este un vas de sânge care se poate dilata prea mult, ducând la un accident vascular cerebral sau chiar la deces.

Cum știm dacă avem rinichi polichistici? Simptome.

Majoritatea oamenilor nu dezvoltă simptome până când nu au vârsta între 30 și 40 de ani. Primele semne și simptome vizibile pot include:

 • Dureri de spate sau laterale;
 • O creștere a dimensiunii abdomenului;
 • Sânge în urină;
 • Frecvente infecții ale vezicii urinare sau ale rinichilor;
 • Tensiune arterială crescută.

Tensiunea arterială ridicată este cel mai comun semn care indică rinichi polichistici. Ocazional, pacienții pot dezvolta dureri de cap legate de hipertensiune arterială sau medicii lor pot detecta tensiune arterială ridicată în timpul unui examen fizic de rutină. Deoarece tensiunea arterială ridicată poate provoca afecțiuni renale, este foarte important să o tratați. De fapt, tratamentul hipertensiunii arteriale poate ajuta la încetinirea sau chiar prevenirea insuficienței renale.

Senzația de fluturare sau bătaie anormală în piept

Aproximativ 25% dintre pacienții cu rinichi polichistici au o așa-numită supapă floppy în inimă și pot simți o fluturare sau lovitură în piept, precum și o durere toracică. Aceste simptome aproape dispar întotdeauna de la sine, dar poate fi primul indiciu că cineva are rinichi polichistici.

Cum este pus diagnosticul de rinichi polichistici?

Ecografia este metoda cea mai fiabilă, ieftină și neinvazivă pentru a diagnostica rinichii polichistici. Scanarea CT (scanare tomografică computerizată) și RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) pot detecta chisturi mai mici care nu pot fi găsite prin ultrasunete. RMN este utilizat pentru măsurarea și monitorizarea volumului și creșterii chisturilor rinichilor.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro

În anumite situații, se poate face și testarea genetică. Aceasta implică un test de sânge care verifică gene anormale care provoacă boala. Testarea genetică nu este recomandată tuturor. Testul este costisitor și, de asemenea, nu reușește să detecteze PKD în aproximativ 15% dintre persoanele care o au. Cu toate acestea, testarea genetică poate fi utilă atunci când o persoană:

 • are un diagnostic incert bazat pe testele imagistice;
 • are o istorie familială a PKD și dorește să doneze un rinichi;
 • are o vârstă mai mică de 30 de ani cu un istoric familial de PKD și un ultrasunete negativ și intenționează să înceapă o familie.

Oare toți cei cu rinichi polichistici dezvoltă insuficiență renală?

Nu. Aproximativ 50 la sută dintre persoanele cu rinichi polichistici vor avea insuficiență renală până la vârsta de 60 de ani și aproximativ 60 la sută vor avea insuficiență renală până la vârsta de 70 de ani. Persoanele cu insuficiență renală vor avea nevoie de dializă sau de un transplant de rinichi. Anumiți oameni au un risc crescut de insuficiență renală, respectiv:

 • pacienți cu tensiune arterială crescută;
 • pacienții cu proteine sau sânge în urină;
 • femeile cu tensiune arterială crescută care au avut mai mult de trei sarcini.
Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Tratament pentru rinichi polichistici.

În prezent, nu există nici un tratament pentru PKD. Cu toate acestea, se fac multe cercetări. Studiile recente sugerează că consumul de apă curată pe parcursul zilei și evitarea cofeinei în băuturi pot să încetinească creșterea chisturilor. Studiile sugerează, de asemenea, că unele tratamente pot încetini rata bolii renale, dar sunt necesare cercetări suplimentare înainte ca aceste tratamente să poată fi utilizate la pacienți. Între timp, se pot face multe tratamente pentru a controla simptomele, a ajuta la încetinirea creșterii chisturilor și la prevenirea sau încetinirea pierderii funcției renale la persoanele cu PKD. Acestea tratament includ:

 • controlul atent al tensiunii arteriale;
 • tratamentul prompt cu antibiotice a unei infecții a vezicii urinare sau a rinichilor;
 • consumul de multe lichide atunci când sângele în urină este pentru prima dată observat;
 • medicamente pentru a controla durerea (discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamentele care pot fi luate în siguranță dacă aveți afecțiuni renale);
 • un stil de viață sănătos, renunțarea la fumat, exerciții fizice, controlul greutății și reducerea aportului de sare;
 • consumul de multă apă pe parcursul zilei;
 • evitarea cofeinei.

Cura de detoxifiere și sănătate a rinichilor poate fi urmată cu plantele medicinale Meridian RINICHI.

Alimentație specială. Regim alimentar special pentru rinichi sănătoși.

Reducerea aportului de sare ajută la controlul tensiunii arteriale la pacienții cu rinichi polichistici care au hipertensiune arterială. O dietă cu conținut scăzut de grăsimi și moderată în calorii este recomandată pentru a menține o greutate sănătoasă. Vorbiți cu medicul sau cu un nutriționist despre un regim alimentar zilnic pentru rinichi polichistici. Este posibil să aveți nevoie să mâncați alimente cu conținut scăzut de fosfor și potasiu.

Tratament naturist pentru rinichi polichistici. Plante care susțin sănătatea rinichilor.

Plantele diuretice precum pătrunjelul și păpădia împing rinichii să muncească mai mult. Aceste extracte lichide din plante nu reconstruiesc țesutul, dar pot proteja și opri deteriorarea țesuturilor renale. Solicitați sfatul medicului.

 • Turmeric / Curcuma (Curcuma longa)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de planta numită turmeric sau curcuma: poate reduce inflamația, proteinuria; sprijină funcția renală; îmbunătățește densitatea osoasă; ajută la scăderea glicemiei; ajută la tensiunea arterială.

 • Scorțișoară Ceylon (Cinnamomum cassia)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de scorțișoara autentică de Ceylon: scăderea glicemiei; crește sensibilitatea la insulină; reduce colesterolul LDL și trigliceridele.

 • Usturoiul (Allium sativum)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de usturoi: antihipertensiv; cercetările arată că poate proteja rinichii inclusiv de toxicitatea medicamentelor Metotrexat, Gentamicină și Cisplatină; antifungic, antibacterian, antiviral; are potențialw benefic pentru imunitate; reduce nefrotoxicitatea medicamentelor cum ar fi ciclosporina.

 • Ghimbir (Zingiber officinalis)

Proprietăți și beneficii pentru sănătate aduse de ghimbir: botanic este similar cu turmericul; poate reduce inflamația în rinichi și nefrotoxicitatea de la antibiotice.

 • Pătrunjelul (Petroselinum crispum)

Creșterea acidului uric seric indică un risc major legat de dezvoltarea mai multor boli de stres oxidativ. Pătrunjelul face parte din familia Apiaceae, este nativ din zona Mării Mediteraneene, fiind cultivat pe scară largă ca plantă aromatizantă, condiment și legumă. Germinația sa este lentă, datorită furanocumarinelor în stratul de sămânță. Valorile nutriționale pentru pătrunjel per 100 g sunt în medie: carbohidrați 6,3 g, zaharuri 0,9 g, fibre dietetice 3,3 g, grăsimi 0,8 g, proteine 3,0 g, vitamine 2,2 mg, calciu 138,0 mg, fier 6,2 mg, magneziu 50,0 mg, fosfor 58,0 mg, potasiu 554 mg și zinc 1,1 mg (sursa: USDA Nutrient Database).

Foarte multe studii remarcă efectele extractului de pătrunjel:

Datorită conținutului ridicat de ulei esențial, semințele de pătrunjel au o activitate diuretică puternică (Darias et al., 2001). Controlul fitochimic al pătrunjelului a evidențiat prezența flavonoidelor (apiina, luteolina și apigenin-glicozidele) (Fejes et al., 2000), carotenoidele (Francis et al., 1989 ), acidul ascorbic (Davey et al. ), tocoferol (Fiad et al., 1993 ), compuși volatili (myristicin, apiol), cumarine (bergapten, imperatorin) (Fejes, 2000 ), ftalide, furanocumarine și sesquiterpene (Spraul et al. 1991).

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Pătrunjelul are proprietăți nutritive valoroase și beneficii ca : ca antioxidant (Fejes et al., 1998), agent antiinflamator, blocant al canalelor de calciu în intestin și uter (Neuhaus-Carlisle et al., 1993) et al., 1992 ) și, de asemenea, s-a dovedit a avea efect laxativ (Kreyydieh et al., 2001), proprietăți antiulcerogene (Al-Howiniry et al., 2003) și proprietăți hipoglicemice (Yanardag et al., 2003 ) . În plus, are o efect de diuretic puternic (Tyler, 1993 ).
Surse: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc ; http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/polycystic/

Scrie un raspuns: