Rostopasca pentru tratamentul negilor si verucilor

Rostopasca (nume șt. Chelidonium majus) este o plantă medicinală apreciată pentru pentru tratamentul negilor și verucilor atunci când este inclusă în creme speciale. Rostopasca este cunoscută și sub denumirea populară de iarbă de negi sau negelariță. Rostopasca este o plantă ierbacee perenă, bogat ramificată de la bază, cu frunze verzi-albăstrui, mari și flori galbene.

Rostopasca cremă este recomandată în tratamentul naturist al negilor și verucilor. Remediu naturist pentru negi, poate fi utilizată și la copii.
Rostopasca cremă este recomandată în tratamentul naturist al negilor și verucilor. Remediu naturist pentru negi, poate fi utilizată și la copii.

Planta este foarte apreciată în primul rând ca tratament natural împotriva negilor și verucilor și în alte afecțiuni dermatologice. Rostopasca poate fi combinată cu usturoi, rozmarin, tuia, cimbru și oregano pentru un tratament eficient.

Nimeni nu-și dorește să aibă negi. Dacă aveți negi care vi se par neatractivi sau jenanți, probabil doriți să-i îndepărtați. Tratamentele medicale pentru îndepărtarea negilor includ medicamente, terapii prin înghețare și intervenții chirurgicale dar puteți apela și la plante și creme naturiste.

Îndepărtarea negilor cu ajutorul plantelor este mai puțin invazivă decât multe alte tratamente. În plus, plantele care ajută la eliminarea negilor sunt accesibile ca preț și ușor de găsit. Crema cu rostopască și uleiuri esențiale de rozmarin, usturoi, busuioc poate fi folosită atât ca tratament al negilor și verucilor cât și preventiv. Vezi mai multe » detalii și preț cremă de rostopască cu uleiuri esențiale de usturoi, cimbru și alte plante «

Verucile și negii sunt, de obicei, de culoarea pielii și se simt aspri la atingere, dar pot fi câteodată și închiși la culoare, plani și netezi. Aceste creșteri non-canceroase în stratul superior al pielii sunt cauzate de papilomavirusul uman sau HPV. Ele cresc, de obicei, pe gât, degete, în jurul unghiilor și pe dosul mâinilor, dar, de asemenea, ele se pot dezvolta pe picioare. Ca și alte afecțiuni cauzate de viruși, negii sunt contagioși, conform MayoClinic.com. Negii se pot transmite către o altă persoană sau se pot răspândi în alte locuri de pe corp.

Tratamente naturiste și remedii casnice pentru îndepărtarea negilor

Există o mulțime de metode prin care puteți îndepărta negii acasă. Ca regulă, componentele principale ale tratamentului sunt produse naturale precum plantele, legumele, ierburile și uleiurile. Iată câteva recomandări despre cum le puteți folosi pentru a îndepărta negii cât mai repede posibil.

Aloe Vera

Aplicați pe neg soluție de bicarbonat de sodiu (la un pahar de apă caldă, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu) și lăsați să acționeze 10 minute. Apoi puneți peste neg o frunză de aloe proaspăt tăiată (pulpa sa) și fixați-o bine. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unui bandaj sau a unui plasture. Efectuați astfel de aplicări pentru câteva ore, de preferat peste noapte. În timp ce vă odihniți, compresa „lucrează”. Cursul tratamentului constă în 7-10 proceduri zilnice.

Rostopasca

Rostopasca este considerată a fi o plantă ce determină inhibarea dezvoltării celulelor „greșite”. Ungerea leziunilor cu suc sau cremă de rostopască poate fi unul dintre cele mai rapide remedii casnice pentru îndepărtarea negilor. Această plantă este simplu de folosit: trebuie doar să rupeți o bucată din plantă și să ungeți negii cu sucul galben care iese din ea. Pe parcursul unui astfel de tratament trebuie să ungeți constant negul cu acest suc și să-l tăiați cu o forfecuță pentru unghii. Condilomul va recidiva, iar după o perioadă va dispărea complet.

Rostopasca / Chelidonium majus. Denumiri populare: Crucea-voinicului. Iarba-rândunicii.

Rostopasca este o plantă perenă care crește până la 45 cm înălțime și are ramuri ce prezintă umflături la noduri. Frunzele rostopascăi sunt moi, extrem de divizate, având frunzele cu lobi care se lărgesc în mod alternativ de-a lungul părții inferioare a tulpinii. Rostopasca produce flori de un galben aprins în perioada dintre lunile aprilie și septembrie. Imediat ce rupeți orice porțiune a rostopascăi, va curge o sevă portocalie, înțepătoare și cu o consistență gumată care are un miros urât. Rostopasca este o plantă versatilă și este utilizată în tratarea mai multor afecțiuni medicale, în special dermatologice.

Plante cu aplicație locală

Plantele aplicate la suprafața pielii sunt cunoscute ca plante cu aplicație locală. Una dintre cele mai bune astfel de plante pentru eliminarea negilor este usturoiul, potrivit lui Mark Blumenthal, director executiv al American Botanical Council. Un studiu din 2006 asupra tratamentului aplicat negilor, publicat în „Clinical Medicine & Research”, a raportat că usturoiul poate fi eficient în îndepărtarea negilor deoarece s-a demonstrat că are activitate antivirală și inhibă dezvoltarea celulelor infectate cu virusuri. Blumenthal recomandă aplicarea usturoiului zdrobit direct pe piele. Utilizați un bandaj pentru a-l menține pe poziție. Busuiocul poate fi utilizat local în același mod, din moment ce acesta are mulți compuși antivirali, după cum precizează Blumenthal. De asemenea, pentru îndepărtarea negilor, mulți botaniști recomandă folosirea uleiul de arbore de ceai sau substanța lăptoasă ce se găsește în interiorul frunzelor și tulpinilor de păpădie. Aceste substanțe vegetale pot fi aplicate pe neg cu ajutorul unui bețișor cu vată.

Uleiuri esențiale

Condițiile generale pentru utilizarea oricărui tip de ulei sunt să nu existe alergii sau vreo aversiune față de miros. Înainte de a utiliza ulei esențial, amestecați-l cu un ulei vegetal, în proporții egale, iar apoi aplicați acest lichid la pliul cotului și observați reacția pielii. Dacă nu apare nicio iritație a pielii, atunci nu ezitați să folosiți uleiul esențial. Aveți multe dintre care să alegeți:
Ulei de pin sau de lămâie: ungeți negii de câteva ori pe zi până la vindecarea completă;
Ulei de patchouli sau de isop: puneți-l pe un plasture cu bactericid și aplicați pe neg. Schimbați plasturele în fiecare zi;
Ulei de arbore de ceai, de tuia, cimbru sau de eucalipt: tratați negii de două sau trei ori pe zi, ungându-i cu ulei.
O altă opțiune este să dizolvați ulei de arbore de ceai și sare de masă în apă caldă: în cinci litri de apă, adăugați două picături de ulei și o linguriță de sare. În fiecare noapte înainte de culcare, înmuiați mâinile sau picioarele în această soluție pentru zece până la 15 minute. Durata recomandată a procedurilor este de la cinci la zece zile.
Dacă după câteva săptămâni de tratament casnic al negilor nu observați rezultate și apar chiar mai multe leziuni, este foarte recomandat să consultați un medic specialist.

Crema de ROSTOPASCA cu uleiuri esentiale de usturoi, rozmarin, cimbru, tuia si altele. Eficienta in tratamentul naturist al negilor si verucilor.
Crema de ROSTOPASCĂ cu uleiuri esentiale de usturoi, rozmarin, cimbru, tuia si altele. Eficientă în tratamentul naturist al negilor și verucilor. Vezi preț și detalii suplimentare despre eficiența tratamentului cu crema din planta rostopască!

1 comentariu

  1. Bună seara,am incercat de mai multe ori sa fac comanda de doua tuburi de crema/gel cu rostopasca pentru negi și papiloame….insa când ajung la ,,termeni și condiții”…când apas sa continui…nu se incarca…,nu se bifează că ești de acord…!!!ce se întâmplă ???

Scrie un raspuns: