Alimentaţia bolnavului de blocaj renal

Rețete de regim alimentar pentru rinichi și alimente interzise în bolile de rinichi.

Alimentația bolnavului cu blocaj renal trebuie să includă fructe și legume ușor fierte. Este foarte important să excludeți carnea, alimentele prăjite și să limitați consumul de proteine pentru a da forță rinichilor să lupte cu boala. Rețetele de regim alimentar pentru rinichi sunt simple, fără sare și fără zahăr adăugat. Există și o listă de alimente interzise în bolile de rinichi.

Alimentația corectă recomandată persoanelor bolnave de rinichi este în general fără proteine. Meniu tip regim alimentar exemplu recomandat pentru o zi.
Alimentația corectă recomandată persoanelor bolnave de rinichi este în general fără proteine. Meniu tip regim alimentar exemplu recomandat pentru o zi.

Produsul final al degradării proteinelor este ureea, care nu mai poate fi eliminată de rinichiul bolnav și de aceea alimentele bogate în proteine nu sunt recomandate. Produsele animale (carne, grăsimi, untură, slănină, unt, mezeluri) produc reziduuri greu de procesat de rinichi şi afectează valoarea pH-ului sanguin.

Ceai pentru rinichi recomandat cu plante alcaline

Alegeți și un ceai special alacalin care scade aciditatea din organism și modifică benefic PH-ul sângelui.

Ceaiul cu plante alcaline este în mod special recomandat ca CEAI PENTRU RINICHI. Ajută în prevenirea și ameliorarea afecțiunilor rinichilor prin combinația specială de plante alcaline. Ceai Yogi Tea Germania. Disponibil pentru livrare rapidă în site www.proDietaBio.ro

Conservele şi brânzeturile sărate sunt interzise total în regiumul bolnavului cu blocaj renal. Deoarece bolnavii cu insuficienţă renală cronică prezintă, frecvent, o stare de anemie avansată, se vor administra suplimente alimentare  bogate în fier şi în vitamine hidrosolubile (C, complexul B şi acid folic), preferabil sub formă de suc.

Supe de legume

Mâncați fără rezerve supe de legume.  Mâncați și orez fiert, piure-uri ori tocănițe cu cartofi, morcov, sfeclă roşie, ţelină, varză, conopidă, pătrunjel, mărar, salată, ardei gras, spanac, praz, ridichi, fasole verde, castraveţi, dovlecei, condimente din plante aromatice. Compoturile de fructe și gemurile de legume fără zahăr adăugat și fără pectine sunt recomandate în regimul alimentar al bolnavului cu blocaj renal. Zmeura, afinele, căpșunile, lămâile  sunt recomandate.

Supe gata preparate (lichide, nu la plic) din ingrediente BIO, fără chimicale și fără adaosuri. Supe realizate special de Primeal Franța pentru persoanele care nu au timp să gătească și nu au tot timpul la dispoziție legume din agricultura eco. Disponibile în magazin www.ProDietaMagazin.ro

Exemplu de regim alimentar pentru bolnavul de rinichi, pentru o zi:

Dimineața, mic dejun:

60-90 g orez fiert îndulcit cu miere crudă, un măr copt, un pahar de 100 ml cu suc de aronia.

Gustare la ora 10: 1/2 pahar cu suc de fructe de merișoare (afine roșii)

Prânz la ora 13: o supă de legume și zarzavat fără sare, 60-90 g orez fiert cu lapte cu 1,5% grăsime, un măr (fără coajă, fără sâmburi) .

Gustare, ora 16: un cartof fiert sau copt, puțin gem de fructe fără zahăr adăugat, un ceai alcalin cu urzică.

Cina: 60-90 g orez cu gem fructe (căpșuni sau fructe de pădure), 1 pahar de 100 ml cu sevă de mesteacăn.

Gem de fructe crescute în ritm natural, în agricultura organică. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ!
Gem de fructe crescute în ritm natural, în AGRICULTURA ORGANICĂ. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ! Zeci de sortimente de gem de fructe sunt disponibile în magazin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și cos curierat numai 9.99 lei. Este gemul cu cele mai puține calorii!

Norma de sare va fi limitată sub 2 g pe zi, deoarece ionul de sodiu are capacitatea de a reţine moleculele de apă care infiltrează spaţiile intercelulare. La exces de sare, faţa pacientului devine „buhăită“, gleznele se umflă, apar edemele la picioare. Evitați, așadar, alimentele cu conţinut ridicat de sodiu: conserve, murături, brânză sărată, pastramă, măsline, mezeluri, cârnaţi, mici, sosuri, fast-food-uri, chips-uri, covrigei, etc.

Nivelul de potasiu din sânge este bine controlat de rinichiul sănătos, având rol important în transmiterea impulsurilor nervoase pentru o bună funcţionare a inimii, a muşchilor şi a altor mecanisme fiziologice din organism.

Atunci când potasiul se află totuși în exces, aceasta va fi eliminat prin urină, în cazul unui rinichi sănătos. La o insuficienţă renală, acută sau cronică, acest proces de evacuare nu mai are loc şi poate provoaca blocajul renal. În această situaţie, este recomandabil să fie evitate alimentele bogate în potasiu, atât fructe (piersici, prune uscate, banane, pepene galben, portocale, nuci de cocos, stafide), cât şi unele legume (andive, ciuperci, broccoli).

Alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor:
Magazin online cu tratamente naturiste și alimente
https://prodietabio.ro

Faceți analize de laborator pentru a verifica prezenţa în sânge a unui exces de uree (peste 50 mg/ml) şi de creatinină (peste 5 mg/100 ml), un conţinut ridicat de acid uric, de potasiu (hiperkalemie) şi de zahăr, cu pericol de evoluţie spre diabet zaharat.

Tratamente diuretice pentru rinichi

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Diureticele  sunt medicamente care reduc cantitatea de apă și de sare sau sodiu din organism. Acestea sunt administrate pentru hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă, retenție de apă și afecțiuni renale sau hepatice. Există trei tipuri de diuretice, incluzând acționarea în buclă, tiazidul și ”managementul” potasiului. Fiecare afectează o altă parte a rinichilor.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Scrie un raspuns: