Cum fragezim Carnea de Vita

Carnea de vita poate fi dificil de gatit daca nu aplicam cateva trucuri. Orice persoana pasionata de gatitul cu bun-gust stie ca pentru a obtine o mancare din carne de vita frageda este necesar sa pregatim preparatul din timp.

Carnea de vita este o sursa excelenta de proteine si seleniu, zinc, fier şi fosfor. Are un nivel ridicat de vitamine din complexul B, cum ar fi B12, B3-niacina şi B6. Zincul şi fierul sprijina sistemului imunitar şi sunt foarte utile pentru vindecarea rănilor. Carnea de vita are cea mai mare cantitate de substante nutritive dintre toate alimentele bogate in proteine animale.

Cum fragezim carnea de vita

Cum fragezim carnea de vita

  • Daca fierbem carnea de vita este recomandat sa adaugam otet (preferabil otet balsamic Modena de calitate), circa o lingurita de otet pentru un kilogram de carne. Astfel fragezim carnea de vita si o facem mai usor de consumat.
  • Daca dorim sa pregatim carnea de vita la cuptor sau la tigaia wok este preferabil sa o marinam inainte. In cazul in care nu mai aveti timp sa marinati carnea de vita, pentru prepararea la cuptor este de preferat sa folositi pungi speciale pentru friptura de vita sau vase cu capac foarte bine fixat, astfel incat carnea sa stea cat mai mult in sucul propriu care sa nu aiba posibilitatea sa se evapore. Daca doriti sa prajiti carnea de vita nu o tineti prea mult timp pe foc in suc propriu caci se intareste! Aceasta trebuie sa fie taiata in fasii cat mai subtiri pentru a se patrunde usor.
  • Daca dorim sa fragezim carnea de vita o putem marina. Ingrediente de baza pentru marinata: sucul proaspat stors de la o lamaie, doua lingurite de aceto balsamico de Modena, 2 lingurite de sos de soia, 2 lingurite de boia dulce, putin ulei de masline, cativa catei de usturoi zdrobiti, doua lingurite de apa minerala (sau bicarbonat), crengute de rozmarin sau cimbru. Aceasta este baza marinatei, dar puteti varia foarte mult in functie de gusturi si de ingredientele pe care le aveti in casa. Cert este ca marinata trebuie să contina neapărat ingrediente acide precum sunt otetul, vinul sau zeama de lamaie. Nu trebuie neaparat toate 3, dar nu e nici rau daca puneti cate putin din fiecare. Pentru a marina carnea de vita este recomandat vinul rosu Merlot sec. Pentru ca in marinata se afla ingrediente acide, evitati vasele de metal. Puteti folosi o punga de plastic pe care o inchideti bine. Carnea trebuie acoperită de lichid şi se ţine la frigider circa o zi. Dacă bucăţile de carne de vita sunt deja mici sau subţiate este suficient să stea la marinată numai cateva ore. Puteti bate putin cu ciocanul de bucatarie carnea de vita inainte de a o gati.
  • Ingrediente de cea mai buna calitate pentru a marina si fragezi carnea de vita gasim in site-ul www.prodietabio.ro : aceto balsamico de Modena, sos de soia bio, suc de lamaie, ulei de masline Italia, sare de Himalaya, usturoi de Cenad si multe altele >> vezi sectiunea condimente <<.

Iar secretul absolut al carnii de vita este ca sursa de unde o luati sa fie una cunoscuta si sa fie proaspata.

2 Responses to Cum fragezim Carnea de Vita

  1. Anonymous says:

    Acest articol este valoros pentru mine, merci!

  2. Mariana says:

    Sunt foarte interesata de cum se fragezeste carnea de vita.Am mincat la multe restaurante din Europa friptura de carne de vita foarte frageda,dar la mine acasa nu reuseam sa fac o friptura frageda.Dupa ce am citit acest articol,am incercat si eu,dar friptura frageda am reusit-o dupa ce o felie de carne a ramas in sosul pregatit mai bine de 48 de ore.Deci ce vreau sa spun este ce timpul de macerare trebuie sa fie mult mai mult decit in reteta de la inceputul articolului. Ii multumesc persoanei care a dat reteta si cred ca efectul principal pentru fragezire este bicarbonatul de sodiu alimentar.
    Oricum in casa putem face aceasta reteta,dar cred ca in marile restauranta se folosesc altfel de ingrediente.
    Va doresc o viata fericita in bucatarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *