Durere in partea stanga jos. Posibile cauze.

Atunci când resimțim durere în partea stângă jos ne întrebăm oare ce organ este afectat și care sunt motivele apariției acestui disconfort.

Durerea în partea stângă lateral este un semnal de alarmă.

Durerea în partea stângă lateral este un semnal de alarmă ce atrage atenția asupra funcționării organelor interne sau problemelor de musculatură ori de coloană.

În partea stângă se află atât de multe organe, încât este greu de pus un diagnostic doar după indicarea locului dureros. Doctorul specialist va efectua cel mai probabil investigații amănunțite pentru a determina cauza durerii în partea stângă jos. Acesta vă va întreba ce fel de durere resimțiți: una acută și ascuțită, una ușoară dar prelungită, o durere resimțită numai în anumite poziții sau în zile în care ați stat mai mult în frig, etc.

Sunt multe afecțiuni care pot cauza dureri în partea stângă inferioară a abdomenului. Potrivit The Merck Manuals Online Medical Library, partea stângă inferioară sau quadrantul inferior al abdomenului este o zonă în care apar adesea dureri. Durerea din această regiune poate fi ușoară, moderată sau severă, în funcție de cauza acesteia și de organele și țesuturile implicate. Durerea din quadrantul stâng inferior al abdomenului poate fi generată de organele pelvine și abdominale sau de țesuturile din cadrul peretelui abdominal.

Infecții ale vezicii urinare

O infecție a vezicii urinare, cunoscută sub numele de cistită, poate cauza durere în partea stângă inferioară a abdomenului. Cistita este o inflamație a vezicii cauzată de o infecție bacteriană. Infecțiile la vezica urinară pot fi dureroase și stresante și pot duce la complicații grave de sănătate dacă infecția ajunge la tractul urinar și rinichi. Alte posibile cauze ale cistitei includ reacțiile la anumite medicamente; radioterapia; sau substanțele iritante precum spray-urile de igienă intimă pentru femei sau utilizarea pe termen lung a cateterului. Semnele și simptomele asociate de obicei cu infecțiile vezicii urinare includ durere sau presiune resimțită în partea inferioară a abdomenului, o nevoie constantă de a urina, senzație de arsură la urinare, prezența sângelui în urină, urină cu miros puternic și disconfort în zona pelvină. MayoClinic.com precizează că infecția renală este una dintre cele mai grave complicații asociate cu infecțiile vezicii urinare.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Boala inflamatorie intestinală

Boala inflamatorie intestinală este o cauză frecventă a durerii în partea stângă inferioară a abdomenului. Două dintre cele mai des întâlnite tipuri de boală inflamatorie intestinală sunt boala Crohn și colita ulcerativă, deși orice afecțiune care determină inflamarea intestinelor este considerată o boală inflamatorie intestinală. Posibilele semne și simptome asociate cu boala inflamatorie intestinală includ durere în zona abdominală inferioară, diaree, deshidratare, tahicardie, tensiune arterială scăzută, febră, oboseală, scădere în greutate, malnutriție și prezența sângelui în scaun. Deși nu se cunoaște cauza exactă a bolii inflamatorii intestinale, câțiva factori, printre care alimentația, genetica și mediul, pot juca un rol. Boala inflamatorie intestinală nu este contagioasă.

Sucul de prune autentic german este ideal pentru tratarea constipației. De ce? Prunele conțin xilitol, un tip de zahăr natural cu efect ușor laxativ. Ce vine din natură funcționează NATURAL!
Sucul de prune autentic german este ideal pentru tratarea constipației. De ce? Prunele conțin xilitol, un tip de zahăr natural cu efect ușor laxativ. Ce vine din natură funcționează NATURAL! Prune bio deshidratate și mai multe variante de suc de prune sunt disponibile cu livrare rapidă și taxe de curier numai 9.99 lei prin site www.proDietaBio.ro

Hematom al peretelui abdominal

Un hematom al peretelui abdominal, un buzunar cu sânge ce se formează în peretele abdominal, poate cauza durere în partea stângă inferioară a abdomenului. Potrivit American Academy of Family Physicians, sau AAFP, hematomul peretelui abdominal este de obicei o sursă a durerii abdominale trecută cu vederea, inclusiv dacă aceasta se manifestă în quadrantul inferior stâng al abdomenului. Hematoamele se pot dezvolta în peretele abdominal sau în fascia rectală, teaca de țesut conjunctiv care se află în jurul mușchiului rectus abdominis, unul dintre principalii mușchi ai abdomenului, în mod spontan sau după o traumă sau sarcină. Hematoamele peretelui abdominal pot fi cauzate și de complicațiile asociate cu procedurile laparoscopice. Laparoscopia este o operație efectuată la nivelul abdomenului sau pelvisului ce implică realizarea unei mici incizii și asistența camerei de filmat. AAFP susține că, pe lângă durerea abdominală și alte semne și simptome, hematoamele peretelui abdominal sunt diagnosticate prin proceduri imagistice precum tomografia computerizată abdominală, sau CT, ecografia sau ultrasonografia abdominală.

Constipație

Alimentația deficitară poate afecta mult buna funcționare a organismului nostru, iar constipația poate atrage după sine multe probleme care pot fi avertizate inclusiv prin durere în partea stângă jos.

Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. Pentru adulți, adolescenți și copii. Disponibil cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Atunci când digestia și tranzitul intestinal nu funcționează corect, apare o senzație de apăsare abdominala și uneori chiar durere în partea stângă. Constipația poate fi prevenită printr-un regim bogat în legume și fructe proaspete, alimente gătite în casă cu multe legume și leguminoase (mazăre, orez brun, linte, năut, fasole), aport de fibre dietetice dar și prin evitarea mezelurilor, produselor procesate industrial sau de patiserie-cofetărie.

Gazele intestinale, afecțiunile aparatului reproducător, sindromul colonului iritabil, infecția unui mușchi abdominal, pietre la fiere sau colesterol acumulat în fiere – toate acestea pot fi și ele motive ale durerii resimțite în partea stângă jos.

Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, imunitate. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

Un articol pe Internet ne poate numai forma o părere despre posibilele cauze și complexitatea aspectelor legate de sănătate dar investigațiile medicale sunt singurele care ne pot ajuta să rezolvăm problemele de sănătate.

Scrie un raspuns: