Ce este creatinina marita. Tratament natural.

Creatinina este un produs secundar al metabolismului muscular. Creatinina mărită este indicată de analizele medicale, fie urină sau sânge. Tratamentul este indicat de medic dar puteți avea în vedere și câteva recomandări generale privind un regim alimentar corect, suplimentele alimentare și naturiste potrivite și stilul de viață care să ajute rinichii să funcționeze normal.

Analize medicale pentru creatinina. Valori normale, tratament, regim alimentar.
Analize medicale pentru creatinina. Valori normale, tratament, regim alimentar.

Mușchii folosesc substanțe chimice, inclusiv creatina, pentru a produce energie. Aproximativ 2% din creatina corporală totală – din care 95% se află în interiorul mușchilor – este transformată zilnic în creatinină. Creatinina intră în sânge și este ulterior filtrată prin rinichi și excretată în urină.
Medicii măsoară nivelul creatininei pentru a evalua funcția renală. Diverși factori pot afecta nivelul creatininei, incluzând dieta, masa musculară, unele medicamente și afecțiuni cronice, cum ar fi hipertiroidismul, hipotiroidismul și diabetul. Valorile tipice de creatinină din sânge la adulții sănătoși sunt de la aproximativ 0,7 la 1,2 mg / dl la bărbați și de la 0,5 la 1,0 mg / dl la femei, deși intervalele de referință pot varia ușor de la un laborator la altul.

Simptomele asociate cu creșterea creatininei

O creștere a creatininei nu provoacă în mod direct nici un simptom în sine. Cu toate acestea, persoanele cu o creatinină ridicată pot prezenta simptome legate de boala care stă la baza creșterii. Simptomele asociate cu o creatinină ridicată se datorează cel mai adesea funcției renale reduse. Exemplele includ:

 • oboseală;
 • dureri de cap;
 •  pierderea poftei de mâncare;
 • greață sau vărsături;
 •  slăbire;
 • piele iritată;
 • umflarea mâinilor și picioarelor;
 • urinare prea crescută sau scăzută;
 • urină incoloră sau întunecată.

Pot exista și simptome ale unei boli primare care să conducă la afecțiuni renale, cum ar fi diabetul zaharat. Simptomele clasice ale diabetului includ urinare crescută, sete și foamete. Pierderea în greutate, lipsa de energie, concentrarea slabă, vederea neclară și furnicătura la picioare sau mâini sunt alte simptome posibile ale diabetului.

Considerații generale și pașii următori: Un nivel ridicat de creatinină nu indică neapărat boală de rinichi sau o altă boală. De exemplu, nivelul creatininei poate fi mai mare decât se aștepta dacă aveți mai multă masă musculară decât este obișnuit. Discutați cu medicul dumneavoastră despre pașii următori ai un nivel ridicat al creatininei. Ar putea recomanda verificarea valorii sau testarea suplimentară pentru a determina cauza principală.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro

Vreau să știu mai mult: Care sunt nivelurile normale de creatinină și proteine din urină?

Testele de urină măsoară frecvent proteina și creatinina pentru a verifica eventuala prezență a bolii renale sau a disfuncției renale. Proteina din urină poate fi anormală și determină testarea ulterioară. Dacă rinichii nu funcționează corect, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă testeze urina în mod regulat pentru a monitoriza funcția renală. Dacă luați medicamente care pot afecta funcția renală, atunci medicul dumneavoastră vă poate recomanda testele de măsurarea a proteinelor și creatininei.

Creatinina este produsul rezidual rezultat în urma contracțiilor musculare normale. Este produsă din creatină, pe care mușchii dvs. o necesită pentru energie. Femeile tind să aibă un nivel mai scăzut al creatininei decât bărbații, deoarece au mai puțin țesut muscular. În mod normal, nivelurile de creatinină nu variază de la o zi la alta deoarece masa musculară rămâne, în general, aceeași. Persoanele în vârstă ori subnutrite, prcum și vegetarienii pot avea valori ale creatininei mai scăzute decât cele normale.
Valorile normale ale creatininei sunt: în sânge: la adulţi: 0,5-1,2 mg creatinină la 100 ml; la copii: 1,2 mg creatinină la 100 ml; în urină – 0,8-1,9 g creatinină/24h.
Valorile de referință sunt dependente de vârstă și sex. Analizele medicale au valorile de referință menționate și veți remarca pe rezultate dacă vă încadrați sau nu în normal.

Analizele indică creatinina mărită. Din ce cauză am creatinina crescută?

Sinteza creatininei are loc în ficat şi rinichi şi este eliminată prin urină. Valorile crescute ale creatininei sunt evidențiate în ser şi în urină. Creșterea nivelului de creatinină indică o afecțiune a funcției renale. Infecția sau boala autoimună pot deteriora vasele de sânge din rinichi, ducând la creșterea creatininei. Alte cauze ale creatininei crescute includ scăderea fluxului sanguin către rinichi de la șoc, deshidratare, diabet sau insuficiență cardiacă. Drogurile și toxinele pot ucide celulele renale. Pietrele la rinichi și boala prostatică afectează, de asemenea, nivelurile de creatinină.
În ser, creatinina are un nivel ridicat în caz de insuficienţă renală cronică, distrofie musculară progresivă, acromegalie. În urină, creatinina este mai mare în caz de diabet şi hipotiroidism. Creşteri ale creatininei mai pot apărea în afecţiuni extrarenale cu diaree, vărsături, postoperator în intervenţii de urgenţă, în sarcină şi în tratamente cu medicamente toxice renal.

Hipocreatinemia este întâlnită și în insuficienţa renală cronică, în afecţiuni musculare şi în hipertiroidism. Creatinina se sintetizează în ţesutul muscular, fiind direct proporţională cu masa de ţesut muscular din organism. Dacă sunteți foarte musculos, puteți avea un nivel ușor mai ridicat al creatininei. Un nivel ridicat al creatininei poate înseamna că sunt prezente leziuni renale dar un caz de creatinină crescută nu este suficient pentru diagnosticarea bolii renale. În cazul în care medicul dumneavoastră suspectează boala renală, va comanda probabil teste suplimentare pentru a evalua funcția renală, cum ar fi rata de filtrare glomerulară, clearance-ul creatininei și azotul ureei din sânge.

Pătrunjelul este recunoscut ca tratament naturist eficient

Pătrunjelul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru rinichi și de detoxifiere. Extractul de pătrunjel poate ajuta în afecţiunile reumatice, gută, infecţii urinare, nisip la rinichi, activează procesele metabolice, ajută în tratamentul pentru tiroidină, are proprietăţi diuretice, reface sistemul imunitar, fortifică oasele şi dinţii, elimină apa, ureea, acidul uric şi clorurile.

Proteina din urină

Când rinichii funcționează corect, filtrele minuscule numite nefroni elimină diverse elemente din sânge, astfel încât corpul să le poată trimite în urină. Molecule mari, cum ar fi celulele roșii din sânge și proteine, numite albumină, rămân în sânge. Când apare o deteriorare a nefronilor, albumina și alte proteine ajung în urină. Testele de urină de 24 de ore verifică proteinele. Prezența proteinelor în sânge este anormală. Infecțiile tractului urinar și diabetul zaharat pot determina apariția albuminei în urină. Alte afecțiuni, cum ar fi otrăvirea cu metale grele, cancerul vezicii urinare, hipertensiunea și lupusul eritematos sistemic, pot determina proteine și în urină.
Dacă aveți proteina în urină sau creatinina crescută, este puțin probabil să observați la început semne sau simptome. Mai târziu, pe măsură ce progresează leziunile renale, este posibil să constatați edem sau umflături, greață, oboseală și dificultăți de respirație. Este posibil să constatați că urina capătă culoarea cafelei sau că are sânge ori este spumoasă. Producția de urină poate scădea și este posibil să aveți dureri la nivelul spatelui sau lateral.
Anumite medicamente, cum ar fi vancomicina și gentamicina, pot provoca leziuni renale. Medicul dumneavoastră va monitoriza funcția renală la administrarea acestor medicamente, mai ales dacă aveți o afecțiune renală anterioară. Alte medicamente, cum ar fi cefoxitina, pot determina cresterea creatininei care nu indică afectarea rinichilor.

Regim alimentar pentru persoanele cu creatinina mare. Ce alimente sunt recomandate?

Corpul nostru transformă creatina, o substanță chimică pe care o folosesc mușchii pentru energie, în creatinina, un produs rezidual care se excretă prin rinichi. Nivelurile ridicate de creatinină pot fi un semn că rinichii nu funcționează corect. Dieta pentru persoanele cu o creatinină ridicată este orientată spre conservarea funcției renale și are un nivel redus de proteine, sodiu, potasiu și fosfor.

Puneți în blender apă plată, castravete, pară verde, lime, moringa pudră sau ceai, pătrunjel, mere verzi și creați un smoothie bogat în vitamine dar și eficient în tratamentul natural al problemelor de creatinină mărită.

Limita de proteine. Dacă nivelul creatininei este ridicat, medicul vă poate sugera să limitați cantitatea de proteine din dieta dumneavoastră. În cazul în care mâncați mai multe proteine decât are nevoie corpul, atunci crește cantitatea de deșeuri pe care rinichii trebuie să o elimine, determinându-i să muncească mai mult. Limitarea aportului de proteine este esențială pentru a păstra funcția renală în bună funcțiune. Majoritatea proteinelor din alimentația dvs. ar trebui să provină din surse de valoare biologică ridicată, cum ar fi carnea slabă de la păsările de curte, ouă bio, mazăre, linte, năut, pentru a limita cantitatea de deșeuri produse.

Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

Grijă mare la aportul de sodiu. Rinichii sunt, de asemenea, responsabili pentru eliminarea sodiului din organism. Dacă nivelul creatininei este crescut deoarece rinichii nu funcționează corect, nivelurile de sodiu se acumulează în organism. Consumând mai puțin sodiu, ajutați organismul să gestioneze mai bine presiunea arterială, care poate, de asemenea, să păstreze în bună stare funcția renală. Medicul vă poate ajuta să stabiliți limitele de sodiu, dar ar trebui să vă limitați la circa 2 gr pe zi. Pentru a reduce aportul de sodiu, evitați tot ce înseamnă alimente procesate industrial (mezeluri, conserve, chips-uri și alimente fast-food) și alegeți preferențial alimente proaspete cum ar fi fructe și legume proaspete, carne și fructe de mare preparate fără sare, paste, orez.

Anghinare și plante medicinale, tratament naturist pentru sănătatea ficatului.
Anghinare, păpădie, sfeclă roșie și plante medicinale, tratament naturist de 11 zile pentru sănătatea ficatului. Detalii și mai multe informații în site proDietaBio.ro

Alimentele bogate în potasiu trebuie evitate. Medicul vă poate recomanda să limitați aportul de alimente bogate în potasiu atunci când nivelul creatininei este ridicat. Rinichii sunt responsabili pentru echilibrarea cantității de potasiu din organism. Nivelurile ridicate de potasiu pot duce la bătăi neregulate ale inimii sau chiar la un atac de cord. Fructele și legumele sunt principala sursă de potasiu în dietă. Portocalele, bananele, cartofii și broccoli sunt considerate alimente bogate în potasiu. Consumul de fructe și legume cu conținut scăzut de potasiu, cum ar fi mere, afine, castraveți, vă poate ajuta să mențineți nivelul de potasiu în sânge într-un echilibru normal.
Fosforul și sănătatea oaselor. Fosforul este un alt nutrient în alimente la care este necesar să fiți atenți atunci când nivelul creatininei este ridicat. Ca și sodiul, rinichii sunt responsabili pentru eliminarea fosforului din sânge. Având concentrații ridicate de fosfor în sânge., organismul dvs. scoate calciu din oase, ceea ce le poate slăbi. Limitarea consumului de alimente bogate în fosfor, cum ar fi ciocolata, organe, fasole și lapte, poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de fosfor din sânge și vă va menține oasele sănătoase și puternice.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


4 Raspunsuri la discutia despre “Ce este creatinina marita. Tratament natural.”

 1. 4
  Bran Alecu spune:

  Am vîrsta de 58deani am probleme la rinichi am chisturi am creatinele marii59,3 urează 1,58 vă rog un ceai ce pot consuma pentru a scădea creatinele vă mulțumesc

 2. 3
  Königstorfer spune:

  Buna ziua,

  pe langa extractul de patrunjel ce fel de produs recomandati pt scaderea creatinei?

  Produsele vor fi pt tata. 68 de ani
  130 kg
  creatina ridicata 5,62
  uree 126
  tumoare (adenocarcinom moderat diferentiat G2)

  Astept recomandarile produselor.

  Multumesc.
  cu stima.

  Andrea Königstorfer

 3. 2
  George Albu spune:

  Doresc sa primesc extract de patrunjel si un alt priodus pt scaderea creatininei. Cum procedez ? Multumesc !

 4. 1
  Sautea Alexandru spune:

  Am comandat 3 cutii de Extract de patrunjel.

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.