Uree crescuta la analize? Atentie la proteine!

Dacă analizele medicale indică valori de uree crescută și creatinină mărită, atunci trebuie să avem grijă de sănătatea rinichilor. Proteinele sunt la modă astăzi pentru că ne ajută să avem o musculatură fermă, dau sațietate și susțin dietele. Dar ce-i mult strică, chiar și în cazul proteinelor.

Uree crescută și creatinină mărită la analizele medicale de rutină.
Uree crescută și creatinină mărită la analizele medicale de rutină. Tratament naturist pentru rinichi sănătoși cu extract lichid de pătrunjel.

Echilibrul este esențial pentru că, altfel, rinichii sunt cei care plătesc nota prea mare. Dacă analizele medicale arată uree și creatinină mari, atunci trebuie să acordați atenție alimentației și suplimentelor nutritive, căci poate ceva undeva e prea mult.

Există un echilibru delicat între digestia proteinelor și eliminarea ureei din organism. Proteina energizează organismul cu prețul acumulării deșeurilor toxice. Pentru o sănătate optimă, aceste deșeuri trebuie îndepărtate iar ficatul și rinichii joacă un rol crucial în eliminarea deșeurilor. Anumite procese pot perturba însă acest echilibru delicat.

Dacă alegeți să consumați o dietă bogată în proteine pentru a slăbi sau pentru a crește masa musculară, corpul dumneavoastră poate produce cantități mari de uree, un produs secundar al metabolismului proteinelor. Ureea se acumulează în sângele dumneavoastră și excesul este excretat prin rinichi prin urină. Consumul de prea multă proteină vă poate afecta rinichii și, dacă rinichii nu funcționează bine, se pot provoca daune suplimentare.

Ce sunt proteinele și de ce sunt la modă în dietele moderne? Care este mecanismul prin care proteinele ajung să dăuneze organismului?

Proteinele se găsesc în fiecare celulă, țesut și organ din corpul dvs. și se înlocuiesc în mod constant. Acest lucru face ca proteinele din alimentele consumate zilnic să fie esențiale pentru o sănătate bună.

Proteinele se găsesc într-o cantitate mai mare în anumite tipuri de alimente precum carne, pește, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), lapte, nuci și semințe (oleaginoase în general), cereale integrale și legume.

De ce sunt proteinele la modă în dietele moderne? Pentru că ne dorim să fim slabi, dar tonifiați. Proteinele ne dau senzația de plin în stomac mai repede, țin de foame și susțin musculatura, deci arătăm tonifiați.

Când mâncăm alimente bogate în proteine, corpul le sparge în aminoacizi care sunt apoi utilizați pentru a înlocui proteina din organismul nostru. De aceea proteinele sunt numite și “cărămizile organismului”. Corpul nostru nu poate stoca excesul de proteine, iar aminoacizii suplimentari sunt catabolizați în energie și amoniac. Procesul de conversie este cunoscut sub numele de deaminare. Ficatul detoxifică corpul de amoniac, utilizând cinci enzime care transformă amoniacul nedorit în uree. Fluxul de sânge transportă ureea din ficat până la filtrarea prin rinichi. Ureea este eliminată din organism în urină.
Enzimele transformă amoniacul, un compus de azot, în uree sau acid uric în ficat prin adăugarea de molecule de dioxid de carbon. De asemenea, conversia în uree are loc parțial în rinichi. Defalcarea proteinelor se transformă în uree. Defalcarea acizilor nucleici se transformă în acid uric. Corpuscul renal acționează pentru a filtra celulele și proteinele în ultrafiltrate, care devine urină. Ureea si acidul uric sunt mai putin toxice decat amoniacul. Ornitina, deși un aminoacid, nu face parte din codul genetic și nu este implicată în sinteza proteinelor. Ornitina joacă însă un rol crucial în conversia amoniacului în uree.
O proteină din sânge, cunoscută sub numele de albumină, atrage suplimentar lichidul din organism în sânge. Fluidul este în cele din urmă îndepărtat din sânge de glomeruli – sistemul de filtrare a rinichilor. Albumina funcționează ca un burete pentru a elimina excesul de lichid, ceea ce poate provoca inflamații în zone cum ar fi gleznele, picioarele, mâinile și fața.

Testarea nivelurilor de uree

Două teste măsoară nivelurile de uree din corp: testul de urină cu azot din uree și azotul de uree din sânge sau testul BUN (Blood Urea Nitrogen). În mod normal, excretați 12-20 grame azot de uree pe zi în urină. Dacă excretați mai mult decât valorile normale în urină, poate rezulta că de fapt consumați prea multă proteină. BUN este un test de sânge și, ca și testul de urină, un BUN ridicat poate indica faptul că consumați mai multă proteină decât corpul are nevoie. Cu toate acestea, o valoare ridicată de BUN se poate datora, de asemenea, bolii renale, insuficienței cardiace congestive, unui atac de cord recent sau deshidratării și poate necesita teste suplimentare.
Dacă aveți o boală renală cronică, o dietă bogată în proteine vă poate solicita rinichii și poate accelera progresia bolii dumneavoastră.

Proteină în urină

Membrana glomerulară a rinichiului filtrează sânge, permițând ca produsele reziduale și apa suplimentară să treacă prin blocarea proteinelor și celulelor. Anumite boli ale rinichiului, cunoscute sub numele de boli glomerulare, permit albuminei din sânge să curgă prin membrană în urină. Cantități mari de proteine în urină sunt o afecțiune numită proteinurie. Hipoproteinemia se referă la proteinele sanguine scăzute.
Există o serie de afecțiuni care pot cauza o boală glomerulară. Infecția, medicamentele toxice sau bolile sistemice, cum ar fi diabetul sau lupusul, pot provoca afecțiuni glomerulare. Pot exista, de asemenea, cauze necunoscute ale bolii glomerulare.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Cât de multe proteine înseamnă prea mult pentru corp?

Majoritatea oamenilor nu au nici o problemă în a obține suficiente proteine în dieta lor, potrivit US Centers for Disease Control and Prevention. Recomandările generale privind proteinele sunt 46 de grame pentru femei și 56 de grame pentru bărbați. O dietă diversificată poate asigura necesarul de proteine. De exemplu, 1 cană de lapte conține 8 grame de proteine, un piept de pui are 21 de grame și o cană de fasole oferă 16 grame de proteine.
O persoană care consumă prea multă carne, prea multe leguminoase, batoane proteice sau ouă poate consuma implicit prea multe proteine. Consultați medicul înainte de a urma o dietă bogată în proteine.

Tratament naturist pentru rinichi sănătoși

Extractul de pătrunjel poate reprezenta baza unui tratament naturist. O cură de 3 săptămâni de pătrunjel extract lichid poate ajuta la detoxifiere, în afecţiunile reumatice, gută, infecţii urinare, uree crescută, creatinină mărită, nisip la rinichi. Extractul lichid de pătrunjel activează procesele metabolice, ajută în tratamentul pentru tiroidină, are proprietăţi diuretice, reface sistemul imunitar, fortifică oasele şi dinţii, elimină apa în exces, ureea, acidul uric şi clorurile.

Cum procedăm pentru a scădea nivelul ureei din organism? Tratament natural pentru uree crescută la analize.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Consumați zilnic multe lichide pentru a fi hidratați. Deshidratarea se referă la echilibrul inadecvat al apei și al electroliților în celulele dvs., ceea ce poate determina un nivel ridicat de uree. Dacă luați medicamente diuretice, aveți diaree persistentă, pierdeți excesul de lichide prin transpirație sau nu beți suficiente lichide pe parcursul zilei, puteți deveni deshidratat. Deshidratarea severă implică spitalizarea și administrarea de fluide intravenos. Deshidratarea ușoară se poate rezolva prin creșterea aportului de apă, eventual apă de cocos care acționează ca un isotonic natural.

Scrie un raspuns: