Ceai pentru scăderea acidului uric

Acidul uric este un produs rezidual natural care rezultă din defalcarea purinelor, a compușilor cristalini din anumite alimente. În condiții normale, acidul uric se dizolvă în sânge, trece prin rinichi și este eliminat în urină. Dacă dieta este bogată în alimente care conțin purină sau rinichii nu reușesc să elimine acidul uric excesiv, apar niveluri ridicate de acid uric, cunoscute sub numele de hiperuricemie sau gută.

Ceai pentru scăderea acidului uric: verde decofeinizat, curcumă (turmeric), pătrunjel, țelină.
Ceai pentru scăderea acidului uric: verde decofeinizat, curcumă (turmeric), pătrunjel, țelină.

Guta este o formă de artrită care rezultă din acumularea excesivă de acid uric în corp. Excesul de acid uric cauzează formarea de cristale în articulații, ducând la durere și inflamație. O articulație afectată devine de obicei umflată și rigidă și poate fi de culoare roșie sau violetă. Guta are legătură cu trigliceridele ridicate, consumul excesiv de alcool și cu consumul de alimente bogate în purină, cum ar fi carnea. Trebuie să căutați tratament medical pentru gută, dar și să urmați un regim alimentar echilibrat, să evitați anumite alimente și băuturi.
Hiperuricemia (acid uric ridicat) este o cauză a bolii renale cronice la bărbații al căror nivel al acidului uric este de peste 13 miligrame pe decilitru (mg / dl) și la femeile al căror nivel depășește 10 mg / dl. Acidul uric poate dăuna rinichilor, ceea ce provoacă și hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută).

Ceaiul negru conține purine

Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, ceaiul negru este un lucru pe care trebuie să-l evităm sau cel puțin să reducem consumul dacă avem acidul uric mărit sau chiar boala numită gută. Un studiu publicat în “Journal of Agricultural and Food Chemistry” din 2004 a identificat alcaloizi numiți purine în ceaiul negru. Purinele au fost asociate cu un risc crescut de gută, potrivit unui studiu publicat în “The New England Journal of Medicine” în 2004. Pe parcursul a 12 ani, oamenii de știință au monitorizat dieta a 47,150 de participanți și au studiat riscul de gută la fiecare patru ani. Până la finalul studiului, au descoperit că alimentele precum carnea (în special organele) și fructele de mare au pus participanții la cel mai mare risc de gută (acid uric mărit). Carnea și legumele sunt bogate în purine, dar studiul a constatat că un consum moderat de legume cu purine nu a dus la creșterea riscului de gută. Pentru a reduce riscul de atac de gută, Centrul Medical al Universității din Maryland vă recomandă să limitați consumul de alimente care conțin purină. Vezi aici lista alimentelor care conțin purine și determină acid uric mărit.

Ceai Verde BIO Matcha cu lamaie si menta.
Ceai Verde BIO Matcha cu lămâie și mentă disponibil în site www.proDietaBio.ro. + Sortimentele originale Yogi Tea! >> Vezi care sunt prețurile mai multor tipuri de ceai verde și mod de livrare rapidă <<

Ceaiuri care ajută la scăderea acidului uric

Unele ceaiuri pot fi benefice și ar putea îmbunătăți rezultatele analizelor medicale atunci când suntem interesați de scăderea acidului uric. Ceaiul verde decofeinizat este recomandat pentru conținutul său antioxidant. Un alt ceai care poate ajuta la scăderea acidului uric este cel de curcuma (turmeric), așa numitul ceai auriu sau chiar laptele auriu (curcuma pudră amestecată cu lapte degresat).

Curcuma (curcuma longa) este cunoscută și sub numele de turmeric (terra merita) sau, mai popular, șofran indian. Poate fi utilizată pentru ceai, lapte auriu, mâncare. Livrare rapidă în magazin online www.proDietaNaturala.ro
CURCUMA (curcuma longa) este cunoscută și sub numele de TURMERIC (terra merita) sau, mai popular, șofran indian. Poate fi utilizată pentru ceai, lapte auriu, mâncare. Livrare rapidă în magazin online www.proDietaNaturala.ro

Dacă aveți acidul uric mărit trebuie să evaluați și să vă modificați dieta alimentară pentru a îmbunătăți simptomele. Dacă beți ceai, evitați adăugarea de zahăr. Alimentele și băuturile pe bază de zahăr sunt asociate cu un risc crescut de gută. Faptul că vă hidratați vă va ajuta să eliminați excesul de acid uric și să îmbunătățiți starea generală de sănătate dar nu uitați că lichidele trebuie să fie neîndulcite. Beți 6 – 8 pahare sau mai mult de apă în fiecare zi pentru a evita deshidratarea, care poate provoca un atac de gută. Faceți analizele medicale și consultați medicul specialist.

Reduceți inflamația cu suc de țelină

Pentru a reduce concentrația de acid uric, Centrul Medical al Universității din Maryland vă sfătuiește să mâncați des cireșe, afine și căpșuni. Bromelaina, găsită în ananas, este o enzimă digestivă cu proprietăți antiinflamatorii care inhibă proteinele responsabile de inflamație. Țelina, un diuretic natural, ajută la alcalinizarea sângelui și la scăderea inflamației. Încercați să mâncați țelină în fiecare zi sau să o luați sub formă de suc, supliment extract lichid.

Greutatea corporală

Atunci când este combinată cu o dietă bogată în purine, greutatea suplimentară a corpului este legată de nivelurile ridicate de acid uric, dar pierderea rapidă în greutate este, de asemenea, un factor. Dacă sunteți supraponderal, cel mai bine este să evitați dieta drastică. Urmați un program gradual de scădere a greutății pentru a preveni creșterea nivelului acidului uric.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Pătrunjelul, planta diuretică ce ajută la scăderea acidului uric.

Ceai de pătrunjel, suc sau extract lichid. Pătrunjelul poate fi folosit pentru arome, sosuri și garnituri, ca să nu mai vorbim că poate fi și un ingredient proaspăt pentru orice salată. Planta este considerată a fi aliment dar și o plantă medicinală care poate ajuta la atenuarea unei game largi de afecțiuni. În plus față de faptul că este o componentă bogată în antioxidanți în alimentație, pătrunjelul poate fi pregătit și sub formă de ceai sănătos. Pătrunjelul, un diuretic natural care ajută la creșterea fluxului de urină, ajută și la eliminarea excesului de purine din corpul dumneavoastră. Alimentele care conțin sare și zahăr provoacă retenție de lichide care contribuie la balonare și creștere în greutate. Pătrunjelul este, așadar, un diuretic natural ce poate ajuta la tratarea afecțiunilor hepatice, a hipertensiunii arteriale și a pietrelor la rinichi.

Aveți grijă la pH-ul organismului

Potrivit Medline Plus, nivelurile ridicate de acid din sânge, numite acidoză, sunt asociate cu nivelul acidului uric al organismului. Un nivel de pH mai mic de 7 este considerat a fi acid. Pentru a vă menține corpul alcalin, adăugați în dieta dvs zilnică oțet de cidru de mere, suc de cireșe, ananas proaspăt și lămâi.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: