Ce sunt rutin si quercitina?

Flavonoidele, un grup de compuși cristalini aflați în plante, au fost descoperite în 1936 de Albert Szent Gyorgyi, laureat la Premiului Nobel. El le-a denumit mai târziu vitamina P. Încă de la descoperirea lui, oamenii de știință au izolat mai mult de 4000 de flavonoide. Deși pare mare, acest număr poate reprezenta numai o mică parte din flavonoidele existente în natură. Flavonoidele se găsesc în legume, nuci, semințe, cereale, ceai, cafea, cacao, vin, cu o mare concentrație în fructe de culoare închisă (precum murele, fructele de soc sau dudele). Mai mult decât atât, majoritatea plantelor medicinale își datorează calitățile terapeutice acestor flavonoide. Termenul bioflavonoide este și el adesea folosit pentru a descrie flavonoidele active din punct de vedere biologic. Termenii sunt în general echivalenți.

Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii.
Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii. Alege dintre mai multe variante. SMOOTHIE-uri VERZI (cu kale, spanac, ceai verde Matcha, iarbă de orz) și SMOOTHIE-uri colorate cu fructe Bio (mango, fructul pasiunii, căpșuni, afine). Sunt DISPONIBILE cu livrare rapidă și plata la curier în site www.proDIETAbio.ro

Cele mai studiate flavonoide sunt quercitina, rutin, naringina, hesperdina, geniteina, catechina și complexul bioflavonoid.

Rutin (sau rutina) este un bioflavonoid important. Sinonime: Rutozida, chercitina-3-rutinozida și soforina. Rutina pură este de culoare galbenă sau galben-verde, un cristal sub formă de ac. Rutin este un glicozid flavonol alcătuit din quercitină și dizaharidul (ramnoză și glucoză).

Rutin se găsește în multe plante, fructe și legume. Cea mai bogată sursă de rutin este hrișca (vezi aici de unde putem cumpara hrisca si alimente ce contin acest aliment). Rutin se găsește și în citrice, fructele noni, ceai negru, coajă de măr.

În timpul digestiei, o mare parte a rutinei este metabolizată în agliconul său, quercitina. Quercitina este considerată, în multe privințe, drept cel mai uimitor flavonoid studiat. Multe studii arată că inhibă creșterea celulelor canceroase prin blocarea vaselor de sânge care le alimentează, prin inhibarea producerii de hormoni care stimulează tumoarea, prin stimularea sistemului imunitar și prin distrugerea radicalilor liberi, pentru a numi doar câteva.

Beneficiile pentru sănătate ale flavonoidului rutin

  • Rutin are proprietăți antioxidante puternice. De asemenea, aceasta are proprietatea de a forma o legătură cu ionii din metale, ca fierul, reducând astfel reacția Fenton (producerea de radicali dăunători oxigenului).
  • Totodată, rutin pare să stabilizeze vitamina C. Dacă rutin este administrată împreună cu vitamina C, activitatea ascorbicului va fi intensificată.
  • Rutin este importantă deoarece întărește capilarele și poate fi de folos persoanelor care se învinețesc sau sângerează repede. Studiile au demonstrat că rutin poate ajuta la oprirea edemului venos, care reprezintă un semn timpuriu al bolii cronice venoase a piciorului.
Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.
  • Rutin are efecte antiinflamatorii.
  • Studiile pe animale au arătat că rutin are efecte preventive și curative.
  • Există indicii potrivit cărora rutin poate inhiba unele boli canceroase sau pre-canceroase.
  • Rutin poate ajuta în prevenirea aterogenezei și în reducerea citotoxicității colesterolului LDL oxidizat.
  • Reducerea riscului de boală. Osteoartrita constă în deteriorarea cartilajului din cadrul încheieturilor. Acest lucru cauzează leziuni ce se dezvoltă în cartilaj, dând naștere durerilor severe la nivelul încheieturilor. Este posibil ca rutin, în combinație cu alți compuși, să poată ajuta la încetinirea acestui proces.
Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Scrie un raspuns: