Diverticulita tratament natural

Diverticulita este o afecțiune care are loc atunci când săculeții bombați prezenți pe mucoasa intestinului gros sau colonului se infectează sau inflamează acut. Potrivit Mayo Clinic, diverticulita se manifestă frecvent la persoanele trecute de 40 de ani. Pentru a diagnostica diverticulita este utilizată colonoscopia.

Diverticulita, cauze si tratament natural.
Diverticulita, cauze și tratament natural. Diverticulii sunt punguțe de mucoasă care ies prin orificii de mici dimensiuni din peretele colonului. Dacă diverticulii se inflamează, boala este denumită diverticulita.

Cel mai des întâlnit și sever simptom este durerea subită în partea inferioară stângă a abdomenului. Consumul suficient de apă și de alimente bogate în fibre poate ajuta la prevenirea diverticulitei.
Diverculii sunt săculeți bombați sau bășicuțe care apar pe mucoasa intestinului gros, sau colonului. Afecțiunea poartă numele de diverticuloză atunci când primii astfel de săculeți își fac apariția, însă aceștia nu sunt încă inflamați sau infectați. Atunci când săculeții se infectează sau inflamează acut, se poate vorbi despre diverticulită.

Diverticulii apar cel mai adesea în intestinul gros. Totuși, aceștia pot apărea oriunde în tractul digestiv. Durerea din partea inferioară stângă a abdomenului poate indica diverticulita, mai ales dacă este însoțită de hemoragie rectală. Această afecțiune este tratabilă, însă poate recidiva. Diverticuloza și atacurile recurente de diverticulită sunt două componente ale bolii diverticulare.

Care sunt cauzele pentru care apare diverticulita?

Nimeni nu știe exact ce anume cauzează apariția diverculilor, însă se consideră că o dietă săracă în fibre contribuie la formarea săculeților. Consumul de fibre alături de o hidratare corespunzătoare ajută la înmuierea scaunelor. Scaunele moi trec mai ușor prin intestin.
O dietă săracă în fibre poate cauza și probleme precum constipația. În acest caz, este nevoie de mai multă presiune pentru ca scaunele să traverseze intestinul. Medicii sunt de părere că presiunea crescută din colon poate duce la dezvoltarea diverticulilor. Diverticulita are loc atunci când materiile fecale pătrund în diverticuli, provoacând infecții.

Sucul de prune autentic german este ideal pentru tratarea constipației. De ce? Prunele conțin xilitol, un tip de zahăr natural cu efect ușor laxativ. Ce vine din natură funcționează NATURAL!
Sucul de prune autentic german este ideal pentru tratarea constipației. De ce? Prunele conțin xilitol, un tip de zahăr natural cu efect ușor laxativ. Ce vine din natură funcționează NATURAL! Prune bio deshidratate și mai multe variante de suc de prune sunt disponibile cu livrare rapidă și taxe de curier numai 9.99 lei prin site www.proDietaBio.ro

Factori de risc. La ce trebuie să avem grijă!

Consumul unei cantități insuficiente de fibre poate reprezenta un factor de risc. Consumul redus de fibre este o problemă frecventă în țările în care o mare parte a populației mănâncă alimente procesate. Acest lucru se întâmplă inclusiv în România.
Administrarea de suplimente cu fibre sau consumul mai multor legume proaspete și produse pe bază de tărâțe pot fi de folos. Ar trebui să încercați să consumați cel puțin 20-25 grame de fibre pe zi, ceea ce înseamnă cam 5 porții de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale.

Constipația

Constipația pune presiune pe musculatură în timpul motilității intestinale. Presiunea constantă poate crește riscul de dezvoltare a diverticulilor în colon. Odată cu apariția acestora, cel mai probabil infecțiile bacteriene sau fecalele pot pătrunde în diverticuli, inflamându-i sau infectându-i, cauzând astfel diverticulită.

Obezitatea

Obezitatea crește riscul de diverticulită. Un studiu a concluzionat că un indice de masă corporală (IMC) și o circumferință a taliei crescute contribuie la hemoragia diverticulară și la diverticulită.

Vârsta

O treime din populația americană trecută de 60 de ani se va confrunta cu diverticulita, conform Harvard Health Publications. Nu se cunoaște cauza pentru care vârsta ne predispune la diverticulită. Totuși, poate exista o corelație cu slăbirea intestinelor de-a lungul timpului.

Care sunt simptomele diverticulitei?

Durerea subită în partea stângă inferioară a abdomenului este cel mai frecvent și sever simptom al diverticulitei. Această durere se poate înrăutăți în câteva zile.
Alte semne de diverticulită:
• durere și sensibilitate abdominală, de obicei în zona inferioară stângă;
• greață;
• vărsături;
• constipație;
• febră;
• gaze sau balonare;
• diaree;
• pierderea poftei de mâncare;
• hemoragie rectală, de obicei de culoare roșie deschisă.

Mergeți la medic pentru analize care să depisteze diverticulita dacă aveți durere abdominală intensă. Este foarte important dacă durerea se resimte în partea stângă inferioară. Medicul vă va diagnostica în urma unei discuții despre simptomele dumneavoastră și istoricul medical. De asemenea, medicul va efectua un examen fizic, verificând prezența unei dureri abdominale. Ar putea fi efectuată și o analiză pentru depistarea sângelui în scaun. De asemenea, ar putea fi necesară și o analiză la sânge pentru a vedea dacă numărul globulelor albe este mai mare decât normal. Acest lucru poate indica o infecție. Totodată, medicul de familie poate solicita efectuarea unei tomografii computerizate (CT) pentru identificarea diverticulilor infectați. O scanare CT utilizează imagini pe calculator realizate cu ajutorul razelor X.

Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. Pentru adulți, adolescenți și copii. Disponibil cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Tratament natural pentru diverticulită

În funcție de caz, medicul poate sugera să vă tratați singuri acasă sau poate recomanda internarea în spital pe durata tratamentului.
Tratamentul de acasă poate include:
• odihna la pat, ce poate varia de la câteva zile, la o săptămână sau mai mult,
• o dietă bazată pe lichide pentru a permite intestinelor să se odihnească și diverticulilor să se vindece.
Tratamentul la spital.
Dacă ați dezvoltat complicații, este posibil ca medicul să considere potrivit un tratament la spital.
Intervenția chirurgicală.
Uneori, diverticulita recidivează sau infecțiile nu răspund la tratamentul cu antibiotice. Medicul poate sugera operația pentru îndepărtarea unei părți din intestin ce conține diverticulul infectat. După operație, este posibil să fie necesară spitalizarea pentru câteva zile, o săptămână sau mai mult. Recuperarea completă poate dura câteva luni. Aceasta depinde de planul de tratament și de schimbările stilului de viață care contribuie la prevenirea recidivelor de diverticulită.

Care sunt complicațiile diverticulitei?

Complicațiile se manifestă la aproximativ 25 la sută dintre pacienții cu diverticulită. Complicațiile pot include:
• o fistulă, un canal anormal situat între părțile intestinelor sau între vezica urinară și intestine,
• peritonită, o ruptură a săculețului diverticular ce determină pătrunderea materiei din intestine în cavitatea abdominală.
Prezentați-vă imediat la medic dacă prezentați simptome de peritonită. Această afecțiune este gravă și poate duce la infecții ale sângelui sau la insuficiența multiplă de organe.

Ce se întâmplă după tratament?

Majoritatea tratamentelor pentru diverticulită funcționează bine, însă diverticulii rămân în intestine pentru tot restul vieții. Aceasta înseamnă că vă puteți confrunta din nou cu diverticulita la un moment dat.
Schimbările stilului de viață pot ajuta la evitarea diverticulitei. Consumul ridicat de apă și adaosul de fibre în alimentație sunt cele mai importante metode de prevenire a constipației. De asemenea, pentru evitarea constipației este important să mergeți la toaletă atunci când simțiți nevoia. Așteptarea îndelungată poate determina întărirea scaunelor, fapt ce poate crește presiunea din intestine.
Totodată, efectuarea de exerciții fizice timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi ajută la oprirea dezvoltării diverticulitei. Mișcarea regulată scade presiunea din intestine și face ca motilitatea intestinală să fie regulată.
Unele persoane declară că alimentele ce conțin nuci sau semințe, precum arahidele, zmeura sau roșiile, pot cauza tulburări. Nu există nicio bază medicală pentru aceste afirmații. Cea mai bună metodă este să vă urmăriți reacțiile la alimente atunci când creșteți aportul de fibre. Mayo Clinic recomandă ca femeile să consume cel puțin 21-25 grame de fibre pe zi. Bărbații ar trebui să consume zilnic între 30 și 38 grame de fibre.
Adăugați treptat fibre în alimentație prin consumul de fructe și legume proaspete, precum:

Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, tratament naturist pentru constipație și DETOX
Secretul slăbirii sănătoase în mod natural este dat de tărâțe și fibre. De ce? Acestea lucrează în doi pași: 1. se umflă în stomac și taie senzația de foame cu aport mic de calorii. 2. conțin fibre dietetice care tranzitează corpul atrăgând după sine și eliminând ușor grăsimile și toxinele. Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, citește mai mult despre tratament naturist pentru constipație și DETOX
 • pere;
 • mere;
 • portocale;
 • banane;
 • mango;
 • morcovi;
 • broccoli;
 • sfeclă;
 • varză;
 • spanac;
 • zmeură;
 • cartofi dulci în coajă;
 • fasole neagră;
 • fasole roșie kidney;
 • cereale integrale sau cereale cu cel puțin 5 grame de fibre per porție;
 • produse speciale cu fibre naturale.
Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. Pentru adulți, adolescenți și copii. Disponibil cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: