[3] Dieta Hipo Calorica: Meniu pas cu pas pentru 30 zile

Eficiența unei diete de slăbire depinde atât de voință dar mai ales de organizare: să știm pas cu pas ce trebuie să mâncăm!
Vă recomandăm să aveți lista de cumpărături organizată din timp, să aveți numai ingrediente sănătoase în casă iar la serviciu să vă luați pachet pregătit în prealabil. Dacă toate mesele principale și gustările sunt pregătite din timp, cura dvs de slăbire nu poate da greș!

La finalul acestui articol veți regăsi un buton pentru TIPĂRIRE sau TRIMITERE EMAIL. Acesta permite eliminarea imaginilor, a reclamelor și a unor părți din text, așa încât să puteți tipări dieta într-o formă cât mai compactă și utilă. Sari direct la acest buton! Spor la slăbit!

Săptămâna 1

1.     Luni

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1. Recomandare: Cafeaua Fitness 2.
Fulgi de hrișcă 3 neîndulciți (circa 60 gr) cu lapte degresat (vegetal sau de origine animală). + 2 lingurițe semințe de chia.
300
Gustare opțională 1 măr + câteva nuci sau migdale (30 gr) 48 + 150
Prânz Salată verde cu roșii, castraveți, ceapă, ridichi, ardei gras + două ouă fierte tare. Puteți pune puțin ulei de rapiță, de măsline sau de sâmburi de struguri. Dressing cu suc de lămâie sau oțet de mere. Presărați susan (bogat în calciu), piper roșu și semințe de in sparte sau măcinate, fulgi de drojdie inactivă. Opțional: felie de pâine multicereale/neagră/semințe/secară. 350
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4.
20 gr fructe goji deshidratate (sau aronia / coarne de pădure / stafide nesulfurate / ananas). http://prodietanaturala.ro/fructe-deshidratate-bio
70
Cina Paste din făină integrală din konjac 5. , cu sos de roșii. (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul următoarei zile). Fierbem pastele conform instrucțiunilor. Exista si variante de konjac fara fierbere: vezi aici de unde putem cumpara » paste si orez Konjac Slim.  Într-o tigaie de ceramica punem legume (ceapă, ardei gras roșu) în foarte puțin ulei de măsline cu apă, le înăbușim, apoi adăugăm sosul de roșii și lăsăm să fiarbă 20 minute. Adăugăm peste paste. 250
1.Cafeaua sau ceaiul se vor consuma neîndulcite ori îndulcite cu stevia, zahăr din mesteacăn, xylitol sau eritritol. Vezi aici variante de » îndulcire naturală cu mult mai puține calorii decât zahărul «.
2. Cafeaua Fitness Antioxidant Italia are cafea Arabica și adaos de 16 plante printre care ghimbir, scorțișoară, ginseng, ceai verde, anason. http://prodietanaturala.ro/cafea-bio-arabica-fitness-italia-dieta-slabire-cafea-ghimbir-ceai-verde-plante-pret-250-gr
3 Hrişca este recomandată şi în curele de slăbire pentru că are 10% proteine, 5,6% fibre și 72% carbohidrați cu eliberare prelungită. 60 gr hrișcă = 210 calorii
4 Ceai pentru slăbit cu ceai verde bio (40%), lemon grass bio, mentă creață bio, mirt lămâiosbio, fructe de schisandra bio, mate verde (7%), tarhon bio, extract de citrice bio (2%), stevie.
5 Pastele din konjac au aproximativ 6 calorii / 100 gr față de 350 calorii / 100 gr cât au pastele standard din grâu, orz sau quinoa. Prin urmare, pentru o slăbire intensă sunt recomandate pastele din konjac: http://prodietanaturala.ro/slabire-rapida-cu-slim-uk-produse-konjac-shirataki-taitei-spaghete-paste-pene-orez (aprox 10 lei / 200 gr). Konjac sau Konnyaku este o plantă din Asia care crește la altitudini foarte mari. Sursă de hrană total naturală, Konjac are un conținut mare de apă, este bogat în minerale benefice și sărac în calorii. Cea mai ușoară formă de a consuma Konjac este sub formă de paste, cunoscute și sub numele de Shirataki. Citeste mai mult » despre cum slabim cu paste si orez konjac
T: 1168

Beți zilnic cât mai multă apă (aprox. 2L). 

2.     Marți

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1200 ml iaurt simplu natur degresat peste care puteți pune câteva lingurițe topping de gem de aronia și gutui sau măceșe ori prune fără zahăr. + 1 linguriță pudră de lupin (sau de cânepă, dovleac, in, migdale, alune de pădure, zer – după preferințe). Pentru o mai bună senzație de sațietate peste iaurt puteți adăuga 1 linguriță de tărâțe psyllium 6. 250
Gustare opțională 1 morcov crud + câteva alune de pădure crude (30 gr) 41 + 160
Prânz

# Pastele konjac pregătite la cina din ziua 1 Luni.

300
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4. 20 gr fructe goji. 70
Cina Pește 7 pe plită sau în tigaia ceramică cu garnitură de fasole verde congelată sau din conservă ușor trasă la tigaie fără ulei peste care puteți pune piper, puțină sare de Himalaya și alte condimente care vă plac. După ce este închis focul, putem adăuga puțin ulei de măsline extravirgin sau de rapiță peste fasolea verde. (X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul  următoarei zile). + Salată de murături (cu cât mai puțină sare, eventual ținute în prelabil la desărare). (Putem adăuga la Fasolea verde (sau înlocui cu) broccoli, sparanghel, conopidă). 350
6. Psyllium sunt tărâțe recomandate pentru cure de slăbire eficiente, scăderea colesterolului și tăierea poftei de mâncare. Psyllium conţine de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul recomandat și de Dieta Dukan. O singura linguriță de tărâțe psyllium pe zi este eficientă. Consumați apă și lichide în asociere cu tărâțele psyllium pentru a combate constipația.
7. Se recomandă pește de apă rece precum păstrăvul sau un pește dulce bogat în grăsimi sănătoase precum dorada. Și somonul, carasul sau alte specii pot intra în opțiunile dvs. Dacă nu vă place peștele (deși este atât de sănătos încât ar trebui să învățăm să ne placă) sau nu reușiți să îl achiziționați îl puteți înlocui cu piept de curcan.
T: 1171

Beți zilnic cât mai multă apă (aprox. 2L).

3.     Miercuri

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
Smoothie proteic:
– 200 ml lapte 0,1% sau vegetal slab caloric
– 50 gr pudră proteică din ZER ecologic 8.
– 50 gr semințe de chia (sunt bogate în Omega 3)
– 1 linguriță spirulină sau chlorella pudră pentru vitamina B12, clorofilă, minerale și proteine vegetale
– 1 linguriță de polen crud bio
– după gust, câteva picături de Stevia pentru a îndulci 100% natural dar fără calorii (sau xilitol, eritritol)
– opțional, fructe proaspete sau congelate după gust (afine, zmeură, căpșuni, mure, prune, ananas) dar cu indice glicemic mic. Puteți adăuga, după preferințe și disponibilitate, frunze de spanac, castravete, ghimbir, pudră de acai, aronia (aceste opțiuni sunt special alese pentru că au indice glicemic mic).
-64
-130
– 50
– 31
Gustare opțională 50 gr biscuiți bio din secară cu semințe crude de floarea soarelui, chia, dovleac 9. 225
Prânz # Pește + garnitură de fasole verde pregătit la cina din ziua 2 Marți. 350
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4.
20 gr fructe goji. http://prodietanaturala.ro/fructe-deshidratate-bio
70
Cina Ciuperci pe plită sau în tigaie fără ulei cu verdeață + Salată cu Avocado (Rețeta salata: salată verde, ceapă, roșii, avocado, castraveți, ardei gras, măsline negre, sare de Himalaya, piper alb (lămâie după gust pentru ca avocado să nu oxideze și puțin ulei de măsline, rapiță sau cu Omega 3), 1 linguriță de oțet de mere). 350
8. Mai multe opțiuni de pudre proteice: http://prodietanaturala.ro/pudra-proteica-din-zer-bio-pret-300-gr-faina-proteica-zer-certificat-agricultura-ecologica
9. http://prodietanaturala.ro/index.php?route=product/search&search=biscuiti
T: 1270

4.     Joi

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
Câteva bucăți de brânză fără colesterol TOFU Bio 10. combinată cu legume proaspete (roșii, castraveți, ridichii) și un ou fiert.
*dacă nu vă place brânza tofu puteți mânca brânză de vaci slabă dar nu foarte sărată. O felie de pâine multicereale/neagră/semințe/secară.
300
Gustare opțională 1 grapefruit 32
Prânz Un piept de pui la grătar + Salată mare cu multe legume, verdețuri și Avocado. Puteți pune ulei de rapiță sau de măsline ori de sâmburi de struguri și suc de lămâie care va împiedica avocado să oxideze. Presărați susan (bogat în calciu), piper roșu și semințe de cânepă decorticate și de in sparte, fulgi de drojdie inactivă. O felie de pâine multicereale. (#X2/ gătiți două porții a câte 250 gr maxim, una pentru cina  următoarei zile) 400
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4. 20 gr fructe goji. 70
Cina Ciorbă cu carne slabă (vită, curcan), linte și multe legume și verdețuri (dar fără cartofi, fără morcovi sau paste făinoase). (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul  următoarei zile). Dacă nu sunteți adepți ai supelor (deși sunt foarte sănătoase), puteți mânca un iaurt degresat cu fulgi de ovăz + 2 lingurițe semințe de chia + 1 linguriță de polen bio. 300
10. http://prodietanaturala.ro/tofu-bio 7 lei 200 gr. Tofu are numai 85 calorii la 100 gr! Nutrienți esențiali prezenți în tofu sunt: proteinele, acizii grași Omega 3, seleniul, cuprul, fosforul, calciul și magneziul. Este important ca Tofu să fie BIO, adică din soia bio și nemodificată genetic. T: 1092

5.     Vineri

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
Budincă de lapte cald degresat cu 2 lingurițe semințe de chia în care mai adăugăm 1 linguriță de cacao crudă sau sâmburi de cacao 11 și semințe de in măcinate pudră (sau de dovleac ori cânepă / pudră proteică de zer după preferințe) + 1 linguriță de polen bio.
sau Două felii de substitut pentru pâine din orez sau quinoa expandate cu 1/2 cutie brânză Făgăraș + Un pahar mic de lapte vegetal de migdale sau cocos bio.
300
Gustare opțională 1 măr (sau 1 grapefruit) + câteva nuci sau migdale (30 gr) 48 + 150
Prânz # Ciorba cu carne slabă pregătită în ziua anterioară. 300
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4.
20 gr fructe goji sau Un pahar de 200 ml suc de afine roșii, cătină, rodii, noni, aronia – după gustul dvs.
70
Cina # Un piept de pui la grătar + Salată mare cu Avocado fără ou pregătite în ziua anterioară. O felie de pâine multicereale. 350
11. Sâmburii de cacao (nibs) sunt bogați în antioxidanți, magneziu, calciu, polifenoli, vitamina C. T: 1218

Beți zilnic cât mai multă apă (aprox. 2L).

6.     Sâmbătă

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
Smoothie proteic:
– 200 ml lapte 0,1% sau vegetal slab caloric
– 50 gr pudră proteică din semințe de in, de cânepă sau din semințe de dovleac 8.
– 50 gr semințe de chia (sunt bogate în Omega 3)
– 1 linguriță de polen bio.
– 1 linguriță spirulină sau chlorella pudră pentru vitamina B12, clorofilă, minerale și proteine vegetale
– după gust, câteva picături de Stevia pentru a îndulci 100% natural dar fără calorii (sau xilitol, eritritol)
– opțional, fructe proaspete sau congelate după gust (afine, zmeură, căpșuni, mure, prune, ananas) dar cu indice glicemic mic. Puteți adăuga, după preferințe și disponibilitate, frunze de spanac, castravete, ghimbir, pudră de acai, aronia (aceste opțiuni sunt special alese pentru că au indice glicemic mic).
-64
-130
– 50
– 31
Gustare opțională 50 gr biscuiți bio din secară cu semințe 9. 225
Prânz Pește (sau piept de curcan) pe plită sau în tigaia ceramică cu garnitură de fasole verde congelată ușor trasă la tigaie (cu o lingură de ulei de cocos bio fără miros) peste care puteți pune piper, puțină sare de Himalaya, fulgi de drojdie nutritivă ianctivă și alte condimente care vă plac. + Salată de sfeclă roșie prefiartă cu oțet de mere. (Putem adăuga la Fasolea verde (sau înlocui cu) broccoli, sparanghel, conopidă) 350
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4.
Un măr sau alt fruct cu indice glicemic mic.
50
Cina Ciuperci pe plită sau în tigaie fără ulei cu verdeață și tofu (brânză de soia slabă caloric) + Salată de varză peste care (opțional) presărăm fulgi de drojdie inactivă și condimentele preferate. Opțional, o felie de pâine multicereale. 250
Drojdia inactivă (nutritivă) mai este numită și “proteina vegetarienilor” pentru că este o sursa bogată de proteine complete (are peste 55% proteină de calitate). Conține 18 aminoacizi și 15 minerale. http://prodietanaturala.ro/drojdie-nutritiva-inactiva-fulgi-pret-100-gr-drojdie-branza-proteina-vegetarienilor T: 1150

7.  Duminică

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
Platou rece: brânză de casă degresată și desărată sau tofu bio, legume proaspete (ardei gras, castravete, frunze de țelina, roșie), măsline, puțin prosciuto crudo sau șuncă slabă de pui/curcan. O felie de pâine multicereale/neagră/semințe/secară.
300
Gustare opțională
Prânz Ciorbă cu carne slabă și multe legume (dar fără cartofi, fără morcovi sau paste făinoase).(#X2/ se regăsește și în cina următoarei zile). Fructe de mare (dacă nu vă plac, le puteți înlocui cu pește / pui / curcan) cu garnitură de paste integrale din quinoa sau din soia bio 12 (nu mai mult de 120 gr paste). Pastele sunt fierte conform instrucțiunilor și trase apoi la tigaie cu puțin ulei de măsline, usturoi, smântână de gătit și cu fructele de mare. Adăugați condimentele preferate și plante aromatice precum rozmarin, salvie, busuioc.(#X2/ se regăsește și în cina următoarei zile) 600
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai (sau mai multe căni). Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4.
Un măr sau alt fruct cu indice glicemic mic.
50
Cina Tocăniță de legume:  legume tocate (dovlecei, vinete, ceapă, ardei gras), piure de roșii, puțin năut uscat rehidratat, sare de mare sau de Himlaya, ulei de măsline extra virgin, ierburi de Provence, piper negru, ardei iute după gust. O felie de pâine multicereale sau substitut de pâine din cereale expandate. (#X2/ se regăsește și în prânzul următoarei zile) + Salată de murături (cu cât mai puțină sare, eventual ținute în prealabil la desărare). 300
12. http://prodietanaturala.ro/slabire-rapida-cu-slim-uk-produse-konjac-shirataki-taitei-spaghete-paste-pene-orez T: 1250

Ați încheiat o săptămână de dietă. Felicitări!

„A fost greu să țin această săptămână de dietă pentru că, după ce mănânc ceea ce este recomandat la fiecare masă, mie tot îmi este foame și aș mai mânca!”
O astfel de problemă va fi rezolvată astfel: dacă nu v-ați săturat cu ceea ce este trecut în meniu, atunci puteți consuma în plus (orice cantitate doriți): fructe de pădure proaspete sau congelate; fasole verde proaspătă sau congelată trasă la tigaie neaderentă sau wok fără ulei; broccoli la aburi sau cuptor fără ulei; salată de varză proaspătă; castraveți; salată verde cu ceapă, ardei, babay spanac și andive. Toate produsele SLIM UK (paste dietetice sau orez dietetic) vă dau senzația de plin fără prea multe calorii.

Condimentele nu îngrașă, deci puteți adăuga oricâte dar evitați sarea. Nu uitați însă: nu este recomandat să vă ridicați de la masa cu stomacul prea plin, ci mai degrabă cu încă o ușoară senzație de foame. Beți ceai sau un pahar de apă atunci când încă vă este foame. Puneți și lămâie și îndulciți cu stevia, zahăr din mesteacăn sau xilitol. Suplimentele de glucomannan pot ajuta la stăpânirea senzației de foame. Citiți și articolul informativ despre glucomanan » ce este și cum ajută la slăbire «

Săptămâna 2

8.  Luni

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
200 ml Kefir sau iaurt natur + 2 lingurițe gem de aronia fără zahăr adăugat sau gem de prune fără zahăr adăugat + 1 linguriță pudră de lupin (sau de cânepă, dovleac, in, migdale, alune de pădure) + o felie de pâine crocantă multicereale. http://prodietanaturala.ro/paine-crocanta-integrala-felii-subtiri
250
Gustare opțională 5 migdale sau alune de pădure (echiv 25 gr). 110
Prânz Tocăniță de legume pregătită de duminică (ziua anterioară) 14. + Salată de murături (cu cât mai puțină sare, eventual ținute în prealabil la desărare). 300
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 4.
Un măr sau alt fruct cu indice glicemic mic.
Cina Cina din această seară este mai bogată caloric, deci vom mânca înainte de ora 7. Ciorbă cu carne slabă și multe legume și Fructe de mare cu garnitură de paste integrale din quinoa sau din soia bio pregătite cu o zi înainte 12 600
13. Semințele de chia sunt o sursă excelentă de fibre, proteine, acizi graşi esențiali Omega-3 şi Omega-6, antioxidanți, vitamine, minerale şi aminoacizi. Au proprietăți ce previn îmbătrânirea precoce, inhibă apetitul, iar o lingură de semințe asigură energia unei persoane pe durata întregii zile. Sunt utile diabeticilor și persoanelor ce doresc să slăbească, având un indice glicemic scăzut.
14 Ciorba și tocănița de legume sunt unele dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare căci legumele aduc foarte mulți nutrienți și fibre fără un aport masiv de carbohidrați precum în cazul fructelor ori toxine precum în cazul cărnii prăjite.
T: 1260

Beți zilnic cât mai multă apă (aprox. 2L).

9.  Marți

Calorii(aprox.)
Mic Dejun 200 ml lapte degresat (0,1% grăsime) călduț + 20 gr cacao crudă nedegresată bioOmletă din două ouă (putem pune și legume în omletă – ceapă, ardei, roșie) fără pâine. Putem adăuga castravete lângă omletă sau ardei gras verde. 300
Gustare opțională 150 ml suc bio 100% natural slab caloric. Exemplu: suc de acai, de afine, aronia sau de aloe vera. Sucul de aronia, spre exmplu, are 46 kCal/100 ml. Pentru Aloe Vera sunt recomandați numai 60 ml (6kCal) în trei reprize a câte 20 ml. 69
Prânz Amestec de legume (pot fi și congelate dacă nu aveți timp sau sunteți în extrasezon) trase ușor la wok cu foarte puțin ulei de măsline. Asortați cu 50 gr (170 kCal) orez brun sau roșu. (#X2/ se regăsește și în cina următoarei zile). În pregătirea orezului sunt recomandate condimentele: oregano, curcuma (turmeric), piper, sare roz de Himalaya bogată în fier și uleiul de cocos bio extravirgin fără aromă. 370
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie.
30 gr biscuiți raw cu semințe și quinoa 15
120
Cina Pui/curcan (piept sau pulpă fără piele) pe plită ceramică sau la grătar cu salată verde sau salată de varză (crudă sau murată) peste care (opțional) presărăm fulgi de drojdie inactivă 16. (#X2/ se regăsește și în prânzul următoarei zile) 280
15. Ingrediente:  seminte de floarea soarelui, hrisca, quinoa 18%, seminte de dovleac, boia de ardei 3%, oregano, cimbru, sare de himalaya. Ingrediente raw si ecologice. Pot contine urme de nuci. valoare energetica 100gr: 1665 kJ/398kCal, fibre: 14,2 g, proteine: 15,8 g. Cum putem comanda biscuiti raw cu seminte: detalii si preturi.
16.  Drojdia nutritivă are un gust plăcut, asemănător brânzei de tip parmezan, de aceea este folosită de către vegani ca înlocuitor al acesteia. Această drojdie este deosebit de bogată în substanțe nutritive, respectiv complexul de vitamine B (mai puțin vitamina B12), acid folic, seleniu, zinc și proteine. Nu conține gluten și are un nivel redus de sodiu. De unde cumpărăm drojdie inactivă: detalii și preț.
T: 1139

10.  Miercuri

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
Fulgi din 5 cereale cu 200 ml lapte. Preferabil 80 gr 17. fulgi de cereale BIO ovăz, orez, orz, secară, grâu, în proporție de 20% fiecare (se găsește în comerâ acest mix) + 2 lingurițe semințe de chia
300
Gustare opțională 30 gr afine negre deshidratate (sau aronia / goji / coarne de padure / smochine). 130
Prânz Pui/curcan + salată conform graficului din ziua anterioară. 280
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie.
Cina Amestec de legume cu orez pregătit în ziua anterioară. + Salată de murături (cu cât mai puțină sare, eventual ținute în prealabil la desărare). 320
17. http://prodietanaturala.ro/cereale-integrale-bio-fulgi-musli-mic-dejun  Valoare energetică: 319 Kcal/ 1353 KJ T: 1030

11.  Joi

Calorii(aprox.)
Mic Dejun 200 ml lapte degresat (0,1% grăsime) călduț + 10 gr pudră proteică din zer + 20 gr cacao crudă nedegresată bio.Câteva bucăți de brânză fără colesterol TOFU Bio 10.
*dacă nu vă place brânza tofu puteți mânca brânză telemea slabă dar nu foarte sărată. + O felie de pâine multicereale/neagră/semințe/secară.
300
Gustare opțională 1 măr + câteva nuci sau migdale (30 gr) 48 + 150
Prânz Salată verde cu roșii, castraveți, ceapă, ridichi, ardei gras + două ouă fierte tare. Puteți pune puțin ulei de rapiță, de măsline sau de sâmburi de struguri. Dressing cu suc de lămâie sau oțet de mere. Presărați susan (bogat în calciu), piper roșu, semințe de in sparte sau măcinate, semințe de cânepă decorticate și fulgi de drojdie inactivă. O felie de pâine multicereale/neagră/semințe/secară. 350
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. http://prodietanaturala.ro/ceai-yogi-tea-romania-ceaiuri-aromate-bio-organice
Cina

Paste din făină integrală din konjac 5. cu sos de roșii. (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul următoarei zile. O porție înseamnă maxim 250 gr.). Fierbem pastele conform instrucțiunilor sau dupa caz doar le clatim. Într-o tigaie de ceramica punem legume (morcov, ceapă, ardei gras) în foarte puțin ulei de măsline cu apă (sau cu o linguriță de ulei de cocos bio fără miros), le înăbușim, apoi adăugăm sosul de roșii și lăsăm să fiarbă 20 minute. Condimente precum rozmarin, bucuioc, oregano, piper, ardei iute, boia dulce, turmeric sunt binevenite în funcție și de gustul dvs. Adăugăm sosul peste paste.

300
  T: 1148

12.  Vineri

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.
Smoothie proteic:
– 200 ml lapte 0,1% sau vegetal slab caloric
– 50 gr pudră proteică din ZER ecologic 8.
– 1 linguriță de polen bio.
– 50 gr semințe de chia (sunt bogate în Omega 3)
– 1 linguriță iarbă de grâu sau de orz pudră pentru vitamina B12, clorofilă, minerale și proteine vegetale
– după gust, câteva picături de Stevia pentru a îndulci 100% natural dar fără calorii
– opțional, fructe proaspete sau congelate după gust (afine, zmeură, căpșuni, mure, prune, ananas) dar cu indice glicemic mic. Puteți adăuga, după preferințe și disponibilitate, frunze de spanac, castravete, ghimbir, pudră de acai, aronia (aceste opțiuni sunt special alese pentru că au indice glicemic mic).
-64
-130
– 50
– 31
Gustare opțională 1 morcov + câteva alune de pădure crude (30 gr) 41 + 160
Prânz Paste din konjac gătite cu o zi înainte. 300
Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie.
Cina Cina va fi la ora 6 cel târziu pentru că are peste 500 calorii. Piept de curcan/pui pe plită sau în tigaia ceramică cu garnitură de quinoa 18 cu legume (morcov, ceapă, ardei gras, dovlecel), condimente și verdețuri. Quinoa de gătește în mod identic cu pilaful de orez dar are mult mai multe proprietăți nutritive, este mai bogată în proteine și nu ridică glicemia atât de mult ca și orezul. Salată de sfeclă roșie (puteți găsi prefiartă în supermarket) cu oțet de mere. (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul următoarei zile. O porție înseamnă maxim 250 gr.). 600
18  Spre deosebire de orez, quinoa (albă, roșie sau neagră) este mult mai bogată în proteine vegetale de cea mai bună calitate, vitamine și minerale. Quinoa conține riboflavina (vitamina B2), calciu, vitamina E, fier, potasiu, fosfor, magneziu, acid folic, beta caroten. Quinoa se prepară rapid, în maxim 15 minute și se poate păstra la frigider până la șapte zile. Pe scurt, quinoa se poate prepara la fel ca orezul ori ca fulgii de ovaz, dar într-o cantitate ceva mai mica, deoarece își măreste volumul de 3-4 ori. Quinoa: vezi preț si detalii suplimentare. T: 1376

13.  Sâmbătă

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1. Fulgi de hrișcă 3 neîndulciți (circa 60 gr) cu lapte degresat (vegetal dar cu puține calorii sau de origine animală). + 2 lingurițe semințe de chia. 300
Gustare opțională 1 grapefruit sau 1 măr ori 30 gr fructe aronia deshidratate 32
Prânz Piept de curcan/pui pe plită sau în tigaia ceramică cu garnitură de quinoa gătit în ziua anterioară. + Desert: budincă bio cu ciocolată neagră. Conform rețetei din site-ul prodietanaturala.ro după pregătire o porție de 150 ml de budincă are 150 Kcal. 350 + 150
Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie.
Cina 5 ciuperci mari gătite în tigaia cu capac și gratinate cu tofu sau mozarella dietetică. Puteți adăuga condimente peste ciuperci și fulgi de drojdie inactivă. + Salată de varză crudă sau murată și desărată. 300
T: 1132

14.  Duminică

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1. 200 ml iaurt simplu natur degresat peste care puteți pune câteva lingurițe topping de gem de aronia și gutui sau măceșe fără zahăr. + 1 linguriță pudră de lupin (sau de cânepă, dovleac, in, migdale, alune de pădure). Pentru o mai bună senzație de sațietate peste iaurt puteți adăuga 1 linguriță de tărâțe psyllium 6. 250
Gustare opțională 5 smochine deshidratate sau curmale. 160
Prânz Salata cu somon. (Tăiem somonul fâșii și îl punem la marinat în zeamă de lămâie. Spălăm salata, adăugăm roșii, castraveți, ceapă, condimente precum sare, piper, rozmarin, busuioc, dressing cu 1 linguriță oțet de mere. Rumenim somonul într-o tigaie neaderentă (cu o linguriță de ulei de cocos bio fără miros) – punem capacul pentru înnăbușire – și îl adăugăm ca garnitură la salată.) (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul următoarei zile. O porție înseamnă maxim 250 gr). + 5 felii de ananas proaspăt. 350
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 1 portocală. 35
Cina Ciorbă cu carne slabă (vită, curcan), linte și multe legume și verdețuri (dar fără cartofi, fără morcovi sau paste făinoase). (#X2/ gătiți două porții, una pentru cina  următoarei zile). Dacă nu sunteți adepți ai supelor (deși sunt foarte sănătoase), puteți mânca o tocană din aceleași ingrediente. 300
Ananasul proaspăt este bogat în enzime ce ajută digestia proteinelor (bromelaina). Puteți consuma câteva felii de ananas proaspăt după fiecare masă ce conține pește sau carne. T: 1095

Săptămâna 3

15.  Luni

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1. Platou rece: brânză de casă degresată (sau tofu), legume proaspete (ardei gras, castravete, frunze de țelina, roșie), măsline, putin prosciuto crudo sau șuncă slabă de pui/curcan. O felie de pâine multicereale/neagră/semințe/secară. /
200 ml lapte degresat (0,1% grăsime) călduț sau apă + 20 gr cacao crudă nedegresată bio. Puteți îndulci cu o linguriță de miere sau de sirop de arțar dacă vă asumați 40 calorii pe care să le ardeți prin activitate fizică în aceeași zi.
350
Gustare opțională 200 ml kefir. 150
Prânz Salata cu somon pregătită în ziua anterioară. 300
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 1 grapefruit. 35
Cina Ciorbă cu carne slabă  pregătită în ziua anterioară. + Salată de ton în conservă (în suc propriu) cu 2 linguri porumb și multă salată verde. Adăugați super-alimente precum piper roșu sau oregano. 400
Tonul în conservă trebuie să fie în suc propriu dar scurgem cât mai bine acest suc. Este o sursă de proteine de foarte bună calitate dar dacă nu vă place la gust îl puteți înlocui cu alt tip de pește gătit sau la conservă sau cu piept de pui la grătar. T: 1295

* Marți: ziua 16 se poate începe o cură de 5 zile Aloe Vera suc 100% Natural Bio – 60 ml pe zi în reprize de câte 20 ml/ de 3 ori pe zi. (ALOE VERA 100% Suc Bio 330ml = 17 lei http://prodietanaturala.ro/aloe-vera-naturala-bio) Consumat periodic în cure de întreținere, sucul de aloe vera natural 100% echilibrează starea generală a organismului, stimulează sistemul imunitar și detoxifică organismul. Sucul de aloe vera ajută la reglarea metabolismului și protejează ficatul. Sucul de Aloe Vera se încadrează în Dieta HipoCalorică + Super Alimente pentru că are numai 13,2 calorii/100ml.

16.  Marți

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1. Fulgi din 5 cereale cu 200 ml lapte. Preferabil 80 gr 17. fulgi de cereale BIO ovăz, orez, orz, secară, grâu, în proporție de 20% fiecare. + 2 lingurițe semințe de chia + 1 linguriță de polen bio + 1 linguriță de pudră de iarbă de grâu sau orz. 300
Gustare opțională 20 ml Aloe Vera suc. 6
Prânz Un piept de pui (sau curcan) la grătar sau în tigaia ceramică + Salată mare cu multe legume, verdețuri, germeni de grâu, linte sau lucernă și Avocado. Puteți pune ulei de rapiță sau de măsline ori de sâmburi de struguri și suc de lămâie care va împiedica avocado să oxideze. Presărați susan (bogat în calciu), piper roșu și semințe de cânepă decorticate și de in sparte. O felie de pâine multicereale. (#X2/ gătiți două porții a câte 250 gr maxim, una pentru cina  următoarei zile) 400
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 20 ml Aloe Vera suc. http://prodietanaturala.ro/ceai-yogi-tea-romania-ceaiuri-aromate-bio-organice 6
Cina Orez din făină integrală din konjac slab caloric 19. , cu legume (1 morcov, 1 ardei gras, 1 ceapă tăiate foarte mărunt). (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul următoarei zile. O porție înseamnă maxim 200 gr.). Fierbem pastele sau orezul conform instrucțiunilor. Exista si variante de konjac fara fierbere: vezi aici de unde putem cumpara » paste si orez Konjac Slim. Într-o tigaie de ceramica punem legume în foarte puțin ulei de măsline cu apă (sau o linguriță de ulei de cocos bio fără miros), le înăbușim, apoi adăugăm orezul din konjac și lăsăm să fiarbă 20 minute. 20 ml Aloe Vera suc. 256
  19. 100 gr de OREZ konjac au numai 7 calorii, cu 0 carbohidrați, și cu multe fibre care dau sațietate. Orezul este foarte versatil, după ce îl clătim în mai multe ape nu mai are nici un miros sau gust și preia aromele legumelor, fructelor, sosurilor sau ingredientelor cu care este pregătit. T: 968

Alimentele din rădăcina asiatică de Konjac au foarte puține calorii și sunt bogate în fibre pentru a ține de foame timp îndelungat. Tăițeii, spaghetele, pastele fettuccine și orezul. Dacă pastele clasice au 350 calorii la 100 gr, ei bine pastele din konjac au numai 6 calorii la 100 grame. Prețul pastelor este aproximativ același iar beneficiile pentru sănătate și avantajele pentru slăbire sunt binevenite. Gătim așadar rețetele clasice dar cu ingrediente non calorice! » Vezi mai multe detalii, preț și mod de a găti alimente, rețete cu extrem de puține calorii »

17.  Miercuri

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.  200 ml Kefir sau iaurt natur + 2 lingurițe gem de aronia fără zahăr adăugat sau gem de prune fără zahăr adăugat + 1 linguriță pudră de lupin (sau de cânepă, dovleac, in, migdale, alune de pădure) + o felie de pâine crocantă multicereale. 350
Gustare opțională 20 ml Aloe Vera suc. 6
Prânz Orez din făină integrală din konjac 20. , cu legume pregătit în ziua anterioară (detalii mai sus la ziua 16). 250
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 1 portocală. 20 ml Aloe Vera suc. 40
Cina Piept de pui pregătit cu o linguriță de ulei de cocos bio dezordorizat + salată cu avocado pregătite în ziua anterioară (detalii mai sus la ziua 16). 20 ml Aloe Vera suc. 420
21. Puteți alege și ulei de avocado. T: 1066

18.  Joi

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1. Smoothie proteic:– 200 ml lapte 0,1% sau vegetal slab caloric- 50 gr pudră proteică din ZER ecologic 8.– 1 linguriță de polen bio.- 50 gr semințe de chia (sunt bogate în Omega 3)- 1 linguriță iarbă de grâu sau de orz pudră pentru vitamina B12, clorofilă, minerale și proteine vegetale- după gust, câteva picături de Stevia pentru a îndulci 100% natural dar fără calorii- opțional, fructe proaspete sau congelate după gust (afine, zmeură, căpșuni, mure) dar cu indice glicemic mic. -64-130- 50- 31
Gustare opțională 20 ml Aloe Vera suc. 6
Prânz Salată de arpacaș de orz 21. Se fierb 100 gr de arpacaș de orz bio și se lasă la răcit. Se adaugă pătrunjel tocat, busuioc frunze proaspete, ceapă tăiată julien, castravete, ardei, o roșie tăiată mărunt. Se condimentează după gust. (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul următoarei zile. O porție înseamnă maxim 250 gr (100 gr arpacaș de orz si 150 grame legume). 450
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 20 ml Aloe Vera suc. 6
Cina Broccoli / Sparanghel / Fasole verde pregătit la aburi sau la cuptor + 100 gr piept de pui. (#X2/ gătiți două porții, una pentru prânzul următoarei zile. O porție înseamnă maxim 250 gr (100 gr piept de pui si 150 grame legume). 20 ml Aloe Vera suc. 186
21. Arpacașul poate fi consumat asemeni orezului, fiind mult mai puțin caloric decât acesta. Reglează digestia și tranzitul intestinal, asa că ajută împotriva constipației. Valoare energetică: 316 Kcal/100gr. http://prodietanaturala.ro/arpacas-orz-bio-pret-400-gr T: 923

19.  Vineri

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.  Fulgi de hrișcă 3 neîndulciți (circa 60 gr) cu lapte degresat (vegetal dar cu puține calorii sau de origine animală). + 2 lingurițe semințe de chia. 300
Gustare opțională 20 ml Aloe Vera suc. 6
Prânz Salata de arpacaș de orz (porția pregătită în ziua anterioară). 450
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. 20 ml Aloe Vera suc. 6
Cina Broccoli / Sparanghel / Fasole verde pregătit la aburi sau la cuptor + 100 gr piept de pui. (porția pregătită în ziua anterioară). 20 ml Aloe Vera suc. 186
T: 948

20.  Sâmbătă

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.  200 ml lapte degresat (0,1% grăsime) călduț + 20 gr cacao crudă nedegresată bio. Omletă din două ouă (putem pune și legume în omletă – ceapă, ardei, roșie) fără pâine. Putem adăuga castravete lângă omletă sau ardei gras roșu. 350
Gustare opțională 20 ml Aloe Vera suc. 6
Prânz Pește (sau pui) pe plită sau în tigaia ceramică cu garnitură de fasole verde congelată ușor trasă la tigaie (cu o lingură de ulei de cocos bio fără miros) peste care puteți pune piper, puțină sare de Himalaya și alte condimente care vă plac. + Salată de sfeclă roșie prefiartă cu oțet de mere. Desert: budincă bio cu ciocolată neagră. Conform rețetei prodietanaturala.ro, după pregătire o porție de 150 ml de budincă are 150 Kcal. 350 + 150
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. Un măr sau alt fruct cu indice glicemic mic. 20 ml Aloe Vera suc. 56
Cina Ciuperci pe plită sau în tigaie fără ulei cu verdeață și tofu (brânză de soia slabă caloric) + Salată de varză peste care (opțional) presărăm fulgi de drojdie inactivă. Opțional, o felie de pâine multicereale. 20 ml Aloe Vera suc. 256
T: 1168

 

21.  Duminică

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.  Platou rece: brânză de casă degresată, legume proaspete (ardei gras, castravete, frunze de țelina, roșie), măsline, putin prosciuto crudo sau șuncă slabă de pui/curcan. O felie de pâine multicereale/neagră/semințe/secară. 200 ml lapte degresat (0,1% grăsime) călduț sau apă + 20 gr cacao crudă nedegresată bio. Puteți îndulci cu o linguriță de miere sau de sirop de arțar dacă vă asumați 40 calorii pe care să le ardeți prin activitate fizică în aceeași zi. 350
Gustare opțională
Prânz Ciorbă cu carne slabă și multe legume (dar fără cartofi, fără morcovi sau paste făinoase).(#X2/ se regăsește și în cina următoarei zile)Fructe de mare (dacă nu vă plac le puteți înlocui cu pește sau pipet de curcan) cu garnitură de paste integrale din quinoa sau din soia bio 12 (nu mai mult de 120 gr paste). Pastele sunt fierte conform instrucțiunilor și trase apoi la tigaie cu puțin ulei de măsline, usturoi, smântână de gătit și cu fructele de mare. Adăugați condimentele preferate și plante aromatice precum rozmarin, salvie, busuioc.(#X2/ se regăsește și în cina următoarei zile) 600
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie.
Cina Tocăniță de legume:  legume tocate (dovlecei, vinete, ceapă, ardei gras), piure de roșii, năut uscat rehidratat, sare de mare, ulei de măsline extra virgin, ierburi de provence, piper negru, ardei iute după gust. O felie de pâine multicereale sau substitut de pâine din cereale expandate. (#X2/ se regăsește și în prânzul următoarei zile) + Salată de murături (cu cât mai puțină sare, eventual ținute în prealabil la desărare). 300
T: 1250

 Săptămâna 4

22.  Luni

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Cafea sau ceai 1.  Budincă de lapte cald degresat cu semințe de chia în care mai adăugăm 1 linguriță de cacao crudă sau sâmburi (nibs) de cacao 11 și semințe de in măcinate pudră (sau de dovleac ori cânepă / pudră proteică de zer după preferințe) + 1 linguriță de polen bio.Două felii de substitut pentru pâine din orez sau quinoa expandate cu 1/2 cutie brânză Făgăraș + Un pahar mic de lapte vegetal de migdale sau cocos bio. 200
Gustare opțională Un pahar de 100 ml suc de afine roșii, cătină, rodii, noni, aronia – după gustul dvs.sau 100
Prânz Ciorba. Fructe de mare conform programului zilei anterioare (ziua 21). 600
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie.
Cina Tocănița de legume (pregătită în ziua anterioară) (ziua 21). 300
T: 1200

 

Variante A / 23.  Marți până în ziua 30. Marți

Sunteți în ultima parte a dietei de o lună! Acum puteți face combinații după gustul dvs. pentru că aveți deja noțiunile de bază despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă bogată în fibre, vitamine, minerale, acizi grași esențiali, fitonutrienți, enzime.

Calorii(aprox.)
Mic Dejun – Putem mânca omletă cu multe legume (ciuperci, ceapă, ardei gras, pătrunjel) dar cu condiția să nu o combinăm cu carbohidrați (fără pâine, fără sucuri dulci la aceeași masă, fără zahăr adăugat la cafea sau ceai).
–  Un smoothie proteic sau un shake proteic cu ingredientele descrise în primele săptămâni ale dietei, dar conform gusturilor și disponibilității dvs (lapte degresat sau vegetal slab caloric, pudră de zer, pudră de in, dovleac sau cânepă, spirulină, chlorella, iarbă de orz sau grâu, fibre de hrișcă, fibre de psyllium, lucuma, acai, aronia pudră, fructe de pădure proaspete sau congelate, polen crud bio, pudră de lupin sau de migdale, semințe de chia)
300
Gustare opțională 30 gr afine negre deshidratate (sau aronia / goji / coarne de padure / smochine / afine roșii / stafide nesulfurate / ananas / papaya). 130
Prânz 1) SALATĂ (una dintre variantele de mai jos):
1a) Salată Caprese  (Rețeta salată: mozzarella dietetică + roșii feliate + 1 linguriță de pesto)
1b) Salată Bulgarească (Rețeta salată: salată verde, roșie, castravete, ardei gras, măsline negre, șuncă slabă de pui sau curcan, ou fiert, sare, piper alb (lămâie și ulei de măsline dupa gust))
1c) Salată Grecească (Rețeta salată: salată verde, brânză telemea degresată sau tofu, ardei gras, castraveți, porumb boabe fiert, roșii, măsline negre, sare, piper alb (lămâie și ulei de măsline))
1d) Salată cu Pui ( Rețeta salată: salată verde, castraveți, roșii, ardei gras, piept de pui, ciuperci, sare, piper alb (lămâie și ulei de măsline după gust))
1e) Salată cu Ton (Rețeta salată: salată, castraveți, roșii, ardei gras, porumb, măsline, ton, sare, piper alb (lămâie și ulei de măsline dupa gust))
1f) Salată de rucolla cu parmezan  (Rețeta salată: rucolla, parmezan, lămâie)
1g) Salată ProVitamine  (Rețeta salată: rucolla, somon fume, mar, grapefruit, portocale, rosii cherry)
Adăugăm condimente și super alimente: Fulgi de Drojdie Nutritivă Inactivă (1 linguriță), piper, sare de Himalaya, Oțet de mere, Ulei de Rapiță sau de Măsline, Susan crud sau Gomasio (Ingrediente Gomasio: susan integral, alge 4,5%, sare marină 4%. http://www.prodietamagazin.ro/16-condimente-bio-agar-ingrediente-deserturi-delicatese), Tărâțe de psyllium (1 linguriță), Semințe de cânepă decorticate (1 linguriță), Semințe de in sparte (1 linguriță). În oricare dintre salate puteți aduce un plus de nutrienți prin câteva linguri de quinoa, amarant, hrișcă, năut, linte, fasole neagră, soia sau arpacaș de orz fiert înainte. Se fierb, se răcesc și se pot adăuga pur și simplu printre celelalte ingrediente. Odată fierte, acestea pot fi ținute chiar 3 zile la frigider într-o caserolă și pot fi adăugate în ingredientele proaspete ale salatelor. Dacă sunteți la serviciu sau pe drum puteți comanda o salată din comerț și adăuga super-alimentele chiar dvs cu condiția să le fi mixat și pregătit de acasă pentru a le avea la dvs la pachet.Alaturi de salată putem manca 1 triunghi foccacia (cu oregano si ulei de masline) sau 1 felie de pâine de secară – la alegere – 1, nu mai multe) Și…bem apă plată cu lămâie!
300
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. Un măr sau alt fruct cu indice glicemic mic. 60
Cina Carne slabă fiartă, la cuptor sau la grăatar – dimensiunea recomandata este cât un pachet de cărți de joc:
–  Pui – Piept fără piele
–  Pui – Pulpă fără piele, fără grăsime
–  Vită slabă
–  Pește alb
Garnitura: legume ce vor fi fierte, la cuptor sau la gratar (Se exclud prajelile, indiferent de tipul de ulei ales!!) Puteti adauga ulei de masline pentru gust.
–        fasole verde trasă puțin la tigaie sau
–        legume la cuptor sau la gratar (ciuperci, dovlecel, vinete, ardei gras, roșie) sau
–        legume fierte la abur (broccoli, conopidă, fasole verde, dovlecel)
250
Alături de toate preparatele din carne puteți mânca și câteva felii de ananas sau papaya care sunt bogate în enzime precum bromelaina sau papaina ce ajută digestia și scad producția de acid uric (ce poate provoca guta sau afecta articulațiile). T: 1040

 

Alte variante B / 23.  Marți până în ziua 30. Marți

Sunteți în ultima parte a dietei de o lună! Acum puteți face combinații după gustul dvs. pentru că aveți deja noțiunile de bază despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă bogată în fibre, vitamine, minerale, acizi grași esențiali, fitonutrienți, enzime.

Calorii(aprox.)
Mic Dejun Platou rece: brânzică de casă degresată sau tofu bio, legume proaspete (ardei gras, castravete, morcov, frunze de țelină, roșie), măsline, puțin prosciutto crudo, șuncă slabă de pui sau curcan. 200
Gustare opțională la alegere: un pumn de alune de pădure, un pumn de migdale, un pumn de fistic, 10 măsline verzi sau negre, 1 pahar de iaurt degresat, 2 fructe prospete (măr, grapefruit, portocală, piersică, pepene roșu, prune, căpșuni), 2 pătrățele de ciocolată neagră, 1 baton de cereale fără zahăr, o prăjitură de casă dietetică RAW, 1 pahar de suc de fructe precum acai, aronia, cătine. 150
Prânz Ciorbe cu carne slabă și multe legume:
* de piept de pui (piept de pui, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, morcov, telina, ardei gras, ceapa, tăieței de konjac, multe verdețuri proaspete)
* de văcuță (pulpă de vită, morcov, ardei gras, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă, țelină, roșii, mazăre, multe verdețuri proaspete)
* de legume (morcov, țelina, ardei gras, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă, mazare, roșii, fasole verde, multe verdețuri proaspete)
– Salată de Murături (dar nu prea sărate)
Salata de Varza crudă sau Murată cu ulei de masline
Adăugăm condimente și super alimente: Fulgi de Drojdie Nutritivă Inactivă (1 linguriță), piper, sare de Himalaya, Oțet de mere, Ulei de Rapiță sau de Măsline, Susan crud, Tărâțe de psyllium (1 linguriță), Semințe de cânepă decorticate (1 linguriță), Semințe de in sparte (1 linguriță).
În oricare dintre salate puteți aduce un plus de nutrienți prin câteva linguri de quinoa, amarant, hrișcă, năut, linte, fasole neagră, soia sau arpacaș de orz fiert înainte. Se fierb, se răcesc și se pot adăuga pur și simplu printre celelalte ingrediente. Odată fierte, acestea pot fi ținute chiar 3 zile la frigider într-o caserolă și pot fi adăugate în ingredientele proaspete ale salatelor ori în tocănițe, ciorbe. Dacă sunteți la serviciu sau pe drum puteți comanda o salată din comerț și adăuga super-alimentele chiar dvs cu condiția să le fi mixat și pregătit de acasă pentru a le avea la dvs la pachet.
400
Gustare opțională / Ceaiul de la ora 5 O cană cu ceai. Recomandare: ceai verde, ceai de măceșe, de aronia, ghimbir, păpădie. Un măr, grapefruit sau alt fruct cu indice glicemic mic. 60
Cina Pește alb la cuptor + 3 linguri de orez integral negru, roșu sau brun sau basmatic fiert + legume fierte la abur (broccoli, varza, conopida, fasole verde, dovlecel) sau la cuptor ori grătar (ciuperci, dovlecel, vinete, ardei gras)
Sau
2 figărui de piept de pui + 1 foccacia sau 1 felie de pâine de secară + 5 castraveciori murați
Sau
Ghiveci de legume cu carne slabă (dovlecei, fasole verde, conopida, ardei gras, ceapă, vinete, pe bază de sos de roșii cu multe condimente și ierburi aromate)
300
T: 1110

 

Dieta Hipo Calorică ce include Super Alimente este elaborată de Elena Roșu – Tehnician Nutriționist. Dieta este detaliată în 5 articole, astfel:


Cea mai mare parte dintre super-alimentele promovate în aceasta dietă pot fi comandate online pe site-urile www.prodietanaturala.ro și www.prodietamagazin.ro 

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Un comentariu la discutia despre “[3] Dieta Hipo Calorica: Meniu pas cu pas pentru 30 zile”

  1. 1
    Nicoleta spune:

    Buna ziua!

    As dori si eu un meniu cu 1200 calorii pentru un copil de 10 ani care are 1,53 inaltime si 63 KG.
    Va multumesc anticipat!

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.