Deficitul de albumină, sau hipoalbuminemia, reprezintă un nivel anormal de scăzut al albuminei proteice din sânge. În momentul în care faceți analize medicale pentru ficat, este posibil să remarcați și nivelul scăzut al albuminei. Intervalul normal pentru albumină este de 3,5 până la 4,5 mg / dl. Dacă nivelul albuminei este mai mic de 3,5 mg / dl, este considerat scăzut. Pot exista mai multe cauze potențiale ale albuminei scăzute, incluzând malnutriția, afecțiunile hepatice, afecțiunile renale sau răspunsul la stres. Valori crescute ale albuminei serice se întâlnesc în caz de deshidratare severă.

Ce este albumina?
Albumina este o proteină produsă de ficat. Proteinele se pot împărți în două categorii mari: albumine și globulinele. Albumina este formată în ficat și reprezintă 55-60% din totalul proteinelor serice. Are rolul principal de a menține presiunea coloidosmotică. O altă funcție importantă este transportul hormonilor, al enzimelor și al medicamentelor.
Ce rol are albumina? Când are valori scăzute?
Albumina are rol de a transporta prin sânge bilirubină, acizi grași, minerale, ioni, hormoni și medicamente. Dacă albumina este scăzută, aceasta poate afecta modul în care funcționează medicamentele. De asemenea, albumina redusă poate provoca edeme sau umflarea țesuturilor. Alte simptome includ slăbiciune musculară, oboseală, crampe și apetit scăzut. Tratamentul hipoalbuminemiei se concentrează pe tratamentul cauzei care stă la baza deficienței albuminei, susținută de aportul alimentar adecvat de proteine și calorii.
Albumina scade ca răspuns la procesele infecțioase și inflamatorii acute, are un timp de înjumătățire de 18-20 zile. Perioada este scurtata în cazuri de: infecții severe, hemoragii, intervenții chirurgicale, pierderi proteice la nivel renal, gastrointestinal si cutanat.
Cauze
Hipoalbuminemia poate fi cauzată de malnutriția cronică. Dacă aportul de proteine este inadecvat, ficatul va face mai puțină albumină. Deoarece organismul extrage albumină din țesuturi pentru a menține nivelul albuminei serice stabil, un nivel scăzut reflectă epuizarea stocurilor de albumină tisulară. Malnutriția cronică este observată mai frecvent la pacienții vârstnici care sunt instituționalizați, pacienții cu boală cronică avansată sau anorexie și copiii subnutriți. Pentru a trata hipoalbuminemia cauzată de malnutriție, atât aportul de proteine cât și de calorii trebuie să fie adecvat. Dacă aportul de calorii este prea mic, proteina va fi utilizată ca sursă de energie.
Boala de ficat
Deoarece albumina este sintetizată de celulele hepatice, hipoalbuminemia ar putea fi un semn de afectare a ficatului, de boală hepatică. Sinteza albuminei poate fi redusă în caz de ciroză, alcoolism, hepatită B, hepatită C, cancer hepatic sau boală hepatică autoimună. Dacă aveți albumină scăzută din cauza problemelor hepatice, este posibil să aveți ascită, în care abdomenul se umflă cu lichid. Pentru a verifica problemele legate de ficat, medicul va face analize pentru a verifica funcția hepatică, va căuta semne de icter și ar putea comanda o scanare CT a abdomenului și o biopsie hepatică.

Boala de rinichi
Uneori, nivelurile de albumină serică sunt scăzute deoarece albumina se pierde din organism. Acest lucru se poate întâmpla dacă aveți o boală de rinichi, cum ar fi sindromul nefrotic. Vasele mici de sânge din rinichi – numite glomeruli – sunt deteriorate și permit albuminei să curgă în urină. Albumina poate fi de asemenea pierdută din organism din cauza sindroamelor de malabsorbție, cum ar fi enteropatia cu pierdere de proteine, boala inflamatorie intestinală sau limfomul, în care proteina se pierde în scaun.

Solicitați analize medicale suplimentare. Testele de urină măsoară în mod obișnuit proteinele și creatinina pentru a verifica prezența bolii sau a disfuncției renale. Dacă proteina din urină este anormală se solicită testarea ulterioară. Dacă rinichii nu funcționează corect, este posibil ca medicul dumneavoastră să solicite analize pe urină în mod regulat pentru a monitoriza funcția renală. Se poate recomanda testarea proteinelor și creatininei în mod special dacă luați medicamente care pot afecta funcția renală.

Răspunsul la stres
Hipoalbuminemia este adesea cauzată de un răspuns inflamator acut sau cronic la stres. Infecțiile, intervențiile chirurgicale, traumatismele sau arsurile pot duce la o creștere a eliberării citokinelor și a producției reduse de albumină. Scăderea albuminei, redistribuirea albuminei în fluidele corporale și pierderile mai mari de albumină pot contribui la scăderea nivelurilor serice cu răspunsul la stres.

BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.