Constipatie tratament naturist

Pentru constipație putem apela la tratament naturist mai degrabă decât la medicamente sau laxative. De ce să alegem tratament naturist? În cazul în care suferiți de constipație trebuie să aveți în vedere pericolul de a suferi și de alte afecțiuni (în timp constipația cronică poate atrage după sine chiar cancerul de colon) și de aceea, aceasta trebuie tratată în mod natural și nu cu medicamente sau laxative care pot produce iritația colonului și pot avea efecte adverse.

Constipația poate fi tratată cu remedii naturiste pe bază de plante.
Constipația poate fi tratată cu remedii naturiste pe bază de plante.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când dorim să apelăm la metode naturiste este acela de a ne întreba: Ce cauzează constipația? Dacă știm de ce apare constipația știm și cum să prevenim!

Ei bine, în mod evident vinovații de constipație sunt o dietă săracă în fibre, alimentația axată pe produse procesate industrial (mezeluri, produse de cofetărie-patiserie, fast-food), amânarea repetată a scaunului, consumul insuficient de fructe, legume, cereale integrale și apă sau lipsa exercițiilor fizice.

Frasin & Smochine: Tratament naturist pentru constipație și infecții urinare

Smochinele sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratamentul naturist al constipației. Extrasul natural de frasin și smochină este benefic în tratamentul afecțiunilor căilor urinare, ajută în combaterea constipației, îmbunătățește activitatea aparatului digestiv, reduce balonarea și starea de disconfort, iar datorită proprietăților diuretice, se folosește cu succes în tratarea afecțiunilor reumatice și în ameliorarea gutei.

Bunicii noștri consumau murături. Astăzi știm că acestea sunt PROBIOTICE

Probabil vă veți confrunta cu unul sau mai multe episoade de constipație de-a lungul vieții. O parte din cele mai frecvente cauze ale acestei afecțiuni sunt o alimentație săracă în fibre, consumul insuficient de apă, luarea medicamentelor antiacide, stresul sau o problemă medicală precum sindromul colonului iritabil. Remediile naturale, cum ar fi consumul de probiotice, pot oferi alinarea necesară.

Probioticele sunt bacterii sănătoase care mențin sănătatea intestinului și pot trata mai multe probleme de sănătate. Puteți obține probioticele din alimente fermentate ca iaurtul și kefirul sau le puteți lua sub forma suplimentelor. Murăturile (dar nu cele în oțet) sunt și ele bogate în probiotice.
Intestinele conțin bilioane și bilioane de bacterii, iar atunci când are loc un dezechilibru în cadrul acestor niveluri de bacterii (cunoscut sub denumirea de disbioză), pot apărea simptome de boli digestive precum constipația. Majoritatea bacteriilor care există în intestinul gros sunt specii de Bifidobacteria și Lactobacillus, așadar este evident că probioticele cu rădăcini specifice care aparțin acestor specii sunt în general privite ca fiind extrem de benefice în combaterea constipației.
Probioticele joacă un tol important în digestie, ajutând organismul să extragă nutrienții din alimente. Ele fac acest lucru prin eliberarea enzimelor care descompun moleculele din mâncare, fapt ce aduce beneficii atât probioticelor, cât și corpului. Ceea ce este interesant în legătură cu probioticele este că ele reacționează la mediul lor și eliberează enzimele potrivite pentru digestie.

Celebrul suc de varza al bunicilor reprezinta un tratament naturist pentru constipatie dar si pentru o imunitate buna! Compania germană Voelkel este specializată în sucuri naturale bio parțial fermentate cu acid lactic L+ care susțin bacteriile bune din organism și enzimele necesare funcționării optime. Vezi mai multe sucuri cu probiotice!

Celebrul suc de varză al bunicilor reprezintă un tratament naturist pentru constipație dar și pentru o imunitate bună! Compania germană Voelkel este specializată în sucuri naturale bio parțial fermentate cu acid lactic L+ care susțin bacteriile bune din organism și enzimele necesare funcționării optime. Vezi mai multe suplimente, tratamente naturiste, sucuri cu probiotice!

De asemenea, probioticele acționează ca barieră împotriva bacteriilor dăunătoare (patogene), oferind un înveliș de protecție tractului gastrointestinal, astfel încât acestea intră în competiție directă cu patogenii pentru spațiu și nutrienți. Spațiul este important pentru bacterii deoarece înainte de a coloniza și a se multiplica, este necesar ca ele să se atașeze de mucoasa pereților intestinali. Prin luarea unui supliment cu probiotice vă asigurați că bacteriile rele din intestin nu ating niveluri dăunătoare, reducând astfel șansele de a suferi de constipație.

Iată și alte câteva cauze ale constipației pe care este posibil să nu le fi luat în considerare.

Hipotiroidismul. Hipotiroidismul, sau o glandă tiroidă subactivă, încetinește procesele metabolice ale organismului, chiar și pe cele de la nivelul intestinului. Nu toată lumea care are o tiroidă subactivă suferă de constipație și nici toate cazurile de constipație nu presupun inactivitatea glandei în formă de fluture de la baza gâtului. Chiar și așa, „atunci când întâlnesc o persoană tânără care suferă de constipație mai mult decât ar fi normal și este afectată în mod serios de aceasta, tind să solicit o analiză a nivelului de hormoni tiroidieni”, declară Carla H. Ginsburg, doctor în Medicină și profesor asistent la Harvard Medical School in Boston.
Analgezicele. Analgezicele, și în special narcoticele, pot cauza constipația. „Mulți receptori ai medicamentelor din categoria narcoticelor se află în tractul digestiv, astfel că există tendința de a se opri funcționarea acestuia”, precizează Thomas Park, doctor în Medicină și gastroenterolog la University of Rochester Medical Center Park din New York. „În general, este o idee bună ca tuturor pacienților care iau astfel de medicamente să li se prescrie și un laxativ ușor cu efect de înmuiere a scaunelor.” Unele studii (dar nu toate) au sugerat că poate exista un risc mai mare de constipație la persoanele care utilizează frecvent analgezice precum aspirina și ibuprofenul.
Ciocolata. Există anumite dovezi potrivit cărora ciocolata poate cauza constipație, deși alte studii indică faptul că aceasta chiar poate fi de ajutor la unele persoane, susține dr. Park. Într-un studiu din 2005, mai degrabă persoanele cu constipație cronică sau cu sindromul colonului iritabil au declarat că ciocolata (în egală măsură cu bananele și ceaiul negru) cauzează constipație, decât persoanele fără aceste probleme. Eliminați sau limitați consumul de ciocolată dacă credeți că vă poate cauza constipație.
Vitaminele. Vitaminele, în general, nu vor cauza constipație, însă numiți compuși, precum calciul și fierul, pot fi o problemă. „Nu îi voi spune unui pacient să nu mai ia fier (sau calciu) decât dacă chiar este necesar și, dacă are nevoie de unul dintre aceste minerale, îi voi prescrie un medicament de înmuiere a scaunului pentru a contracara efectele negative”, declară dr. Ginsburg, purtător de cuvânt al Asociației Americane de Gastroenterologie.

Suc de prune de la Voelkel Germania pentru tratament naturist tranzit intestinal sănătos.
Suc de prune de la Voelkel Germania pentru tratament naturist tranzit intestinal sănătos.Alege să consumi zilnic suc de prune. Disponibil în România în site www.proDietaBio.ro

Utilizarea în exces a laxativelor. Unele laxative funcționează prin stimularea activității intestinale. Astfel de laxative stimulante ar trebui luate numai sub recomandarea medicului. Dacă sunt luate timp îndelungat, laxativele stimulante pot duce la dependență, ceea ce înseamnă că pur și simplu organismul nu mai poate funcționa normal în lipsa lor. Laxativele stimulante includ Dulcolax, Ex-Lax, Senna și altele. Nu luați niciun medicament, inclusiv laxative, pentru o perioadă mai lungă decât recomandată fie de prospectul produsului, fie de medicul de familie.

Laxative din plante medicinale, tratamente naturiste din plante simple, cunoscute, fără ingrediente ascunse. Vezi în magazin naturist ProDietaPlafar.ro

Laxative din plante medicinale, tratamente naturiste din plante simple, cunoscute, fără ingrediente ascunse. Vezi tratament naturist și Detoxifiere Naturala în magazin naturist ProDietaPlafar.ro

Prea multe lactate. O alimentație bogată în brânză și alte alimente cu puține fibre și multe grăsimi, precum ouăle și carnea, poate încetini digestia. Soluția evidentă? Limitați consumul de astfel de alimente și creșteți aportul de fibre până la 20-35 grame pe zi.
„Dacă veți consuma brânzeturi, carne roșie și ouă, faceți-o alături de salate și alte alimente care au fibre”, recomandă dr. Park. Și evitați mâncarea fast food și alimentele procesate care, în general, au un conținut scăzut de fibre.
Antidepresivele. Constipația poate fi asociată cu antidepresivele pe bază de inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS), precum Prozac (fluoxetina). Totuși, constipația este mai mult o problemă declanșată de antidepresivele triciclice mai vechi, ca Elavil (amitriptilina), susține dr. Park. Chiar și așa, nu este clar de ce medicamentele antidepresive au acest efect. Dacă luați un antidepresiv și prezentați acest efect secundar, luați în considerare utilizarea unui medicament ușor de înmuiere a scaunelor.
Depresia. În mod ironic, principala afecțiune pe care antidepresivele trebuie să o trateze – depresia – poate determina constipația. La fel ca hipotiroidismul, depresia provoacă o încetinire a proceselor normale din organism, fapt ce poate afecta și intestinele. Persoanele care au sindromul colonului iritabil, ce poate fi corelat îndeaproape cu depresia, sunt și ele predispuse la constipație, declară dr. Park.
Medicamentele antiacide. Medicamentele antiacide sunt perfecte pentru a combate arsurile gastrice, însă unele dintre ele pot cauza constipație, mai ales cele care conțin calciu sau aluminiu, spune dr. Park. Din fericire, farmaciile sunt pline de opțiuni, astfel că dacă un medicament este problematic, puteți opta pentru altceva. De asemenea, puteți înlătura riscul de aciditate gastrică prin evitarea supraalimentării. Totodată, consumul a mai puține alimente grase și a mai multor fibre poate preveni ambele probleme.

Plante care reglează tranzitul intestinal, elimină constipația și ajută la detoxifierea colonului. Meridian Intestin Gros, SanLaxin în site proDietaPlafar.ro

Plante care reglează tranzitul intestinal, elimină constipația și ajută la detoxifierea colonului. Meridian Intestin Gros, SanLaxin în site proDietaPlafar.ro

Tensiunea arterială și medicamentele antialergice. Constipația poate fi un efect secundar al unor medicamente obișnuite folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale, precum blocantele canalurilor de calciu și diureticele. Acestea din urmă, de exemplu, scad tensiunea arterială crescând eliminarea urinei, fapt ce scade cantitatea de apă din organism. Totuși, apa este necesară pentru menținerea unei consistențe moi a scaunelor și pentru eliminarea lor din corp. Medicamentele antihistaminice utilizate în tratamentul simptomelor de alergie pot fi și ele problematice.

Bolile inflamatorii intestinale. Bolile inflamatorii intestinale (IBD) includ două afecțiuni cronice, boala Crohn și colita ulcerativă. Ambele pot provoca crampe, scădere în greutate, scaune cu sânge și alte probleme de sănătate. Diareea cronică este un simptom comun al amândurora. Chiar și așa, și constipația poate fi o problemă. În colita ulcerativă, constipația poate fi un semn de inflamare a rectului, iar în boala Chron, aceasta poate fi un semn al obstrucției intestinului subțire. Totuși, dacă suferiți numai de constipație, fără alte simptome, este puțin probabil ca aceasta să fie cauzată de IBD.
Diabetul și bolile neurologice. Diabetul poate fi dăunător pentru nervi, fapt ce poate afecta abilitatea unei persoane de a digera mâncarea, precizează dr. Park. Majoritatea persoanelor cu diabet în stare avansată, știu că au această boală. Totuși, este rezonabil ca pacienții care suferă în mod regulat de constipație să-și verifice glicemia, declară dr. Ginsburg.
Bolile neurologice, precum scleroza multiplă sau boala Parkinson, pot cauza constipație. Totuși, de obicei, „aceasta este însoțită de alte simptome, ca dificultatea la urinare, vederea dublă sau luarea în greutate”, susține dr. Ginsburg says.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, întărirea sistemului imunitar.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slăbire, digestie, sănătatea colonului, tranzit intestinalCura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. Produs de Medicura Germania și disponibil în România cu livrare rapidă în site proDietaBio.ro.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.