Constipatie tratament naturist

Pentru constipație putem apela la tratament naturist mai degrabă decât la medicamente sau laxative. De ce să alegem tratament naturist? În cazul în care suferiți de constipație trebuie să aveți în vedere pericolul de a suferi și de alte afecțiuni (în timp constipația cronică poate atrage după sine chiar cancerul de colon) și de aceea, aceasta trebuie tratată în mod natural și nu cu medicamente sau laxative care pot produce iritația colonului și pot avea efecte adverse.

Constipația poate fi tratată cu remedii naturiste pe bază de plante.
Constipația poate fi tratată cu remedii naturiste pe bază de plante.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când dorim să apelăm la metode naturiste este acela de a ne întreba: Ce cauzează constipația? Dacă știm de ce apare constipația știm și cum să prevenim!

Ei bine, în mod evident vinovații de constipație sunt o dietă săracă în fibre, alimentația axată pe produse procesate industrial (mezeluri, produse de cofetărie-patiserie, fast-food), amânarea repetată a scaunului, consumul insuficient de fructe, legume, cereale integrale și apă sau lipsa exercițiilor fizice.

Frasin & Smochine: Tratament naturist pentru constipație și infecții urinare

Smochinele sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratamentul naturist al constipației. Extrasul natural de frasin și smochină este benefic în tratamentul afecțiunilor căilor urinare, ajută în combaterea constipației, îmbunătățește activitatea aparatului digestiv, reduce balonarea și starea de disconfort, iar datorită proprietăților diuretice, se folosește cu succes în tratarea afecțiunilor reumatice și în ameliorarea gutei.

Bunicii noștri consumau murături. Astăzi știm că acestea sunt PROBIOTICE

Probabil vă veți confrunta cu unul sau mai multe episoade de constipație de-a lungul vieții. O parte din cele mai frecvente cauze ale acestei afecțiuni sunt o alimentație săracă în fibre, consumul insuficient de apă, luarea medicamentelor antiacide, stresul sau o problemă medicală precum sindromul colonului iritabil. Remediile naturale, cum ar fi consumul de probiotice, pot oferi alinarea necesară.

Probioticele sunt bacterii sănătoase care mențin sănătatea intestinului și pot trata mai multe probleme de sănătate. Puteți obține probioticele din alimente fermentate ca iaurtul și kefirul sau le puteți lua sub forma suplimentelor. Murăturile (dar nu cele în oțet) sunt și ele bogate în probiotice.
Intestinele conțin bilioane și bilioane de bacterii, iar atunci când are loc un dezechilibru în cadrul acestor niveluri de bacterii (cunoscut sub denumirea de disbioză), pot apărea simptome de boli digestive precum constipația. Majoritatea bacteriilor care există în intestinul gros sunt specii de Bifidobacteria și Lactobacillus, așadar este evident că probioticele cu rădăcini specifice care aparțin acestor specii sunt în general privite ca fiind extrem de benefice în combaterea constipației.
Probioticele joacă un tol important în digestie, ajutând organismul să extragă nutrienții din alimente. Ele fac acest lucru prin eliberarea enzimelor care descompun moleculele din mâncare, fapt ce aduce beneficii atât probioticelor, cât și corpului. Ceea ce este interesant în legătură cu probioticele este că ele reacționează la mediul lor și eliberează enzimele potrivite pentru digestie.

De asemenea, probioticele acționează ca barieră împotriva bacteriilor dăunătoare (patogene), oferind un înveliș de protecție tractului gastrointestinal, astfel încât acestea intră în competiție directă cu patogenii pentru spațiu și nutrienți. Spațiul este important pentru bacterii deoarece înainte de a coloniza și a se multiplica, este necesar ca ele să se atașeze de mucoasa pereților intestinali. Prin luarea unui supliment cu probiotice vă asigurați că bacteriile rele din intestin nu ating niveluri dăunătoare, reducând astfel șansele de a suferi de constipație.

Iată și alte câteva cauze ale constipației pe care este posibil să nu le fi luat în considerare.

Hipotiroidismul. Hipotiroidismul, sau o glandă tiroidă subactivă, încetinește procesele metabolice ale organismului, chiar și pe cele de la nivelul intestinului. Nu toată lumea care are o tiroidă subactivă suferă de constipație și nici toate cazurile de constipație nu presupun inactivitatea glandei în formă de fluture de la baza gâtului. Chiar și așa, „atunci când întâlnesc o persoană tânără care suferă de constipație mai mult decât ar fi normal și este afectată în mod serios de aceasta, tind să solicit o analiză a nivelului de hormoni tiroidieni”, declară Carla H. Ginsburg, doctor în Medicină și profesor asistent la Harvard Medical School in Boston.
Analgezicele. Analgezicele, și în special narcoticele, pot cauza constipația. „Mulți receptori ai medicamentelor din categoria narcoticelor se află în tractul digestiv, astfel că există tendința de a se opri funcționarea acestuia”, precizează Thomas Park, doctor în Medicină și gastroenterolog la University of Rochester Medical Center Park din New York. „În general, este o idee bună ca tuturor pacienților care iau astfel de medicamente să li se prescrie și un laxativ ușor cu efect de înmuiere a scaunelor.” Unele studii (dar nu toate) au sugerat că poate exista un risc mai mare de constipație la persoanele care utilizează frecvent analgezice precum aspirina și ibuprofenul.
Ciocolata. Există anumite dovezi potrivit cărora ciocolata poate cauza constipație, deși alte studii indică faptul că aceasta chiar poate fi de ajutor la unele persoane, susține dr. Park. Într-un studiu din 2005, mai degrabă persoanele cu constipație cronică sau cu sindromul colonului iritabil au declarat că ciocolata (în egală măsură cu bananele și ceaiul negru) cauzează constipație, decât persoanele fără aceste probleme. Eliminați sau limitați consumul de ciocolată dacă credeți că vă poate cauza constipație.
Vitaminele. Vitaminele, în general, nu vor cauza constipație, însă numiți compuși, precum calciul și fierul, pot fi o problemă. „Nu îi voi spune unui pacient să nu mai ia fier (sau calciu) decât dacă chiar este necesar și, dacă are nevoie de unul dintre aceste minerale, îi voi prescrie un medicament de înmuiere a scaunului pentru a contracara efectele negative”, declară dr. Ginsburg, purtător de cuvânt al Asociației Americane de Gastroenterologie.

Sucul de prune autentic german este ideal pentru tratarea constipației. De ce? Prunele conțin xilitol, un tip de zahăr natural cu efect ușor laxativ. Ce vine din natură funcționează NATURAL!
Sucul de prune autentic german este ideal pentru tratarea constipației. De ce? Prunele conțin xilitol, un tip de zahăr natural cu efect ușor laxativ. Ce vine din natură funcționează NATURAL! Prune bio deshidratate și mai multe variante de suc de prune sunt disponibile cu livrare rapidă și taxe de curier numai 9.99 lei prin site www.proDietaBio.ro

Utilizarea în exces a laxativelor. Unele laxative funcționează prin stimularea activității intestinale. Astfel de laxative stimulante ar trebui luate numai sub recomandarea medicului. Dacă sunt luate timp îndelungat, laxativele stimulante pot duce la dependență, ceea ce înseamnă că pur și simplu organismul nu mai poate funcționa normal în lipsa lor. Laxativele stimulante includ Dulcolax, Ex-Lax, Senna și altele. Nu luați niciun medicament, inclusiv laxative, pentru o perioadă mai lungă decât recomandată fie de prospectul produsului, fie de medicul de familie.

Prea multe lactate. O alimentație bogată în brânză și alte alimente cu puține fibre și multe grăsimi, precum ouăle și carnea, poate încetini digestia. Soluția evidentă? Limitați consumul de astfel de alimente și creșteți aportul de fibre până la 20-35 grame pe zi.
„Dacă veți consuma brânzeturi, carne roșie și ouă, faceți-o alături de salate și alte alimente care au fibre”, recomandă dr. Park. Și evitați mâncarea fast food și alimentele procesate care, în general, au un conținut scăzut de fibre.
Antidepresivele. Constipația poate fi asociată cu antidepresivele pe bază de inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS), precum Prozac (fluoxetina). Totuși, constipația este mai mult o problemă declanșată de antidepresivele triciclice mai vechi, ca Elavil (amitriptilina), susține dr. Park. Chiar și așa, nu este clar de ce medicamentele antidepresive au acest efect. Dacă luați un antidepresiv și prezentați acest efect secundar, luați în considerare utilizarea unui medicament ușor de înmuiere a scaunelor.
Depresia. În mod ironic, principala afecțiune pe care antidepresivele trebuie să o trateze – depresia – poate determina constipația. La fel ca hipotiroidismul, depresia provoacă o încetinire a proceselor normale din organism, fapt ce poate afecta și intestinele. Persoanele care au sindromul colonului iritabil, ce poate fi corelat îndeaproape cu depresia, sunt și ele predispuse la constipație, declară dr. Park.
Medicamentele antiacide. Medicamentele antiacide sunt perfecte pentru a combate arsurile gastrice, însă unele dintre ele pot cauza constipație, mai ales cele care conțin calciu sau aluminiu, spune dr. Park. Din fericire, farmaciile sunt pline de opțiuni, astfel că dacă un medicament este problematic, puteți opta pentru altceva. De asemenea, puteți înlătura riscul de aciditate gastrică prin evitarea supraalimentării. Totodată, consumul a mai puține alimente grase și a mai multor fibre poate preveni ambele probleme.

Tensiunea arterială și medicamentele antialergice. Constipația poate fi un efect secundar al unor medicamente obișnuite folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale, precum blocantele canalurilor de calciu și diureticele. Acestea din urmă, de exemplu, scad tensiunea arterială crescând eliminarea urinei, fapt ce scade cantitatea de apă din organism. Totuși, apa este necesară pentru menținerea unei consistențe moi a scaunelor și pentru eliminarea lor din corp. Medicamentele antihistaminice utilizate în tratamentul simptomelor de alergie pot fi și ele problematice.

Bolile inflamatorii intestinale. Bolile inflamatorii intestinale (IBD) includ două afecțiuni cronice, boala Crohn și colita ulcerativă. Ambele pot provoca crampe, scădere în greutate, scaune cu sânge și alte probleme de sănătate. Diareea cronică este un simptom comun al amândurora. Chiar și așa, și constipația poate fi o problemă. În colita ulcerativă, constipația poate fi un semn de inflamare a rectului, iar în boala Chron, aceasta poate fi un semn al obstrucției intestinului subțire. Totuși, dacă suferiți numai de constipație, fără alte simptome, este puțin probabil ca aceasta să fie cauzată de IBD.
Diabetul și bolile neurologice. Diabetul poate fi dăunător pentru nervi, fapt ce poate afecta abilitatea unei persoane de a digera mâncarea, precizează dr. Park. Majoritatea persoanelor cu diabet în stare avansată, știu că au această boală. Totuși, este rezonabil ca pacienții care suferă în mod regulat de constipație să-și verifice glicemia, declară dr. Ginsburg.
Bolile neurologice, precum scleroza multiplă sau boala Parkinson, pot cauza constipație. Totuși, de obicei, „aceasta este însoțită de alte simptome, ca dificultatea la urinare, vederea dublă sau luarea în greutate”, susține dr. Ginsburg says.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.
Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, tratament naturist pentru constipație și DETOX
Secretul slăbirii sănătoase în mod natural este dat de tărâțe și fibre. De ce? Acestea lucrează în doi pași: 1. se umflă în stomac și taie senzația de foame cu aport mic de calorii. 2. conțin fibre dietetice care tranzitează corpul atrăgând după sine și eliminând ușor grăsimile și toxinele. Psyllium și tărâțe de ovăz regăsim în site ProDietaMagazin.ro, citește mai mult despre tratament naturist pentru constipație și DETOX

Scrie un raspuns: