Siliciu organic, beneficii pentru sanatate

siliciu

Siliciul sau dioxidul de siliciu este un oligoelement care își are denumirea din latinescul silex. Formula chimică SiO2 cuprinde siliciu și oxigen. Aceste două elemente sunt cel mai frecvent întâlnite pe planeta noastră. Regăsim siliciu în legume precum zarzavaturile cu frunze verzi și ceapă, precum și în cerealele integrale. Corpul nostru are nevoie de mulți nutrienți pentru regenerare, repararea țesuturilor și sănătatea celulară iar siliciul organic are un rol vital în aceste procese complexe.

Un studiu derulat în 2007 citat de orgonosilica.com arată că numai 2-3% din siliciul consumat din alimente este absorbit. Suplimentele cu siliciu devin astfel necesare, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Deficitul de siliciu se poate manifesta prin: crampe musculare, insomnie, subţierea şi căderea părului, unghii moi ce se rup ușor, probleme la nivelul sistemului osos, iritabilitate, piele deshidratată, ridată, uscată, risc crescut de osteoporoză şi fracturi etc.

Sportivii care sunt vegetarieni sau vegani pot folosi acest supliment cu vitamina B12. Este o vitamină absolut necesară pentru energie și vitalitate. Vitamina B12 poate fi administrată și sub formă de suc, nu doar capsule. B 12 + Proteine Tratament de 11 zile in suc de fructe fără zahar adăugat. Vitamina B12 în doză mare combinată atent cu surse importante de proteine, cu glutamina. Tratamentul este disponibil cu livrare rapidă în site www.proDietaBio.ro

Corpul nostru are nevoie de siliciu indiferent de vârstă însă, cu trecerea anilor, acesta devine din ce în ce mai deficient. În anii de tinerețe țesuturile noastre absorb mai mult siliciu, ceea ce permite organismului să rămână flexibil, tonifiat și energic. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, însă, nivelul siliciului este în declin, fiind nevoie de suplimentare. Un adolescent are cu 400% mai mult siliciu decât o persoană de 75 de ani. Suplimentarea cu siliciu este din acest motiv o prioritate în tratamentele naturale anti-îmbătrânire. Siliciul susține sănătatea oaselor, cartilagiilor, vaselor de sânge, dinților, unghiilor, părului.

Există multe beneficii pentru sănătate care pot fi acumulate din acest element mineral

Siliciu organic

Mineralul siliciu devine tot mai apreciat pentru funcțiile sale importante. Uneori este numit „mineralul frumuseții” datorită faptului că favorizează elasticitatea pielii și creșterea părului și unghiilor, însă în ultima perioadă au fost explorate alte câteva aspecte mai importante care intră în sfera beneficiilor siliciului pentru sănătate.

Siliciul organic contribuie la asigurarea elasticității date de colagen în cazul tuturor țesuturilor conjunctive din organism, inclusiv tendoane și cartilagii. Acest fapt reduce durerea și menține flexibilitatea corpului. De asemenea, recent s-a descoperit că nivelurile ridicate de siliciu din sânge previn depunerea plăcii arteriale și blocarea vaselor de sânge.

Principalul motiv pentru formarea plăcii arteriale nu este doar acumularea de colesterol, ci mai degrabă calcifierea rezultată din acumularea de calciu în sânge, acesta nefiind absorbit ca material pentru oase. Se știe că siliciul este o parte importantă a construcției oaselor. În lipsa lui, calciul se depune în altă părți, putând rezulta calcifieri ale țesuturilor moi din interiorul pereților arteriali și de la nivelul inimii.

Siliciul organic ajută organismul să asimileze calciul în mod eficient. Lipsa de calciu din organism este de obicei legată de cantitățile mici de siliciu. Cerecetările au arătat că aportul ridicat de siliciu în corp scade șansele de fracturi, indiferent de cantitatea de calciu prezentă în sânge. De asemenea, siliciul joacă un rol în echilibrarea nivelurilor de calciu și magneziu. Acest lucru contribuie la echilibrul hormonal, deci previne boli precum osteoporoza.

Siliciul este vital în ceea ce privește menținerea unor oase puternice și a unui sistem cardiovascular sănătos. Acest lucru arată că siliciul este un mineral esențial cu efecte anti-îmbătrânire.

Surse de siliciu organic

Coada calului este o sursă vegetală de siliciu excelentă și accesibilă ca preț. Coada calului a fost folosită secole de-a rândul și aproape dată uitării până ce, recent, cercetătorii i-au acordat atenție, descoperindu-i noi atribute. Până atunci, coada calului era folosită în general ca diuretic sau tratament pentru pietrele la rinichi.

Orice problemă care are nevoie de siliciu își găsește soluția în această plantă. În plus, puteți să vă interesați de suplimente care au în formulă siliciul. Alimentele care mențin ridicate nivelurile de siliciu sunt: cerealele integrale nerafinate precum secara, orzul, ovăzul și grâul. Germenii de alfalfa, precum și alte semințe vor crește nivelurile de siliciu și vă vor permite să vă bucurați de beneficiile sale pentru sănătate.

Siliciu organic extras din planta medicinală coada calulului. Preț siliciu organic G5 și informații suplimentare regăsim în site prodietabio.ro
Siliciu organic extras din planta medicinală coada calulului. Preț siliciu organic G5 și informații suplimentare regăsim în site prodietabio.ro

Beneficii pentru sănătate: susținerea sistemului imunitar

Prin alcalinizarea organismului, siliciul susține sistemul imunitar. În mod ideal, corpul funcționează optim într-un mediu alcalin-acid perfect echilibrat. Prea multă aciditate determină compromiterea sistemului imunitar, ducând la îmbolnăviri multiple.

Sănătatea sistemelor cardiovascular și nervos

Mineralul siliciu este vital pentru sănătatea sistemului cardiovascular, precum și pentru cel nervos. Întărește sistemul imunitar și la fel de bine susține transmiterea impusurilor nervoase. Siliciul combate efectele compușilor pe bază de aluminiu, așadar previne boli nervoase precum Alzheimer.

Siliciu pentru sănătatea pielii, unghiilor și părului

Pielea lăsată, precum și îmbătrânirea prematură a pielii necesită efectul aproape magic al siliciului. Acesta reprezintă un component major din colagen, țesutul conjunctiv care alcătuiește pielea. Siliciul asistă la reconstruirea colagenului deteriorat, stimulând producerea lui, deci a celulelor sănătoase ale pielii.

Siliciul ajută la îndepărtarea toxinelor rezultate în urma digestiei. Dacă se acumulează, aceste toxine intră în fluxul sanguin, provocând inflamații și daune la nivelul pielii.

Siliciu pentru piele, unghii, par

În cele din urmă, siliciul este util în redarea strălucirii părului. Acestea contribuie la echilibrul hormonal și luptă împotriva subțierii firului de păr sau a căderii acestuia provocate de dezechilibrele hormonale. Siliciul se prinde de alte minerale, precum aluminiul, și totodată transportă nutrienții vitali acolo unde sunt necesari. Așadar, susține sănătatea foliculilor firului de păr și stimulează creșterea părului.
Sănătatea unghiilor. Siliciul ajută la păstrarea unor unghii sănătoase, din moment ce le oferă nutrienți importanți. Acesta susține creșterea unor unghii puternice care nu își schimbă culoarea, nu se cojesc și nici nu se rup.
Antidot pentru aluminiu. Otrăvirea cu aluminiu poate fi combătută prin utilizarea acidului de siliciu, care este folosit ca antidot pentru astfel de metale grele. Este util atât în prevenirea calcifierii țesutului cerebral, cât și în combaterea toxicității aluminiului. Acestea două sunt asociate cu declanșarea bolii Alzheimer, precum și a demenței.
Combate calculii renali. S-a descoperit că siliciul este destul de eficient în lupta împotriva calculilor renali. Fiind un diuretic natural, acesta ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar, încurajând astfel excreția cu până la 30%.
Vase de sânge sănătoase. Siliciul fortifică vasele de sânge, prevenind astfel bolile coronariene.
Antiinflamator. S-a descoperit că siliciul reduce inflamația de la nivelul tractului intestinal.

Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro
Haus Rabenhorst este o companie cu tradiție din Germania care combină sucuri de fructe vitaminizante cu extracte de plante și vitamine pentru a crea formule sănătoase. Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro

Siliciu organic G5 cu biodisponibilitate mare

Dioxidul de siliciu ORGONO Living oferă cantitatea ideală și absorbția esențiale silice urme de minerale. Componenta principală a ORGONO este (G5) a cincea generație de siliciu organic, Monomethylsilanetriol, CH3 (Si OH) 3, cel mai eficient transportor de siliciu și potențiator de alte molecule. Această formulă brevetată, susținută de studii științifice, oferă suport nutrițional superior pentru corpul nostru și oferă numeroase beneficii colaterale.

Mai multe studii au sugerat că siliciul poate fi benefic în:

– Absorbția de calciu pentru oase mai puternice și mai dense;
– Producția de colagen / elastină;
– Flexibilitate, elasticitate și mobilitate mai bună;
– Regenerarea cartilagiilor;
– Sistemul circulator;
– Sănătatea părului;
– Piele mai strălucitoare;
– Unghii mai puternice;
– Eliminarea metalului aluminiu;
– Buna funcționare a sinapselor.
Eficiența siliciului depinde de biodisponibilitatea sa.

Scrie un raspuns: