Pete negre pe dintii copiilor: tratament natural

De ce apar pete negre, puncte colorate pe dinții copiilor? Este vorba despre colorații negre pe dinții de lapte dar și pe dinții permanenți. Medicul stomatolog spune ca nu sunt carii și că ies la periaj, dar de ce apar aceste colorații negre pe dinți și cum putem preveni apariția lor? Și nu numai copiii sunt afectați ci și adolescenții și adulții. Ce tratament natural există?

Pete negre pe dinți. Colorații pe dantura copiilor.
Pete negre pe dinți. Cauze și tratament. Colorații pe dantura copiilor.

Dantura copilului poate avea chiar și o culoare galbenă sau oranj cel mai probabil din cauza faptului că nu aceasta nu este curățată corespunzător și s-a format o placă bacteriană pătată cu resturi de mâncare. De obicei, aceste pete pot fi îndepărtate prin periajul dentar cu puțină pastă de dinți specială (care conține mai multă pudră de curățare decât pasta de dinți pentru copii) sau cu puțin bicarbonat de sodiu și apă. Dacă această metodă nu funcționează, medicul dentist poate îndepărta petele printr-o curățare profesională. Aceste pete nu sunt neapărat semnul unei carii dentare, însă acumularea plăcii bacteriene poate provoca afecțiuni gingivale (chiar și la adolescenți!) și nu este indicat să permiteți acest lucru.

Dentistul care remarcă acele puncte negre pe dinții copiilor va pune întrebări părinților referitoare la obiceiurile alimentare ale acestuia. Se pare ca nu sunt de vină neapărat dulciurile. Mulți dintre copiii cu puncte negre pe dinți mănâncă sănătos, au o igienă orală foarte bună și sunt sănătoși.

Iată câteva dintre posibilele cauze ale apariției colorațiilor negre pe dinții copiilor:

  • Dacă observați pete închise la culoare pe dinții copilului mic, acestea ar putea fi cauzate de fierul din multivitaminele pe care i le administrați.
  • Unii copii respiră pe gură ori stau foarte mult timp cu gurița deschisă (fie din cauza polipilor, fie din obișnuință sau sunt răciți). Se pare că acești copii au tendința de a dezvolta pete negre pe dinți mai degrabă decât copiii care nu au acest obicei.
  • Vinovate pentru colorațiile negre pot fi și bacteriile cromogene anaerobe.
  • Alimentația copiilor nu include de multe ori alimente cu efect abraziv. Spre exemplu, în societatea de astăzi copiii nu mai mănâncă fructe, ci preferă sucul acestora. Pentru dantură însă, este o diferență foarte mare între suc și a mușca dintr-un măr spre exemplu. În momentul în care mușcăm din fructe crude și legume se produce și un efect de curățate naturală și întărire a danturii.
  • Igiena defectuoasă poate fi și ea de vină. Dacă cel mic este unul dintre cele o mie de cazuri susceptibile de a avea acest tip de pată, va trebui să fiți mai atenți la periajul regulat și complet al dinților. Odată ce aceste pete prind rădăcini, devin foarte greu de îndepărtat, chiar și printr-o curățare profesională la cabinetul medicului dentist. Totuși, acestea nu vor afecta sănătatea dentară a copilului, deși nu au un aspect plăcut.
Pasta de dinti speciala cu plante medicinale, propolis, menta naturala.
Pasta de dinți specială pentru copii BIO cu plante medicinale, propolis, mentă naturală. Vezi prețuri, mod de livrare rapidă și mai multe opțiuni pe www.proDietaBio.ro

Dinții bebelușului (de obicei, unul sau doi la număr) pot și ei să se decoloreze dacă sunt lezați într-o căzătură. Acest tip de pată se află în interiorul dintelui și nu poate fi curățată. Dacă cel mic suferă de o boală cronică sau prezintă episoade recurente de febră ridicată, este expus anumitor medicamente sau excesului de fluor de-a lungul unor perioade îndelungate din copilăria timpurie, cel mai probabil dinții de lapte nu vor fi afectați, însă dinții de os pot crește decolorați.

Copiii mici pot să-și perieze singuri dinții, dacă faceți experiența mai distractivă. De exemplu, puteți cumpăra o periuță de dinți electrică ce va face toată treaba și îl va încânta pe copil cu zgomotul pe care îl face în tot acest timp. Dacă preferați utilizarea unei periuțe de dinți normale, mergeți cu cel mic la farmacie și lăsați-l să-și aleagă propria periuță de dinți. Unele modele au pe ele personaje din desene animate pe care copiii le îndrăgesc.

În cazul în care copilul dumneavoastră este mai mic, cel mai bine este să începeți să-i periați dinții imediat ce ei apar, chiar dacă sunt doar câțiva. Astfel, igiena dentară devine parte din rutina zilnică a copilului înainte ca acesta să crească mai mare și să devină combativ. De asemenea, transformați periajul dentar într-o activitate de familie; permiteți celui mic să vă observe atunci când vă periați dinții pentru a vă prelua exemplul. Dacă vă comportați ca și cum periajul dentar este unul dintre cele mai plăcute lucruri dintr-o zi, ar putea să-i placă mai mult această activitate. Pasta de dinți specială cu ingrediente naturale poate ajuta în combaterea problemelor de placă sau colorații negre.

Scrie un raspuns: