Ce este Wasabi?

Wasabi (Wasabia japonica, Cochlearia wasabi sau Eutrema japonica) este cunoscut și sub numele de „hrean japonez”. Wasabi-ul autentic, wasabia japonica, face parte din aceeași familie ca și năsturelul și se aseamănă cu hreanul, fiind o rădăcină. Se feliază sau se dă pe răzătoare și se utilizează în majoritatea preparatelor asiatice. Se găsește foarte greu deoarece se cultivă cu dificultate și are și un preț mare. În România regăsim wasabi ca sos, pasta la tub în magazine specializate.

Ce este wasabi
Ce este wasabi

Beneficii pentru sănătate ale wasabi-ului:

Efecte antimicrobiene: Agenți antimicrobieni care elimină bacteriile. Wasabi deține o mulțime de efecte antimicrobiene și probabil de aceea este servit alături de pește crud.
Luptă împotriva răcelilor și alergiilor: Ingerarea wasabi-ului vă poate ajuta să preveniți răcelile și alergiile. Acesta luptă împotriva bacteriilor și gripei, eliminând agenții patogeni care tind să infecteze tractul respirator.
Antiinflamator: Wasabi poate servi ca antiinflamator în organism. Acesta va ajuta rănile și inflamațiile să se vindece mai repede și va reduce numărul alergiilor.
Ține cancerul la distanță. S-a demonstrat că wasabi, atunci când este consumat alături de alimente ca broccoli sau varza, ajută la susținerea sănătății ficatului. Acest lucru va ajuta, în schimb, la ținerea la distanță a cancerului.
Vă face mai tineri: Wasabi conține sulfinil care luptă împotriva îmbătrânirii și vă ajută să obțineți o nuanță a pielii strălucitoare și impecabilă. Sulfinilul este un antioxidant puternic care scade oxigenul reactiv din organism. Și nu doar atât, wasabi ajută în lupta împotriva cancerului și încetinește procesul îmbătrânirii.

Antibacterian. Proprietățile antibacteriene ale wasabi-ului îl transformă într-un remediu excelent ce vindecă răceala, eliberează presiunea din sinusuri și ajută la încetarea tusei.
Tratează diareea din motive neinfecțioase. Wasabi poate contribui la stimularea poftei de mâncare, la eliminarea toxinelor din organism și ajută la vindecarea diareei.
Curăță sinusurile. Datorită mirosului puternic, wasabi poate ajuta la curățarea sinusurilor dintr-o adiere. Aveți grijă totuși să nu inhalați prea mult deoarece acesta poate cauza iritații și arsuri.
Antioxidant. Wasabi este plin de antioxidanți benefici pentru sănătate.
Previne formarea cheagurilor de sânge. Sunt realizate studii pentru a demonstra că wasabi poate preveni formarea cheagurilor de sânge.
Sănătate digestivă: Wasabi are multă grijă și de sistemul digestiv. Acesta luptă împotriva tuturor toxinelor dăunătoare și curăță intestinul. Este bogat în fibre ce previn constipația, problemele cu gazele, balonarea, eructația etc.

Wasabi sos BIO Arche Art Japonia 50 gr în magazin proDietaNaturala.ro
Wasabi sos BIO Arche Art Japonia 50 gr în magazin proDietaNaturala.ro

Scrie un raspuns: