Vinul rosu si Beneficiile Resveratrolului

Vinul roşu este bogat în antioxidanţi ce aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Un important antioxidant este resveratrolul, un polifenol al claselor stilbene.

Resveratrol din vin roșu. Proprietăți și beneficii.

Resveratrol din vin roșu. Proprietăți și beneficii.

Interesul major privind beneficiile sănătoase ale vinului roşu a fost stârnit în Statele Unite, atunci când așa-numitul “paradox francez” a fost dezbatut în emisiunea „60 de minute”. Această teorie afirmă că vinul roșu este motivul pentru care francezii au o bună sănătate cardiovasculară chiar și la vârstă înaintată, chiar dacă, în general, au o alimentaţie relativ nesănătoasă: consumă cantități mari de făinoase, zaharuri, brânzeturi, sare și grăsimi. Vinul roșu nu a primit laude doar în cazul “paradoxului francez”, ci şi în cazul dietei Mediteraneene, unde este considerat a fi o componentă cheie în beneficiile totale pentru sănătate. Dieta Mediteraneeană este singura inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

Iată că vinul poate fi privit și cu alți ochi, datorită bogăției sale de antioxidanţi, cum ar fi resveratrol și flavonoide, precum și datorită efectelor sale pozitive asupra fluxului de sânge şi aterosclerozei. Vinul roşu, consumat cu moderaţie, este unanim acceptat ca fiind sănătos pentru întreg organismul și în special pentru inimă. Antioxidanţii din vinul roșu pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă prin creşterea nivelului de lipoproteină cu densitate mare (HDL), care reprezintă colesterolul “bun” și care oferă protecție împotriva deteriorării arterelor.

În timp ce noutăţile despre vinul roșu încurajează consumul unui pahar de vin la fiecare masă de seară, anumiți medici se tem că oamenii vor face abuz de consumul de alcool. Deşi mulţi medici sunt de acord că ceva din vinul roșu pare să ajute funcţionarea corectă a inimii, aceştia avertizează că prea mult alcool poate avea multe efecte nocive asupra corpului.

Antioxidanţii din vinul roșu numiţi polifenoli pot ajuta la protejarea învelişului vaselor de sânge din inimă. Polifenolul numit resveratrol este o substanță foarte importantă din vinul roșu. Resveratrolul ar putea fi un ingredient cheie conţinut de vinul roşu, care ajută la prevenirea deteriorării vaselor de sânge, reduce nivelul de lipoproteină cu densitate mică (LDL – colesterolul “rău”) şi împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Resveratrol în struguri, suplimente şi alte produse alimentare

Resveratrolul din vinul roșu provine din coaja strugurilor roșii și de culoare închisă. Vinurile albe nu conţin la fel de mulți antioxidanți asemenea vinurilor roșii. Deoarece vinul roșu este fermentat împreună cu cojile strugurilor, acesta conține mai mult resveratrol decât vinul din struguri albi.  În ceea ce privește vinul roşu, contează mai mult modul în care strugurii au fost cultivaţi decât soiurile de vin. Soiurile de Pinot Noir din strugurii de Oregon tind să aibă niveluri mai ridicate de polifenoli și vinurile europene tind să aibă, în general, mai mulţi polifenoli decât vinurile americane.

Scăderea colesterolului cu resveratrol

Un alt beneficiu al polifenolilor prezenți în vinul roșu este prevenirea oxidărilor în tractul digestiv. Această acțiune inhibă proprietățile de acumulare a grăsimilor din colesterolul rău (LDL) și acumularea de grăsime în tractul digestiv per total. Excesul de grăsimi reprezintă un factor de risc foarte mare pentru bolile de inimă şi diabet. Unele dintre cele mai recente studii privind riscul bolilor de inimă au arătat că homocisteina creşte ameninţător riscul de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. Capacitatea antioxidantă a vinului roşu este foarte eficientă în absorbţia radicalilor liberi produşi de homocisteină.

Cercetările au demonstrat că resveratrolul reglează metabolismul lipidic, inhibă oxidarea lipoproteinelor cu densitate mică (LDL) și formarea de trombocite și contracarează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Majoritatea studiilor efectuate pe resveratrol s-au concentrat asupra rolului său în protejarea sănătății sistemului cardiovascular. “Efectul de resveratrol în protejarea sănătății inimii a fost studiat de mai mulți ani și se bazează pe relația dintre consumul de vin și reducerea bolilor de inimă.” (Dr. Zhao-Wilson) Multe studii recente și articole științifice arată că țări precum Italia și Franța care au un nivel ridicat de grăsimi în dieta lor, au o rată mai mică de mortalitate din motive cardiace, sugerând că acest fenomen se poate datora consumului cotidian de vin roșu la masa principală de prânz sau cină.

Resveratrolul stimulează, de asemenea, producerea de energie în mitocondrie. Prin aceasta, ajută la prevenirea problemelor metabolice și a obezității, îmbunătățind astfel starea generală de sănătate și prelungind speranța de viață.

Este consumul de vin o soluţie anti-îmbătrânire?

„Cea mai recentă metodă anti-îmbătrânire nu este o injecție sau o cremă minune și nici nu implică alte procedee cum ar fi peelingul chimic. Este un pahar de vin roşu pe zi pentru femei și două pentru bărbați”, potrivit spuselor Dr. Richard A. Baxter, un chirurg plastician din Seattle și autor al cărţii „Îmbătrânirea este mai frumoasă alături de vin”. Baxter a ţinut un discurs pe tema vinului şi a frumuseţii la reuniunea anuală a Societăţii Americane de Chirurgie Plastică şi Estetică din Washington, D.C.
Mecanismul îl constituie antioxidanții din vinul roșu. Antioxidanţii absorb radicalii liberi distrugători, care joacă un rol în îmbătrânire şi în bolile legate de vârstă. Există o concentrație mai mare de antioxidanţi numiţi polifenoli, inclusiv resveratrol, în vin decât în sucul de struguri. În producerea vinului, coaja și semințele fac parte din procesul de fermentare, însă acestea sunt eliminate atunci când se face sucul de struguri. Vinul este parte a dietei mediteraneene, care are la bază fructe și legume proaspete, cereale integrale, alune şi seminţe, leguminoase, fructe de mare, iaurt și ulei de măsline. Această dietă reprezintă mai degrabă un stil de viață care include vinul la masa de seară. Studiile arată că dieta mediteraneană este asociată unei vieţi mai sănătoase şi mai lungi.

Vin BIO de la Terra Natura Timisoara.

Vin BIO de la Terra Natura Timiș. Alege dintre mai multe sortimente. Livrare rapida din magazinul online www.proDietaNaturala.ro

De asemenea, sunt studii exacte care arată că persoanele care beau vin roșu în mod regulat prezintă mai puține simptome de keratoză actinică (leziuni precanceroase ale pielii). Consumul moderat zilnic de vin roşu scade semnificativ riscul de boală Alzheimer, cancer, diabet, precum și de restul problemelor ce apar odată cu înaintarea în vârstă. Este uimitor faptul că băutorii de vin au un risc cu 80% mai mic de a dezvolta boala Alzheimer. Consumul peste limita recomandată poate avea efectul opus asupra aspectului și sănătăţii oamenilor.

Se va evita consumul excesiv de alcool

Este adevărat că cei care beau cantităţi moderate de alcool, inclusiv vin roşu, par să aibă un risc mai mic de a face boli de inimă dar nici o instituţie de sănătate nu recomandă începerea consumului de alcool doar pentru a preveni bolile de inimă. Alcoolul poate crea dependenţă şi poate provoca sau agrava alte probleme de sănătate. 

Consumul excesiv de alcool creşte riscul de hipertensiune arterială, trigliceride mărite, probleme hepatice, obezitate, anumite tipuri de cancer, accidente vasculare și alte probleme de sănătate. În plus, consumul exagerat de alcool în mod frecvent poate cauza slăbirea mușchiului cardiac (cardiomiopatie), ceea ce duce la simptome de insuficiență cardiacă la unele persoane. Dacă aveți insuficiență cardiacă sau o inimă slăbită, ar trebui să evitaţi complet alcoolul. Dacă luați aspirină zilnic, ar trebui să evitaţi sau să limitaţi consumul de alcool, în funcție de sfatul medicului dumneavoastră. De asemenea, femeile gravide nu ar trebui să bea deloc alcool. Dacă aveți întrebări cu privire la beneficiile și riscurile consumului de alcool, discutați cu medicul de familie despre recomandările adecvate pentru sănătatea dumneavoastră.

Dacă beți deja vin roşu, consumaţi-l cu moderaţie. Pentru adulții sănătoși, consumul moderat înseamnă: până la un pahar pe zi pentru femeile de orice vârstă şi pentru bărbaţii de peste 65 de ani și până la două pahare pe zi pentru bărbații de 65 de ani și cei sub 65 de ani. Cantitatea admisă pentru bărbaţi este mai mare deoarece aceștia cântăresc mai mult în general și deţin în corp un conţinut mai ridicat de enzime care metabolizează alcoolul. Un pahar înseamnă 355 ml dacă este vorba de bere şi 148 ml dacă este de vin.

Ce pot face persoanele care nu pot consuma alcool?

Oamenii care nu pot bea vin ar trebui să caute alte alimente care prezintă conţinut bogat de polifenoli și antioxidanți, cum ar fi aronia, rodiile şi afinele sau pot opta pentru ciocolata neagră cu peste 70% cacao, aceasta având multe lucruri în comun cu vinul. Atât ciocolata neagră, cât şi vinul roșu au fost dovedite a fi bune protectoare ale pielii împotriva arsurilor solare. Alegeti un supliment natural care reglează nivelul colesterolului și trigliceridelor.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Un comentariu la discutia despre “Vinul rosu si Beneficiile Resveratrolului”

  1. 1
    Valentina Pop spune:

    Somnul nu este odihnitor dacă se va consuma mai mult decât decat un pahar de vin, pentru că organismul, în loc să se odihnească este epuizat de alcool.

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.