Vene spider, spinoase și capilare sparte. Prevenire și tratament.

Venele numite și spider, păianjen sau vene spinoase sunt inestetice, se văd pe sub piele subțiri, roșii sau albastre și întortocheate în zona obrajilor, a gâtului, pe picioare, coapse sau abdomen. Aspectul venelor păianjen este în mod obișnuit asociat cu îmbătrânirea, însă este posibil să le remarcați și la tinerețe. Sunt inestetice și par inofensive, dar pot indica și probleme de sănătate, cum ar fi pereții slabi ai vaselor de sânge și sănătatea circulatorie slabă.

Vene spider, de tip păianjen, reticulare sau varicoase. Tratament cu laser, scleropatie (injecții) sau tratament naturist?

Vene spider, de tip păianjen, reticulare sau varicoase. Tratament cu laser, scleropatie (injecții) sau tratament naturist?

”Am ca o pânză de păianjen din vinișoare roșu-albăstrii în spatele genunchilor și pe abdomen. Cum să fac să scap de ele?”, ne întreabă cititorii pe facebook și în zona de comentarii a site-ului.

”Mă dau cu mult fond de ten pe obraji ca să nu se vadă aceste vinișoare fine, mici și roșii, ca o pânză de păianjen. Dar nu mă pot da cu fond de ten și pe picioare când merg la plajă. Cum scap de ele?”, este o altă întrebare.

Puteți preveni venele spider, păianjen, sau să le reduceți apariția printr-o dietă sănătoasă și prin opțiuni de stil de viață echilibrat. Dacă acestea persistă, pot fi necesare intervenții chirurgicale laser sau chimice, însă există mai multe remedii naturiste mai puțin intruzive și tratamente naturale pe care le puteți încerca mai întâi.


Prevenirea și tratamentul capilarelor fine sparte. Ce putem face?

Dacă sunteți predispus la ruperea capilarelor fine, mai întâi determinați dacă aveți factori de risc. În unele cazuri, este posibil să nu puteți evita capilarele rupte. Tratamentul cel mai eficient pentru capilarele permanente rupte din piele este terapia cu laser. Laserul distruge capilarele rupte, iar sângele reunit se reabsoarbe în corp. Acest tip de tratament trebuie utilizat numai de către persoane cu capilare rupte permanent. În caz contrar, capilarele rupte se vor vindeca fără intervenția medicală.

Pentru a evidenția cât de comună este această afecțiune, un grup de cercetători au analizat 1566 de persoane și au descoperit vene păianjen la 84% dintre aceștia. Pentru că, de multe ori, nu cauzează complicații medicale majore, venele păianjen pot fi eliminate din considerente estetice, prin proceduri cu laser sau scleropatie. Scleropatia este cel mai folosit tratament pentru tratarea venelor păianjen. Aceasta metodă implică injectarea unei substanțe în vena bolnavă. Astfel, această venă este blocată și resorbită de organism și practic după un timp dispare.

VenoProtect este un ceai special, 100% NATURAl pentru sănătatea venelor.

VenoProtect este un ceai special, 100% NATURAL pentru sănătatea venelor.  Mai multe detalii puteți afla în site proDietaPLAFAR.ro

Alegeți și tratamente naturale care îmbunătățesc microcirculația în capilarele profunde și amplifică oxigenarea țesuturilor. Există câteva plante medicinale care ajută foarte mult microcirculația. Sub formă de unguent, ulei, tinctură sau ceai, plantele medicinale pot ajuta în tratamentul de atenuare a capilarelor sparte și vinișoarelor fine vizibile imediat sub piele.

Ce sunt capilarele? De ce se sparg?

Capilarele sunt cele mai mici dintre toate vasele de sânge din corp și permit schimbul de oxigen, dioxid de carbon, apă și alți nutrienți între vasele de sânge și țesuturile din jur. Capilarele se rup uneori, ceea ce face ca sângele să se vadă sub piele, formând vânătăi sau vene subțiri și întortocheate ca pânza de păianjen. Există multe cauze potențiale ale capilarelor inestetice, inclusiv leziuni și tulburări circulatorii.

Vene problematice

Sistemul circulator este ca o autostradă de transport a organismului. Pe măsură ce sângele circulă prin organism, acesta duce oxigen și substanțe nutritive către țesuturile organismului și preia reziduurile, le transmite rinichilor și plămânilor care le procesează. Inima este pompa acestui sistem cu circuit închis. Trei tipuri de vase de sânge cuprind sistemul circulator: artere, vene și capilare. Venele problematice pot fi de tip păianjen, reticulare sau varicoase. Venele reticulare sunt un alt tip de vene inestetice, care se alimentează uneori din venele spider. De aceea se numesc și vene de alimentare. Când fac acest lucru, ele servesc ca o sursă de sânge pentru venele de tip păianjen sau spider. În astfel de cazuri, îndepărtarea venelor reticulare poate ajuta și la eliminarea venelor spider.

Vene problematice, de tip spider păianjen. Tratament.

Vene problematice, de tip spider păianjen. Tratament.

Ereditate și hormoni

Ereditatea și modificările hormonale, inclusiv adolescența, sarcina, menopauza sau tratamentul hormonal, sunt toate cauzele principale ale capilarelor rupte, potrivit Continuum Health Partners, Inc. din New York City. Utilizarea pilulelor contraceptive sau a altor tratamente cu estrogen poate, de asemenea, să slăbească pereții vaselor de sânge și să ducă la venele spinoase, care sunt capilare rupte în picioare, precum și venele varicoase, care sunt vene mari în picioare, care au devenit nefuncționale și se dilată cu sânge.


Insuficiență cronică venoasă

Obezitatea, inactivitatea sau îmbătrânirea pot duce la insuficiență venoasă cronică, o stare de sănătate potențial periculoasă, în care sângele se acumulează în partea inferioară a picioarelor, deoarece acțiunea de pompare a venelor nu este suficient de puternică pentru a returna sângele în inimă și pentru a-l păstra în circulație. Capilarele de sub pielea picioarelor se sparg din presiunea excesivă a sângelui colectat, devenind inestetice. Fără un tratament adecvat, aceste zone de capilare rupte se pot dezvolta în leziuni ulcerate. Menținerea unei greutăți sănătoase și exercițiile fizice regulate reprezintă cheia pentru menținerea “inimii secunde” a mușchilor și a vaselor circulatorii în picioare puternice și funcționale, evitând și minimalizând dezvoltarea a noi capilare noi rupte și a altor semne de circulație deficitară la picioare.

Capilare oculare sparte. De ce suferă chiar și ochii?

Capilarele rupte în ochi se numesc hemoragii subconjunctivale. Ridicări greoaie, salturi cu parașuta sau expunere prelungită la ger și vânt pot provoca spargerea capilarelor fine oculare. Persoanele cu diabet zaharat sau hipertensiunea arterială prezintă un risc mai mare de a dezvolta hemoragii subconjunctivale. Alți factori de risc pentru capilarele rupte în ochi sunt unele medicamente. Persoanele care fumează sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare de a dezvolta capilare rupte, în special în zona nasului. Vasele de sânge care se rup se află chiar sub suprafața clară a ochiului și apar astfel ca pete roșii strălucitoare în albul ochiului. De obicei vindecarea durează 10 până la 14 zile, cu condiția să nu fie dureroasă, deși ochii s-ar putea simți iritați. Sângele se va reabsorbi înapoi în ochi, iar aspectul ochiului va reveni la normal, fără tratament. Solicitați totuși sfatul medicului dacă vindecarea durează prea mult timp sau dacă vă dor ochii.RECOMANDĂRI

Evitați apa fierbinte și căldura excesivă! Capilarele au, de asemenea, un rol în reglarea temperaturii corpului. Atunci când în organism există căldură excesivă, capilarele eliberează căldura în țesuturi. Cu siguranță ați observat cum pielea devine rozalie într-o zi fierbinte de vară, la saună sau după ce ați făcut jogging. Acea culoare este rezultatul capilarelor care lucrează pentru a vă scăpa corpul de exces de căldură.
Evitați fumatul! Fumatul nu cauzează în mod direct capilare rupte, dar are un efect oxidant asupra celulelor și contribuie la deteriorarea funcționării inimii și a arterelor. Slăbirea vaselor de sânge poate provoca ruperea acestora și poate deveni vizibilă sub piele. Deci fumatul, ca toate activitățile care compromit sănătatea circulației sângelui, ar trebui evitat. Pe măsură ce sănătatea sistemului dumneavoastră circulator se îmbunătățește, puteți dezvolta mai puține noi capilare rupte, în timp ce liniile inestetice existente sub piele continuă să se vindece.
Faceți sport! Sportul regulat este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate. Printre aceste beneficii, exercițiul fizic regulat are efecte pozitive asupra fluxului sanguin și a vaselor de sânge. Urmărirea unui program de exerciții pe o perioadă mai lungă de timp poate duce la îmbunătățirea funcției capilare, la creșterea densității capilarelor în zona musculaturii și la creșterea capilarelor noi, dacă este necesar.

Venolin este un tratament naturist cu uleiuri speciale, 100% NATURAl pentru sănătatea venelor. Protejează capilarele fine.

Venolin este un tratament naturist cu uleiuri speciale, 100% NATURAL pentru sănătatea venelor. Protejează capilarele fine. Mai multe detalii puteți afla în site proDietaPLAFAR.ro

Tratamente naturiste pentru capilare fine, vene fragile, circulație periferică deficitară, fragilitate capilară, vânătăi, varice.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.