Vene spider, spinoase și capilare sparte. Prevenire și tratament.

Venele numite și spider, păianjen sau vene spinoase sunt inestetice, se văd pe sub piele subțiri, roșii sau albastre și întortocheate în zona obrajilor, a gâtului, pe picioare, coapse sau abdomen.

Vene spider, de tip păianjen, reticulare sau varicoase. Tratament cu laser, scleropatie (injecții) sau tratament naturist?
Vene spider, de tip păianjen, reticulare sau varicoase. Tratament cu laser, scleropatie (injecții) sau tratament naturist?

Aspectul venelor păianjen este în mod obișnuit asociat cu îmbătrânirea, însă este posibil să le remarcați și la tinerețe. Sunt inestetice și par inofensive, dar pot indica și probleme de sănătate, cum ar fi pereții slabi ai vaselor de sânge și sănătatea circulatorie slabă.

”Am ca o pânză de păianjen din vinișoare roșu-albăstrii în spatele genunchilor și pe abdomen. Cum să fac să scap de ele?”, ne întreabă cititorii pe facebook și în zona de comentarii a site-ului.

”Mă dau cu mult fond de ten pe obraji ca să nu se vadă aceste vinișoare fine, mici și roșii, ca o pânză de păianjen. Dar nu mă pot da cu fond de ten și pe picioare când merg la plajă. Cum scap de ele?”, este o altă întrebare.

Puteți preveni venele spider, păianjen, sau să le reduceți apariția printr-o dietă sănătoasă și prin opțiuni de stil de viață echilibrat. Dacă acestea persistă, pot fi necesare intervenții chirurgicale laser sau chimice, însă există mai multe remedii naturiste mai puțin intruzive și tratamente naturale pe care le puteți încerca mai întâi.

Prevenirea și tratamentul capilarelor fine sparte. Ce putem face?

Dacă sunteți predispus la ruperea capilarelor fine, mai întâi determinați dacă aveți factori de risc. În unele cazuri, este posibil să nu puteți evita capilarele rupte. Tratamentul cel mai eficient pentru capilarele permanente rupte din piele este terapia cu laser. Laserul distruge capilarele rupte, iar sângele reunit se reabsoarbe în corp. Acest tip de tratament trebuie utilizat numai de către persoane cu capilare rupte permanent. În caz contrar, capilarele rupte se vor vindeca fără intervenția medicală.

Pentru a evidenția cât de comună este această afecțiune, un grup de cercetători au analizat 1566 de persoane și au descoperit vene păianjen la 84% dintre aceștia. Pentru că, de multe ori, nu cauzează complicații medicale majore, venele păianjen pot fi eliminate din considerente estetice, prin proceduri cu laser sau scleropatie. Scleropatia este cel mai folosit tratament pentru tratarea venelor păianjen. Aceasta metodă implică injectarea unei substanțe în vena bolnavă. Astfel, această venă este blocată și resorbită de organism și practic după un timp dispare.

Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii.
Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii. Alege dintre mai multe variante. SMOOTHIE-uri VERZI (cu kale, spanac, ceai verde Matcha, iarbă de orz) și SMOOTHIE-uri colorate cu fructe Bio (mango, fructul pasiunii, căpșuni, afine). Sunt DISPONIBILE cu livrare rapidă și plata la curier în site www.proDIETAbio.ro

Alegeți și tratamente naturale care îmbunătățesc microcirculația în capilarele profunde și amplifică oxigenarea țesuturilor. Există câteva plante medicinale care ajută foarte mult microcirculația. Sub formă de unguent, ulei, tinctură sau ceai, plantele medicinale pot ajuta în tratamentul de atenuare a capilarelor sparte și vinișoarelor fine vizibile imediat sub piele.

Ce sunt capilarele? De ce se sparg?

Capilarele sunt cele mai mici dintre toate vasele de sânge din corp și permit schimbul de oxigen, dioxid de carbon, apă și alți nutrienți între vasele de sânge și țesuturile din jur. Capilarele se rup uneori, ceea ce face ca sângele să se vadă sub piele, formând vânătăi sau vene subțiri și întortocheate ca pânza de păianjen. Există multe cauze potențiale ale capilarelor inestetice, inclusiv leziuni și tulburări circulatorii.

Vene problematice

Sistemul circulator este ca o autostradă de transport a organismului. Pe măsură ce sângele circulă prin organism, acesta duce oxigen și substanțe nutritive către țesuturile organismului și preia reziduurile, le transmite rinichilor și plămânilor care le procesează. Inima este pompa acestui sistem cu circuit închis. Trei tipuri de vase de sânge cuprind sistemul circulator: artere, vene și capilare. Venele problematice pot fi de tip păianjen, reticulare sau varicoase. Venele reticulare sunt un alt tip de vene inestetice, care se alimentează uneori din venele spider. De aceea se numesc și vene de alimentare. Când fac acest lucru, ele servesc ca o sursă de sânge pentru venele de tip păianjen sau spider. În astfel de cazuri, îndepărtarea venelor reticulare poate ajuta și la eliminarea venelor spider.

Vene problematice, de tip spider păianjen. Tratament.
Vene problematice, de tip spider păianjen. Tratament.

Ereditate și hormoni

Ereditatea și modificările hormonale, inclusiv adolescența, sarcina, menopauza sau tratamentul hormonal, sunt toate cauzele principale ale capilarelor rupte, potrivit Continuum Health Partners, Inc. din New York City. Utilizarea pilulelor contraceptive sau a altor tratamente cu estrogen poate, de asemenea, să slăbească pereții vaselor de sânge și să ducă la venele spinoase, care sunt capilare rupte în picioare, precum și venele varicoase, care sunt vene mari în picioare, care au devenit nefuncționale și se dilată cu sânge.

Insuficiență cronică venoasă

Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Obezitatea, inactivitatea sau îmbătrânirea pot duce la insuficiență venoasă cronică, o stare de sănătate potențial periculoasă, în care sângele se acumulează în partea inferioară a picioarelor, deoarece acțiunea de pompare a venelor nu este suficient de puternică pentru a returna sângele în inimă și pentru a-l păstra în circulație. Capilarele de sub pielea picioarelor se sparg din presiunea excesivă a sângelui colectat, devenind inestetice. Fără un tratament adecvat, aceste zone de capilare rupte se pot dezvolta în leziuni ulcerate. Menținerea unei greutăți sănătoase și exercițiile fizice regulate reprezintă cheia pentru menținerea “inimii secunde” a mușchilor și a vaselor circulatorii în picioare puternice și funcționale, evitând și minimalizând dezvoltarea a noi capilare noi rupte și a altor semne de circulație deficitară la picioare.

Capilare oculare sparte. De ce suferă chiar și ochii?

Capilarele rupte în ochi se numesc hemoragii subconjunctivale. Ridicări greoaie, salturi cu parașuta sau expunere prelungită la ger și vânt pot provoca spargerea capilarelor fine oculare. Persoanele cu diabet zaharat sau hipertensiunea arterială prezintă un risc mai mare de a dezvolta hemoragii subconjunctivale. Alți factori de risc pentru capilarele rupte în ochi sunt unele medicamente. Persoanele care fumează sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare de a dezvolta capilare rupte, în special în zona nasului. Vasele de sânge care se rup se află chiar sub suprafața clară a ochiului și apar astfel ca pete roșii strălucitoare în albul ochiului. De obicei vindecarea durează 10 până la 14 zile, cu condiția să nu fie dureroasă, deși ochii s-ar putea simți iritați. Sângele se va reabsorbi înapoi în ochi, iar aspectul ochiului va reveni la normal, fără tratament. Solicitați totuși sfatul medicului dacă vindecarea durează prea mult timp sau dacă vă dor ochii.

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

RECOMANDĂRI

Evitați apa fierbinte și căldura excesivă! Capilarele au, de asemenea, un rol în reglarea temperaturii corpului. Atunci când în organism există căldură excesivă, capilarele eliberează căldura în țesuturi. Cu siguranță ați observat cum pielea devine rozalie într-o zi fierbinte de vară, la saună sau după ce ați făcut jogging. Acea culoare este rezultatul capilarelor care lucrează pentru a vă scăpa corpul de exces de căldură.
Evitați fumatul! Fumatul nu cauzează în mod direct capilare rupte, dar are un efect oxidant asupra celulelor și contribuie la deteriorarea funcționării inimii și a arterelor. Slăbirea vaselor de sânge poate provoca ruperea acestora și poate deveni vizibilă sub piele. Deci fumatul, ca toate activitățile care compromit sănătatea circulației sângelui, ar trebui evitat. Pe măsură ce sănătatea sistemului dumneavoastră circulator se îmbunătățește, puteți dezvolta mai puține noi capilare rupte, în timp ce liniile inestetice existente sub piele continuă să se vindece.
Faceți sport! Sportul regulat este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate. Printre aceste beneficii, exercițiul fizic regulat are efecte pozitive asupra fluxului sanguin și a vaselor de sânge. Urmărirea unui program de exerciții pe o perioadă mai lungă de timp poate duce la îmbunătățirea funcției capilare, la creșterea densității capilarelor în zona musculaturii și la creșterea capilarelor noi, dacă este necesar.

Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro
Haus Rabenhorst este o companie cu tradiție din Germania care combină sucuri de fructe vitaminizante cu extracte de plante și vitamine pentru a crea formule sănătoase. Fur GESUNDE GEFASSE = Pentru VENE SĂNĂTOASE. Comandați formula pentru vene sănătoase, prevenire varice sau tromboze venoase de la proDietaBio.ro

Tratamente naturiste pentru capilare fine, vene fragile, circulație periferică deficitară, fragilitate capilară, vânătăi, varice.

Scrie un raspuns: