Vaccinul Johnson & Johnson vs. alte vaccinuri împotriva coronavirus

Vaccinul Johnson & Johnson și eficiența anti coronavirus. Vaccinul Johnson & Johnson și alte vaccinuri cu vector viral precum cel de la AstraZeneca sunt esențiale pentru efortul global de vaccinare.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat utilizarea vaccinului coronavirus Johnson & Johnson la adulți. Maureen Ferran, virolog la Institutul de Tehnologie Rochester, explică modul în care funcționează acest al treilea vaccin autorizat și explorează diferențele dintre acesta și vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech care sunt deja utilizate.

1. Cum funcționează vaccinul Johnson & Johnson?

Vaccinul Johnson & Johnson este ceea ce se numește un vaccin vector viral.

Pentru a crea acest vaccin, echipa Johnson & Johnson a luat un adenovirus inofensiv – vectorul viral – și a înlocuit o mică parte din instrucțiunile sale genetice cu gene coronavirus pentru proteina SARS-CoV-2.

După ce acest adenovirus modificat este injectat în brațul cuiva, acesta intră în celulele persoanei respective. Celulele citesc apoi instrucțiunile genetice necesare pentru a produce proteina spike, iar celulele persoanei vaccinate produc și prezintă proteina spike pe propria suprafață. Sistemul imunitar al persoanei observă apoi aceste proteine ​​străine și produce anticorpi împotriva lor care vor proteja persoana dacă vor fi expuse la SARS-CoV-2 în viitor.

Vaccinul vector adenovirus este sigur, deoarece adenovirusul nu se poate reproduce în celulele umane sau provoca boli, iar proteina ”spike” SARS-CoV-2 nu poate provoca COVID-19 fără restul coronavirusului.

Această abordare nu este nouă. Johnson & Johnson au folosit o metodă similară pentru a-și face vaccinul împotriva Ebola, iar vaccinul AstraZeneca-Oxford COVID-19 este, de asemenea, un vaccin vector adenovirus viral.

2. Cât de eficient este?

Analiza FDA a constatat că, în S.U.A., vaccinul Johnson & Johnson COVID-19 a fost 72% eficient în prevenirea tuturor COVID-19 și 86% eficient în prevenirea cazurilor severe de boală. Deși există încă posibilitatea ca o persoană vaccinată să se îmbolnăvească, este mult mai puțin probabil să aibă nevoie de spitalizare sau să moară din cauza COVID-19.

Un studiu similar în Africa de Sud, unde o variantă nouă, mai contagioasă este dominantă, a produs rezultate similare. Cercetătorii au descoperit că vaccinul Johnson & Johnson este puțin mai eficient în prevenirea tuturor bolilor de acolo – 64% în ansamblu -, dar a fost 82% eficient în prevenirea bolilor severe. Raportul FDA indică, de asemenea, că vaccinul protejează și împotriva altor variante din Marea Britanie și Brazilia.

Miere crudă, produse autentice din România. Mierea este un produs natural este disponibilă pe site www.proDietaNaturala.ro

3. Cum se deosebește de alte vaccinuri?

Cea mai de bază diferență este că vaccinul Johnson & Johnson este un vaccin vector adenovirus, în timp ce vaccinurile Moderna și Pfizer sunt ambele vaccinuri ARNm. Vaccinurile ARN Messenger folosesc instrucțiuni genetice din coronavirus pentru a indica celulelor unei persoane să producă proteina spike, dar acestea nu folosesc un alt virus ca vector. Există și multe diferențe practice.

Ambele vaccinuri pe bază de ARNm necesită și rapel. Vaccinul Johnson & Johnson necesită doar o singură doză. Acest lucru este esențial atunci când vaccinurile sunt insuficiente.

Vaccinul Johnson & Johnson poate fi, de asemenea, depozitat la temperaturi mult mai calde decât vaccinurile cu ARNm. Vaccinurile cu ARNm trebuie expediate și depozitate la temperaturi sub temperatura de sub îngheț sau sub zero și necesită un lanț logistic complicat pentru a le distribui în siguranță. Vaccinul Johnson & Johnson poate fi păstrat cel puțin trei luni într-un frigider obișnuit, ceea ce îl face mult mai ușor de utilizat și distribuit.

În ceea ce privește eficacitatea, este dificil să se compare direct vaccinul Johnson & Johnson cu vaccinurile ARNm datorită diferențelor în modul în care au fost concepute studiile clinice. În timp ce vaccinurile Moderna și Pfizer sunt raportate a fi aproximativ 95% eficiente în prevenirea bolilor de  COVID-19, studiile au fost făcute în vara și toamna anului 2020, înainte ca noile variante mai contagioase să circule pe scară largă. Vaccinurile Moderna și Pfizer ar putea să nu fie la fel de eficiente împotriva noilor variante, iar studiile Johnson & Johnson au fost făcute mai recent și țin cont de eficacitatea vaccinului împotriva acestor noi variante.

4. Oare ce vaccin ar trebui să aleg?

Deși eficacitatea generală a vaccinurilor Moderna și Pfizer este mai mare decât a vaccinului Johnson & Johnson, nu ar trebui să așteptați mult până când alegeți vaccinul. Vaccinul Johnson & Johnson este aproape la fel de bun ca vaccinurile pe bază de ARNm pentru prevenirea bolilor grave și asta contează cu adevărat.

Vaccinul Johnson & Johnson și alte vaccinuri cu viral-vector precum cel de la AstraZeneca sunt deosebit de importante pentru efortul global de vaccinare. Din perspectiva sănătății publice, este important să avem mai multe vaccinuri COVID-19, iar vaccinul Johnson & Johnson este un supliment foarte binevenit la arsenalul de vaccinuri. Nu necesită congelator, ceea ce face mult mai ușor transportul și depozitarea. Este un vaccin unic, ceea ce face logistica mult mai ușoară în comparație cu organizarea a două doze per persoană. Cât mai mulți oameni trebuie vaccinați cât mai repede posibil pentru a limita dezvoltarea de noi variante de coronavirus. Johnson & Johnson se așteaptă să livreze aproape patru milioane de doze de îndată ce FDA acordă autorizație de utilizare de urgență. A avea și acest vaccin autorizat va fi un mare pas către satisfacerea cererii de vaccinare și oprirea acestei pandemii.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Scrie un raspuns: