Capsulele de usturoi, beneficii si utilizari

Usturoiul aduce numeroase beneficii pentru sănătate iar capsulele de extract de usturoi sau cu ulei de usturoi pot reprezenta o varianta ideală pentru cei cărora nu le place mirosul sau care au o viață socială activă și doresc să evite aroma pătrunzătoare a acestuia.

Usturoi capsule. Beneficii pentru sănătate.
Usturoi capsule. Beneficii pentru sănătate. Cum le utilizăm?

Usturoiul, cunoscut și ca Allium sativum, este un membru al familiei Liliaceae și produce o substanță numită alicină, un precursor al sulfului. Pe lângă cantitatea mare de sulf, usturoiul conține și seleniu, aminoacidul arginină și flavonoizi, un tip de substanțe fitochimice, compuși produși de plante, care influențează organismul uman într-un mod benefic. „Phytochemicals as Bioactive Agents” susține că alicina se descompune rapid, transformându-se în alți compuși mai bioactivi cărora li se datorează, cel mai probabil, beneficiile pentru sănătate ale usturoiului.

Beneficiile usturoiului

Printre numeroasele beneficii ale usturoiului se numără diminuarea colesterolului ridicat, reducerea hipertensiunii arteriale și susținerea sistemului imunitar. Un studiu apărut în numărul din mai 2000 al publicației „Applied and Environmental Microbiology” a descoperit eficiența usturoiului împotriva Helicobacter pylori, un tip de bacterie ce cauzează ulcer. Usturoiul poate ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer, inclusiv gastrointestinal, potrivit National Cancer Institute, deși nu s-a stabilit încă o cantitate necesară exactă.
Dacă sunteți un fan al usturoiului, există mai multe vești bune, inclusiv pentru creier.

Usturoiul are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Această plantă picantă a fost utilizată în bucătărie și în scopuri medicinale de-a lungul mileniilor. Deși puteți alege să vă bucurați de beneficiile usturoiului consumându-l în stare crudă, acesta deține beneficii similare și în forma sa de extract pudră, ulei sau capsule.

Protecție împotriva cancerului cerebral

Un compus prezent în usturoi și cunoscut sub denumirea de dialil trisulfidă, sau DATS, poate fi deosebit de eficient în reducerea creșterii tumorale la pacienții cu glioblastom, cea mai fatală formă de tumoră cerebrală. Un studiu apărut în „Journal of Neuro-Oncology”, în august 2013, arată că cercetările ce implică DATS demonstrează clar că aceasta poate fi un agent terapeutic eficient în prevenirea progresiei tumorale și în inducerea apoptozei, morții celulare, la glioblastomul activ la subiecți umani, fără a influența funcția hepatică.

Îmbunătățirea memoriei și capacității de învățare

Cu vârsta, apar în mod natural schimbări cognitive și de memorie. Părțile creierului care au legătură cu învățatul, memoria, planificarea și alte funcții cognitive se pot micșora odată cu înaintarea în vârstă. Mai mult decât atât, se poate diminua fluxul de sânge de la nivelul creierului din cauza îngustării arterelor. Pe măsură ce îmbătrânim pot apărea daune provocate celulelor de către radicalii liberi și o inflamație crescută a creierului, toate acestea alterând funcția cognitivă. Usturoiul natural sau capsule poate reducere inflamațiile, fiind astfel benefic creierului. Extractul de usturoi capsule, poate juca un rol în protejarea împotriva pierderii funcției cerebrale. Capsulele de ulei de usturoi pot ajuta să ne îmbunătățim memoria și funcțiile cognitive.

Reglarea fluxului sangvin

Cheagurile de sânge sunt formațiuni care apar atunci când sângele lichid se întărește și devine solid.

Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare trebuie să aibă în vedere și usturoiul. Care este mecanismul prin care se formează riscul de atac vascular cerebral și cum ajută usturoiul natural sau capsule?

  • Acumularea colesterolului poate îngusta o arteră, ceea ce poate schimba sau încetini circulația sângelui, favorizând formarea de cheaguri de sânge.
  • Un cheag poate mai apoi să blocheze o arteră sau venă de la inimă. Acest fapt poate conduce la accident vascular cerebral.
  • Usturoiul este un agent eficient de subțiere a sângelui, având o acțiune similară cu cea a aspirinei și ajutând la stabilizarea circulației sângelui în organism.
Complex CARDIOLOGIC, Inima Sanatoasa Natural cu Omega 3 din peste, Q10, Usturoi, L-Carnitina (60 cps / 1 pe zi)
Complex CARDIOLOGIC, Inima Sanatoasa Natural cu Omega 3 din peste, Q10, Usturoi, L-Carnitina (60 cps / 1 pe zi). Vezi preț și mod de livrare rapidă www.proDietaPlant.ro

Prevenirea bolii Alzheimer

Boala Alzheimer presupune moartea neuronilor. În timp, boala progresează iar pacienții au probleme cognitive. Simptome ale bolii Alzheimer sunt pierderile de memorie. Mai mult, persoanele care suferă de această boală se confruntă cu dificultăți de vorbire, de luare a deciziilor și de recunoaștere a casei și familiei. Un studiu publicat în „The Journal of Nutrition, Health and Aging” aduce dovezi convingătoare ale efectelor pentru sănătate atribuite extractului de usturoi asupra fiziologiei neuronale și funcțiilor cerebrale. Astfel de dovezi susțin potențialul usturoiului alimentar utilizat ca tratament alternativ pentru boala Alzheimer.

Protecție împotriva sindromului metabolic

Un studiu apărut în iulie 2011 în publicația „Nutrition & Metabolism” a dezvăluit că usturoiul poate avea un efect benefic asupra sindromului metabolic, ce reprezintă o serie de tulburări, de obicei glicemie mărită, hipertensiune arterială și niveluri ridicate de colesterol, alături de obezitate, care cresc riscul cu până la cinci ori de a face diabet și dublează șansele de a face o boală de inimă. Cercetătorii au împărțit cobaii în trei grupuri, hrănind două dintre ele în principal cu sirop de porumb pentru a lua în greutate și pentru a crește colesterolul și glicemia. Unul dintre aceste grupuri a primit și usturoi, iar grupul de control a fost hrănit în principal cu amidon din porumb. Grupul căruia i s-a administrat usturoi crud și sirop de porumb a luat mai puțin în greutate, și-a îmbunătățit sensibilitatea la insulină și a înregistrat niveluri mai scăzute de trigliceride și zahăr în sânge decât grupul hrănit doar cu sirop de porumb și grupul de control.

Colesterol și boli de inimă

Se consideră că usturoiul scade riscul de boli de inimă prin câteva mecanisme:

  • reduce producția de colesterol rău;
  • încurajează eliminarea colesterolului prin scaun;
  • reduce colesterolul din pereții arteriali;
  • inhibă formarea cheagurilor de sânge;
  • scade inflamația;
  • diminuează tensiunea arterială.
Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale.
Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale. Producător: Haus Rabenhorst, Germania. Vezi preț, detalii de livrare, informații suplimentare pentru sănătatea dvs.

Cancer

Usturoiul a fost legat de un risc redus de câteva tipuri de cancer. Deși usturoiul conține câteva componente protectoare, se consideră că sulful din usturoi joacă un rol semnificativ în reducerea riscului de cancer.

Efecte secundare și măsuri de precauție. Utilizarea usturoiului poate cauza o reacție alergică, respirație urât mirositoare sau mirosuri neplăcute ale corpului. Dozele mari pot duce la tulburări stomacale, diaree sau arsuri la stomac, mai ales dacă usturoiul este consumat pe stomacul gol.

Cele mai bune capsule cu usturoi

Usturoiul este o substanță naturală foarte puternică care stimulează sistemul imunitar și luptă și împotriva bacteriilor prezente în intestin.Scrie un raspuns: