Unt ghee sau unt clarificat beneficii

Unt ghee sau unt clarificat este un aliment pur care aduce beneficii sănătății. Reprezintă o alternativă sănătoasă la untul tradițional. Cuvinte cheie: ghee, proprietăți fizico-chimice, compoziție, utilizare, beneficii pentru sănătate.

Consumul zilnic de ghee într-o cantitate adecvată conferă diverse beneficii pentru sănătate, precum detoxifierea organismului, înfrumusețarea tenului și strălucirea feței, creșterea rezistenței fizice și mentale.

Unt ghee sau unt clarificat pur este o alternativă naturală și sănătoasă la untul standard. Acest unt este special pentru că este deosebit de bogat în acid butiric. Are acizi grași esențiali Omega-3 și vitaminele A, D, E si K.
Unt ghee sau unt clarificat pur este o alternativă naturală și sănătoasă la untul standard. Acest unt este special pentru că este deosebit de bogat în acid butiric. Are acizi grași esențiali Omega-3 și vitaminele A, D, E si K.

Ce este untul ghee pur?

Ghee este o grăsime unică datorită aromei delicioase pe care o conferă alimentelor cu care se combină și datorită faptului că îmbunătățește gustul tuturor alimentelor pregătite cu acesta.

Ghee este un tip de grăsime de unt clarificată care a fost produsă și utilizată în India din antichitate. Este folosit în Ayurveda ca agent terapeutic. Ghee este popular datorită proprietăților sale nutritive și a aromei și aromei caracteristice. Procesarea untului ghee poate fi realizată prin extragerea grăsimii din lapte, smântână sau unt standard. Ghee este un tip unic de grăsime prin aroma sa caracteristică savuroasă, care este criteriul de bază pentru aprecierea sa. Este destul de stabil și nu râncezește datorită conținutului scăzut de umiditate, precum și a conținutului mare, benefic, de antioxidanți naturali.

Unt ghee pur bio este disponibil pe site https://prodietabio.ro la preț foarte bun.

Ghee a fost acceptat universal ca grăsime superioară altor grăsimi, în principal datorită conținutului său caracteristic de acizi grași cu lanț scurt, care sunt responsabili pentru o mai bună digestibilitate și proprietăți anti-cancer. Ghee este deosebit de bogat în vitamine liposolubile (A, D, E, K) și acizi grași esențiali (acid linolenic și acid arahidonic), în plus față de proprietățile senzoriale bogate și plăcute. Ghee este un adevărat energizant, fiind capabil să crească puterea mentală, aspectul fizic, să ajute la tratamentul ulcerelor și al bolilor oculare.
Sursa informații: https://www.researchgate.net

Cum utilizăm untul ghee?

Ghee este cel mai consumat produs lactat cu valoare adăugată și este utilizat în principal pentru gătit și prăjit și ca sos sau topping pentru diverse alimente. Este, de asemenea, utilizat la realizare gustărilor și dulciurilor, adesea fiind amestecat cu legume fierte sau la cuptor, cu cereale, fructe și nuci. Mămicile care încep diversificarea alimentației bebelușilor pot folosi unt ghee pentru a îmbunătăți gustul și valoarea nutritivă a alaimentelor. În plus, untul ghee este foarte ușor digerabil și antibacetrian, oferind o siguranță mai mare în cazul în care mâncarea este luată la pachet în parc sau în călătorii.

Proprietățile nutritive ale untului ghee pur

Proprietățile fizico-chimice ale gheei. Grăsimea din lapte este una dintre formele complexe de lipide existente în natură. Ghee este grăsime din lapte prelucrată și cunoscută în principiu ca grăsime de unt clarificată sau grăsime din lapte anhidră. Este compus în principal din gliceride (de obicei amestecate), iar alți constituenți minori găsiți sunt acizi grași liberi, fosfolipide, steroli, esteri ai sterolilor, vitamine liposolubile, carbonili, hidrocarburi, carotenoizi (numai în grăsimea din lapte derivată din vacă). De asemenea, conține cantități mici de cazeină carbonizată și urme de calciu, fosfor, fier și așa mai departe. Conținutul de umiditate din ghee este foarte neglijabil (0,3%) și cea mai mare parte compusă din gliceride (~ 98% din totalul materiei).

Beneficii pentru sănătate aduse de ghee pur

Știința modernă demonstrează în mod verificat astăzi ceea ce a spus știința sănătății ayurvedice de acum mii de ani: ghee este un stimulent al sănătății, oferă beneficii sănătății și este bun pentru minte și spirit.

Unt ghee înseamnă unt clarificat de calitate superioară. Este disponibil în magazin www.proDietaMagazin.ro
Unt ghee înseamnă unt clarificat de calitate superioară. Este disponibil în magazin www.proDietaMagazin.ro

Iată câteva beneficii pentru sănătate aduse de ghee:

 • Ghee este considerat un unt sau ulei ideal pentru prăjirea alimentelor, deoarece are un punct de fum ridicat (250 ° C), care este cu mult peste temperaturile normale de gătit (180-200 ° C) și, de asemenea, mai mare decât majoritatea uleiurilor vegetale. (Sursa: Bader, 2010; Deosarkar și colab., 2016).
 • Ghee nu necesită condiții de refrigerare pentru depozitare, prin urmare nu se strică ușor.
 • Ghee poate conține o cantitate bună de acizi linoleici conjugați, un agent anticancer raportat de studii științifice (Clement și colab., 1994).
 • Reduce inflamațiile. Acidul butiric din untul clarificat este unul dintre cei mai benefici acizi grași cu lanț scurt de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva inflamațiilor.
 • Este puțin probabil să afecteze persoanele cu intoleranță la lactate sau cazeină. Ghee este făcut din unt, dar majoritatea persoanelor care au intoleranță la lactoză sau cazeină nu au probleme cu ghee.
 • Este bogat în vitaminele A și E solubile în ulei (Sursa: Achaya, 1997) și, de asemenea, bogat în vitamina K2 și CLA (acid linoleic conjugat); un antioxidant cu proprietăți antivirale și anticanceroase, dacă provine din vaci hrănite cu iarbă (Sursa: Dhiman și colab., 1999, 2000).
 • Ghee este nutrițional superior altor uleiuri / grăsimi datorită conținutului său de acizi grași cu lanț mediu (MCFA), care sunt absorbiți direct de ficat și arși pentru a furniza energie. Prin urmare, poate fi o sursă de energie consistentă ideală pentru sportivi.
 • Ajută la slăbire. Energia din acizii grași cu lanț mediu poate fi utilizată pentru a arde alte grăsimi din organism și pentru a pierde în greutate.
 • Oase puternice. Ghee este unul dintre puținele alimente bogate în vitamina K, în special vitamina K2. Vitamina K2 este esențială pentru corpul nostru pentru că ajută la utilizarea mineralelor, inclusiv a calciului.
 • Ghee (spre deosebire de alte uleiuri) conține exclusiv acid butiric, un acid gras cu lanț scurt, care contribuie la aroma sa distinctă și la digestia ușoară. Bacteriile intestinale benefice transformă fibrele în acid butiric și apoi le folosesc ca suport energetic și al peretelui intestinal. Cercetările arată că producția adecvată de acid butiric sprijină producția de celule T în intestin și, astfel, ajungem să avem un sistem imunitar puternic.
 • Ghee stimulează secreția de acid gastric, ajutând astfel la procesul digestiv.
 • Este bun pentru inimă. Un alt studiu a arătat că un consum de ghee până la un nivel de 10% în dietă a modificat profilurile lipidice din sânge într-o manieră astfel încât să nu ridice factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.
 • Îmbunătățește în mod special sănătatea ochilor datorită conținutului mare de vitamina A. Ajută la îmbunătățirea sănătății oculare și protejează împotriva mai multor probleme de sănătate ale ochilor.

Magazin cu unt ghee pur și produse naturiste

Unt ghee pur Bio este disponibil în magazin www.ProDietaBio.ro cu livrare rapidă. Intră pentru a vedea mai multe sortimente, gramaje diferite și opțiuni.

Scrie un raspuns: