ULEIUL DE MASLINE

Uleiul de masline era denumit de Homer “aur lichid”. Uleiul de masline are proprietati nutritive extraordinare, este usor digerabil, are antioxidanti, este bogat in grasimi bune pentru organism si previne cresterea colesterolului.

Cum știm că uleiul de măsline este autentic? Alegeți produse cu eticheta verde și steluțele UE, certificate BIO.
Cum știm că uleiul de măsline este autentic? Alegeți produse cu eticheta verde și steluțele UE, certificate BIO.

Uleiul de masline este recomandat chiar si pentru bebelusi de la inceputul diversificarii in supa de la pranz sau in piureul de legume.




Uleiul de masline extravirgin contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila si altele.

Este foarte bine tolerat de stomac si ajuta la combaterea ulcerului si a gastritei, la prevenirea cancerului de colon sau la san si ofera protectie impotriva bolilor de inima. S-a demonstrat ca la persoanele care consuma aproximativ 25 ml (cam 2 linguri) de ulei de masline in fiecare zi, timp de o saptamana, se observa o reducere considerabila a colesterolului si un nivel ridicat al compusilor antioxidanti din sange. Fiind numit prietenul ficatului, uleiul de masline este un bun drenor hepatic si biliar, avand si efect laxativ.

ulei de masline, efecte benefice
Tipuri de ulei de masline
Uleiul de masline extra-virgin este obţinut printr-o simplă presare a măslinelor. Uleiul extra virgin păstrează toate substanţele naturale conţinute de acestea, având un conţinut ridicat de antioxidanţi (vitamina E şi polifenoli). Uleiul extravirgin are o aciditate de aprox 0.8%. Antioxidanţii sunt universal recunoscuţi drept salvatori ai celulelor la toate vârstele, neutralizând radicalii liberi de oxigen, care atacă permanent celulele organismului, afectându-le funcţionarea şi favorizând astfel apariţia bolilor.

Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice si fara nici un fel de tratament chimic. Aciditatea uleiului virgin este mai mica de 2% si are un gust bun.

Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitatea mai slaba decat cel virgin. Este obtinut din resturi de masline supuse unui nou proces de stoarcere.

Culoarea nu dovedeste intotdeauna calitatea uleiului. Nuanta unui bun ulei de masline poate sa varieze de la verde (daca are clorofila ca element principal) pana la galben auriu (daca are caroten). Temperatura ideala la care trebuie pastrat este de 14ºC. Aerul, caldura si lumina provoaca rancezirea uleiului.
Exista o diferenta intre uleiul din fructe de masline si uleiul din samburele de masline si anume uleiul din sambure de masline este obtinut prin mijloace chimice, iar uleiul din fructe de masline se prepara prin mijloace naturale.



Uleiul de masline provine doar de la maslinele verzi. Producerea uleiului incepe prin transformarea fructelor de maslin in pasta. Aceasta pasta este apoi malaxata, pentru ca picaturile microscopice de ulei sa se concentreze. Uleiul este extras prin presare, metoda traditionala, sau prin centrifugare, metoda moderna. Dupa extractie, substanta solida ramasa contine inca o cantitate mica de ulei.

maslineUleiul de masline poate fi asezonat cu busuioc sau lamaie, usturoi, ardei iute sau diverse plante aromatizante. Uleiul de masline aromatizat poate fi preparat foarte usor astfel: adaugati condimentele care va plac in sticla de culoare inchisa si lasati la macerat cateva zile. Il veti putea folosi apoi cu succes la mancaruri precum paste, legume sau orez.

Va recomandam sa asezonati preparatele usoare cu un ulei mai putin dens care sa nu acopere gustul mancarii iar preparatele consistente, satioase sau picante sa fie asezonate cu un ulei mai dens care sa poata sustine gustul mancarii.

despre uleiul de masline

• … In Grecia, exista cea mai mica rata a locuitorilor bolnavi de inima sau de cancer
• … uleiul de masline are virtuti afrodisiace. “Mananca ulei de masline si vino la noapte la mine” – este o zicala foarte apreciata in folclorul Greciei.
• … uleiul de masline ajuta la mentinerea densitatii oaselor si la protejarea impotriva osteoporozei
• … uleiul de masline are efecte benefice si in tratamentul unor forme de diabet

https://prodietabio.ro/ulei-de-masline-autentic
prodietabio.ro/ulei-de-masline-autentic

>> De aici poti cumpara ulei de masline de cea mai buna calitate bogat in Omega 3 si Omega 6. In plus, gasesti si ulei de avocado, ulei din samburi de struguri, din seminte de in si multe altele. Produse certificate Bio cu logoul ECO UE <<

5 Comentarii

  1. Doresc sa stiu cum pot consuma uleiul de masline brut, presat la rece in afectiunile de ficat si diabet. Am colesterolul mare(260) si glicemia mare (144)
    Multumesc!

  2. consumand zilnic ulei de masline dimineata pe stomacul gol inainte de mancare 2lingurite,,cu specificatia doar ulei de masline extras la rece,,din pacate el nu este pe piata din romani,in italia e disponibil la 6euro litrul

  3. consum ulei de masline de sase luni,avind ceva probleme de sanatate in partea de jos la intestinul gros ,i-au o lingura in fiecare dimineata pe stomacul gol ,si de atunci ma simt foarte bine [dar folosesc numai ulei de masline extra virgin]

  4. nu mai ascultati prostii despre ulei de masline presat la rece, NU EXISTA asa ceva ,poate exista acum mii de ani dar in ziua de azi nu exista -nu ar putea fii consumat ar fii mai amar ca fierea-mancati o maslina direct din pom si care reuseste sa manance una singura e tare

  5. Stiu ca uleiul de masline extravirgin are foarte multe proprietati. Eu l-am inclus chiar in dieta copiilor mei.

Scrie un raspuns:

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *