Uleiul de cocos

Ulei de nuca de cocosUleiul de cocos are beneficii incontestabile dar, timp de mulți ani a fost controversat datorită conţinutului de grăsimi saturate. Cele mai noi cercetări arată că a fost o eroare totală să considerăm că grăsimile saturate sunt toate la fel. Ca de obicei, Doctor Oz, citând cele mai noi studii, a repoziţionat uleiul de cocos pe un loc fruntaş între alimentele sănătoase pentru că acesta are, într-adevăr, proprietăţi nutritive extrem de valoroase și benefcii majore pentru sănătate.

Uleiul de cocos extravirgin este un superaliment care creşte arderile în corp, stimulează metabolismul şi ajută la sănătatea inimii având în vedere că scade colesterolul. Este foarte sănătos pentru gătit (inclusiv prăjire sau coacere). În plus, este foarte mult folosit în industria cosmetică pentru că oferă strălucire tenului, hidratează, tonifică pielea şi întăreşte sănătatea părului. Poate fi cumparat la un pret foarte bun in magazine online cu produse naturale >> aici <<.

Nu toate grăsimile sunt la fel. Uleiul de cocos extravirgin este o grăsime pe care o mâncăm pentru a scăpa de grasimea nedorită! În ce sens? Uleiul de cocos extravirgin stimulează metabolismul si ne ajută să slăbim. Este uleiul care se găsește înăuntrul tuturor nucilor de cocos – deci iată un produs 100% natural, vegetal și simplu de obținut. Industria cosmetică a reacționat prima la descoperirile privind beneficiile aduse de uleiul de cocos, introducându-l în foarte multe  produse de înfrumuseţare de la creme de corp până la balsam pentru păr și buze. Dar nu trebuie să uităm că frumusețea vine din interior și că proprietățile nutritive ale uleiului de cocos trebuie valorificate și în alimentația zilnică. Cu atât mai mult cu cât studiile arată că această grăsime naturală din fructul cocotierului ne ajută și la slăbire.

Cum gătim cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de cocos are un preţ rezonabil, apropiat de cel al untului sau uleiului de măsline. Obişnuim să punem ulei de masline extravirgin în tigaia în care pregătim alimentele însă acesta este un lucru contraproductiv, ne sfătuiesc nutriţioniştii. Atunci când se încinge, uleiul de măsline îşi pierde din proprietăţile nutritive şi schimbă gustul mâncării.

Pentru că are un punct de fum ridicat, cu ulei de cocos extravirgin  puteţi pregăti legume, carne, deserturi. Acesta nu fumegă, este foarte versatil, pastrează aromele mâncărurilor şi crează o crustă frumoasă alimentelor.  Uleiul de cocos extravirgin are un gust bogat şi fin.

Putem face şi popcorn cu ulei de cocos extravirgin! Puneţi boabele de porumb de floricele într-un singur strat peste uleiul de cocos extravirgin căci se vor face mai repede și nu veți avea floricele arse. Floricelele au foarte multe fibre şi, consumate cu moderaţie, reprezintă un aliment sănătos (cu condiţia să nu le ardeți).

Iată o reţetă de clătite sănătoase pentru micul dejun sau desert:

  • Ingrediente: 1 cană de făină integrală, 1 ou, 1 lingură de ulei de cocos extravirgin, o jumătate de cană de lapte, puțin zahăr vanilat, puțină scorțișoară presărată.
  • Toate aceste ingrediente sănătoase au marele avantaj că oferă rapid senzația de sațietate și nu vă mai este foame pentru mult timp. Atunci când coaceți clătitele, ungeți în prealabil tigaia cu puțin ulei de cocos. Două clătite de acest tip au numai 100 calorii și numai 5 grame de grăsimi. Vă recomandăm clătitele alături de dulceața fără zahăr adăugat precum dulceața de Aronia sau Coacăze ce pot fi regăsite în site-ul www.proDietaNaturala.ro.

La temperatura de sub 25 grade se solidifică natural. De aceea, aspectul uleiului de nucă de cocos este asemănător cu cel al untului. Uleiul de cocos extravirgin poate fi pus pe paine exact ca şi untul. Seamănă la gust cu acesta dar este uşor mai parfumat, mai exotic. Ca și untul are gust bun, dar spre deosebire totală față de unt, uleiul de cocos extravirgin chiar ne ajută să slăbim. 

Recomandarea Doctor Oz

Celebrul nutriţionist al Americii, Doctor Oz, amintește în mai multe emisiuni de uleiul de cocos extravirgin ca fiind un superaliment (numărul 1 în lista lui de 5 superalimente) care ne ajută la slăbirea sănătoasă. Acest lucru se datorează faptului că ne ajută să ne simțim sătui timp de mai multe ore, fapt esențial având în vedere că mulți dintre noi resimțim nevoia de a mânca la foarte puțin timp după ce tocmai am terminat o masă și asta se intâmplă în special în cazul carbohidraților rafinați. În plus, trebuie să știm că uleiul de cocos extravirgin îmbunătățește metabolismul iar un metabolism activ este benefic slăbirii. Uleiul de cocos este metabolizat într-un mod unic. Spre deosebire de uleiurile tradiționale și unt este rapid procesat de ficat și ars caloric.

Uleiul de cocos: Sunt bune grăsimile saturate?

Ați putea întreba: de ce este uleiul de cocos atât de bun de vreme ce conţine grăsimi saturate? Oare nu sunt grăsimile saturate dăunatoare? Da, uleiul din nucă de cocos este format din 94 % grăsimi saturate, dar lucrurile sunt puţin mai complexe. Iniţial, nutriţioniştii au avansat ideea că grăsimile saturate provoacă boli de inimă. Cu toate acestea, omenirea a consumat grăsimi saturate – în formă de unt, untură, ulei de nucă de cocos, etc – timp de mii de ani, dar bolile de inima au fost rare înainte de anii 1920. Creșterea incidenţei bolilor de inimă din ultimele decenii poate corespunde cu utilizarea tot mai mare de uleiuri vegetale polinesaturate, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, de porumb şi rapiţă, precum şi de margarină.

Diabet

Uleiul de nucă de cocos este o grăsime care diabeticii o pot mânca fără frică. Nu numai că nu contribuie la diabet, dar ajută la reglarea glicemiei, reducând astfel efectele bolii.  Locuitorii insulelor extotice au consumat timp de mii de ani ulei de cocos fără să cunoască boala numită diabet, dar când au abandonat acest produs pentru alte uleiuri “occidentale”, rezultatele au fost dezastruoase.

Slăbire

Legătura dintre ulei de cocos și slăbire este foarte interesantă. Fermierii din America au descoperit acest efect la începutul secolului trecut atunci când au încercat să îngrășe vitele prin hrănirea lor de ulei de nucă de cocos. În loc să se îngraşe, vitele lor au pierdut in greutate!

Sănătatea oaselor şi dantură frumoasă

Uleiul de nucă de cocos îmbunătăţeşte absorbția de calciu şi de magneziu în organism, ceea ce înseamnă sănătatea oaselor şi a dinţilor. Absorbția îmbunătățită a calciului datorată folosirii uleiului de nucă de cocos nu permite cariilor dentare să se dezvolte și ne ajută să avem dinţi puternici. Calciul şi magneziul sunt un mare beneficiu pentru femeile de vârsta mijlocie, care pot fi afectate de osteoporoză.

Uleiul de cocos are consistența untului și de aceea este preferat de bucătăria fără coacere raw vegan. Foarte multe dintre rețetele Ligiei Pop sau ale celor pasionați de bucătăria sănătoasă apelează la unei de cocos pentru prăjituri, torturi raw vegan, creme.

Floricelele se pot incadra la categoria cereale integrale și de aceea sunt recomandate atunci când ținem cură de slăbire sau post. 2 pumni de popcorn (circa 10 gr) implică puține calorii ce provin din carbohidrați cu eliberare prelungită (deci carbohidrați buni) și ulei bio de cocos. Floricelele (popcronul) la microunde nu sunt sanatoase. Ați remarcat că pungile de popcorn sunt nonadezive? Sunt concepute astfel pentru ca uleiul și sarea să nu treacă prin ele. Pentru asta sunt tratate cu un produs sintetic PFOA (acid perfluorooctanoic), teflon ce poate provoca colesterol mărit, probleme cu tiroida, problemele de rinichi, tulburări neurologice și probleme respiratorii cum ar fi astmul și bolile pulmonare. 80 la sută dintre vaporii toxici din PFOA și DA sunt emiși în momentul deschiderii pungii de popcorn.

Floricelele de porumb din boabe de porumb realizate în ulei de cocos BIO sunt cu adevărat naturale, sănătoase și pot fi oferite și copiilor.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

2 Raspunsuri la discutia despre “Uleiul de cocos”

  1. 2
    Elena spune:

    Uleiul de cocos poate fi si un minunat produs cosmetic.
    Se poate utiliza pentru demachierea tenului, ca masca hranitoare pentru par ca ulei hidratant dupa dus.

  2. 1
    Maria spune:

    Folosesc ulei de cocos la diverse salate deoarece consider ca are un gust mai bun decat cel de masline. Singurul “incovenient” al acestui ulei cu multiple proprietati benefice este faptul ca iarna trebuie incalzit pe bain-marie deoarece se solidifica sub 25-26 grade celsius.

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.