Uleiul de baobab, utilizare cosmetica

Uleiul de baobab se obține din semințele arborelui Adansonia. Uleiul este destul de vâscos, cu o textură bogată și catifelată și cu o aromă ușoară. Uleiul de baobab este excelent pentru hidratare, ceea ce-l face ideal pentru numeroase întrebuințări în cosmetică. Este unul dintre puținele uleiuri care se adaugă în stare crudă în produsele cosmetice. Uleiul de baobab este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri din Africa.

Iată câteva dintre proprietățile terapeutice curative ale uleiului de baobab.
Emolient. Este un produs excelent pentru hidratarea pielii.
Izolator. Protejează pielea de temperaturile extrem de ridicate sau joase.
Rejuvenant. Susține întinerirea celulelor pielii.
Nesicativ. Nu se usucă timp îndelungat.
Cicatrizant. Facilitează vindecarea rănilor.
Antioxidant. Combate efectele negative ale radicalilor liberi asupra pielii.
Antiinflamator. Datorită conținutului de acizi grași omega ajută la prevenirea inflamațiilor.

Beneficii pentru sănătate ale uleiului de baobab

Uleiul de baobab este cel mai des utilizat ca agent cosmetic. Poate fi aplicat direct pe piele sau combinat cu alte ingrediente naturale, precum uleiurile esențiale, care oferă anumite beneficii.

1. Uleiul de baobab este ideal pentru masaj
Uleiul de baobab are într-adevăr o textură diferită față de majoritatea uleiurilor. Poate fi utilizat ca ulei pentru masaj pentru a obține o piele catifelată și fină. Uleiul facilitează efectuarea masajului. Masajul realizat cu acest ulei este recomandat pentru pielea uscată și crăpată. Acesta ajută pielea să-și recapete structura și să se vindece de la sine. Astfel, uleiul poate contribui la vindecarea porțiunilor cu piele uscată. Se absoarbe rapid în piele. Totuși, acesta nu lasă piele complet uscată din cauza proprietății nesicative.

2. Remediu eficient pentru vergeturi
Uleiul de baobab este un remediu casnic eficient pentru vergeturi. Aplicarea regulată în zona afectată de vergeturi ameliorează aspectul și reduce adâncimea acestor semne. Este posibil ca uleiul să stimuleze sinteza de colagen și elastină care au loc sub piele, fapt ce contribuie la vindecarea vergeturilor. În mod similar, acesta poate fi folosit în vindecarea cicatricilor provocate de răni, precum cele post-operatorii.

3. Loțiune hidratantă zilnică
După duș, aplicați pe piele o cantitate mică de ulei de baobab. Acest lucru ajută la menținerea hidratării. Uleiul se absoarbe imediat și astfel, în doar câteva minute, lasă o piele fină, fără grăsime pe suprafața ei. În mod alternativ, uleiul poate fi adăugat în loțiunea hidratantă pentru a-i crește eficiența.

4. Buze crăpate
Uleiul de baobab este un remediu natural minunat pentru buzele crăpate. Cu doar o cantitate mică de ulei aplicată pe buze, scăpați de problema buzelor crăpate.

5. Îngrijirea unghiilor
Hidratați mâinile și picioarele cu ulei de baobab. Acesta le va face fine și ușor de îngrijit. Procedura ajută și în cazul unei unghii ușor încarnate, aceasta devenind mai moale și mai ușor de îndepărtat. Acest tratament pentru unghii previne ruperea nedorită a acestora.

6. Excelent Balsam de păr
Încălziți ușor uleiul de baobab, iar apoi aplicați-l pe scalp pe post de balsam natural. Acoperiți capul cu o cască de duș pentru câteva ore, iar apoi clătiți. Părul va deveni moale la atingere și vizibil mai mătăsos. De asemenea, părul va căpăta volum. Aplicarea uleiului de baobab pe păr oferă protecție împotriva razelor solare și radicalilor liberi care determină deteriorarea, ruperea și încrețirea părului.

Ulei capilar cu ulei de argan si ulei de baobab.
Ulei capilar cu ulei de argan si ulei de baobab: vezi pret si mai multe optiuni.

Scrie un raspuns:

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *