Ulei din Germeni de Grau

Uleiul de germeni de grâu este extras din germenii miezului de grâu. Beneficiile uleiului din germeni de grâu sunt datorate în special antioxidanților și capacității de alcalinizare. Acest tip de ulei conţine o gamă largă de nutrienţi şi proprietăţi medicinale care îl transformă într-un produs natural perfect pentru îmbunătățirea sănătății dar și aplicaţii cosmetice. De asemenea, uleiul conţine niveluri ridicate de octacosanol, renumit pentru efectul de îmbunătăţire a performanţei sportivilor. De culoare brun-aurie, uleiul are o aromă distinctă de pământ şi poate fi cumpărat fie sub formă de capsule, fie lichid în sticle brune.

Uleiul din germeni de grâu are cel mai ridicat conținut de vitamina E. Obținut prin presarea la rece a germenilor de grâu, uleiul mai conține numeroase minerale, acizi grași esențiali, grăsimi sănătoase, proteine, vitaminele B, D, F, acid ferulic, carotenoide și beta-caroten (precursorii vitaminei A) și scualen. Acidul ferulic si scualenul conferă uleiului din germeni de grau proprietăți revitalizante și cosmetice remarcabile, dacă nu se face abuz și nu se utilizeaza în exces. De unde știm dacă folosim prea mult ulei din germeni de grâu sau prea puțin? În forma sa lichidă este greu să știm care este doza corectă și de aceea uleiul din germeni de grâu este recomandat mai ales sub formă de capsule.

Uleiul de germeni de grâu este cea mai bogată sursă naturală de vitamina E şi totodată furnizează mai mulţi nutrienţi precum acizii graşi Omega 6 şi Omega 3, fosfatide, fitosteroli şi octacosanol.

Linda Page, specialistă în naturopatie, doctor şi autoare a cărţii „Cooking for Healthy Healing”, numeşte uleiul de germeni de grâu „principalul antioxidant”. Aceasta menţionează nivelurile ridicate de vitamina E şi octaconsanol. În evaluarea valorii nutriţionale, Page compară o porţie de lingură de ulei cu petrecerea a 30 de minute într-un cort cu oxigen. Ea recomandă utilizarea uleiului ca supliment alimentar, precizând că acesta este bogat şi în inozitol, o enzimă care hrăneşte motorul de ardere a grăsimilor din organism. În plus, conţine gama completă de vitamine B care ajută la susţinerea unei digestii sănătoase, funcţionarea normală a intestinelor şi absorbţia de nutrienţi. Page avertizează, totuşi, că uleiul de germeni de grâu se poate râncezi într-o săptămână de la cumpărare şi recomandă achiziţionarea produselor cu ambalaje cu atmosferă modificată cu azot şi păstrarea lor la frigider pe durata folosirii prelungite sau varianta capsule de ulei din germeni de grâu.

Uleiul de germeni de grâu, adesea diluat sau folosit în combinaţie cu alte produse, s-a dovedit a fi eficient în redarea unui aspect cât mai tânăr şi sănătos pielii. Joni Loughran, autor al „Natural Skin Care”, evidenţiază nutrienţii sănătoşi pentru piele precum proteinele, vitamina A, lecitina, acizii graşi esenţiali şi vitamina E, un antioxidant puternic. Potrivit lui Loughran, cel mai important lucru este că uleiul pătrunde în piele uşor, permiţând nutrienţilor să hidrateze şi regenereze celulele pielii. Datorită proprietăţilor sale calmante şi curative, uleiul este de folos mai ales în tratarea pielii uscate şi ridate. Loughran precizează că mirosul puternic al uleiului explică capacitatea sa de a se dilua în asociere cu alţi compuşi în cele mai de actualitate formule dermatologice.

Aspect tânăr, sănătate îndelungată

Încă din 1936, potrivit unui articol publicat în acel an de către Canadian Medical Association Journal, sub titlul de „Clinical Experiences with Wheat Germ Oil (Vitamin E)”, uleiul de germeni de grâu a fost recunoscut pentru conţinutul ridicat de vitamina E. Potrivit Institutului Linus Pauling, ce aparţine Oregon State University, „termenul de vitamina E descrie o familie de opt antioxidanţi: patru tocoferoli (alfa-, beta-, gama- şi delta-) şi patru tocotrienoli (alfa-, beta-, gama- şi delta-). Un articol pregătit de către Department of Molecular and Cell Biology din cadrul University of California, Berkeley, şi publicat de American Physiological Society în The Physiological Review indică faptul că studiile clinice au demonstrat că antioxidanţii joacă un rol semnificativ în întârzierea apariţiei semnelor fizice ale îmbătrânirii. Având în vedere valoarea antioxidantă a uleiului de germeni de grâu, rezultă că acesta este un supliment natural eficient pentru cei care doresc să-şi prelungească sănătatea fizică şi bunăstarea mentală în anii bătrâneţii.

Beneficiile asupra artritei reumatoide

Uleiul de germeni de grâu este bogat în acizi graşi, după cum precizează American Heart Association şi Brazilian Journal of Chemical Engineering. Conform informaţiilor oferite de University of Maryland Medical Center, cercetările au stabilit că acizii graşi, atât omega-6, cât şi omega-3, pot ajuta persoanele care suferă de artrită reumatoidă. Datorită acţiunii antiinflamatoare, aceştia ţin sub control durerea.

Întăreşte sistemul imunitar

Conform Linus Pauling Institute, pe lângă abilităţile de luptă împotriva radicalilor liberi, vitamina E ajută şi în „accentuarea aspectelor specifice ale reacţiei imune”. În „Vitamin E and the Immune Response” de J. Kelleher, membru al Department of Medicine, la St. James’ University Hospital, lucrare prezentată în cadrul Symposium on Micronutrients and the Immune Response în 1990, rezultatele numeroaselor studii efectuate pe animale au demonstrat efectul pozitiv al vitaminei E asupra funcţionării sistemului imunitar. De asemenea, germenii de grâu sunt bogaţi în acizi graşi. Potrivit unui articol scris de Parveen Yaqoob de la Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition, din cadrul University of Reading, studiile efectuate atât pe animale, cât şi pe oameni, oferă dovada că acizii graşi contribuie şi la buna funcţionare a sistemului imunitar.

Vezi mai multe opțiuni privind germenii alimentari, prețuri produse și beneficiile lor.




Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.