Ulei din Germeni de Grau

Uleiul de germeni de grâu este extras din germenii miezului de grâu și aduce beneficii foarte mari pentru sănătate în special datorită conținutului bogat de Vitamina E și minerale. Beneficiile uleiului din germeni de grâu sunt datorate în special antioxidanților și capacității de alcalinizare.

Acest tip de ulei conţine o gamă largă de nutrienţi şi proprietăţi medicinale care îl transformă într-un produs natural perfect pentru îmbunătățirea sănătății dar și aplicaţii cosmetice. De asemenea, uleiul conţine niveluri ridicate de octacosanol, renumit pentru efectul de îmbunătăţire a performanţei sportivilor. De culoare brun-aurie, uleiul are o aromă distinctă de pământ şi poate fi cumpărat fie sub formă de capsule, fie lichid în sticle brune.

Ulei de germeni de grâu cu beneficii majore pentru sănătate, fie că este administrat sub formă de capsule, ulei alimentar sau pentru uz extern. Este un ulei deosebit de bogat în vitamina E, germenii de grâu fiind enzimatici și vitaminizanți.
Ulei de germeni de grâu cu beneficii majore pentru sănătate, fie că este administrat sub formă de capsule, ulei alimentar sau pentru uz extern. Este un ulei deosebit de bogat în vitamina E, germenii de grâu fiind enzimatici și vitaminizanți. Disponibil în www.proDietaBio.ro

Uleiul din germeni de grâu are cel mai ridicat conținut de vitamina E. Obținut prin presarea la rece a germenilor de grâu, uleiul mai conține numeroase minerale, acizi grași esențiali, grăsimi sănătoase, proteine, vitaminele B, D, F, acid ferulic, carotenoide și beta-caroten (precursorii vitaminei A) și scualen. Acidul ferulic si scualenul conferă uleiului din germeni de grau proprietăți revitalizante și cosmetice remarcabile, dacă nu se face abuz și nu se utilizeaza în exces. De unde știm dacă folosim prea mult ulei din germeni de grâu sau prea puțin? În forma sa lichidă este suficient să consumăm cel mult 3 lingurițe zilnic.

Uleiul de germeni de grâu este cea mai bogată sursă naturală de vitamina E şi totodată furnizează mai mulţi nutrienţi precum acizii graşi Omega 6 şi Omega 3, fosfatide, fitosteroli şi octacosanol.

Semințe de dovleac crude, ulei bio din semințe bogate în Omega 3, suc de aronia și rodii, broccoli pentru germeni și extracte de plante medicinale sunt disponibile în magazin online cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro
Semințe de dovleac crude, ulei bio din semințe bogate în Omega 3, suc de aronia și rodii, curcuma, ceai verde, broccoli pentru germeni și extracte de plante medicinale sunt disponibile în magazin online cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Linda Page, specialistă în naturopatie, doctor şi autoare a cărţii „Cooking for Healthy Healing”, numeşte uleiul de germeni de grâu „principalul antioxidant”. Aceasta menţionează nivelurile ridicate de vitamina E şi octaconsanol. În evaluarea valorii nutriţionale, Page compară o porţie de lingură de ulei cu petrecerea a 30 de minute într-un cort cu oxigen. Ea recomandă utilizarea uleiului ca supliment alimentar, precizând că acesta este bogat şi în inozitol, o enzimă care hrăneşte motorul de ardere a grăsimilor din organism. În plus, conţine gama completă de vitamine B care ajută la susţinerea unei digestii sănătoase, funcţionarea normală a intestinelor şi absorbţia de nutrienţi. Page avertizează, totuşi, că uleiul de germeni de grâu se poate râncezi într-o săptămână de la cumpărare şi recomandă achiziţionarea produselor cu ambalaje cu atmosferă modificată cu azot şi păstrarea lor la frigider pe durata folosirii prelungite sau varianta capsule de ulei din germeni de grâu.

Uleiul de germeni de grâu, adesea diluat sau folosit în combinaţie cu alte produse, s-a dovedit a fi eficient în redarea unui aspect cât mai tânăr şi sănătos pielii. Joni Loughran, autor al „Natural Skin Care”, evidenţiază nutrienţii sănătoşi pentru piele precum proteinele, vitamina A, lecitina, acizii graşi esenţiali şi vitamina E, un antioxidant puternic. Potrivit lui Loughran, cel mai important lucru este că uleiul pătrunde în piele uşor, permiţând nutrienţilor să hidrateze şi regenereze celulele pielii. Datorită proprietăţilor sale calmante şi curative, uleiul este de folos mai ales în tratarea pielii uscate şi ridate. Loughran precizează că mirosul puternic al uleiului explică capacitatea sa de a se dilua în asociere cu alţi compuşi în cele mai de actualitate formule dermatologice.

Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale.
Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale. Ulei de avocado premium este disponibil în magazin cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaNaturala.ro

Aspect tânăr, sănătate îndelungată

Încă din 1936, potrivit unui articol publicat în acel an de către Canadian Medical Association Journal, sub titlul de „Clinical Experiences with Wheat Germ Oil (Vitamin E)”, uleiul de germeni de grâu a fost recunoscut pentru conţinutul ridicat de vitamina E. Potrivit Institutului Linus Pauling, ce aparţine Oregon State University, „termenul de vitamina E descrie o familie de opt antioxidanţi: patru tocoferoli (alfa-, beta-, gama- şi delta-) şi patru tocotrienoli (alfa-, beta-, gama- şi delta-). Un articol pregătit de către Department of Molecular and Cell Biology din cadrul University of California, Berkeley, şi publicat de American Physiological Society în The Physiological Review indică faptul că studiile clinice au demonstrat că antioxidanţii joacă un rol semnificativ în întârzierea apariţiei semnelor fizice ale îmbătrânirii. Având în vedere valoarea antioxidantă a uleiului de germeni de grâu, rezultă că acesta este un supliment natural eficient pentru cei care doresc să-şi prelungească sănătatea fizică şi bunăstarea mentală în anii bătrâneţii.

Beneficiile asupra artritei reumatoide

Uleiul de germeni de grâu este bogat în acizi graşi, după cum precizează American Heart Association şi Brazilian Journal of Chemical Engineering. Conform informaţiilor oferite de University of Maryland Medical Center, cercetările au stabilit că acizii graşi, atât omega-6, cât şi omega-3, pot ajuta persoanele care suferă de artrită reumatoidă. Datorită acţiunii antiinflamatoare, aceştia ţin sub control durerea.

Ulei din germeni de grâu (Triticum Vulgare) presat la rece preț 100 ml. Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro

Întăreşte sistemul imunitar

Conform Linus Pauling Institute, pe lângă abilităţile de luptă împotriva radicalilor liberi, vitamina E ajută şi în „accentuarea aspectelor specifice ale reacţiei imune”. În „Vitamin E and the Immune Response” de J. Kelleher, membru al Department of Medicine, la St. James’ University Hospital, lucrare prezentată în cadrul Symposium on Micronutrients and the Immune Response în 1990, rezultatele numeroaselor studii efectuate pe animale au demonstrat efectul pozitiv al vitaminei E asupra funcţionării sistemului imunitar. De asemenea, germenii de grâu sunt bogaţi în acizi graşi. Potrivit unui articol scris de Parveen Yaqoob de la Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition, din cadrul University of Reading, studiile efectuate atât pe animale, cât şi pe oameni, oferă dovada că acizii graşi contribuie şi la buna funcţionare a sistemului imunitar.

Vezi mai multe opțiuni privind germenii alimentari, prețuri produse și beneficiile lor.

Scrie un raspuns: