Ulei de Ricin mod de utilizare, preț și beneficii

Uleiul de ricin este un lichid gros și vâscos provenit din planta numită ricin (Ricinus communi).

Uleiul de ricin este un produs natural, util pentru frumusețe ași sănătatea genelor, unghiilor și părului. Are proprietăți nutritive și aduce beneficii sănătății.
Uleiul de ricin este un produs natural, util pentru frumusețea și sănătatea genelor, unghiilor și părului. Are proprietăți nutritive și aduce beneficii sănătății.

Uleiul de ricin cu administrare pentru păr, ten, gene poate fi găsit la un preț ce variază destul de mult, ceea ce indică faptul că trebuie să acordăm atenție și calității.

Uleiul de ricin, beneficii și proprietăți:

  • ajută la regenerarea părului și combaterea căderii acestuia,
  • face părul mai bogat și mai închis la culoare,
  • previne apariția vârfurilor despicate,
  • tratează mătreața și scalpul uscat,
  • hidratează părul și îi oferă strălucire,
  • funcționează într-o manieră antifungică și antibacteriană, putând să prevină probleme precum piedra, pecinginea și foliculita.

Uleiul de ricin a fost utilizat pentru a menține sănătatea părului și pielii încă din perioada Egiptului Antic. Uleiul este bogat în vitamina E, proteine și acizi grași. Unul dintre acești acizi grași, acidul ricinoleic, se găsește doar în ricin și într-un grup de ciuperci, cunoscute sub numele de cornul secarei.

Proprietăți speciale ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin are proprietăți germicide, insecticide și fungicide, ceea ce-l transformă într-un tratament natural pentru probleme scalpului ce cauzează căderea părului, ca pecinginea și foliculita. Uleiul conține acizi grași care hrănesc și hidratează atât scalpul, cât și părul. Ca agent hidratant, uleiul de ricin pătrunde în firul de păr pentru a-l hidrata, păstrând acest efect în interiorul acestuia. Utilizarea regulată a uleiului de ricin pentru hidratare îmbunătățește aspectul și textura părului uscat și ajută la combaterea efectelor negative provocate de tratamentele chimice. De asemenea, uleiul de ricin crește strălucirea părului și reduce încrețirea acestuia.

Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro
Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro

Gene și sprâncene mai frumoase cu ulei de ricin

Puteți aplica ulei de ricin pe gene și sprâncene pentru a încuraja creșterea părului și pentru a le da un aspect sănătos și lucios. Puteți folosi în siguranță ulei de ricin în zona ochilor.

Beneficiile uleiului de ricin pentru păr

Uleiul de ricin este bine cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Este adesea utilizat ca laxativ, însă deține o varietate largă de alte beneficii pentru sănătate, inclusiv referitoare la păr și la creșterea acestuia, precum și la metode de curățare a tenului, de îndepărtare a vergeturilor, a petelor etc.
Uleiul are o compoziție chimică unică, care cel mai probabil contribuie la potențialul său de vindecare. Aceasta este alcătuită în mare parte din trigliceride ale acizilor grași. Conține vitamina E, acizi grași omega-6, minerale și proteine, toate importante pentru sănătatea părului și scalpului.

Bogat în acizi grași și antioxidanți, uleiul de argan este folosit direct piele ca un produs anti-îmbătrânire sau pe păr pentru nutriție și hidratare.
Bogat în acizi grași și antioxidanți, uleiul de argan este folosit direct piele ca un produs anti-îmbătrânire sau pe păr pentru nutriție și hidratare. MAI MULTE SORTIMENTE DE ULEI DE ARGAN AUTENTIC REGĂSIM ÎN MAGAZIN WWW.PRODIETABIO.RO

Cum să aplică uleiul de ricin

Cel mai bine este să folosim uleiul de ricin ca mască pentru păr. Aceasta este de ajutor mai ales dacă dorim să ne crească părul din nou sau dacă încercăm să-i oferim mai multă hidratare și strălucire. Uleiul de ricin are o consistență groasă, așa că îl putem amesteca bine cu ulei de cocos sau de jojoba, în proporții egale. Astfel masca va fi mai ușor de distribuit pe toată lungimea părului. Vezi mai multe tipuri de ulei pentru păr cu proprietăți fortifiante » proDietaNaturala.ro «

Sfaturi privind modul de aplicare al uleiului de ricin:

  • Folosiți-vă degetele sau o perie și începeți să-l aplicați pe scalp cu mișcări circulare. Acest masaj delicat crește circulația sângelui, întinerește părul și îi stimulează creșterea.
  • Împărțiți părul în secțiuni și aplicați uleiul (sau amestecul obținut) pe fiecare secțiune până când tot părul este acoperit în totalitate și în mod egal.
  • Înfășurați părul într-un prosop cald (de asemenea, puteți folosi o cască pentru duș) și lăsați-l așa pentru două până la opt ore. Îl puteți lăsa astfel și peste noapte. În acest mod veți acorda suficient timp uleiului pentru a pătrunde în foliculi și hidrata în întregime scalpul și părul.
  • Spălați-vă părul ca de obicei, cu șampon și balsam. Asigurați-vă că îndepărtați tot uleiul de pe păr în timpul clătirii.

Cât de des ar trebui să folosim uleiul de ricin?

Acest lucru depinde de ceea ce v-ați propus și de tipul de păr. Dacă scopul este tratarea căderii părului, trebuie să îl aplicați de cel puțin două ori pe săptămână, poate chiar mai bine dacă puteți face acest lucru de trei sau patru ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni. De asemenea, puteți adăuga ulei esențial de rozmarin, cunoscut pentru stimularea creșterii părului (citiți aici mai multe detalii), și puteți totodată să căutați cauza căderii părului.

Pentru vârfurile despicate și pentru creșterea strălucirii, puteți folosi uleiul pe post de balsam, o dată pe săptămână. Aveți grijă să nu utilizați prea mult (e suficientă o cantitate de mărimea unui bob de mazăre), altfel puteți ajunge să aveți probleme cu un scalp prea uleios.

Ulei de ricin este un produs natural pentru frumusețea genealor, unghiilor și părului. Preț ulei de ricin Bio 100 ml în magazin proDietaNaturala.ro
Uleiul de ricin este un produs natural pentru frumusețea genelor, unghiilor și părului. Preț ulei de ricin Bio 100 ml în magazin proDietaNaturala.ro

Pentru a obține cele mai bune rezultate, utilizați ulei de ricin bio deoarece conține mai mulți nutrienți și are mai multe proprietăți de vindecare. Alte uleiuri pentru frumusețe sunt: ulei de jojoba, ulei de argan, ulei de migdale, ulei de orez, ulei de morcovi sau de avocado. O gamă de zeci de uleiuri pentru frumusețe regăsim în site-ul proDietaNaturala.ro la categoria ULEIURI pentru FRUMUSEȚE Bio Pure.

Scrie un raspuns: