Ulei de PRIMULA, luminita de seara

Uleiul de primula sau luminiță de seară (Evening Primrose, Oenothera biennis) conține o concentrație mare de acid gras prescurtat GLA.

Ulei de primula, luminita de seara, evening primrose aduce beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Acest acid gras GLA are meritul pentru o mare parte dintre proprietățile remarcabile de vindecare ale plantei. De fapt, primula (luminița de seară) conține una dintre cele mai mari concentrații cunoscute din această substanță importantă și doar alte câteva plante o mai conțin.

Acest lucru transformă primula într-o plantă medicinală importantă și, pe măsură ce studiile avansează, lista beneficiilor va deveni probabil mult mai lungă. Acidul gamma-linolenic, acidul linolenic și alți nutrienți din acest ulei sunt esențiali pentru structura celulară și îmbunătățirea elasticității pielii. Acești acizi grași pot contribui și la reglarea homonilor și îmbunătățirea funcției nervoase, ajutând în probleme variate, de la SPM (sindromul premenstrual), la dureri de cap de tipul migrenelor. Efectul de echilibrare hormonală contribuie la menținerea unui țesut mamar sănătos.

Uleiul de primulă (lumința nopții, de seară), proprietăți și beneficii

Uleiul de primulă, cunoscută și ca Oenothera biennis, are multe beneficii pentru piele dar și pentru sănătate în general. Primula are flori galbene ce se deschid seara, de unde și numele de luminița nopții. Toate părțile florii de primulă sunt comestibile și totuși, uleiul extrem de hrănitor este extras din semințele închise la culoare, în timpul procesului de presare la rece. Extracția prin presare la rece păstrează nutrienții care se pierd în timpul extracției ce utilizează căldura și solvenții. Uleiul de primulă ar trebui păstrat la frigider după ce a fost deschis pentru a-și păstra integritatea și pentru a atinge un termen maxim de valabilitate la raft, între șase și 12 luni.

Natura terapeutică a acestui ulei se datorează în principal conținutului său de acizi grași esențiali, extrem de benefic tuturor straturilor pielii. Acești acizi grași esențiali transformă acest ulei într-o alegere excelentă ce poate participa la vindecarea afecțiunilor dermatologice, precum inflamațiile, pielea uscată, psoriazisul, mătreața, ridurile din jurul ochilor și eczema. Cu toate că acesta este un ulei, pielea îi va absorbi toți nutrienții.

Potrivit unei cercetări realizate de către Linus Pauling Institute în asociere cu Oregon State University, aplicările locale ale acizilor grași esențiali, în principal a acidului gamma-linolenic, au arătat că pot ameliora reacțiile inflamatorii ale pielii, precum cele cauzate de arsurile solare, de radiațiile survenite în urma tratamentului pentru cancer și de dermatită. Acest fapt a fost înregistrat ca rezultat al acțiunii directe a acizilor grași esențiali asupra răspunsului inflamator sistemic.

Cel mai bine este să utilizați acest ulei în combinație cu alte uleiuri precum cel de avocado, de semințe de struguri sau de migdale dulci, pentru mai multe zone care necesită atenție. Totuși, dacă doriți să-l folosiți în tratamentul facial, pentru probleme precum acneea sau ridurile din jurul ochilor, amestecarea acestui ulei cu o cantitate mică de uleiuri esențiale terapeutice și bine alese vă va oferi niște rezultate uimitoare!

Uleiul de luminiță de seară (Evening Primrose, Oenothera biennis) este un tratament Anti Rid prin excelență pentru că are una dintre cele mai mari concentrații naturale de acid GLA cu virtuți reparatoare și hidratante. Activează circulația cutanată, redând tonicitatea și strălucirea pielii mature. Uleiul de primulă poate fi folosit si ca demachiant. Este foarte bogat în acizi Omega benefici și în vitamina E.

Cum previne uleiul de primulă căderea părului?

Multe persoane care au utilizat uleiul de primulă s-au bucurat de beneficiile acestui ulei bogat în nutrienți, nu doar prevenind căderea părului, ci și îmbogățind considerabil podoaba capilară. S-a descoperit că nutrienții prezenți în ulei sunt niște stimulanți minunați pentru creșterea părului. S-a dovedit că prezența GLA (acid gamma-linolenic) este motivul ce stă în spatele proprietății sale de prevenire a căderii părului. GLA este considerat unul dintre acizii grași esențiali necesari menținerii dezvoltării și creșterii sănătoase.

Ulei de primulă sau luminiță de seară regăsim în magazin www.proDietaBio.ro
Ulei de primulă sau luminiță de seară regăsim în magazin www.proDietaBio.ro

Uleiul de primulă este capabil să pătrundă în profunzimea stratului firului de păr, până la rădăcină. Însă trebuie să urmați un ritual de îngrijire atunci când îl aplicați. Urmați acești pași pentru a vă asigura că veți avea parte de o experiență minunată atunci când încercați uleiul de primulă.
– Cea mai bună și simplă metodă este să aplicați uleiul direct pe scalp.
– Asigurați-vă vă faceți acest lucru regulat, pentru cel puțin o săptămână.
– Odată ce ați aplicat uleiul, așteptați o perioadă determinată de timp pentru ca acesta să pătrundă în profunzime.

Scrie un raspuns: