Ulei de Avocado pentru gătit și sănătate

Uleiul de avocado este ideal pentru gătit, fiind obținut prin presarea la rece a fructului avocado. Uleiul de avocado este obținut din pulpa fructului de avocado, având numeroase vitamine și minerale în plus față de grăsimi. Rezistă la temperaturi înalte, ceea ce face ca uleiul de avocado să fie un excelent ulei de gătit.

Ulei de avocado pentru gătit este delicios, sănătos și rezistă bine și în rețete cu coacere.
Ulei de avocado pentru gătit este delicios, sănătos și rezistă bine și în rețete cu coacere.

Potrivit lui David Wolfe, autorul lucrării „The Sunfood Diet Success System”, fructele avocado sunt surse bogate în acizi grași esențiali, în special în acid oleic. Acizii grași esențiali vă pot ajuta să scădeți nivelul lipoproteinelor cu densitate mică și să creșteți nivelul lipoproteinelor cu densitate mare din fluxul sanguin. Lipoproteinele cu densitate mică, sau colesterolul LDL, sunt compuși ai proteinelor și lipidelor care pot provoca blocaje arteriale, care pot duce la boli de inimă și infarct. Lipoproteinele cu densitate mare, sau colesterolul HDL, sunt componente „bune” ale colesterolului care pot ajuta organismul să prevină și să curețe depozitele de lipide de pe artere.

Proprietăți nutritive ale uleiului de avocado

Avocado este o sursă bogată în vitamina K. Nivelurile scăzute ale acestei vitamine pot duce la sângerare excesivă a rănilor. O deficiență de vitamina K scade abilitatea organismului de a absorbi și utiliza calciul, ceea ce poate duce la osteoporoză și la un risc crescut de fracturi osoase. Un avocado de dimensiuni medii conține aproximativ 42 micrograme de vitamina K, sau aproximativ 45 la sută din doza zilnică recomandată, după cum precizează National Nutrient Database.

Avocado ulei. Beneficii pentru sănătate.
Avocado ulei pentru gătit beneficii pentru sănătate. Ce preț are uleiul de avocado?
Vezi în magazin www.ProDietaNaturala.ro

Potasiul este un mineral esențial care ajută la reglarea tensiunii arteriale și ritmului cardiac. De asemenea, potrivit lui Phyllis Balch, autorul „Prescription for Nutritional Healing”, potasiul este necesar pentru funcționarea normală a sistemului nervos și ajută la menținerea echilibrului potrivit de apă în organism, prevenind deshidratarea și retenția de apă. Avocado este o sursă bogată în potasiu – un fruct de dimensiuni medii conține 975 miligrame de potasiu, echivalentul a 20 la sută din doza zilnică recomandată.

De unde putem cumpăra ulei de avocado presat la rece? Acesta poate fi cumpărat din magazine cu profil naturist precum » prodietanaturala.ro «

Care sunt beneficiile uleiului de avocado?

Uleiul de avocado, obținut din fructul de avocado, este lăudat pentru unele proprietăți neobișnuite și unice, benefice pentru sănătate. Uleiul de avocado este bogat în vitamina E și în grăsimi nesaturate și conține mai multe proteine decât orice alt fruct și mai mult potasiu decât o banană. Uleiul de avocado oferă o varietate de așa-zise beneficii nutriționale și medicinale, iar o parte dintre ele au fost confirmate în cercetări științifice.
Grăsimi nesaturate
Cea mai mare parte a grăsimilor din uleiul de avocado o constituie grăsimile nesaturate. O porție de ulei de avocado conține aproape 10 grame de grăsimi mononesaturate și în jur de 2 grame de grăsimi polinesaturate. Grăsimile mononesaturate pot să scadă nivelul de colesterol din sânge și să reducă astfel riscul bolilor de inimă. Grăsimile polinesaturate au beneficii similare cu cele ale grăsimilor mononesaturate, însă pot avea și un efect pozitiv asupra glicemiei, scăzând riscul de diabet. Grăsimile polinesaturate includ acizi grași Omega 3, care și-au demonstrat abilitatea de a reduce riscul de boală de inimă coronariană, de a descrește bătăile neregulate ale inimii și de a scădea tensiunea arterială.

Absorbția nutrienților

Uleiul de avocado crește absorbția de carotenoizi din alimente, conform unui studiu publicat în martie 2005 în „Journal of Nutrition”. Carotenoizii liposolubili se bazează pe grăsimi alimentare, dar majoritatea alimentelor care au mulți carotenoizi sunt sărace în grăsimi. Spre exemplu, avocado. Acest fruct conține cantități mari de acizi grași nesaturați, precum și cantități mari de carotenoizi. În cadrul studiului, atât cantitățile mari, cât și cele mici de ulei de avocado dintr-o salată au sporit de 15 ori absorbția de alfa-caroten, beta-caroten și luteină față de o salată fără ulei de avocado.

Tratament natural pentru tensiunea arterială mare

Uleiul de avocado scade tensiunea arterială, conform unui studiu publicat în aprilie 2005, în „Journal of Ethnopharmacology”. În cercetarea efectuată pe animalele de laborator, s-a demonstrat că o alimentație bogată în ulei de avocado afectează nivelurile acizilor grași esențiali din rinichi, ceea ce duce la schimbări ale modului în care rinichii răspund la hormonii care reglează tensiunea arterială. De asemenea, uleiul de avocado influențează și compoziția de acizi grași din inimă, ceea ce îi determină pe oamenii de știință să concluzioneze că uleiul de avocado în cantități mari poate îmbunătăți tensiunea arterială.

Uleiul de avocado este sănătos pentru inimă

Un studiu publicat în februarie 2003, în „Journal of the American College of Nutrition”, a descoperit că uleiul de avocado este comparabil cu cel de măsline, din punct de vedere al beneficiilor aduse sănătății cardiace. În studiul efectuat pe cobai, cercetătorii au comparat efectele aterogenice ale uleiului de avocado cu cele ale uleiului de cocos, măsline și porumb. Uleiurile au constituit, timp de 90 de zile, 14 la sută din alimentația cobailor. Uleiul de cocos s-a dovedit a fi cel mai bun din grup în combaterea aterosclerozei. Lipoproteinele cu densitate mare, forma bună a colesterolului, au fost cele mai multe în cazul animalelor hrănite cu ulei de avocado sau porumb.

Artrita

O combinație de extracte din uleiuri de avocado și soia a primit un statut de medicament luat sub prescripție în Franța și este comercializat în Danemarca drept supliment alimentar pentru efectele sale anti-inflamatorii și abilitatea de a stimula creșterea și repararea cartilagiilor. Autorii citează patru studii de cercetare de înaltă calitate care indică faptul că această combinație de uleiuri a fost folosită cu succes în tratarea simptomelor de osteoartrită de genunchi și de șold.

Afecțiuni parodontale

Revista „Journal of Periodontal Disease” a raportat în numărul din iulie 2006 că uleiurile de avocado și soia pot fi utile în tratamentul afecțiunilor parodontale. În studiul culturii tisulare al ligamentului parodontal și celulelor osoase umane, uleiurile de avocado și soia au redus inflamația, inhibând moleculele citokinelor proinflamatoare. Cercetătorii au concluzionat că uleiurile de avocado și soia pot fi de ajutor în prevenirea eroziunii osoase asociate cu afecțiunea parodontală.

Psoriazis, tratament cu ulei de avocado

Psoriazisul răspunde bine la uleiul de avocado și la vitamina B12, conform unui studiu publicat în 2001, în revista „Dermatology”. Pacienții cu psoriazis au utilizat o cremă cu această vitamină și cu avocado timp de 12 săptămâni și au prezentat îmbunătățiri vizibile de-a lungul perioadei de studiu. În contrast, un grup care a folosit o cremă pe bază de vitamina E au prezentat rezultate pozitive în primele patru săptămâni, după care efectele s-au diminuat.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că uleiul de avocado în asociație cu vitamina B12 pot fi utile pe termen lung, într-un tratament local al psoriazisului.

Uleiul de avocado îmbunătățește digestia

Dacă observați că suferiți frecvent de arsuri la stomac, aveți o cantitate neobișnuit de mare de gaze, iar balonarea este frecventă, sau dacă vă simțiți pur și simplu obosiți mai tot timpul, atunci digestia slabă poate fi problema. Încercați să includeți uleiul de avocado în alimentație pentru a rezolva problema dvs de sănătate. Vitaminele, mineralele și acizii grași mononesaturați din uleiul de avocado ajută împreună tractul digestiv să proceseze mâncarea mai eficient. Chiar dacă acest lucru nu va rezolva problema peste noapte, s-ar putea să fiți surprinși de cât de repede veți începe să vă simțiți mai bine, să aveți mai multă energie și chiar să începeți să slăbiți!

Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale.
Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale. Ulei de avocado premium este disponibil în magazin cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaNaturala.ro

Dieta cu avocado. De ce avocado ajută la slăbit?

Concentrația mare de acid oleic din uleiul de avocado vă poate ajuta să slăbiți, mai ales atunci când este combinat cu o dietă sănătoasă și cu exerciții regulate. Totuși, există mai mult de atât. Uleiul de avocado are o textură groasă și este plin de nutrienți puternici, ceea ce înseamnă că vă va face să vă simțiți repede mai plini și să vă mențineți apetitul sub control mult timp. De asemenea, deoarece vitaminele și acizii grași esențiali din uleiul de avocado îmbunătățesc digestia, veți primi mai multă energie din alte alimente pe care le consumați alături de el, ceea ce facilitează efectuarea activităților fizice pe care altfel le-ați evita. Uleiul de avocado este un excelent dressing pentru salate. Îl puteți adăuga ca atare sau combina cu oțetul preferat.

Uleiul de avocado ajută la detoxifierea organismului

Uleiul de avocado este plin de clorofilă, o sursă naturală de magneziu foarte sănătos și una dintre cele mai cunoscute substanțe naturale care îndepărtează metalele grele, precum mercurul, din ficat, rinichi, creier și alte organe. Fiecare moleculă de clorofilă conține un ion de magneziu în centrul său, care este eliberat atunci când vine în contact cu un mediu acid precum interiorul corpului uman. În absența așa zisului magneziu, molecula incompletă de clorofilă atrage alți ioni de metale pentru a umple spațiul lăsat gol. Atunci când vine în contact cu unul, clorofila leagă de ea ionul, făcând inofensiv elementul toxic înainte de a trece prin intestine. Adăugați coriandru în dressing-ul din ulei de avocado atunci când faceți salate și alte mâncăruri pentru a crește gradul de detoxifiere al clorofilei!

Beneficiile pentru piele ale uleiului de avocado

Vitaminele și mineralele din uleiul de avocado nu sunt hrănitoare doar în interiorul corpului, ci și în afara lui. Creșteți capacitatea de regenerare a pielii și formarea de celule mai puternice, hidratându-vă pielea cu ulei de avocado. Vitamina E, potasiul și lecitina sunt nutrienții principali ai pielii pe care îi găsiți în uleiul de avocado, aceștia fiind ușor absorbiți prin epidermă – primul strat exterior de piele – și dermă, unde furnizează energie pentru creșterea și sănătatea pielii noi, precum și pentru fortificarea celulelor existente.

Fructele avocado sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega 3 și vitamine precum A, D și E, oferind pielii hidratare în profunzime. Uleiul unui avocado poate pătrunde în piele datorită consistenței sale subțiri; totuși, este suficient de gros pentru a constitui o barieră de protecție pe piele, asemănătoare cu o loțiune. Pe lângă faptul că hidratează pielea, antioxidanții din uleiul de avocado, mai ales vitaminele A și E, pot contribui la calmarea pielii arse de soare. Uleiul de avocado conține și steroline, steroizi naturali. Acestea pot fi eficiente în creșterea producției de colagen și în tratarea petelor apărute pe piele la bătrânețe. Cu un nivel ridicat de vitamina E, uleiul de avocado poate reduce mâncărimea și inflamația și poate, de asemenea, să transforme pielea aspră și crăpată în piele netedă și fină.

Părul crește mai repede și mai des

Aceeași nutrienți din uleiul de avocado care sunt ideali pentru hidratarea și hrănirea pielii sunt excepționali în hrănirea părului. După ce vă spălați părul, aplicați ulei de avocado ca atare sau amestecat cu uleiurile esențiale pentru păr și scalp preferate pentru a îmbunătăți atât aspectul, cât și structura podoabei capilare, în timp ce stimulați creșterea rapidă a firelor noi de păr.

Consumul uleiului de avocado

Aroma bogată a fructului avocado face din el un ingredient binevenit în alimentație. Utilizat ca ulei de gătit, uleiul de avocado oferă textură mâncărurilor sotate. Stropiți cu ulei de avocado supa gazpacho preparată în casă în timpul lunilor călduroase sau combinați-l cu oțet balsamic pentru a obține un dressing sănătos pentru salate.

Avocado ulei pentru gătit cu beneficii pentru sănătate și proprietăți nutritive valoroase. 
Preț ulei de avocado în magazin www.ProDietaNaturala.ro
Avocado ulei pentru gătit cu beneficii pentru sănătate și proprietăți nutritive valoroase.
Preț ulei de avocado în magazin www.ProDietaNaturala.ro

Rețeta de Maioneză cu ulei de avocado

Ingrediente pentru rețeta cu ulei de avocado:
• 1 ou întreg (cele mai bune ouă sunt cele provenite de la găini crescute la sol);
• 1 gălbenuș de ou;
• 1 linguriță de muștar;
• 1 lingură de suc proaspăt de lămâie;
• 3/4 ceașcă de ulei de avocado;
• Sare de Hymalaia.
Echipament: Blender
Instrucțiuni pentru prepararea maionezei cu ulei de avocado:
• Rețeta va fi mai ușoară și cu șanse mai mari de reușită dacă utilizați blender-ul imersie cu recipientul înalt;
• Adăugați toate ingredientele, cu excepția uleiului, în recipient;
• Acum turnați uleiul deasupra celorlalte ingrediente;
• Introduceți blender-ul în recipient până la fund și porniți-l;
• Priviți cum transformă totul în maioneză în câteva secunde!
Sfaturi. Dacă folosiți și puțin ulei de cocos, maioneza va deveni mai solidă după răcire.

Ulei unt de cocos este disponibil în site www.proDietaBio.ro în varianta cu gust și miros specific dar și fără gust sau miros.
Ulei unt de cocos este disponibil în site www.proDietaNaturala.ro în varianta cu gust și miros specific dar și fără gust sau miros. Dacă pregătim mâncarea cu unt de cocos, nu întotdeauna ne dorim aroma sa pregnantă. Citește mai multe informații.

Scrie un raspuns: