Ulei de argan presat la rece preț, beneficii, utilizări

Oglindă, oglinjoară, care este cel mai scump ulei din țară? Uleiul de argan! Pe acesta îl vreau!

Uleiul de argan (Argania spinosa) presat la rece are un preț mare, dar aduce beneficii ”neprețuite” pentru sănătate și frumusețe. Uleiul de argan este originar din Maroc și în principal este folosit ca produs cosmetic natural pentru piele și păr. Uleiul de argan este utilizat ca tratament natural pentru acnee, ca hidratant pentru piele și păr și ca produs anti-îmbătrânire. Utilizarea uleiului în reducerea ridurilor a generat denumirea de „Aur lichid”. Este extrem de hrănitor, pătrunde ușor în piele pentru a stimula hidtratarea și activează crearea lipidelor naturale (aka grăsimile) pentru a proteja bariera cutanată.

Uleiul de argan este un ulei natural extras din sâmburele arborelui argan (Argania spinosa), originar din Maroc. Bogat în acizi grași și antioxidanți, uleiul de argan are un preț mare, dar aduce beneficii majore sănătății. Este disponibil în magazin https://prodietabio.ro
Uleiul de argan este un ulei natural extras din sâmburele arborelui argan (Argania spinosa), originar din Maroc. Bogat în acizi grași și antioxidanți, uleiul de argan are un preț mare, dar aduce beneficii majore sănătății. Este disponibil în magazin https://prodietabio.ro

Uleiul de argan este folosit și în scopuri culinare, fiind considerat a avea beneficii medicale, inclusiv pentru tratamentul inflamațiilor, hipertensiunii arteriale și a diabetului. Consumatorii nu sunt atrași doar de aroma sa ușoară și picantă (care amintește de uleiul de semințe de dovleac), ci și de beneficiile sale pentru sănătate. Ca ulei polinesaturat, este considerat  a fi sănătos pentru inimă, cu beneficii similare cu uleiul de măsline.

Ce este uleiul de argan și de ce are un preț mare?

Uleiul de argan este un ulei obținut din sâmburii copacului argan, apreciat pentru proprietățile de hidratare și hrănire a pielii și părului. Este folosit în cosmetic dar și în alimentație. Aduce beneficii sănătății prin conținutul mare de antioxidanți, acizi grași esențiali și vitamina E.

Uleiul de argan este considerat a fi cel mai scump ulei comestibil din întreaga lume. De ce are acest preț mare? Este dificil de produs, iar arborele argan crește doar într-o zonă geografică limitată, în special Maroc și Algeria.

Ce conține uleiul de argan

Probabil ai auzit deja că uleiul de argan are numeroase beneficii atestate de cercetări. Uleiul de argan este bogat în multe elemente care sunt necesare tenului pentru a menține elasticitatea. Astfel de proprietăți nutritive ale uleiului de argan includ Vitamina E, acid ferulic, steroli, acizi grași esențiali, carotenoizi, squalene și polifenoli. Când toate aceste componente sunt combinate, creează un produs hidratant foarte eficient. Mai mult, ele conferă uleiului un efect benefic anti-oxidant. Proprietățile anti-oxidante ale uleiului îl fac foarte eficient în a scăpa de radicalii liberi nocivi care pot apărea la nivelul pielii.

 Uleiul de la ARGITAL ITALIA oferă eficacitate optimă şi prevenţie, are efect depigmentant şi anti-pete care acționează asupra principalelor mecanisme biologice responsabile pentru pigmentarea pielii. Poate fi folosit la nivel local pe petele brune.  Este disponibil în site cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro
Uleiul de la ARGITAL ITALIA oferă eficacitate optimă şi prevenţie, are efect depigmentant şi anti-pete care acționează asupra principalelor mecanisme biologice responsabile pentru pigmentarea pielii. Poate fi folosit la nivel local pe petele brune. Este disponibil în site cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Specialiștii au descoperit că uleiul de argan conține:

  • Omega 6, cunoscut și sub denumirea de acid linoleic, caree poate împiedica acțiunile nocive ale radicalilor liberi și ajută celulele să se regenereze.
  • Acid oleic sau Omega 9 ce reprezintă de altfel aproape jumătate din substanțele nutritive din uleiul de argan.
  • Vitamina E (tocoferoli). Uleiul de argan are printre cele mai mari concentraţii de vitamina E dintre toate alimentele existente. Este un puternic antioxidant, care încetinește procesul de îmbătrânire a pielii, hrănește, hidratează și ajută la regenerarea țesuturilor și a celulelor.
  • Fenoli cu rol antioxidant, inclusiv acidul cafeic (are efect antiinflamator) și caroteni, un grup de antioxidanți similari cu vitamina A.

Ulei de argan pentru frumusețea pielii

Puneți câteva picături de ulei de argan pe ten și masați până la absorbția completă. Pielea va fi mai curată, mai luminoasă și fină. Uleiul de argan are proprietăți antiinflamatorii, drept pentru care reduce aspectul ridurilor și roșeții. Este folosit și pentru albirea tenului, căci poate reduce formarea de melanină și îmbunătățește strălucirea naturală. Uleiul de argan ajută la reducerea ridurilor prin hidratarea pielii. Uleiul are absorbție rapidă și restabilește vitalitatea pielii cu ajutorul acizilor grași.

Cauza principală a formării ridurilor este pierderea elasticității pielii. Atâta timp cât pielea nu este elastică, vitalitatea ei se reduce drastic și se ajunge la apariția ridurilor. Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem atât colagenul (elementele de construcție ale pielii), cât și elasticitatea (capacitatea pielii de a se retrage după ce a fost întinsă), ceea ce duce la încrețirea țesuturilor asemănătoare cu hârtia creponată. Atunci când este utilizat zilnic, uleiul de argan îmbunătățește elasticitatea pielii la femeile aflate în postmenopauză.

Frumusețea vine din interior cu… ulei de argan!      

Uleiul de argan este eficient în reducerea ridurilor prin hidratarea pielii. Uleiul de argan are absorbție rapidă și restabilește elasticitatea pielii cu ajutorul acizilor grași. Pielea bine hidratată este capabilă să mențină elasticitatea pe termen lung. Rezultatul mult adorat al utilizării uleiului de argan este o piele netedă, bine hrănită și strălucitoare în mod natural, care nu are riduri.

Ulei tratament pentru vene vizibile, capilare inestetice, vase de sânge sparte, varice. Uleiurile esențiale joacă un rol astringent, răcoritor, regenerează și revigorează venele și capilarele. Natural. Fără conservanți chimici, de la ARGITAL ITALIA. Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro
Ulei tratament pentru vene vizibile, capilare inestetice, vase de sânge sparte, varice. Uleiurile esențiale joacă un rol astringent, răcoritor, regenerează și revigorează venele și capilarele. Natural. Fără conservanți chimici, de la ARGITAL ITALIA. Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro

Uleiul de argan luminează pielea și estompează petele maronii

Dacă suferiți de hiperpigmentare sau de pete maronii pe piele cauzate de hormoni, îmbătrânire sau ani de expunere la soare, uleiul de argan vă poate ajuta să vă îmbunătățiți aspectul și să vă lumineze tonul pielii. Uleiul de argan conține tocoferoli (compuși de vitamina E) care pot inhiba producerea de exces de pigment din melanină sau cicatrici. Melanina este numele generic al unei clase de compuși polimeri derivați de tirozină a căror funcție principală este pigmentarea și apărarea împotriva radiațiilor solare. Studiile sugerează că uleiul de argan ar putea ajuta chiar și viteza de vindecare a cicatricilor.

Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro
Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro

Ulei de argan pentru sănătatea și strălucirea părului

Aplicarea uleiului de argan este la fel cu aplicarea oricărui alt ulei sau unguent pe păr. Uleiul de argan poate fi folosit și ca balsam pentru păr sau ca un ulei de netezire a șuvițelor rebele. Puteți chiar să aplicați o mască de păr cu ulei de argan peste noapte o dată pe săptămână pentru a vă hidrata profund părul. Utilizând în mod regulat ulei de argan, părul nostru va arăta strălucitor, mătăsos și sănătos. Moleculele uleiului de argan sunt mai mici decât ale altor uleiuri, astfel încât este mai ușor să pătrundă în cuticulele de păr, ceea ce va face părul mai moale și mai ușor de descurcat. Vitamina E și acizii grași din uleiul de argan protejează părul și scalpul de deteriorarea cauzată de căldura intensă provocată de instrumentele de styling. Pentru a vă proteja părul în timp ce uscați, îndreptați sau ondulați, este recomandat să aplicați câteva picături de ulei simplu de argan pe părul umed sau uscat înainte și după coafare.

Salată cu ulei de argan

Ce mai scumpă salată este cea în care punem ulei de argan! Dar devine și cea mai benefică pentru sănătate și pentru frumusețe. Uleiul de argan este comestibil și acționează ca antiinflamator natural eficient.

ULEI BIO DE ARGAN ALIMENTAR, PRESAT MANUAL, preț 100 ml. Ulei de argan produs în Germania. Valorosul ulei, originar din Maroc, se adaugă peste preparate culinare pentru a rafina prin gustul delicios. Cea mai scumpă salată este îmbogățită cu ulei de argan.
ULEI BIO DE ARGAN ALIMENTAR, PRESAT MANUAL, preț 100 ml. Ulei de argan produs în Germania. Valorosul ulei, originar din Maroc, se adaugă peste preparate culinare pentru a rafina prin gustul delicios. Cea mai scumpă salată este îmbogățită cu ulei de argan. Sănătatea dvs vă mulțumește pentru grija acordată prevenției! Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro

STUDII. Deoarece este produs prin mijloace mecanice, uleiul de argan conține componente „minore” cu beneficii majore asupra sănătății. ”Am investigat in vivo activitățile antiinflamatorii ale uleiului de argan și fracția sa nesaponificabilă, folosind diclofenac ca martor, într-un model de inflamație de cobai indus de caragenan. Cobailor li s-au dat diferite cantități de ulei de argan sau fracția sa nesaponificabilă. Raportăm că uleiul de argan și componentele sale „minore” diminuează în mod eficient acțiunile inflamatorii ale carrageenanului. Departe de a fi „farmacologic”, acțiunile uleiului de argan sunt comparabile cu cele ale diclofenacului pe termen scurt, adică la 4 ore. Prin urmare, consumul continuu de ulei de argan poate contribui la reducerea incidenței de boli degenerative asociate cu starea inflamatorie ridicată.” arată un studiu citat de International Journal of Food Sciences and Noutrition Sursa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31394953

Uleiul de argan authentic este, așadar, scump. Poate fi consumat ca aliment dar poate fi utilizat și ca un ulei cosmetic, direct pe piele, păr sau în combinație cu diverse creme. Și deși este scump, este din ce în ce mai solicitat! În ultimii ani, acest ulei prețios a fost supus unei cereri naționale și internaționale în creștere.

Bogat în acizi grași și antioxidanți, uleiul de argan este folosit direct piele ca un produs anti-îmbătrânire sau pe păr pentru nutriție și hidratare.
Bogat în acizi grași și antioxidanți, uleiul de argan este folosit direct piele ca un produs anti-îmbătrânire sau pe păr pentru nutriție și hidratare. MAI MULTE SORTIMENTE DE ULEI DE ARGAN AUTENTIC REGĂSIM ÎN MAGAZIN WWW.PRODIETABIO.RO

Uleiul de argan acționează ca un antiinflamator major și ajută sănătatea și frumusețea atât din interior cât și din exterior. Începem să înțelegem de ce toată lumea iubește uleiul de argan?

Cele mai apreciate produse naturale pentru frumusețe sunt aloe vera, uleiul de nucă de cocos, de shea (karite) și de argan.

Scrie un raspuns: