Ulei de arbore de ceai pentru ten acneic

Produsele cu ulei de arbore de ceai sau extract de tea tree oil sunt apreciate ca fiind tratamente naturiste eficiente anti acnee, anti mătreață, anti eczeme.

Uleiul de arbore de ceai este cel mai apreciat tratament natural pentru ten acneic. Are și denumirea tea tree oil și este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru acnee și multe probleme dermatologice. Foarte multe persoane caută soluții naturiste pentru acnee, coșuri sporadice, rozacee, psoriasis, erupții. Uleiul esențial de Tea Tree aduce beneficii sănătății pielii, acționeaza eficient împotriva infecțiilor bacteriene, virale și fungice și este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.

Uleiul de arbore de ceai tea tree oil este extras pentru tratament naturist probleme dermatologice, acnee, abcese, erupții, herpes, negi, mătreață.
Uleiul de arbore de ceai este purifiant și antiseptic și poate fi aplicat cu moderație inclusiv copiilor mici. Este folosit cu succes în probleme dermatologice, acnee, abcese, erupții, herpes, negi, mătreață.

Uleiul de arbore de ceai tea tree oil) poate fi aplicat punctual, cu un tampon de bumbac pe coșuri, pe zonele iritate, poate fi adăugat în creme și loțiuni, în șampon pentru a scăpa și de mătreață. Mămicile pot folosi tea tree oil și pentru iritația de scutec a copiilor. Persoanele care se confruntă cu acnee și coșuri vor utiliza un roll-on cu tea tree oil pentru a vindeca ușor și natural zona cu probleme.

Ce este uleiul de arbore de ceai/tea tree oil?

Uleiul de arbore de ceai, cunoscut și ca uleiul de melaleuca, este un ulei esențial distilat din frunzele plantei australiene Melaleuca alternifolia. Are frunze înguste ca niște ace, cu flori albe sau rozalii. Denumirea acestui copac provine încă din timpul lui James Cook. Echipajul acestuia savura după debarcarea în Australia un ceai răcoritor preparat din frunzele arborelui melaleuca. În ultimele decenii, popularitatea sa a crescut foarte mult ca tratament alternativ și complementar.

Astăzi, uleiul de arbore de ceai se regăsește în cosmetice, medicamente și produse de uz casnic. Ajută la vindecarea unei palete largi de boli, motiv pentru care este denumit “cabinet medical într-o sticluţă”. Uleiul de arbore de ceai este considerat, în general, unul dintre cele mai sigure uleiuri esențiale pentru utilizarea nediluată pe piele, însă cei cu piele sensibilă trebuie să-l dilueze cu un ulei purtător, cum ar fi de ulei de avocado, de migdale dulci, măsline, cacao sau nucă de cocos. Înainte de a folosi uleiul de arbore de ceai nediluat, efectuați un test pe o porţiune mică de piele. Nu folosiţi niciodată ulei de arbore de ceai intern!

Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale.
Uleiul de AVOCADO este obținut prin presare la rece și are certificare BIO. Este deosebit de bogat în proprietăți nutritive valoroase și păstrează toate oligoelementele esențiale. Ulei de avocado premium este disponibil în magazin cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaNaturala.ro

Ce trebuie să știm, pe scurt, despre uleiul de arbore de ceai.

 • Uleiul de arbore de ceai este distilat din frunzele plantei Melaleuca alternifolia, ce crește nativ în Australia.
 • Uleiul de tea-tree are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, antivirale și antifungice.
 • Poate constitui un tratament naturist pentru acnee, piciorul atletului, dermatita de contact sau arsuri solare.
 • Este un bun antiseptic local pentru tratarea rănilor și infecțiilor. Terpenele din uleiul de arbore de ceai dau acestuia proprietăți antiseptice remarcabile care-l fac deosebit de eficient pentru vindecarea rănilor și a infecțiilor. Eficacitatea uleiului de arbore de ceai a fost demonstrată în cercetările ştiinţifice publicate în Journal of Investigative Dermatology în 2006, în combaterea stafilococolului auriu şi MRSA, o tulpină de bacterii stafilococice rezistente la multe antibiotice obişnuite. Din acest motiv, este adesea folosit ca un remediu natural pentru a preveni infecția în răni mici, tăieturi și arsuri.
 • Cum se obține uleiul de arbore de ceai? Tea tree oil se obține prin distilarea cu aburi a frunzelor și ramurilor tinere.

Recomandări de utilizare a uleiului de arbore de ceai:

 • este benefic pentru a scăpa de acnee prin efectul antibacterian intens al uleiului;
 • este util pentru purificarea și curățarea pielii;
 • este indicat pentru îngrijirea și igiena tenului gras, a zonei T și a tenului cu probleme în general;
 • recomandat pentru tratament naturist, neagresiv, în caz de acnee juvenila, acnee rozacee, eczeme, herpes;
 • ideal pentru igiena pielii;
 • pentru infecții localizate;
 • ca tratament în caz de erupții cutanate;
 • viabil pentru plăgi și piele suprainfectată;
 • tratament naturist în caz de afte bucale, gingivite, igienă orală;
 • tratament eficient pentru mătreață, scalp cu probleme;
 • antiacarieni, pentru curățarea suprafețelor, a lenjeriei.

TOP 11 beneficii pentru sănătate aduse de uleiul extras din arborele de ceai tea tree.

Există dovezi care arată că uleiul de arbore de ceai poate avea mai multe utilizări benefice sănătății.

1. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene

Uleiul de arbore de ceai a fost folosit în Australia ca un unguent de aproape 100 de ani. Este cel mai bine cunoscut pentru activitatea sa antibacteriană. Multe cercetări sugerează că activitatea antimicrobiană cu spectru larg asociată cu uleiul de tea tree provine din capacitatea sa de a deteriora pereții celulari ai bacteriilor.

2. Tea tree oil are efect anti-inflamator

Uleiul de arbore de ceai (tea tree oil) poate ajuta la calmarea inflamației, datorită concentrației ridicate de terpinen-4-ol, un compus cu proprietăți antiinflamatorii.

S-a constatat că terpinen-4-ol suprimă activitatea inflamatorie în cazurile de infecție a gurii. La om, uleiul de arbore de ceai aplicat local a redus umflarea inflamației cutanate induse de histamină mai eficient decât uleiul de parafină.

3. Proprietăți antifungice

O analiză a eficienței uleiului de arbore de ceai evidențiază capacitatea sa de a elimina o gamă de drojdii și ciuperci. Majoritatea studiilor analizate se concentrează pe Candida albicans, un tip de drojdie care afectează în mod obișnuit pielea, organele genitale, gâtul și gura.

Alte studii sugerează că terpinen-4-ol îmbunătățește activitatea fluconazolului, un medicament antifungic comun, în cazurile de tulpini rezistente la Candida albicans.

4. Propeități antivirale

Multe studii arată că tea tree oil poate ajuta la tratarea anumitor virusuri.

5. Tratament pentru acnee

Acneea este cea mai frecventă afecțiune a pielii. Aceasta afectează sute de milioane de oameni. Cu toții dorim tratamente naturiste pentru acnee, fără efecte secundare, iar uleiul de arbore de ceai este deosebit de eficient în acest sens. Conținutul de terpenă antimicrobiană din ulei de arbore de ceai îl face foarte eficient în combaterea acneei. Nu numai că omoară infecțiile MRSA sau stafilococii, dar va ucide de asemenea Propionibacterium acnes care trăiesc în interiorul foliculilor de păr și poate duce la inflamație și acnee. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți care ajută la calmarea usturimii și pruritului coşurilor şi iritaţiilor. Tratamentul durează un pic mai mult cu uleiul de arbore de ceai, dar acest remediu natural pentru acnee este, de asemenea, dovedit a fi mai puțin dăunător pentru piele decât peroxidul de benzoil. Puteți să realizați propriul dvs. remediu ieftin pentru acnee: aplicaţi pe zona afectată un amestec de cinci picături ulei de arbore de ceai amestecate cu două linguriţe de miere cu propolis sau cu lăptișor de matcă. Frecaţi uşor pielea, lăsaţi apoi să acţioneze 5 minute, îndepărtaţi amestecul cu apă călduţă, apoi clătiţi cu apă rece. Este indicat și să folosiţi şi cosmetice cu tea tree oil.

Produse cu ulei de arbore de ceai (tea tree oil and extract) pentru tratament acnee, mătreață, herpes și alte probleme dermatologice, preț și păreri regăsim în site magazin cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro
Produse cu ulei de arbore de ceai (tea tree oil and extract) pentru tratament acnee, mătreață, herpes și alte probleme dermatologice, preț și păreri regăsim în site magazin cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

6. Piciorul sportivului/atletului, tratament naturist

Simptomele piciorului sportivului sau tinea pedis au fost reduse prin aplicarea topică a unei creme de ulei de arbore de ceai, potrivit unui studiu. O cremă cu ulei de arbore de ceai de 10% poate să reducă simptomele la fel de eficient ca 1% tolnaftate, un medicament antifungic. Proprietatea germicida a uleiului de arbore de ceai este foarte folositoare în cazul infecțiilor cauzate de ciuperci. Infecțiile ciupercoase se transmit foarte ușor și se răspândesc rapid la piscine, în băi sau vestiare. “Piciorul atletului” se manifestă prin faptul că pielea dintre degete începe să se umfle și să se exfolieze. În jurul degetelor și pe tălpi încep să se formeze bășici inflamate. Sfaturi de aplicare a extractului de tea tree: faceți o baie a picioarelor cu apă în care ați adăugat 40 de picături de ulei de arbore de ceai, înainte de a merge la culcare.

7. Dermatita de contact

Dermatita de contact este o formă de eczemă cauzată de contactul cu un iritant sau alergen. Au fost comparate mai multe tratamente pentru dermatita de contact, inclusiv ulei de arbore de ceai, oxid de zinc si butirat de clobetazonă. Rezultatele sugerează că uleiul de arbore de ceai a fost mai eficient în suprimarea dermatitei de contact alergice decât alte tratamente

8. Mătreață și scalp iritat. Tratament anti mătreață care chiar funcționează!

Uleiul are capacitatea de a elimina mătreața și de a calma pielea uscată. Persoanele cu mătreață care au folosit un șampon cu ulei de arbore de ceai timp de 4 săptămâni au constatat îmbunătățiri semnificative în severitatea globală, precum și în nivelurile de mâncărime și descuamare. Uleiul arborelui de ceai poate fi folosit pentru a atenua și elimina scuamele din primii ani de viață de pe scalpul copilului.

Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro
Produse cu ulei de arbore de ceai, extract de tea tree oil pentru sănătatea pielii, scalpului. Șampon anti- mătreață funcțional cu tea tree oil. Păreri, preț și detalii în magazin www.proDietaBio.ro

9. Ciuperca unghiilor

Infecțiile fungice sunt o cauză comună a infecțiilor unghiilor. Ele pot fi greu de vindecat.

Un studiu a comparat efectele unei creme care conține atât 5% ulei de arbore de ceai, cât și 2% clorhidrat de butenafină (un antifungic sintetic) cu un placebo. După 16 săptămâni, ciuperca de unghii a fost vindecată în 80% din oameni. Nici unul dintre cazurile din grupul placebo nu a fost vindecat.

10. Sănătatea orală

Un gel care conține ulei de arbore de ceai poate fi benefic pentru cei cu gingivită cronică, o boală inflamatorie a gingiilor. Se poate obține o reducere semnificativă a sângerării și inflamației comparativ cu un gel antiseptic de clorhexidină. Si un tip de bacterii asociate cu respirația urât mirositoare pot fi tratate cu ulei de arbore de ceai și alfa-bisabolol, componenta activă a mușețelului.

11. Herpesul (erupții veziculare)

 HERPES tratament naturist ROLL ON cu propolis, arbore de ceai (tea-tree oil), camfor, sunătoare, roiniță. Balsam de buze împotriva herpesului. Remediu natural tratament anti herpes cu extracte naturale, uleiuri esențiale.
HERPES tratament naturist ROLL ON cu propolis, arbore de ceai (tea-tree oil), camfor, sunătoare, roiniță. Balsam de buze împotriva herpesului. Remediu natural tratament anti herpes cu extracte naturale, uleiuri esențiale. Produs în Spania, preț, magazin cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Termenul herpes înglobeaza o gamă largă de viruși. Herpesurile genitale și erupțiile veziculare în zonele genitale aparțin formelor familiare ale herpesurilor. Herpesurile sunt zone inflamate cu bășici, care apar de cele mai multe ori în jurul buzelor sau a altor parti ale feței și care durează circa o săptămână. Tea tree oil calmează și tratează herpesul. Aplicați ulei de arbore de ceai în stare pură pe herpes. Nu înțeapă, dar calmează durerea, are efect antispetic, previne infecția pentru a nu se răspândi și usucă bășicile.

Scrie un raspuns: