Trifoi Rosu

Trifoiul roșu (Trifolium Pratense) este una dintre cele mai folosite plante în perioada de menopauză. Putem consuma sucul de trifoi roșu, extract lichide de trifoi roșu sau chiar capsule cu un preț relativ mic în comparație cu medicamentele prescrie în această perioadă femeilor, cu beneficii certificate.

Trifoi rosu

Trifoiul roșu este considerat una dintre cele mai bogate surse naturale de izoflavone, substanțe chimice hidrosolubile ce se comportă precum estrogenii (cunoscuți sub numele de fitoestrogeni). Astfel, trifoiul roșu este utilizat în tratarea bufeurilor, sindromului premenstrual, pentru sănătatea sânilor, precum și pentru scăderea colesterolului, îmbunătățirea producției de urină și a circulației sangvine, la prevenirea osteoporozei, reducerea probabilității de formare a cheagurilor de sânge și a plăcilor de aterom și în limitarea dezvoltării hiperplaziei prostatice benigne.

A fost folosit mult timp ca medicament în tratarea afecțiunilor precum inflamația pielii, tusea convulsivă și problemele respiratorii, după cum precizează University of Maryland Medical Center. Aceasta conține mulți nutrienți importanți precum potasiu, fosfor, calciu, vitamina C, niacină și magneziu. În plus, trifoiul roși este o bună sursă de izoflavone care oferă beneficii multiple.

Ceai de trifoi rosuAți luat vreodată puțin nectar de pe inflorescențele micuțe ale acestei plante ce crește de obicei în poieni? Cu siguranță, albinele fac acest lucru. Mierea de trifoi roșu este unul dintre cele mai obișnuite tipuri de miere de pe piață, iar albinele vizitează trifoiul roșu în timpul verii și toamnei.
Florile comestibile sunt ușor dulci. Puteți rupe petalele de pe peduncul și să le adăugați în salate în timpul verii. Câteva inflorescențe mici sunt un ingredient minunat în ceaiul rece de vară: Serviți-vă musafirii cu o ceașcă de ceai de mentă cu gheață, o felie de lămâie și cinci-zece inflorescențe mici de trifoi care să stea la suprafață. De asemenea, pe timpul verii, puteți decora cu inflorescențe proaspete de trifoi roșu glazura unui tort aniversar.

Trifoiul roșu poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei

Cercetătorii consideră că izoflavonele ce se găsesc în trifoiul roșu pot ajuta la ameliorarea simptomelor de menopauză (transpirații nocturne și bufeuri) datorită proprietăților sale asemănătoare cu cele ale estrogenului, menționează University of Maryland Medical Center. Potrivit unui studiu clinic publicat în iulie 2002, în revista „Maturitas”, femeile aflate la menopauză care au consumat trifoi roșu au constatat o reducere cu 44 la sută a buferilor, în comparație cu grupul placebo.

Poate diminua riscul de osteoporoză

Câteva studii efectuate asupra izoflavonelor din extractul patentat de trifoi roșu sugerează că acestea pot reduce semnificativ bufeurile femeilor aflate la menopauză. Menopauza crește riscul ca femeile să dezvolte osteoporoză (pierdere semnificativă a materiei osoase) și unele studii sugerează că izoflavonele din extractul patentat de trifoi roșu ar putea încetini procesul de pierdere a materiei osoase și chiar crește densitatea minerală osoasă la femeile aflate în premenopauză și perimenopauză. Poate fi implicat efectul asemănător cu cel al estrogenului al izoflavonelor din trifoiului roșu, iar această plantă ar putea avea și un efect direct prevenind fracturile. Un studiu publicat în februarie 2004, în revista „American Journal of Clinical Nutrition”, arată că subiecții aflați în postmenopauză cărora li s-au administrat izoflavone din trifoiul roșu au pierdut mai puțină materie osoasă din vertebre și au constatat o creștere a factorilor de formare a oaselor în comparație cu cei cărora li s-a administrat tratament placebo.

Trifoi rosu.
Trifoi rosu. De unde cumparam suc, extract lichid, capsule, detalii suplimentare si pret.

Beneficii aduse de extractul de trifoi roșu: poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară

Se consideră că trifoiul roșu poate contribui în câteva feluri la prevenirea bolilor de inimă. Deși rezultatele studiilor efectuate pe subiecți umani nu sunt definitive, unele arată că administrarea trifoiului roșu poate ajuta la scăderea nivelurilor de lipoproteine cu densitate mică sau colesterol „rău” (LDL) și la creșterea nivelurilor de lipoproteine cu densitate mare sau colesterol „bun” (HDL) din organism. În plus, trifoiul roșu poate susține și secreția acizilor biliari. Deoarece colesterolul este o componentă majoră în acidul biliar, de obicei producția crescută de acizi biliari înseamnă că este folosit mai mult colesterol și astfel ajunge ca mai puțin să circule în organism. Pe lângă acest lucru, trifoiul roșu conține cantități mici de substanțe chimice cunoscute sub denumirea de cumarine, ce pot preveni îngroșarea sângelui. Așadar, poate fi redusă probabilitatea formării cheagurilor de sânge și a plăcilor de aterom. Plăcile de aterom sunt acumulări de celule sangvine, grăsimi și alte substanțe care se depun pe vasele de sânge, putând să reducă sau să blocheze circulația sângelui. De asemenea, trifoiul roșu poate ajuta arterele să rămână puternice și flexibile (calitate numită adesea „complianță arterială”), fapt ce poate contribui și la prevenirea formării depozitelor pe plăci, fapt ce poate duce la atac de cord sau infarct.

S-a descoperit că poate fi de ajutor celor care vor să renunțe la fumat.

Efectele benefice ale trifoiului roșu privind fertilitatea

Pentru cuplurile care își doresc un copil, orice soluție care le hrănește speranțele unei sarcini sunt adesea primite rapid și cu bucurie. De la plante, la proceduri medicale invazive, cuplurile se supun multor tratamente diferite, orice pentru ca visul lor să devină realitate. Un remediu natural folosit secole de-a rândul, trifoiul roșu a fost lăudat pentru efectele benefice pe care le are asupra fertilității.
Izoflavone și estrogen. Unul dintre modurile prin care trifoiul roșu ajută în cazul fertilității este acela că acționează aproape la fel ca estrogenul, hormon esențial în procesul reproducător feminin. Acesta conține izoflavone, substanțe chimice vegetale care se pare că produc efecte similare estrogenului în organismul uman. Toni Wechsler, expert în fertilitate, explică faptul că valul mare de estrogen determină pregătirea foliculilor pentru ovulație până când se eliberează un ovul și are loc ovulația.

Vitamine și minerale. Trifoiul roșu conține numeroase vitamine și minerale sănătoase precum vitamina C, calciu, fosfor, potasiu, crom, magneziu, tiamină și niacină. Toți acești nutrienți pregătesc terenul pentru o sănătate și o stare de bine optime. Deși sarcina poate avea loc la orice femeie care se află la ovulație, femeile care sunt foarte sănătoase dețin cel mai mare avantaj și cele mai multe șanse să fie fertile. Îngrijirea corpului și menținerea unei diete sănătoase creează terenul propice pentru sarcină.

Trifoiul roșu a fost pentru mult timp un adjuvant în detoxifiere. Are proprietăți care ajută mucusul subțire și cresc fluxul sangvin sunt de ajutor în mai multe afecțiuni, inclusiv în infertilitate. Acestea elimină factorii dăunători teratogeni care pot împiedica evoluția sănătoasă a sarcinii și ajută la relaxarea organelor aparatului reproducător, fapt ce crește șansele apariției unei sarcini.

Așadar, fie ca sunt tinere (pentru fertilitate sau detoxifiere), fie că sunt în perioada menopauzei (și au nevoie de un tratament natural care să ușureze simptomele și să prevină osteoporoza), femeile pot căuta extractul de trifoi roșu ca pe un remediu natural, benefic.

Trifoi rosu extras nepasteurizat BIO Herrens Mark
Trifoi rosu extras nepasteurizat BIO Herrens Mark: vezi pret si detalii suplimentare

Red Clover Herrens Mark Extras Natural BIO din Trifoi Rosu a fost ales ca fiind Produsul natural pentru sanatate al anului 2014, fiind ales cu urmatoarele argumente:
– Provenit din materii prime de cea mai buna calitate;
– Efecte pozitive pentru sanatate;
– Produs lichid obtinut prin procedee simple;
– Produs în Danemarca;
– Organic (BIO).

1 comentariu

Scrie un raspuns: