Tratament pt Virus stomacal (gastroenterita virala)

Virusul stomacal cauzează inflamarea intestinelor, cele mai frecvente simptome fiind stările de vomă, febră, balonare, durere abdominală și dereglările intestinelor. Virusuri care declanșează gastroenterita: adenovirus, rotavirus, calcivirus, astrovirus, norovirus. Afecțiunea cauzată de virusul stomacal se numește gastroenterită virală și este o afecțiune contagioasă. Poate dispărea fără medicamente în 3-5 zile, tratamentul cu lichide fiind eficient în aceste sens, dar trebuie să mergeți la medic pentru a analiza dacă problemele sunt de natură virală sau bacteriană. Tratamentul de recuperare după o afecțiune cu virus stomacal (gastroenterită virală) poate consta în lichide clare.

Care sunt cele mai bune lichide clare recomandate pentru cei care prezintă un virus stomacal?

Orice persoană care s-a confruntat vreodată un virus stomacal știe că acest tip de afecțiune nu este ușor de rezolvat. Grețurile, vărsăturile și, eventual, febra pot deshidrata, epuiza și goli organismul de nutrienți.

Gastroenterita virală poate fi transmisibilă chiar dacă a fost încheiat un tratament medicamentos, pentru că virusul rămâne încă prezent în organism timp de două săptămâni după recuperare. O complicație a acestei afecțiuni este deshidratarea, care se produce rapid. Persoanele afectate au gura uscată, simt în permanență sete, sunt slăbiți.

Tratamentul pe bază de antibiotic este cel mai des utilizat pentru îndepărtarea virusului. Lichidele joacă însă un rol vital, deci ceaiurile, băuturile de rehidratare, apa plată și supele limpezi sunt absolut necesare.

The National Institute of Diabetes și Digestive and Kidney Diseases sfătuiește pe cei care suferă din cauza unui virus stomacal să înceapă să mănânce treptat, în cantități mici. Primul pas spre redobândirea sănătății poate fi consumul de lichide clare. Acestea tind să acorde sistemului digestiv posibilitatea de a redeveni stabil fără a irita stomacul. Cafeina și alcoolul trebuie excluse din start. Evitați citricele sau produsele lactate, care pot acutiza sensibilitatea stomacală. Alimentația va fi atent urmarită. Identificarea celui mai bun lichid clar pe care să-l consumați în afecțiunile stomacale stomacal depinde de simptomele exacte și de gustul fiecărei persoane în parte.

Apă, cuburi de gheață

Apa este cel mai pur lichid care există și îi poate ajuta pe oameni să se rehidrateze în timpul unei crize virale la stomac. Consumul apei, mai degrabă în înghițituri mici, decât în înghițituri mari, este recomandat de către National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Odată ce o persoană poate tolera înghițituri mici de apă fără a-i fi greață sau vomita, poate continua să bea cantități mai mari de apă. Lingerea cuburilor de gheață poate fi o soluție mai acceptabilă în perioadele stărilor de greață pronunțate. Băuturile de rehidratare orală sunt disponibile aproape în orice magazine alimentare sau farmacii, fiind o alegere bună de lichide clare pentru cei care suferă din cauza virusurilor stomacale. Băuturile ajută la redobândirea echilibrului natural al electroliților care pot fi perturbați atunci când o persoană varsă des. Deși campaniile de promovare a rehidratării orale se îndreaptă mai ales către bebeluși și copii mici, aceste băuturi sunt perfect sigure și pentru copii mai mari și adulți.


Băuturi pentru sportivi

Dacă nu vă plac băuturile de rehidratare orală, sorbirea unor înghițituri mici dintr-o băutură pentru sportivi vă poate furniza o mare parte din aceeași nutrienți. Băuturile pentru sportivi sunt proiectate pentru a ajuta atleții să mențină electroliții într-un echilibru optim, din moment ce aceștia pierd, prin transpirație, aceste vitamine și minerale, în timpul efortului fizic. Persoanele care suferă din cauza unui virus stomacal pot și ele să-și reaprovizioneze corpul cu aceste băuturi pentru sportivi. Este posibil ca acest tip de lichid să nu fie tolerat la fel de bine ca apa sau băuturile de rehidratare orală, din cauza conținutului ridicat de zahăr. Începeți încet, cu doar câteva înghițituri din băutura pentru sportivi, înainte de a consuma un pahar întreg.

Apa de cocos bio, isotonic natural ptr rehidratare
Apa de cocos bio, isotonic natural ptr rehidratare: vezi detalii si pret

Apa de cocos

Apa de nucă de cocos bio este un isotonic natural, fără zahăr, cu un conținut foarte mare de electroliți, ceea ce face ca rehidratarea să se producă mult mai rapid. Este înlocuitorul natural ideal pentru sportivi la isotonicele sintetice, o doza de apă de cocos asigurând o rehidratare extrem de rapidă și mai ales sănătoasă. Apa de cocos este supranumită lichidul vieții pentru că este bogată în 5 electroliți fundamentali pentru om: potasiu, calciu, sodiu, mangan și magneziu. Acesta conține deasemenea cantități mari de vitamina C, B1, B2, B3, B5 si B6.

Ceai-uri fără cofeină

Ceai pentru stomac sanatos cu plante
Ceai pentru stomac sanatos cu plante: vezi detalii

Ceaiul fierbinte este un lichid clar și sigur de consumat în timpul durerilor cauzate de virusul stomacal. Ceaiul fără cafeină este cel mai bun, acesta fiind de un real folos în liniștirea și stabilizarea stomacului. Beți ceaiul fără lapte deoarece este foarte probabil ca produsele lactate să cauzeze probleme la stomac atunci când sistemul digestiv este deja fragil. Feniculul este un pansament pentru stomac, calmează arsurile gastrice și ajută la digestie.

Supă clară

Supa clară de pui sau de legume poate ajuta în calmarea unui stomac bolnav și, totodată, vă poate oferi niște nutrienți. Supele fără grăsime sau cu grăsimi puține sunt cele mai bune deoarece alimentele și băuturile grase reprezintă de obicei un factor iritant pentru stomac. Odată ce supa clară este tolerată, pot fi adăugate treptat carnea de pui și legumele.

Scrie un raspuns: