Tratament Sinuzita

Sinuzita este o boală ce constă în inflamarea sinusurilor și care poate avea tratament naturist. Sinuzita poate fi cauzată de o răceală grea, de alergii, fumat, infecții respiratorii ale tractului superior, polipi nazali. Această inflamație a membranelor care îmbracă sinusurile și hipersecreția de mucozități are ca principale simptome: dureri de cap, dureri faciale, nas înfundat, pierderea simțului olfactiv, dureri de dinți, infecții în urechi dar și mucozități vâscoase, groase. Antibioticele funcționează în cazul infecțiilor severe dar sinuzita poate fi tratată și fără acestea.

Sinuzita, tratament naturist și recomandări de plante medicinale eficiente.
Sinuzita, tratament naturist și recomandări de plante medicinale eficiente.

Există patru perechi de sinusuri: etmoidal, sfenoidal, maxilar și frontal. Infectarea cu bacterii sau virusuri poate duce la sinuzită. Aceasta vă va cauza dureri și veți resimți o presiune la nivelul feței și capului, dar și o senzație de nas înfundat și scurgeri din nas asemănătoare cu puroiul. În funcție de lungimea perioadei în care sinusurile sunt infectate, sinuzita poate fi acută sau cronică.

Simptome de sinuzită: Dureri de cap

Dacă aveți sinuzită, veți avea dureri la nivelul feței și capului. Localizarea durerii depinde de sinusul afectat, după cum precizează National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Durerea de cap ce însoțește sinuzita se înrăutățește de obicei atunci când persoana afectată se apleacă în față. Dacă infecția se află la sinusul maxilar, veți avea dureri de-a lungul obrajilor, maxilarului, dar și la nivelul dinților.
În cazul în care sinusul frontal este cel afectat, durerea va fi localizată deasupra sprâncenelor și în zona frunții. Este posibil să vă plângeți de dureri de cap atunci când vă treziți dimineața. Veți experimenta o durere adâncă în spatele ochilor și în creștetul capului dacă suferiți de sinuzită sfenoidală. O infecție a sinusului etmoidal va produce dureri în jurul ochilor și în spațiul dintre ei. Ar putea exista și umflare a pleoapelor și a țesuturilor din jurul ochilor.

Pătlagină sirop cu flori de hibiscus, miere și vitamine din complexul B. Fără alcool! Ideal pentru un tratament naturist pentru gât de 5 zile. Complexul de vitamine B în suc cu pătlagină și hibiscus este eficient, gustos, ușor de administrat. Copiii îl vor bea ca pe un suc delicios iar adulții îl vor prefera! Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro
Pătlagină sirop cu flori de hibiscus, miere și vitamine din complexul B. Fără alcool! Ideal pentru un tratament naturist pentru gât de 5 zile. Complexul de vitamine B în suc cu pătlagină și hibiscus este eficient, gustos, ușor de administrat. Copiii îl vor bea ca pe un suc delicios iar adulții îl vor prefera! Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro

Simptome de sinuzită: Scurgeri nazale și senzația de plin a nasului

O infecție acută începe de obicei după o răceală. Va exista o scurgere nazală groasă, galbenă sau verde. În afara faptului că nasul vă va curge, veți avea senzația că este plin și înfundat. Acest lucru durează 10-14 zile. Mucusul care curge din sinusuri în spatele gâtului poartă denumirea de secreție postnazală. Aceasta poate fi greu de îndepărtat. Respirația poate deveni urât mirositoare. De asemenea, gâtul poate să se inflameze din cauza acestor picături care îl irită.

Alte simptome de sinuzită

Simțurile olfactiv și gustativ pot deveni mai slabe din cauza sinuzitei. Poate exista o tuse productivă, adică o tuse care să producă mucus. De asemenea, poate exista și o tuse seacă ce se înrăutățește pe timpul nopții. Simptome mai puțin obișnuite includ dureri la nivelul urechilor și senzația de plin a acestora. Pe lângă acestea, o infecție acută poate duce la febră. În sinuzita cronică, simptomele sunt mai ușoare și durează mai mult decât în cazul sinuzitei acute. Potrivit National Institutes of Health, ele durează mai mult de 8 săptămâni. Nu veți avea febră, însă vă veți simți obosiți și slăbiți. De asemenea, s-a identificat o legătură între astm și sinuzita cronică. Dacă sinuzita este tratată adecvat, simptomele de astm se îmbunătățesc și ele.

Tratamentul natural al sinuzitei

Tratamentul natural al sinuzitei implică ameliorarea secrețiilor nazale și eliminarea infecției.

Tratamentul cu abur poate fi deosebit de eficient pentru tratamentul sinuzitei și ameliorarea secreției nazale vâscoase. Fie că stați cu capul deasupra unei oale cu apă fierbinte având și un prosop deasupra dvs, fie că folosiți un aparat specializat, inhalator cu abur, efectul se va vedea în numai două, trei zile. Aburii ajută la subțierea mucozităților și reduc congestia nazală.

Busuiocul, eucaliptul, menta pot ajuta la decongestionarea sinusurilor dacă adăugăm astfel de uleiuri esențiale în apa ai căror aburi îi vom inhala. Pot fi puse și pe un șervețel pentru inhalare.

Spray-urile nazale care conțin decongestionante pot ajuta cu condiția să nu exagerăm și să nu le folosim un timp prea îndelungat.

Plantele decongestionante precum coada-șoricelului sau pătlagina sunt și ele eficiente.

Nutriție

Alimentul care crește secrețiile de mucozități este cel mai adesea laptele. Încercați să eliminați produsele lactate pentru câteva săptămâni din dieta dvs. Pentru a vă menține sinusurile sănătoase, vitaminele A, C și E și bioflavonoizii sunt importanți. Trebuie să consumăm din abundență morcovi, caise, legume cu frunze verzi, citrive, roșii, măsline, avocado. Usturoiul, hreanul, ceapa și prazul sunt și ele foarte bune, ca și sucul de ananas.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Bromelaina, tratament natural pentru sinuzită

Bromelaina este o enzimă ce digeră proteinele pe care o găsim în mod natural în fructe, sucuri și în tulpina plantei ananas. Ananasul este un fruct tropical care a fost descoperit în America Centrală și de Sud, folosit în mod tradițional de băștinași pentru a trata mai multe boli.

Suplimente 100% naturale pentru tratamentul natural al sinuzitei, bronșitelor, răcelilor, virozelor acute adulți și copii putem găsi aici.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, bromelaina este utilizată pentru a reduce inflamarea căilor nazale. De asemenea, ea poate să reducă producția de mucus, premițând acestuia să se scurgă și să îndepărteze presiunea din zona facială și durerea de cap pe care le resimțim, de obicei, în sinuzită. Publicația științifică „Cellular and Molecular Life Sciences” arată în ediția din august 2001 că bromelaina a fost studiată datorită varietății de utilizări medicale, inclusiv în cazul sinuzitei. American Cancer Society declară că trei studii clinice diferite au identificat bromelaina ca fiind benefică în tratamentul sinuzitei cauzate de infecții.

Administarea bromelainei

Bromelaina este disponibilă ca supliment alimentar sub formă de tablete sau capsule. Totodată, puteți asimila bromelaină consumând ananas proaspăt, însă în general nu este suficientă pentru a avea efecte medicale.

University of Maryland Medical Center precizează că doza zilnică standard pentru adulți este de 80 până la 320 mg, luată în doze separate; nu este recomandată pentru copii. Administrarea bromelainei se realizează pe stomacul gol pentru a obține maximul de beneficii.

Probiotice, tratament natural pentru sinuzită

Probioticele sunt bacteriile sănătoase care întăresc sănătatea sistemului digestiv și ajută în prevenirea infecțiilor cauzate de bacteriile dăunătoare. Probioticele v-ar putea fi de folos dacă luați antibiotice pentru sinuzită și totodată ajută la diminuarea riscului de a dezvolta alergii, după cum precizează University of Maryland Medical Center. Printre sursele valoroase de probiotice enumerăm iaurtul care conține culturi active, kefirul, laptele bătut, produsele din soia fermentată și varză, varză acră, polen,alimente și băuturi fortificate. Includeți regulat probioticele în alimentație pentru a obține beneficii nutriționale optime și pentru a preveni sinuzitele recurente.

PROPOLISUL este recunoscut ca fiind CEL MAI EFICIENT ANTIBIOTIC NATURAL. Puteți urma o cură cu propolis, tratament naturist eficient contra sinuzitei, aftelor, halenei, răcelilor, gripei. Disponibil cu livrare rapidă din site www.proDietaBio.ro
PROPOLISUL este recunoscut ca fiind CEL MAI EFICIENT ANTIBIOTIC NATURAL. Puteți urma o cură cu propolis, tratament naturist eficient contra sinuzitei, aftelor, halenei, răcelilor, gripei. Disponibil cu livrare rapidă din site www.proDietaBio.ro

Fructe și legume

Fructele și legumele furnizează catități mari de vitamine, minerale și antioxidanți, care ajută organismul să se protejeze împotriva infecțiilor și bolilor. Deși toate fructele și legumele oferă beneficii, Kirschmann recomandă zarzavaturile cu frunze, precum varza kale și spanacul, mai ales dacă suferiți de sinuzită. Alte fructe și legume bogate în antioxidanți includ fructele de pădure, cireșele, citricele, pepenele cantaloupe, roșiile, broccoli, ardeii grași, varza, morcovii și cartofii dulci. Alimentele și băuturile preparate din aceste fructe și legume, ca de exemplu supa de legume și piureul de fructe sau sucurile de legume, pot și ele contribui la ameliorarea simptomelor prin furnizarea de nutrienți, hidratare și, în cazul supei, prin aburul care ajută la curățarea căilor nazale.

ProDietaBio.ro este site cu produse 100% Naturale și BIO, tratamente naturiste și remedii. Aici regăsim sute de alimente sănătoase, suc de Aronia, vitamina C naturală din acerola, fier din plante medicinale și fructe, sucuri vitaminizante pentru copii, turmeric măcinat fin pentru alimentație, sare de Himalaya cu oxid de fier. Accesați site www.proDietaBio.ro pentru mai multe detalii.
ProDietaBio.ro este site cu produse 100% Naturale și BIO, tratamente naturiste și remedii. Aici regăsim mii de alimente sănătoase, miere curdă, propolis, suc de Aronia, vitamina C naturală din acerola, fier din plante medicinale și fructe, sucuri vitaminizante pentru copii, turmeric măcinat fin pentru alimentație, sare de Himalaya cu oxid de fier. Accesați site www.proDietaBio.ro pentru mai multe detalii și pentru ingredientele sănătoase necesare tuturor rețetelor dvs.

Scrie un raspuns: