Tratament naturist pt infectia urinara

Pentru infecția urinară poate funcționa și un tratament naturist în faza de prevenție. Prevenirea este extrem de importantă căci, chiar și dacă vă tratați cu antibiotice, bacteriile pot deveni rezistente iar problema poate reveni și persista. De aceea, dacă aveți predispoziție la infecții urinare nu neglijați tratamentul nici măcar când nu aveți simptome.

Apelați la modalitățile naturiste de prevenire a infecției urinare consumând multă apă, suc bio de merișoare (afine roșii), usturoi, adăugând turmeric (curcuma) în aproape toate mâncărurile gătite în casă (sau luați suplimente capsule cu curcuma cu efect antiinflamator) și consumând ceai sau extract lichid de coada-șoricelului.

Infecţiile vezicii urinare sau infecţiile tractului urinar (ITU) sunt provocate de bacterii aflate în tractul urinar. Atunci când simțiţi primele neplăceri la urinare, faceţi o analiză de urină însoţită de urocultură. Atât femeile, cât şi bărbaţii pot avea ITU, însă sunt mai des întâlnite la femei. Motivul pentru care femeile sunt mai predispuse la infecţiile vezicii urinare este acela că femeile au ureterele mai scurte, lucru ce permite bacteriei să pătrundă mai uşor către vezica urinară. Principalele simptome al infecţiei vezicii urinare sunt urinarea frecventă şi usturime în timpul urinării. Dacă infecţia se agravează, usturimea din uretră se simte constant. O astfel de infecţie netratată corespunzător poate să se extindă spre rinichi. Tratamentul presupune administrarea de antibiotice recomandate de medicul specialist. Până îşi fac antibioticele efectul, recomandăm câteva tratamente naturiste și remedii de făcut acasă pentru a diminua disconfortul provocat de infecţiile vezicii urinare. Tratamentul naturist al infecției urinare trebuie să continue și după ce ați scăpat de simptomele neplăcute. Studiile arată că predispoziția spre infecția urinară rămâne la 75% dintre cazuri iar aceasta poate fi combătută cu metode naturale menținute constant.


Un aspect important care trebuie urmărit și comunicat medicului urolog este periodicitatea infecţiilor urinare. Dacă observaţi că acestea se tot repetă, pe lângă analizele de urină aveţi nevoie de o evaluare ecografică a aparatului renal.

Tratamente naturiste și remedii naturale pentru infecția vezicii urinare

Apă. Beţi 6 pahare de apă de 250 ml pe zi pentru a îndepărta bacteria din vezica urinară. Alt avantaj de pe urma consumului suplimentar de apă este acela că urina va fi mai diluată, ceea ce înseamnă o usturime mai suportabilă în timpul urinării.

Iaurt / Lapte bătut / Kefir / Lactate fermentate. Consumaţi iaurt sau lactate fermentate căci acestea conţin bacteria pozitivă activă Lactobacillus acidophilus. Potrivit Centrului Medical al Universităţii din Maryland, bacteria Lactobacillus acidophilus întăreşte sistemul imunitar şi previne sau reduce eventualele infecţii ale vezicii urinare.

Tratament naturist cu turmeric (curcumă)

Turmeric-ul este o plantă înrudită cu ghimbirul şi des întâlnită în bucătăria asiatică ori mediteraneană. Curcuma este utilizată în tratamentele naturiste pentru probleme digestive sau inflamaţii, potrivit Centrului Medical al Universităţii din Maryland. Despre turmeric s-a descoperit că poate elimina viruşi şi bacterii. Curcuma are efect antiinflamator și este disponibilă în magazine naturiste sub formă de pudră sau de capsule, în ceaiuri sau în diverse produse naturale. Turmeric-ul conţine o substanţă naturală numită curcumină, ce este responsabilă pentru culoarea galbenă a plantei. Un studiu efectuat în 1999 şi publicat în “Gazeta agriculturii şi industriei alimentare” a descoperit că această curcumină este eficientă în distrugerea mai multor tulpini de bacterii. În plus, un articol din anul 2009 publicat în revista “Industria alimentară” a evidenţiat faptul că acţiunea antibacteriană a curcumei a atacat atât bacteria Staphylococcus aureus, cât şi bacteria E. coli, bacterii des întâlnite în ITU. Turmeric-ul este considerat 100% sigur pentru consum ca ingredient natural aromatizant și colorant pentru preparatele alimentare.

Merişoare (Afine roşii). Eficiente in tratamentul naturist al infectiei urinare.

Sucul de afine roșii (merișoare, cranberries), capsule extract sau fructele proaspete/deshidratate sunt recunoscute pentru virtuțile lor contra infecției urinare. Beţi 2-3 pahare de suc de merişoare (afine roşii) de 250 ml pe zi pentru a spori vindecarea. Puteţi reduce din cantitatea de apă precizată mai sus înlocuind-o cu sucul de merişoare. Conform Institutului de Boli Infecţioase, sucul de merişoare împiedică anumite tulpini de bacterii să adere pe celulele uroepiteliale ale tractului urinar. Merişoarele sunt cunoscute ca fiind de real ajutor pentru oprirea dezvoltării bacteriei care determină infecția urinară. Beţi suc de merişoare 100% natural sau luați suplimente alimentare naturale încapsulate. Puteţi găsi diverse produse naturale din merişoare în magazine online. Sucul de merişoare pe care îl găsiţi în marile centre comenciale sunt, de obicei, amestecate cu suc de mere şi din această cauză nu sunt la fel de eficiente în tratamentul alternativ. Cocktail-urile de merişoare sau alte sucuri asemănătoare, în care se adaugă sirop de porumb sau zahăr ori aromă de merişoare, nu reprezintă un tratament adecvat pentru vindecarea infecţiilor vezicii urinare. De fapt, zahărul din sucurile artificiale de merişoare poate agrava infecţia vezicii, deci evitaţi aceste imitaţii de suc în timpul tratării infecţiei dumneavoastră.

Afine extract: vezi pret, beneficii si mai multe produse in magazinul online ProDietaPlant.ro
Afine extract: vezi pret, beneficii si mai multe produse in magazinul online ProDietaPlant.ro

Strugurii ursului (Uva Ursi)

Uva Ursi este un arbust peren folosit în tratarea infecţiei urinare încă din antichitate. Planta acţionează pozitiv în reducerea inflamaţiei şi ajută la distrugerea bacteriei. Din frunzele acesteia se pot face ceai sau oţet. Înainte de administrarea acestei plante medicinale consultaţi un medic specialist, precum un naturopat sau un osteopat, deoarece poate provoca probleme la ficat.

Coada-şoricelului

Altă plantă folosită în vindecarea infecţiilor vezicii urinare încă de pe vremea strămoşilor noştri este coada-şoricelului. Puteți face ceai din frunze şi flori şi consuma de 1-2 ori pe zi timp de 7-10 zile. Extractul de coada-șoricelului este eficient cu condiția să nu conțină zahăr sau alcool. → Mai multe informații despre coada șoricelului puteți citi în articolul dedicat din site-ul nostru.

Schimbarea stilului de viaţă

Reduceţi cantitatea de zahăr din dieta alimentară zilnică pentru a ajuta vindecarea sau pentru a preveni infecţiile vezicii urinare. Femeile ar trebui să cureţe zona vaginală doar cu apă simplă şi ar trebui să evite utilizarea săpunurilor, spălăturilor vaginale, tampoanelor sintetice, îmbăierea cu spumant şi orice alt produs parfumat ce poate provoca iritaţii. Dacă sunteţi predispuşi la infecţie urinară, eliminaţi din regimul dumneavoastră alimentar produsele care sunt cunoscute ca fiind iritative pentru vezică, cum ar fi ciocolata, cafeaua, citricile sau ingredientele picante. Beţi suficientă apă, în mod regulat, deoarece aşa se curăţă vezica urinară de impurităţi, iar dacă sesizaţi anumite simptome ale unei infecţii beţi cel puţin un pahar de apă în fiecare oră.

Absorbante zilnice bio din bumbac organic
Absorbante zilnice bio din bumbac organic: vezi detalii, intrega gama si preturi

O igienă intimă corespunzătoare la nivelul organelor genitale, folosirea de lenjerie intimă din bumbac, evitarea folosirii de tampoane sintetice reprezintă alte soluții de tratament natural al infecției urinare.

Știați că…

Umiditatea și căldura dezvoltate de absorbantele standard (sintetice) din comerț favorizează dezvoltarea bacteriilor și apariția infecției urinare la femei?

Probabil că știți că medicii interzic femeilor care au născut să folosească în prima lună de la naștere absorbante standard (sintetice). Sunt permise numai absorbantele 100% din bumbac sau vata naturală din bumbac. Această regulă ar trebui menținută permanent. Sunt recomandate absorbantele, tampoanele și produsele intime din bumbac 100% organic.

2 Comentarii

  1. dupa cativa ani de infectii urinare tratare cu ciprinol norfloxacin nitrofurantoin augmentin in ultimul an din 300 zile140 zile am tot facut tratamente. in ultimul an am facut de doua ori 3 luni una dupa alta cate 19 zile pe luna cu ciprinol .infectia a revenit’ am facut tratament 10 zile cu norfloxacin infectia a revenit dupa o saptamana. am facut tratament cu nitrofurantoin 10 zile infectia a revenit dupa cateva zile .ultimul tratament am luat 21 zile ciprinol. infectia a revenit dupa cateva zile.eram disperata. mi-am facut programare la nefrologie sa vad ce se intampla.in asteptarea programarii am baut ceai de frunze de merisor si cate o jumatate de lingurita de turmeric pe zi. infectia mi-a disparut. am facut analiza la urina .ecoli a disparut.am 6 luni de cand nu mai fac puseuri de infectie.
    de cate ori faceam analiza la urina la sumar de urina nu iesea nimic dar la urocultura imi iesea ecoli.acuma multumesc LUI DUMNEZEU am scapat

  2. cand am fost la nefrologie am facut analiza si nu mi-a mai iesit ecoli. i-am spus doctoritei tot istoricul bolii si mi-a spus sa iau timp de 6 luni cate o pastila de nitrofurantoin si sa mai iau si praful ala(turmeric)eu nu am mai luat nici un tratament dar din cand in cand cand imi aduc aminte mai iau turmeric.eu mi-am adus din Dubai o jumatate de kg.am mai pus si in mancare .mai am doua linguride pudra

Scrie un raspuns: