Tratament naturist pentru ficat obosit

Cum pot ști dacă ficatul meu este sănătos? Am auzit despre faptul că un ficat obosit poate fi tratat în mod natural, dar care sunt simptomele și remediile?

Ficat obosit. Ce stil de viață trebuie să avem și ce tratament natural putem adopta pentru sănătatea ficatului?
Ficat obosit. Ce stil de viață trebuie să avem și ce tratament natural putem adopta pentru sănătatea ficatului?

Bolile ficatului pot rămâne tăcute pentru foarte mult timp. Aproape jumătate dintre persoanele care le au nu prezintă niciun simptom. Dacă există vreun semn de îngrijorare, acesta este de obicei vag, cum ar fi oboseala sau durerea musculară. De asemenea, pot apărea iritații la nivelul pielii, umflarea abdomenului, urină închisă la culoare, stare de confuzie sau îngălbenirea ochilor sau pielii. Trebuie să vă prezentați la medic pentru analize la sânge pentru a afla cu certitudine dacă ficatul este problema.

Evaluarea funcției hepatice se realizează prin analize de sânge prin care medicii verifică dacă ficatul prezintă răni, boli sau infecții. De obicei, acestea sunt o serie de analize de sânge realizate în același timp. Medicul de familie le va numi evaluarea funcției hepatice sau profilul hepatic.

Ficatul, organ în formă de pană, are aproximativ dimensiunea unei mingi de fotbal. Cu o greutate de aproape 1,5 kg, acesta este cel mai mare organ,  după piele. Se situează în partea dreaptă a corpului, chiar sub cutia toracică. Ficatul este singurul organ ce poate crește la loc atunci când o parte din el este deteriorată sau înlăturată. De aceea este posibilă donarea unei părți din ficat. Nu trebuie să existe legături de rudenie pentru a dona cuiva o parte din propriul ficat, deși majoritatea donatorilor sunt de obicei rude sau prieteni apropiați cu pacientul în cauză.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Ce funcții are ficatul? Pe lângă faptul că scoate toxinele din sânge, ficatul are cam 500 de întrebuințări, inclusiv producerea bilei, un lichid care ajută la digestia mâncării. Ficatul preia ceea ce consumăm și bem și transformă totul în energie și nutrienți; de exemplu, acesta ajută organismul să utilizeze carbohidrații.

De ce alcoolul este rău pentru ficat?

Ficatul descompune alcoolul pe care îl consumăm pentru a îl elimina din organism. Însă consumul a mai mult alcool decât poate ficatul procesa poate provoca daune. Există câteva tipuri de boli de ficat care au legătură cu alcoolul: boala ficatului gras, hepatita alcoolică și ciroza alcoolică. Dacă vi se pare greu să renunțați la alcool, solicitați ajutorul unui medic sau consilier.
Ciroza, care determină o funcționare defectuoasă a ficatului, este cea mai gravă formă de boală de ficat. Deși alcoolul poate contribui la ciroză, unul din cinci consumatori înrăiți o au, aceasta poate fi și rezultatul hepatitei B sau C, printre alte cauze. Daunele cauzate de ciroză sunt permanente.

Cum putem ajuta ficatul să funcționeze normal?

Consumul limitat de alcool poate ajuta la prevenirea problemelor la ficat. Dacă vă confruntați cu problema băuturii, solicitați ajutor pentru a renunța la alcool. De asemenea, există și alte lucruri pe care le puteți face pentru ficat. Ajungeți la o greutate corporală sănătoasă prin exerciții fizice și o dietă echilibrată. Totodată, luați în considerare efectuarea de analize pentru a vedea dacă aveți hepatita C. Se recomandă realizarea testelor dacă v-ați născut în perioada imediat următoare celui de-al Doilea Război Mondial, dacă ați consumat droguri sau dacă ați avut o transfuzie de sânge înainte de 1992. De asemenea, întrebați medicul de familie dacă ar trebui să vă vaccinați împotriva hepatitei A și B.

Tratament naturist pentru ficat obosit. Plante și vitamine recomandate.

Betaina din sucul de sfeclă roșie

Printre suplimentele studiate se află seleniul și betaina. În iunie 2006, un articol din Journal of the American Academy of Family Physicians a inclus betaina, alături de vitaminele E și C, printre opțiunile de tratament pentru persoanele ce suferă de problema bolii ficatului gras. Betaina se găsește în sucul de sfeclă roșie.

Suc de Anghinare

Sănătatea Ficatului înseamnă și: DETOXIFIERE, scăderea colesterolului, diminuarea trigliceridelor și regenerare. Anghinarea suc și Sfecla Roșie suc prezintă cea mai mare încredere în rândul consumatorilor. În loc de a consuma capsule, aceștia aleg suc, practic extract lichid prin presarea la rece a plantelor din culturi curate, certificate ecologic. Produsele Alnavit și Voelkel Germania sunt disponibile și în România cu livrare rapidă și plata la curier (numai 10 lei transportul): www.proDietaBio.ro

Anghinarea este planta recunoscută și pentru denumirea de “prietena ficatului”. Sucul de anghinare ajută la regenerarea ficatului, la eliminarea colesterolului rău și la scăderea trigliceridelor. Anghinarea conține cinarina, un component natural care stimulează producerea de acid cholic și eliminarea colesterolului din ficat. Astfel, grăsimea din sânge scade și în general toate grăsimile ard mai ușor în procesul metabolic zilnic. Cu ajutorul sucului de anghinare natural, corpul este drenat și detoxifiat iar sângele este curățat.

Salvia este o plantă medicinală recomandată de naturiști pentru tratamentul problemelor legate de cavitatea bucală, stomac, gastrită, căi biliare. Vă puteți prepara CEAI de salvie, puteți folosi ulei de salvie macerată pentru orice preparat culinar, puteți alege drops, tablete masticabile, pastă de dinți sau apă de gură. Toate produsele sunt disponibile cu livrare rapidă în magazin www.proDietaBio.ro

Alte plante despre care studiile arată dovezi că ajută în mod natural la tratamentul ficatului obosit: rădăcina de păpădie, fructe de Armurariu (Silybum marianum sau ciulinul laptelui), anghinare, frunze de salvie. 

Scrie un raspuns: