Tahicardie

Tahicardie inimaTahicardia presupune un ritm cardiac mai rapid decât cel normal. În cazul unui adult sănătos, inima bate în mod normal de la 60 la 100 de ori pe minut atunci când este în repaus. Dacă aveți tahicardie, ritmul din camerele superioare sau camerele inferioare ale inimii (sau ambele) este semnificativ mai mare. Ritmul cardiac este controlat de semnale electrice trimise în țesuturile cardiace. Tahicardia apare atunci când o anomalie în inimă produce semnale electrice rapide. O electrocardiogramă – numita de asemenea un ECG sau EKG – este un instrument principal pentru diagnosticarea tahicardiei.

Simptome de tahicardie

În unele cazuri tahicardia nu provoacă simptome sau complicații. Cu toate acestea, tahicardia poate perturba grav funcția cardiacă normală, poate crește riscul de accident vascular cerebral sau poate provoca stop cardiac și chiar moarte subită.

Atunci când ritmul inimii este prea rapid, aceasta nu poate pompa eficient sângele în restul corpului, privând organele și țesuturile de oxigen. Prezentăm o listă cu simptome de tahicardie:

 • Amețeală
 • Respirație rapidă
 • Ușoare dureri de cap
 • Puls rapid
 • Palpitații ale inimii
 • Dureri în piept
 • Leșin (sincopa)

Unele persoane cu tahicardie nu au simptome, iar boala este descoperită doar în timpul unui examen fizic sau la un test monitorizare numit electrocardiogramă.

Factori

Sunt mai mulți factori care pot cauza sau contribui la probleme cu sistemul electric al inimii. Acești factori includ:

 • Deteriorarea țesuturilor din cauza unei boli de inimă
 • Boala sau malformația congenitală a inimii
 • Hipertensiune arteriala
 • Fumat
 • Febră
 • Consumul excesiv de alcool
 • Consumul a prea multe băuturi cofeinizate
 • Efecte secundare ale medicamentelor
 • Abuzul de droguri cum ar fi cocaina
 • Dezechilibru de electroliți, minerale, substanțele necesare pentru efectuarea de impulsuri electrice
 • Tiroida hiperactivă (hipertiroidie)
 • Istoricul familial
 • Vârsta inaintata

Tahicardia apare atunci când o problemă în semnale electrice produce un ritm al inimii care este mai rapid decat în mod normal. Sunt mai multe tipuri comune de tahicardie. Fibrilația atrială este un ritm cardiac rapid cauzat de impulsuri electrice haotice în atrii. Se produc contracții rapide, necoordonate, slabe ale atriilor. Semnalele electrice haotice bombardează nodul AV, de obicei rezultând într-un ritm neregulat, rapid al ventriculelor. Fibrilația atriala poate fi temporară, dar unele episoade nu se vor termina dacă nu sunt tratate. Tahicardiile supraventriculare (SVT), care provin de undeva de mai sus de ventricule, sunt cauzate de circuitele anormale în inimă, de obicei prezente de la naștere, care creează o buclă de semnale care se suprapun. În unele cazuri nu poate fi determinata cauza exactă a tahicardiei.

Unele persoane cu tahicardie au un risc crescut de a dezvolta un cheag de sânge care ar putea provoca un accident vascular cerebral sau atac de cord. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamentele necesare.

Cel mai eficient mod de a preveni tahicardia este de a reduce riscul de a dezvolta boli de inima. Daca aveti deja boli de inima, monitorizați-vă sănătatea și urmați planul de tratament pentru a reduce riscul de tahicardie.

Prevenirea și tratamentul tahicardiei și a bolilor inimii se pot face cu o alimentație sănătoasă și activitate fizica moderată. Luați măsuri cât mai repede pentru a trăi un stil de viață sănătos pentru inimă. Mențineți-vă silueta, e bine să aveți o greutate normală pentru înălțimea și statura dvs. Excesul de greutate crește riscul de a dezvolta boli de inimă. Urmați sfaturile de pe site-ul nostru pentru a slăbi chiar și fără cura de slabire dar sănătos și pe termen lung » .

Alimentație sănătoasă

Este recomandat să aveți mese regulate, sănătoase, bazate pe alimente sărace în carbohidrați rafinați sau grăsimi hidrogenate, consumați meniuri bogate în fructe, legume, probiotice și cereale integrale. O regulă de aur: fiecare farfurie trebuie să conțină pe lângă alte alimente 50% legume (altele decât cartof)!

Păstrați tensiunea arteriala și nivelul colesterolului sub control. Efectuați modificările stilului de viață recomandate și pe site-ul nostru și luați medicamentele prescrise pentru a corecta tensiunea arterială crescută (hipertensiune arterială) sau colesterolul ridicat. Citiți și despre » scăderea colesterolului » sau a » tensiunii arteriale ».

Nu beti prea multa cafeaSpuneți: Stop fumatului!

Dacă consumați alcool, beți cu moderație. În anumite cazuri, este recomandat să se evite complet alcoolul. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări specifice pentru starea dumneavoastră.

Utilizați cu prudență medicamentele. Pot avea efecte adverse care afectează inima.

Limitați consumul de cofeină. Dacă beți băuturi cofeinizate, faceți acest lucru cu moderație.

Monitorizați-vă sănătatea permanent. Nu neglijați vizitele regulate la medic. Timpul face diferența în tratarea unei boli.

>> Consumați sucuri 100% pure din super plante: vezi variante <<

1 comentariu

 1. buna ziua ,nu stiu cum si de unde sa incep, cand aveam 20-26 ani am f . descoperita cu glanda tiroida de slabire si suflu sistolic,m-am tratat la glanda ,am acum alte boli una e neoro-psihica =blefarospasm cu fotofobie [cadere totala de pleoape-am rezolvat pleoapele cazute]decand ma ma stiu vsh=tensiune=glicemie la limita de jos 5=,9/7[ta]75 glicem]acum am tens cateodata 12/10,9,8,14/10 13/9, dar pulsul rar 95.97 testul peste 110 122 de ex aseara la dr. de fam aveam 10/7 puls 125 ,cu o pastila de reglare a pulsului[asta scade t.a.] stie cineva sa ma indrume la un cardio . bun sau e alta specialitate[am 50 ani si is din bacau-diag. mele sunt -nevralgii servico-brahiala stg, spondilodiscartroza cervicodorsolombara cu hernii-c4-c5-c6;t7-t8+ hemangiom ;l4-l5-s1 cu fisura partea stg,osteopenie tulburare anxios-depresiva; sindrom ischemicperiferic ,blefarospasm operat,fotofobie ,,scolioza,cifoza = tahicardia= am avut ametali de 2 ore ,de 2 ori cu cadere pe partea dreapta + din cauza ochilor buseli cat is de lunga ,cu entorse,genunchi umflati maini amortite degetele mari nu le pot misca,de la maini si picioare -parca le inteapa cu cutitul cineva. NU VA SUPARATI C-AM SCRIS ASA MULT ,MAI AVEAM DAR LE-AM ENUMERAT PE CELE MAI SACAITOARE CU TAHICARDIA CE MA INVATATI CE ANALIZE -INVESTIGATII SI UNDE [SPITAL+ DR BUN] SA FAC???? VA MULTUMESC SI MULTA SANATATE!

Scrie un raspuns: