Sulforafan (Sulpforaphane) tratament naturist

Sulforafan este un izotiocianat ce se găsește în concentrații mari în legumele crucifere precum broccoli, varză de Bruxelles, conopidă și varză.

 Sulforafan (sulforaphane) este extract broccoli și crucifere care aduce beneficii pentru sănătate.
Sulforafan (sulforaphane) este extract broccoli și crucifere care aduce beneficii pentru sănătate. Preț capsule sulforafan.

Tratamentul naturist cu sulforfan (sulphoraphane) de broccoli în infecția cu Helicobacter pylori are la bază câteva studii promițătoare. Activitatea anticancer a sulforafanului a fost asociată cu acțiunea sa inhibitorie asupra grupului de enzime ce metabolizează molecule ca nitrozaminele în agenți carcinogeni activi. În plus, despre sulforafan cercetările au arătat că poate reduce stresul oxidativ.

Sulforafan (sulforaphane) scade riscul de apariție a bolilor cardiace

Un studiu din ianuarie 2008, publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, susține că sulforafanul protejează împotriva bolilor cardiace, în cazul cobailor de laborator. Există un studiu clinic activ, inițiat în aprilie 2010, care evaluează efectele benefice ale consumului de broccoli, ce conține concentrații mari de sulforafan, asupra sănătății cardiovasculare la oameni. Sulforafan împiedică anumite enzime să activeze agenții cauzatori de cancer în organism și crește producția corpului de alte enzime care elimină din sistem agenții carcinogeni înainte ca aceștia să dăuneze celulelor, conform unor surse precum Breast Cancer Research Program. Sulforafanul este produs în interiorul plantelor legumelor crucifere doar atunci când două enzime, mirozinaza și glucorafanina, aflate în „săculeți” separați, reacționează.

Alimente bogate în sulforafan

Varza de Bruxelles. O altă legumă din cadrul familiei crucifere sau Brassaca este varza de Bruxelles. Potrivit Linus Pauling Institute for Micronutrient Research, în vreme ce toate legumele crucifere sunt bogate în aceste fitochimicale ce luptă împotriva bolilor, unele dintre ele sunt surse mai bune de glucozinolați specifici, sau precursori de sulforafan, decât altele. O porție de ½ ceașcă sau 44 grame de varză de Bruxelles, în stare crudă, oferă aproximativ 104 miligrame de glucozinolați totali. Aceștia sunt compuși hidrosolubili care se scurg în apa de gătit. Aceste fitochimicale se distrug ușor. Fierberea legumelor crucifere pentru doar 9-15 minute scade conținutul total de glucozinolați cu 18 până la 59 la sută, conform unei cercetări publicate în septembrie 2003, în „British Journal of Nutrition”. Metodele de gătire ce folosesc mai puțină apă, precum prepararea la cuptorul cu microunde sau la aburi, pot să scadă pierderile.

Ceai BIO de la Yogi Tea cu plante special alese pentru sănătatea stomacului. Pentru orice durere de stomac preparați acest ceai calmant.
Ceai BIO de la Yogi Tea cu plante special alese pentru sănătatea stomacului. Pentru orice durere de stomac preparați acest ceai calmant. Citiți mai multe informații despre beneficii și mod de preparare.

Varza. Există câteva tipuri de varză iar majoritatea sunt bogate în glucozinolați. În special două tipuri sunt bogate în acest precursor sulforafan, varza Savoy și varza roșie. La fel ca în cazul altor legume crucifere, prepararea termică distruge fitochimicalele și poate inhiba reacția dintre mirozinază și glucorafanină, necesară producerii sulforafanului. O porție de ½ ceașcă sau 45 grame de varză Savoy tocată furnizează 35 miligrame de glucorafanine totale, în timp ce aceeași cantitate de varză roșie tocată oferă 29 miligrame. Cea mai bună cale de a preveni pierderea fitochimicalelor din varză este să vă bucurați de ea crudă, poate sub forma unei salate de varză.

Germeni de broccoli. Germenii de broccoli reprezintă cea mai bogată sursă alimentară de glucorafanină, precursorul sulforafanului, sau SFN, cunoscută și ca glucorafanina sulforafan. Germenii de broccoli încolțiți de trei zile sunt surse concentrate de această fitochimicală, oferind, la gram, o cantitate de 10 până la 100 de ori mai mare decât plantele mature de broccoli sau conopidă, după cum susține o cercetare publicată în septembrie 1997, în „Proceedings of the National Academy of Sciences”. O porție de 28,34 g furnizează 73 miligrame de glucozinolat sulforafan. La o porție de 100 grame, germenii de broccoli oferă aproximativ 250 miligrame. Puteți prepara germeni de broccoli foarte ușor. Semințele pot fi cumpărate de la multe magazine cu alimente sănătoase și de la anumite magazine alimentare. Germenii de broccoli au un gust similar cu cel al spanacului preparat la abur.

Borcan special pentru germinare. Este deosebit de ușor de folosit. Citește mai multe informații, de unde achiziționăm și semințe pentru germinare.
Borcan special pentru germinare. Este deosebit de ușor de folosit. Citește mai multe informații, de unde achiziționăm și semințe pentru germinare.

În plus față de vitamina A și fibrele pe care le oferă din plin, broccoli conține un compus numit sulforafan care poate reduce riscul de anumite tipuri de cancer, poate să scadă colesterolul și să combată bacteria cauzatoare de ulcer, Helicobacter pylori, din sistemul digestiv. Extractul de broccoli poate proveni fie din plantele mature, fie din germenii de broccoli bogați în sulforafan. Cercetătorii încă investighează proprietățile sulforafanului din extractul de broccoli, însă primele rezultate sunt cu adevărat promițătoare.

Beneficiile sulforafanului în lupta contra cancerului

Revista „Cancer Research” a precizat în 2008 că extractul concentrat de germeni de broccoli a redus la jumătate incidența tumorilor la vezica urinară, în cadrul studiilor efectuate pe animale. Un alt studiu din octombrie 2008 apărut în „Cancer Letters” precizează că mai multe cercetări au demonstrat că prin consumul de legume crucifere se scade considerabil riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, în special de colon și prostată. Comprehensive Cancer Center din cadrul University of Michigan a descoperit în 2010 că sulforafanul din extractul de broccoli „a ucis celulele stem canceroase și a prevenit creșterea noilor tumori”, în cadrul culturilor celulare și testelor pe cobai. În noiembrie 2010, mai mult de cinci studii clinice investighează activ acțiunea anticancer a sulforafanului. Articolul din „Cancer Letters” precizează că în studiile efectuate pe animale și în experimentele din laborator, sulforafanul își demonstrează acțiunile anticancer, ce includ prevenirea creșterii celulelor canceroase, pe lângă blocarea enzimelor ce activează substanțele carcinogene în ficat. În vreme ce cercetările privitoare la proprietățile anticancer ale extractul de broccoli nu sunt încă unele total concluzive, este posibil ca sulforafanul să ofere medicilor o nouă armă în lupta cu cancerul de vezică urinară și de sân. Extractul de broccoli nu poate înlocui screening-ul obișnuit și tratamentul pentru cancer; este vital să mențineți programul pentru screening recomandat de medicul dumneavoastră.

Protecție împotriva deteriorării pielii provicate de radiația ultravioletă

Dacă raportul cercetătorilor Johns Hopkins către Proceedings of the National Academy of Sciences este de ajutor, atunci sulforafanul poate ajuta la prevenirea deteriorării pielii, inclusiv a cancerului de piele, apărute în urma expunerii la radiații ultraviolete. Extractul de broccoli în cazul animalelor și voluntarilor umani a determinat ca celulele pielii să crească producția de enzime ce ajută celulele să combată efectele dăunătoare ale radiației solare. Spre deosebire de cremele de protecție solară, extractul de broccoli pare să încurajeze funcționarea propriului sistem de apărare a organismului. Totuși, participanții la experiment au prezentat o variație mare a gradului de protecție de care au beneficiat din partea extractului, așadar cremele de protecție solară tradiționale rămân cea mai sigură alegere pentru protejare împotriva razelor soarelui.

Îmbunătățirea nivelurilor de colesterol

Alți compuși din extractul de broccoli pot influența nivelurile de colesterol, potrivit unei cercetări realizate de Monterrey Institute of Technology din Mexic. Studiul, publicat în 2011, în „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, a testat cobaii cu niveluri ridicate de colesterol LDL înainte și după ce li s-au administrat tratamente cu extract de broccoli.

Sulforafan (sulforaphane) luptă împotriva infecțiilor la stomac

Helicobacter pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacală, cauzând inflamație cronică. Majoritatea persoanelor care au o infecție cu H. Pylori nu prezintă simptome, însă unele vor dezvolta ulcere dureroase. Rezultatele unui studiu japonez din aprilie 2009, publicat în „Cancer Prevention Research”, susține că un consum zilnic de 70 g de germeni de broccoli, timp de două luni, diminuează infecția cu H. Pylori la pacienții umani. Acțiunile sulforafanului asupra infecției cu H. pylori se datorează activității antioxidante, ce previne inflamația.

Sulforafan (sulforaphane) din broccoli, vezi pret capsule, detalii si beneficii
Sulforafan (sulforaphane) din broccoli, vezi pret capsule, detalii si beneficii

Agentul patogen responsabil pentru ulcerele stomacale, Helicobacter pylori, este sensibil la tratamentul antibiotic. Extractul de broccoli poate avea un efect antiobiotic similar asupra microbului, conform unui studiu publicat în „Cancer Prevention Research”. Participanții la studiu au consumat germeni de broccoli, în detrimentul administrării extractului de broccoli, iar aceia care au mâncat germenii au prezentat o diminuare cu 40 la sută a compușilor produși de H. pylori, sugerând faptul că germenii au eliminat o parte a bacteriei. Un grup din cadrul studiului care a consumat germeni de broccoli fără sulforafan nu a prezentat nicio schimbare a nivelurilor de H. pylori.

Surse articol. JHU Gazette: Extractul de germeni de broccoli protejează împotriva razelor UV; Nick Zagorski / Science Daily: Extractul de germeni de broccoli poate proteja împotriva cancerului de vezică urinară / University of Michigan: Compus din broccoli limitează numărul de celule stem canceroase în cazul cancerului mamar, U-M Descoperiri științifice / Journal of Agricultural and Food Chemistry: Germenii de broccoli (Brassica Oleracea Var. Italica) și extractele bogate în glucozinați și izocianați influențează metabolismul colesterolului și genele implicate în homeostazia lipidă la hamsteri; L.N. Rodriguez-Cantu, et al. / BBC News: Germenii de broccoli „controlează microbii din intestine”

Sucul ARONIA Original Germania în cutie bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaMagazin.ro Timiș.
Sucul ARONIA Original Germania în cutieSucul ARONIA Original Germania în cutie bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro Timiș.

Scrie un raspuns: