Sucul de varza acra

Suc de varza acra beneficiiDe ce ar vrea cineva să bea suc de varză acră? Nu sună oarecum dezgustător? Ce ne poate determina să bem zeamă de varză? A, da! Argumentul sănătății optime! Zeama de varză are totuși un gust destul de bun și oferă o super protecție, fiind bogată în probiotice și nutrienți ușor de asimilat. În digestia și absorbția verzei (ce aparține familiei cruciferelor), majoritatea compușilor sunt creați în tractul digestiv și au un efect anticarcinogenic, antiinflamator și protectiv asupra celulelor colonului.

Vitamina U

În medicina naturopatică, se comunică faptul că vitamina U este un compus din sucul de varză, cu uimitoare proprietăți de vindecare. Asemănător cu Factorul X al doctorului Price (identificat ca vitamina K2), a fost identificată ca S metilmetionină (SMM). Între anii 1948–1950, dr. Garnett Cheney, profesor de medicină la Stanford Medical School, a realizat câteva studii care au indicat că cea mai bună și des întâlnită sursă de SMM se găsește în frunzele verzei albe. El a creat apoi o ipoteză potrivit căreia sucul proaspăt de varză poate crește rata de vindecare a pacienților ce suferă de ulcer gastrointestinal, reflux acid, dureri de stomac, ulcere de piele și ulcere ale tractului digestiv. De asemenea, poate ține sub control diabetul și întări sistemul imunitar. Dr. Cheney a făcut relativ puține studii care indică eficiența consumului sucului proaspăt de varză în tratarea ulcerelor de mai multe tipuri. Drept urmare, vitamina U (substanță neidentificată) a devenit parte a arsenalului naturopatic.

Varza este o excelentă sursă de vitamina C. De asemnea, conține cantități semnificative de glutamină, un aminoacid ce se regăsește din abundență în intestin și are proprietăți antiinflamatorii. Este o sursă de indol 3-carbinol, sau I3C, care este transformat în diindolimetan (DIM) în intestin. Indol 3-carbinol este și un puternic antioxidant care susține detoxifierea ficatului.

În medicina populară europeană, frunzele de varză se folosesc în tratarea inflamației acute. Poate fi introdusă o pastă de varză crudă într-o frunză de varză care se leagă în jurul zonei afectate pentru a reduce disconfortul. Unii susțin că este eficientă în ameliorarea durerilor sânilor umflați în cazul femeilor care alăptează.
Ducând mai departe proprietățile curative ale sucului proaspăt de varză, s-a observat că sucul de varză acră are miliarde de bacterii benefice, enzime, vitamine și minerale produse de microfloră.

Protecție împotriva cancerului

Într-un studiu din martie 2011, publicat în „British Journal of Nutrition”, cercetătorii au descoperit că sucurile de varză (și, în mod special, sucul de varză acră), pot fi considerate responsabile pentru activitatea lor chemopreventivă demonstrată de studiile epidemiologice și în cele efectuate pe animale.
Alte studii epidemiologice arată că legumele crucifere protejează împotriva cancerului. Rezultatele obținute în urma experimentelor pe animale arată că cruciferele pot reduce formarea tumorilor induse chimic.
Diindolimetanul (DIM)
DIM este produs în stomac atunci când sunt consumate crucifere ca varza. Un studiu publicat în revista BMC Gastroenterology”, în mai 2009, a indicat că DIM exercită efecte anti-cancer atât asupra modelelor in vivo, cât și în cazul celor in vitro. Există multe studii care demonstrează că efectele anti-cancer ale DIM sunt produse în urma consumului de legume crucifere.
De asemenea, s-a descoperit că DIM ameliorează semnificativ semnele și simptomele colitei în cazul șoarecilor de laborator. Într-un studiu publicat în revista „Inflammatory Bowel Disease”, în august 2009, cercetătorii au arătat că tratamentul cu DIM a atenuat semnificativ pierderea în greutate, scurtarea colonului și semnele clinice severe în cazul colitei. Acest lucru a fost asociat cu o ameliorare remarcabilă în cazul afectării structurii colonului și o reducere semnificativă a activității mieloperoxidazei din colon și cu producerea prostaglandinei E(2), a oxidului și a citokinelor proinflamatorii. În plus, administrarea DIM a scăzut mult numărul tumorilor la colon în cazul șoarecilor. În mod clar, DIM este o substanță anti-cancer și antiinflamatorie importantă. Totodată, pare să funcționeze bine în combinație cu alți compuși importanți produși în intestine, precum butiratul.

Butiratul este o substanță produsă în urma digestiei fibrelor din colon și are multe calități ce protejează organismul împotriva cancerului. Într-un studiu publicat în iunie 2009, în revista „Cancer Prevention Research”, cercetătorii au concluzionat că 3,3′-diindolimetanul (DIM) a putut să regleze și să intensifice efectele butiratului în inducerea apoptozei și în prevenirea polipozei adenomatoase familiale în cazul șoarecilor APC(min/+). Așadar, combinația DIM-butirat poate fi o startegie eficientă în prevenirea cancerului de colon. Butiratul este produs de corpul uman, dar poate fi asimilat și din alimentele pe care le consumăm, în special, din unt.

Efecte anti-microbiene

Într-un studiu publicat în septembrie 2006, în „Journal of Food Protection”, cercetătorii au descoperit că sucul obținut din frunza de brassica oleracea (un soi de varză) este eficient în combaterea dezvoltării următoarelor bacterii: Salmonella Enteritidis, verotoxigenica Escherichia coli O157:H7, E. coli HB ce produce toxină termolabilă, nontoxigenica E. Coli și Listeria monocytogenes.
Acestea sunt niște bacterii foarte toxice care otrăvesc mâncarea și pot cauza chiar moartea. S-au observat multe cazuri în care bacteriile letale din alimentele obișnuite au cauzat boli severe și, uneori, deces. De ce unor persoane li se face foarte rău atunci când sunt expuse la asemnea toxine și altora nu? Poate datorită mediului microbian pe care acea persoană îl prezintă, prezența anumitor bacterii și compuși are rol protector, după cum arată aceste studii.

Efecte anti-fungice

Într-un studiu publicat în octombrie 2010, în revista „Food Chemistry Toxicology”, cercetătorii au descoperit că un „produs dublu transformat al verzei” – în alte cuvinte, sucul de varză acră – este posibil să fie eficient în combaterea Candida albicans KACC 30062, Candida geochares KACC 30061, Candida albicans KACC 30003, Candida saitoana KACC 41238 și Candida glabrata P00368 (izolat clinic). Cercetătorii au concluzionat că sucul de varză acră poate avea o valoare terapeutică cu rol medical în ceea ce privește controlul speciilor de Candida, inclusiv în cazurile izolate clinic.
De asemenea, există și alte câteva studii care sugerează că sucul de varză acră ar ține sub control Candida albicans! Aceasta este o descoperire importantă pentru toți acei oameni care suferă din cauza efectelor înmulțirii Candida albicans.

Potrivită pentru Faza 1 a dietei GAPS

În prima etapă a dietei GAPS, alimentația este limitată la stocurile de bază, carne fiartă și câteva legume. Totuși, consumul de alimente probiotice începe imediat, iar sucul de varză acră preparat în casă este primul aliment probiotic propus. De ce acest lucru? Deoarece sucul de varză acră este bogat în bacterii benefice și nutrienți care sunt predigerați. Acești nutrienți sunt atât de ușor de digerat încât îi tolerează chiar și persoanele cu tulburări intestinale foarte grave.

Sucul de varză acră aduce așadar mai multe beneficii sănătății:

  • Conține mulți compuși pe bază de sulf care sunt ideali pentru eliminarea tuturor tipurilor de virusuri, bacterii și alți patogeni din stomac și tractul intestinal.
  • Sucul de varză acră este bogat în miliarde și miliarde de bacterii generatoare de acid lactic care restabilesc flora din tractul intestinal inferior, formată din bacteriile prietenoase.
  • Varza și sucul ei conțin de asemenea compuși asemănători cu mucina care pot proteja împotriva ulcerului și, în același timp, pot contribui la vindecarea ulcerelor existente. Sucul de varză proaspătă scos direct din storcătorul de fructe face minuni în tratarea ulcerelor. Se pare că cel mai bine funcționează dacă beți de-a lungul unei zile un sfert din cantitatea de suc obținută. Mențineți acest obicei vreme de cel puțin două săptămâni.
  • Atât sucul de varză proaspătă, cât și cel de varză acră sunt bogate în compuși numiți indoli. Multe studii au arătat că indolii sunt agenți detoxifianți care pot combate formarea cancerului de colon.

  • Una dintre cele mai fascinante utilizări ale verzei și/sau ale sucului de varză este pentru protejarea corpului împotriva radiațiilor. În anii 1950, militarii au descoperit că simplul consum al verzei are un efect de protecție împotriva dozelor letale de radiații.
  • Folosit pe post de tonic de purificare generală a organismului, este recomandat consumul a jumătate de ceașcă de suc de varză acră de două sau trei ori pe zi, timp de o săptămână, de cel puțin două ori pe an. Este recomandat să achiziționați suc de varză acră cu valori mici de sodiu iar dacă acesta are sare adăugată să îl diluați cu apă plată. daca nu vă place la gust, puteți amesteca sucul de varza acră cu suc de fructe parfumate (suc de mere, caise, pere).
Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Plafar magazin naturist online cu livrare rapida


Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.