Suc de patrunjel: beneficii pentru ficat si rinichi.

Sucul de pătrunjel sau extractul lichid de pătrunjel reprezintă un tratament naturist eficient pentru sănătatea organismului, în special pentru rinichi, ficat și sistemul digestiv. Pătrunjelul, sau Petroselinum crispum, aparține familiei de plante Umbelliferae și provine din regiunea mediteraneană a Europei de Sud.

Suc de pătrunjel. Extract lichid de pătrunjel pentru sănătatea rinichilor, a ficatului și pentru protecția împotriva diabetului, cancerului, inflamațiilor.
Suc de pătrunjel, planta cu frunze și rădăcină. Extract lichid de pătrunjel pentru sănătatea rinichilor, a ficatului și pentru protecția împotriva diabetului, cancerului, inflamațiilor.

Pătrunjelul este planta cea mai populară din lume. Este foarte răspândit și în România, fiind întâlnit în aproape orice gospodărie tradițională. Este foarte ușor să creștem pătrunjel în grădină sau în ghiveci, atâta timp cât avem un sol umed și o zonă parțial umbrită. Și cu toate acestea nu consumăm destul pătrunjel!

Pentru a beneficia de proprietățile sale nutritive și curative este necesar să consumăm o cantitate mai mare de pătrunjel, atât frunze cât și rădăcină. Avem tendința să considerăm că pătrunjelul este o plantă bună ca garnitură pentru mâncăruri și atât, neglijând faptul că proprietățile lui curative sunt intense dacă alegem să consumăm cantități mai mari, în special suc și extract de rădăcină de pătrunjel. Din momentul în care extractul lichid de pătrunjel și-a dovedit proprietățile, inclusiv pentru scăderea creatininei și ureei, acesta a devenit unul dintre cele mai bine vândute suplimente naturiste din Germania. Și la noi în țară extractul lichid natural provenind din Germania este deosebit de apreciat și achiziționat.

Pătrunjelul este o plantă medicinală incredibilă, cu un gust plăcut și benefică întregului sistemul digestiv. Nu numai că face preparatele mai gustoase, dar ajută și corpul să fie sănătos.

Vitamine și elemente esențiale unice

Pătrunjelul conține un nivel ridicat de vitamina A, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K și beta-caroten. De asemenea, este bogat în calciu, fier, antioxidanți și diverse uleiuri esențiale. Pătrunjelul conține două tipuri de componente speciale naturale care oferă beneficii unice pentru sănătate. Primul tip este reprezentat de componentele volatile – myristicin, limonen, eugenol și alfa-thujene. Al doilea tip este reprezentat de flavonoide – inclusiv apiina, apigenina, crisoeriolul și luteolina. Activitatea uleiurilor volatile de pătrunjel îl califică drept “chimioprotector” și, în special, un aliment care poate ajuta la neutralizarea anumitor tipuri de agenți cancerigeni (cum ar fi benzopiranele care fac parte din fumul de țigară și din fumul de grătar de cărbune).

BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE aduse de extractul lichid de pătrunjel, rădăcină și frunze

Protecția împotriva diabetului. ”Medical News Today” arată că miricetina prezentă în pătrunjel a fost examinată de oamenii de știință pentru utilizare în tratamentul și prevenirea diabetului zaharat. Studiile de laborator și la animale au demonstrat că miricetina poate scădea nivelul zahărului din sânge și poate scădea rezistența la insulină. De asemenea, pare să ofere efecte antiinflamatorii și să elimine excesul de grăsime din sânge.

Prevenirea cancerului de piele. Miricetina este un flavonoid găsit în patrunjel și în alte plante. S-a demonstrat că ajută la prevenirea cancerului de piele. Pătrunjelul conține una dintre cele mai mari concentrații de miricetină per 100 grame.
Protecția față de cancerul mamar. Studiile au arătat că pătrunjelul poate fi benefic pentru femei deoarece ajută la prevenirea cancerului de sân și ameliorează durerea premenstruală. Un stil de viață care reduce riscul apariției cancerului este unul bazat pe plante precum pătrunjelul. Sucul și extractul de pătrunjel pot avea avea beneficii specifice de protecție împotriva cancerului de sân. Pătrunjelul conține un compus chimic numit apigenin cunoscut în lumea științifică pentru faptul că
poate ajuta la inhibarea creșterii celulelor cancerului de sân. Mulți oameni de știință consideră că apigenin este un posibil tratament non-toxic ce va fi tot mai mult promovat în viitor. Atenție însă, doar o mână de frunze tocate de pătrunjel în salate și supe nu este suficient. Pentru beneficii maxime putem alege sucul sau extractul lichid de pătrunjel, obținut prin presarea la rece a întregii plante, rădăcină, tulpină și frunze.

Combate inflamația. Pătrunjelul conține luteolină și vitamina C, care este un agent antiinflamator eficient al organismului. Cercetătorii britanici au efectuat în 2014 un studiu bazat pe populația din Norfolk, Anglia și au descoperit că persoanele care au consumat o mică cantitate de vitamină C au de trei ori mai multe șanse de a dezvolta afecțiuni inflamatorii decât persoanele care consumau în mod regulat vitamina C. Prin bogăția de vitamina C, extractul și sucul de patrunjel ajută la prevenirea bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, osteoartrita, artrita și anumite tipuri de cancer.
Inflamațiile sunt periculoase pentru sănătate. Pătrunjelul ajută în lupta cu inflamațiile, deoarece este bogat în antioxidanți, în special în vitaminele C, A și E, care pot ajuta la calmarea inflamației. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de artrită, o inflamație a articulațiilor. Pătrunjelul este, de asemenea, o excelentă sursă de flavonoizi, antioxidanți care ajută la reducerea riscului de apariție a multor boli cronice, inclusiv cancer, ateroscleroză, boala Alzheimer și boala Parkinson.

Întărește sistemul imunitar. Pătrunjelul are niveluri ridicate de vitamina C, vitamina B12 și betacaroten care stimulează sistemul imunitar al organismului și îl protejează de răceli, tuse și infecții. De asemenea, menține oasele și dinții sănătoși și ajută organismul să repare repede rănile. Pătrunjelul este bogat în beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A, care ajută în combaterea infecțiilor și asigură o sănătate mai bună a ochilor. Vitamina A consolidează mucoasa ochilor și a membranelor mucoase, precum și a căilor respiratorii, intestinale și urinare. Mai mult, vitamina A ajută la producerea celulelor albe din sânge care distrug viruși și bacterii.

Mâncarea la grătar și prăjelile sunt mai puțin nocive dacă sunt combinate cu pătrunjel. Aminele heterociclice se produc atunci când proteinele sunt gătite la temperaturi ridicate. Asociați carnea la grătar cu un sos de pătrunjel, usturoi proaspăt, sare de Himalaya, piper alb, cidru de mere sau oțet de vin roșu și ulei de măsline. Studiile au arătat că pătrunjelul și alte plante și legume verzi pot bloca efectele cauzatoare de cancer ale aminelor heterociclice.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Pătrunjelul proaspăt elimină mirosul neplăcut al gurii. Pătrunjelul are o aromă minunată și elimină mirosul neplăcut din gură. Consumul de suc de pătrunjel sau de frunze de pătrunjel este recomandat după consumarea alimentelor care au un miros intens, cum ar fi usturoiul sau ceapa.

Întărește sistemul osos. Consumul scăzut de vitamina K este asociat cu un risc mai mare de fractură osoasă. Consumul unei cantități adecvate de vitamina K poate îmbunătăți sănătatea oaselor prin îmbunătățirea absorbției de calciu și reducerea excreției calciului în urină. Într-o meta-analiză recentă, subiecții cu cele mai ridicate niveluri de vitamina K au avut cu 22% mai puține fracturi decât cei cu niveluri scăzute.
Câteva rădăcini de pătrunjel sunt suficiente pentru a obține doza zilnică de vitamina K. Obținerea unei cantități adecvate de vitamina K în dieta zilnică ne poate ajuta la protejarea împotriva fracturilor osoase, deoarece ajută la coagularea sângelui și la obținerea proteinelor. Vitamina K joacă, de asemenea, un rol important în vindecarea bolii Alzheimer prin reglarea leziunilor neuronale din creier. Sucul sau extractul lichid de pătrunjel sunt utile mai ales în zilele în care nu avem timp sau nu putem consuma suficient pătrunjel proaspăt.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Remediu pentru anemie. Pătrunjelul luptă împotriva anemiei deoarece conține o concentrație ridicată de fier. Consumat regulat, extractul lichid de pătrunjel ajută la creșterea nivelului de fier în organism. În plus, pacienții care au probleme cu administrarea suplimentelor de fier sunt sfătuiți să bea suc de pătrunjel.

– Pătrunjelul ajută la digestie pentru că are compuși care ajută la reducerea balonării.
Ajută în tratamentul infecțiilor vezicii urinare. Pătrunjelul conține substanțe naturale care provoacă contracția musculară în intestin, vezică și uter. De aceea, indigestia, infecțiile urinare și crampele menstruale au fost adesea tratate cu extract din această plantă.

Combate bolile cardiovasculare. Pătrunjelul brut conține folat, o vitamină B importantă, ceea ce face ca acesta să fie o plantă recomandată pentru prevenirea tulburărilor inimii. Vitamina B9 elimină homocisteina din organism; prin urmare, ajută la menținerea inimii sănătoase. Extractul lichid de pătrunjel conține potasiu care ajută la controlul tensiunii arteriale și al frecvenței cardiace prin inversarea efectelor sodiului. Potasiul ajută rinichii să elimine materialul rezidual din organism.
De asemenea, susține o piele sănătoasă și reglează nivelul alcalin al sângelui și fluidele corporale.

O cură de suc de pătrunjel poate dura circa 3 săptămâni. Acesta este foarte puternic și concentrat, prin urmare 20 ml zilnic reprezintă o cantitate suficientă. Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat în aceeași măsură, circa 20-30 ml zilnic.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

*Nu uitați să cereți sfatul medicului atunci când doriți să urmați o cură sau un tratament naturist pentru sănătatea rinichilor și a altor afecțiuni!

Scrie un raspuns: