Suc de ARONIA, proprietati si beneficii

Sucul de aronia este obținut prin presarea la rece a  fructelor de aronia. Atunci când cumpărăm suc de aronia din magazinele naturiste, e bine să avem în vedere prețul dar mai ales autenticitatea, respectiv firma să fie una cu renume, iar sucul să nu aibă adaos de apă, zahăr sau orice fel de îndulcitori. Alegeți variantele de suc de aronia obținute prin presare direct la rece și ambalate ca atare.

Aronia, suc din fructe cu proprietăți nutritive și beneficii majore pentru sănătate.
Aronia este recomandat ca suc din fructe pentru că are proprietăți nutritive și aduce beneficii majore pentru sănătate.

Aronia cu numele științific Aronia melanocarpa este denumită în mai multe moduri, spre exemplu: Chokeberry, Aronia Berry, Chokeberry negru, Apfelbeer, Svartaronia, Kahle Apfelbeere. Aronia este originară din America de Nord de Est și face parte din familia Rosaceae. Este o plantă perenă cu flori și fructe negre, violete sau roșii. Planta prosperă cel mai bine pe soluri bine drenate. Fructele de Aronia pot fi găsite ca atare sau sub formă de suc, gem, dulceață, ceai.

Sucul ARONIA Original Germania în cutie bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaMagazin.ro Timiș.
Sucul ARONIA Original Germania în cutieSucul ARONIA Original Germania în cutie bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro bag-in-box este disponibil la cel mai bun preț în magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro Timiș.

În ultimii ani, aronia este cultivată intens în Germania și în țările est-europene. Și în România apar tot mai multe culturi de aronia, însă nu avem încă o gamă larg comercializată de suc din culturi certificate ecologic. Cele mai cunoscute și apreciate sucuri de Aronia sunt cele din Germania, de la Aronia Original care au culturi în Bulgaria, Polonia și Germania și, sperăm, în curând și la noi în țară.

Aronia și-a câștigat renumele de “Fructul Cosmonauților”. Este un lucru bine-cunoscut acela că în spațiu sunt trimise alimente deosebit de bogate în vitamine, minerale și nutrienți valoroși și care să îi ajute pe astronauți inclusiv să fie protejați de radiații.

Fiecare fruct de aronia are unul până la cinci semințe mici de o nuanță violet profund. Fructele au o aromă astringentă, acră și ascuțită, cu gust distinctiv. Sezonul fructelor începe de la sfârșitul lunii august până la jumătatea lunii septembrie. Arbustul de Aronia are ciclul de viață peren, cu o durată de viață de 40-60 de ani în sălbăticie. Într-un buchet sunt 30 de boabe.

Proprietăți ale sucului de aronia

Valoare nutrițională: 100 grame de aronia  fructe au 26,26% din mangan, 23,33% din vitamina C, 13,95% din fibrele dietetice totale, 7,80% vitamina E, 7,75% fier, 7,38% carbohidrați, 6,25% vitamina B9, 4,76% magneziu, 3,45% potasiu, 3% calciu, 2,80% proteine, 1,43% grăsimi totale și 0,07% sodiu.

Suc de aronia proprietăți nutritive valoroase pentru sănătate.
Suc de aronia proprietăți nutritive valoroase pentru sănătate.

Vezi gama de sucuri, dulceață, ceaiuri Aronia Orginal Germania distribuite și în România în site proDietaBio.ro, inclusiv cutiile de suc la 3 litri cu robinet la cel mai bun preț.


Nume:ARONIA, Chokeberries (Aronia Berry)
Nume științific:Aronia melanocarpa
OrigineEstul Americii de Nord
Culoare:Negru, violet sau roșu lucios (fructe)
FormaDiametru: 1-2 cm, mărime asemănătoare cu a boabelor de mazăre (fructe)
GustDistinctiv, dulce-acrișor.
Calorii47 Kcal./cup
Principalii nutriențiMangan (26,26%)
Vitamina C (23,33%)
Fibre alimentare  (13,95%)
Vitamina E (7,80%)
Fier (7,75%)
Beneficii pentru sănătate aduse de sucul de aronia.Anti-colesterol, tratament ficat, vitaminizare, slăbire, tonifiere, îmbunătățire digestie, proprietăți antioxidante, poate preveni cancerul, util în tratament pentru afecțiuni cognitive.

Beneficii pentru sănătate aduse de fructele de Aronia

Combaterea cancerului cu suc de aronia. Internetul abundă despre informații privind faptul că sucul de aronia poate combate cancerul. Este un domeniu delicat, în care nu dorim să ne avântăm fără studii doveditoare. Da, aronia este deosebit de bogată în antocianine, vitamine și minerale iar imunitatea este susținută la cote mari. Nu putem spune că sucul de aronia este însă un tratament pentru cancer în sine, ci doar un foarte bun susținător al imunității. Fructele de aronia conțin o cantitate seminificativă de anioxidanți, antocianine și vitamine C care stimulează activitatea celulelor albe din sânge și sunt, de asemenea, componente cruciale în producerea de colagen. Colagenul este integrat pentru creșterea și repararea țesuturilor noi, a organelor, a vaselor de sânge și a celulelor, în timp ce celulele albe din sânge funcționează ca primă linie de front al răspunsului imun al organismului.

Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Fructele de Aronia pot fi găsite ca atare sau sub formă de suc, gem, dulceață, ceai.

Îmbunătățirea vederii. Carotenii regăsiți în fructele și sucul de aronia sunt capabili să reducă stresul oxidativ în ochi, prevenind astfel apariția degenerării maculare și dezvoltării cataractei. Carotenii sunt unii dintre cei mai puternici antioxidanți și se găsesc în cantități semnificative în fructele de aronia.

Suc de aronia, beneficii pentru sănătate.
Suc de aronia, beneficii pentru sănătate. Aronia-Original Germania, zeci de sortimente de fructe, suc, dulceață, ceai în site proDietaBio.ro

Fructele și sucul de aronia au, așadar, numeroase proprietăți antioxidante date de bogăția de quercetină, malvidin, epicatechin, caroten și zea-xantină. Aronia au proprietăți impresionante de flavonoide și antocianină. Radicalii liberi conduc la mutația celulelor sănătoase dar antioxidanții sunt cei care elimină radicalii liberi din corp. Prezența proprietăților antioxidante sporește sănătatea generală prin eradicarea radicalilor liberi din ochi, piele, sânge, țesuturi și organe.

Suc, fructe, dulceață, ceaiuri de aronia în magazinul online proDietaNaturala.ro. Produse Aronia-Original BIO Germania.
Suc, fructe, dulceață, ceaiuri de aronia în magazinul online proDietaBio.ro. Produse Aronia-Original BIO Germania.

Scrie un raspuns: