Studii recente: Vitamina D poate prelungi viața persoanelor cu cancer

Suplimentele de vitamina D3 pentru copii, adolescenți și adulți pot fi și sub formă de suc de fructe pentru a fi delicioase și mai ușor de administrat.

Administrarea de Vitamina D poate prelungi viața persoanelor care dezvoltă cancer, potrivit unei analize recente a studiilor clinice citate de Medical News Today.

Noi cercetări au rezultate ce arată că suplimentele cu vitamina D pot prelungi viața pentru cei ce au cancer.
Noi cercetări au rezultate ce arată că suplimentele cu vitamina D pot prelungi viața pentru cei ce au cancer.

Cercetătorii de la Michigan State University (MSU) din East Lansing au analizat date din studii randomizate controlate care au comparat persoanele ce au luat suplimente de vitamina D cu cele care au luat un placebo timp de cel puțin 3 ani.

Cercetătorii au inclus numai studii care au examinat administrarea suplimentelor de vitamina D pentru prevenirea bolilor pe o perioadă de urmărire minimă de 4 ani și au înregistrat, de asemenea, incidența cancerului și a deceselor legate de cancer. În ansamblu, analiza s-a realizat în 10 studii cu un total de 79.055 de participanți. Vârsta lor medie a fost de 68 de ani, iar 78% dintre ei erau femei.

Echipa de cercetători a găsit o legătură semnificativă între utilizarea suplimentelor cu vitamina D și un risc mai mic de deces la cancer în perioada de urmărire. Analiza a arătat că persoanele care au luat suplimente de vitamina D au avut un risc de 13% mai mic de a muri de cancer decât cei care au luat un placebo în aceeași perioadă. Nu a existat nicio asociere semnificativă între utilizarea vitaminei D și prevenirea cancerului. Nu se poate vorbi, așadar, nici de un tratament pentru cancer. nici de prevenirea acestuia, ci de o observație analitică.

Constatarile au fost prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), în Chicago, IL, 3 iunie 2019. Un supliment recent al revistei ASCO din Journal of Clinical Oncology include, de asemenea, un rezumat al studiului.

Diferența în rata de mortalitate între grupurile cu administrare de vitamina D și cele cu placebo a fost destul de semnificativă din punct de vedere statistic și a arătat cât de importantă ar putea fi conștientizarea în rândul populației cu cancer.

Cancerul și vitamina D

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cancerul este a doua cauză principală de decese la nivel mondial. În 2018, aproximativ 18,1 milioane de oameni au aflat că au cancer, iar 9,6 milioane au murit de această boală.

Cancerul se dezvoltă atunci când celulele se înmulțesc anormal și formează o tumoare care se poate răspândi. Există multe forme de cancer, în funcție de tipul celulei și de partea corpului în care acesta începe.

În circumstanțe normale, atunci când celulele suferă deteriorări sau îmbătrânesc, mor, iar altele noi le înlocuiesc. Cancerul apare atunci când acest proces nu mai funcționează corect, ceea ce înseamnă că celulele deteriorate nu mor sau se formează prea multe celule noi. Această disfuncție poate duce la un surplus de celule care cresc anormal.

Pe măsura ce tumora de cancer crește, ea începe să se raspândească în țesuturile din apropiere. În același timp, celulele pot scapa de tumori, acestea se pot răspândi prin sistemul limfatic și sânge în alte părți ale corpului și pot începe noi tumori secundare.

Șansele de supraviețuire a cancerului sunt mult mai mari atunci când diagnosticul este pus în primele etape și tratamentul începe înainte ca boala să se răspândească. Odată ce cancerul s-a răspândit sau metastazat, este mai greu de tratat.

Majoritatea oamenilor își iau vitamina D de la expunerea la lumina soarelui și de la alimente. Unii consumă, de asemenea, suplimente de vitamina D. Organismul trebuie să transforme vitamina D într-o formă activă înainte de a o folosi. Acest proces are loc în două etape: mai întâi în ficat și apoi în rinichi.

Odată ce este într-o formă activă, vitamina D ajută intestinele să absoarbă calciul în timpul digestiei și menține nivelurile sanguine stabile pentru utilizare în formarea oaselor. De asemenea, ajută la menținerea sănătății sistemului osos. Problemele de sănătate, cum ar fi rahitismul la copii și osteoporoza la persoanele în vârstă, pot rezulta din lipsa de vitamina D.

În plus față de faptul că este esențială pentru sănătatea oaselor, vitamina D ajută de asemenea la controlul creșterii celulare, a funcției imunitare și a inflamației. Vitamina D îndeplinește aceste funcții prin reglarea genelor pentru diferențierea, diviziunea și moartea celulelor.

“Încă mai există multe întrebări și este nevoie de mai multe cercetări”, spune Tarek Haykal, medic rezident în medicina internă la MSU și unul dintre autorii studiului. Cu toate acestea, el sugerează că noile descoperiri sunt suficient de viabile pentru a determina tot mai mulți medici să prescrie vitamina D, în special acei medici care se ocupă de pacienții cu cancer.

Vitamina D3 în suc de fructe, formula germană Rabenhorst. Este ușor de administrat într-o cură de 9 zile, ideală atât pentru adulți cât și pentru adolescenți și copii.
Vitamina D3 în suc de fructe, formula germană este ușor de administrat într-o cură de 9 zile, ideală atât pentru adulți cât și pentru adolescenți și copii. Unele persoane nu se împacă deloc cu pastilele. Firma Rabenhorst HAUS este specializată în suplimente sub formă de suc, delicios de administrat tuturor! Absorbția vitaminelor este mult mai bună în sucuri naturale! Vezi mai multe informații în site www.proDietaBio.ro

“Știm că are beneficii cu efecte secundare minime”, spune medicul.

Scrie un raspuns: