Ștevia

Ștevia este unul dintre alimentele tradiționale folosite în Romania în cura de detoxifiere de primavără. Ciorba de ștevie poate fi utilă și în curele de slăbire căci are și proprietăți laxative. În plus, ștevia are foarte multe proprietăți nutritive, este săracă în calorii, are un indice glicemic mic și este foarte bogată în compuși activi cu efect benefic asupra sistemului digestiv. Ștevia conține tanini (inclusiv catecol), principii amare, rasini, glicozide antrachinonice, rumicina, acid crisofanic și un ulei volatil complex. În afara de glicozide, ștevia mai conține și fibre și vitaminele A și C. Ca și spanacul, ștevia conține fier și oxalați.

Stevie ciorba Frunzele de ștevie se pot consuma fie în mâncăruri dar și în mod tradițional sub formă de cataplasmă pentru calmarea iritației de urzică. Frunzele de ștevia sunt deosebit de nutritive și sunt recomandate în dietele sănătoase.

Ștevia acționează ca un diuretic natural, ajutând organismul să scape de fluidele în exces, scade oboseala mentală și fizică, ajută digestia, reglează presiunea sângelui și este de real folos în slăbirea sănătoasă. Vă recomandăm ca în fiecare primăvară să folosiți frunze de ștevie în salate ori ciorbe.

Ștevia este considerată un hepatostimulator usor. Ștevia este recomandată pentru tratarea unei game largi de afecțiuni digestive, cum ar fi indigestia, flatulența și colonul leneș.

Prezenta glicozidelor antrachinonice îi conferă plantei un efect laxativ moderat. Planta este, ca atare, foarte eficientă și în tratarea constipației. Ștevia este îndeosebi utilă pentru detoxifierea sângelui prin stimularea eliminării produsilor de excreție ai organismului.

Frunzele de ștevie sunt recomandate pentru tratarea unei game largi de afecțiuni ale pielii, precum acneea, psorizisul și eczema, dar și în tratamentul hipertrofiei glandulare limfatice și al reumatismului.

Ștevia bine curățată și oparită în apă fiartă cu sare poate fi adăugată și în salate alături de roșii, castraveți, ton, ceapă verde. Mâncând astfel de salate cu ștevie cu multe proprietăți nutritive veți putea ține o cura de detoxifiere de primăvară ori o cură de slăbire eficientă.

Rețeta pentru ciorba de ștevie cu ou

Ingrediente pentru ciorba de ștevie: legume în cantitatea dorită de dvs. (ceapă, morcovi, păstârnac, ardei gras, țelină, cartofi, ștevie), ulei de măsline, roșii, 1 litru borș, leuștean, două ouă, două linguri de făină sau amidon de porumb.

Reteta ciorbei de ștevie: Tocăm legumele (ceapă, morcovi, păstârnac, ardei gras, țelină) și le punem la fiert în apa cu sare. Testăm cu lingura daca au fiert toate legumele și adăugăm cartofii tăiați. Apoi adăugam roșiile și ulei de măsline (pentru mai mult gust puteți trage la tigaie roșiile proaspete mărunțite în 30ml ulei de măsline căci vor deveni mai dulci înainte de a le pune în ciorbă). Opărim ștevia în apă fiartă cu puțină sare. Tocăm ștevia mărunt, o adăugam peste legumele fierte și completăm cu apă dacă este cazul. Se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă borșul (încălzit în prealabil până aproape de fierbere). (Daca nu vă place borșul, puteți pune zeamă de lămâie după ce închideți focul.) Spre final batem două ouă cu două linguri de făina și putina sare. Punem compoziția de ouă cu făina într-o punga în care facem o gaură mică și lăsăm să curgă în ciorba care fierbe în clocote căci astfel vom forma cocoloașe de ou. Ori putem face o omletă subțire pe care o tăiem felii pentru a le adăuga la ciorba noastră de ștevie. Apoi oprim focul si adăugam leuștean tocat.

O alta rețetă de ciorbă de ștevie cu bacon

Aceasta rețetă nu intră în recomandările noastre de detoxifiere de primavară ori slăbire dar este o rețetă românească sănătoasă cu un gust foarte bun!

Ingrediente pentru ciorba de ștevie: legume în cantitatea dorită de dvs. (ceapă, morcovi, păstârnac, ardei gras, țelină, cartofi, ștevia), orez, ulei de masline, roșii, afumatură (kaiser, bacon, altceva similar), borș sau lămâie, leuștean, două ouă, smântână, ceapă verde.

Ciorba de stevie cu ouRețeta ciorbei de ștevie: Curățăm ștevia foarte bine, îi rupem codițele și o punem la fiert în oala cu apă clocotită și puțina sare. După 7 minute de fierbere oprim focul și punem ștevia în strecurătoare.
Tocăm legumele (ceapă, morcovi, păstârnac, ardei gras, țelină) și le punem la fiert în apă cu sare. Când acestea au fiert, punem cartofii tăiați cuburi și puțin orez ținut în apă rece. Completăm cu apă dacă este cazul.
Între timp, tragem la tigaie afumătura (kaiser, bacon, altceva similar) cu puțin ulei. Când s-a rumenit, adăugăm roșiile tăiate mărunt ori bulionul și amestecăm bine. Lăsăm la foc câteva minute și adăugam apoi în oala de ciorbă care clocotește. Adăugăm și ștevia care între timp a fost scursă de apă. Putem acri cu borș în timpul fierberii ori cu zeamă de lămâie la final. Batem un ou cu smântână și îl adăugăm în ciorbă amestecând cu furculița pentru a face zdrențe de ou. Oprim focul și adăugam leuștean mărunțit.

Ciorba de ștevie cu afumatură se servește caldă dar si rece cu ceapă verde.


***Notă: a nu se confunda stevia cu ștevia românească. Stevia rebaudiana este o plantă de origine sud-americană ca poate înlocui zahărul în alimentația sănătoasă și dietetică pentru că, spre deosebire de zahăr, stevia nu are calorii. Stevia rebaudiana este un îndulcitor natural recomandat tuturor persoanelor care doresc să slăbeasca sau să aibă un trai sănătos înlocuind zahărul, zaharina sau alți îndulcitori . Stevia are foarte puține calorii și este recomandată în rețete dietetice tuturor celor care vor să slăbească și chiar persoanelor bolnave de diabet. Stevia este autorizata din 2011 Comisia Europeana și FDA SUA. Puteți cumpăra de aici >> vezi preț și variante <<

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Un comentariu la discutia despre “Ștevia”

  1. 1
    Crissa spune:

    Pt a beneficia de toate proprietatile minunate ale steviei, trebuie consumata PROASPATA, CRUDA, in primul rand, in salate bogate si cat mai diverse. Prin orice fel de preparare termica enzimele se pierd in proportie de aproape 100%, la fel ca si cea mai mare parte din vitamine, minerale etc…

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform EU Cookie LAW. info

1. Ce date colectam. Numele si adresa de email pentru formularul de comentarii (numele poate fi si pseudonim). Nu trimitem nici un fel de promotionale pe adresa de email si nici nu transmitem aceasta adresa catre terte parti. Istoricul de navigare, cum ai interactionat cu website-ul, adresa IP, ce tip de browser folosesti, cat a durat vizita, istoricul de cautare, numarul de pagini vizitate, date legate de traffic. Nu trimitem newslettere si nu primim plati online, deci nu colectam date de card bancar.
2. Cum sunt colectate datele. Colectam in mod indirect date prin intermediul cookie si scripturi de monitorizare. Datele colectate in scop de masurare a audientei si care in principiu sunt cele de istoric de navigare sunt pastrate timp de 50 de luni. Aceste date sunt anonimizate si folosite in scopuri statistice fara a se putea identifica persoana reala.
3. De ce colectam datele. Din motive de securitate pe website si trasabilitate.
4. Cine proceseaza datele. Google Analytics, Adwords si Google Search Console pentru servicii de analiza a traficului. Datele tale personale pot fi trimise catre forurile guvernamentale sau instantele judecatoresti in cazul in care exista un temei legal pentru aceasta.
5. Link-uri catre alte website-uri. Este posibil ca in paginile magazinului nostru online sa existe link-uri catre diferite alte site-uri sau retele sociale asupra carora compania nostra nu are niciun control sau influenta.
6. Cum sunt protejate datele mele. Datele tale sunt tinute pe servere securizate, protejate cu ajutorul softurilor antivirus si firewall. Am implementat atat din puct de vedere tehnic cat si la nivel organizational solutii si proceduri pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta si sa ramana confidentiale.
7. Care sunt drepturile tale. Chiar daca initial ti-ai dat acordul pentru prelucrarea datelor tale, acest acord poate fi retras in orice moment pentru anumite date sau pentru toate (cu respectarea legii si a timpului de stocare). Pentru datele pentru care nu exista obiectiuni in a fi procesate ele se considera de drept procesabile.
8. Transferul datelor in afara UE. Datele colectate de magazinul online sunt gazduite pe servere aflate la Hetzner (https://www.hetzner.de/) si sunt localizate in Frankfurt Germania. In calitate de prestator de servicii european, Hetzner este supus si el normelor GDPR. Terții (Google, Facebook si altii care opereaza in UE) sunt obligați prin contract pentru a proteja și menține confidențialitatea datelor tale și să le utilizeze exclusiv pentru scopurile pentru care le oferim.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.